Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוליש ווקס לרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשות אחי יש פגו 205 . שעברה פרויקט שיפוץ רציני מאוד שהשקענו עליו כחודשיים.

ואנחנו מתקרבים לסוף נשאר רק לצבוע דלת ובגאז, כול הרכב לא עבר צביעה רק החלקים הבעייתים טמבונים ודלת ובגאז.

אף פעם לא התנסתי בלעשות פוליש ווקס לרכב חוץ ממה שחברים עשו ולפי דעתי זה לא היה מקצועי בכלל.

הבנתי שצריך לשייף את הרכב ואז לעשות פוליש או משו כזה.

ברשותי יש את כול סוגי המשייפות משייפת רוטטת משייפת אקצנטרית ומשייפת נעה.

חומרים סבירים איכותיים שאני יוכל לרכוש אני גר במקום שהוא די חור אין פה יותר מידי אופציות.

הבנתי שהטרטל ווקס לא איכותי ממש וזה מה שנפוץ פה באזור מגורינו.

אני ישמח מאוד אם מישו יוכל לעזור לי ולהגיד איך מתחילים ומה עושים.

תודה גבי.

פורסם

השיוף זה הפוליש בפני עצמו, ואתה צריך מכונת פוליש מיוחדת, והרבה נסיון, בשביל לא לגרום נזק קודם כל, ואחר כך לקבל תוצאות טובות. פוליש עושים במקרה שיש שריטות לא עמוקות או פגמים קטנים בצבע, כי זה מוריד שכבה ממש דקה, אם האוטו צבוע טוב, אתה רק צריך לעשות ווקס על מנת לשמור על הצבע.

נ.ב אני משתמש ב"טרטל", ולא מתלונן (למרות שלא ניסיתי משהו אחר), אבל אני חושב שהמחיר לא משקר, יש ווקסים הרבה יותר יקרים.

פורסם

פוליש מוריד שכבה של צבע ואם נמצאים על אותו המקום יכולים להוריד את כל הצבע.

מומלץ לנסות את הפוליש על מקום קטן לבדיקה על מנת לוודא (במיוחד עם צבע מטאלי) שהפוליש מתאים ואין בעיות.

בפוליש ידני אין כמעט סכנה של להגיע למתכת ולהוריד את כל הצבע אבל עם מכונה כן ישנה אפשרות כזאתי. יש לוודא שלא "נרדמים" על אותו המקום למשך כמה דקות, ניתן למצוא וידאוים ביוטיוב על פוליש.

אפשר לשלוט על המהירות של מכונות הפוליש ואני גם רוצה לקנות אחת.

בכל מקרה פוליש ווואקס יתן לרכב מראה חדש ומדהים, יש פה בפורום תמונות שאנשים פירסמו של לפני ואחרי והתוצאות פשוט מדהימות.

פוליש אפשר לעשות פעם ב (שנה+ נגיד)

ישנם שני סוגים כלליים של וואקס:

קרדובה (אולי טעיתי באיות) - טבעי, שעווה של קוקוס נותן את המראה "הרטוב" הכי טוב אבל מחזיק מעמד לכמה שבועות (כחודש וחצי לערך)

סינטטי - יתכן שיכיל קצת קרדובה על מנת שיראה יותר טוב כמו המקורי אבל הסינטטי מתחבר הרבה יותר טוב לצבע של הרכב ומחזיק מעמד ל... חכו לזה... שישה חודשים

רוב האנשים לא יתמידו לאורך זמן לשים ווקס כל חודש חודשיים (כמו להתמיד במכון כושר, להיגמל מסגריות וכו) לכן אני ממליץ על הסינטטי. פעמיים בשנה ואתה מסודר

פורסם

בואו נעשה קצת סדר בדברים:

השיוף שאתה מתכוון אליו זה במידה ויש ORANGE PEEL, את השיוף מבצעים עם נייר ליטוש מיוחד ולא כל נייר

שיוף. הוא מוריד שכבה עדינה של הלכה בכדי לאחד אותה.

רק אנשים שמבינים בתחום יכולים לעשות את זה, עבודה שכזאת בשניות ספורות אתה גומר את הצבע.

השיוף המקצועי ביותר מתבצע ידני עם כלים ייעודים לכך, באופ ידני יש לך את האופצייה לשלוט על אופן הליטוש וכן ללטש יותר

שכבות במקומות שצריכים זאת.

לגבי מכונת פוליש, כמו שכבר נאמר, צריך לדעת לעבוד איתה.

עבודה מסיבית על פח הרכב כולל לחיצות חזקות על הפד ייגרמו להולגרמות, משיכות ואף לשריפת הצבע.

פוליש עושים פה אחת ולאחר מכן מבצעים אך ורק איטום צבע ווקס איכותי.

אין צורך לעשות כל פעם פוליש, במידה ואתה מגיע למצב שאתה עושה אחת לשנה פוליש כנראה שאתה לא מספיק שומר על

הרכב מבחינתי ווקסים, אוטמי צבע ושטיפות הרכב עם שמפו לרכב וכפפה טובה.

לגבי ווקסים, החומר שהוזכר פה נקרא "קראנובה" המגיע לרוב מברזיל על בסיס טבעי, מגזע הדקל.

רוב הווקסים האיכותיים היום מכילים קראנובה, השאלה היא מהו האחוז?

ישנם ווקסים עם אחוז קראנובה נמוך אך עם פולימרים אשר נותנים לווקס להכנס ולהדבק טוב יותר לנקבוביות של הצבע.

ישנם כאלו עם אחוז קראנובה גבוה יותר אך אחוז הפולימרים נמוך ולכן הווקס איכותי מבחינת מראה אך נשמר פחות לאורך זמן

וישנם ווקסים אשר מכילים אחוז גבוה מאוד של קראנובה ופולימרים אך ווקסים כאלו נחשבים כ"פרימיום" ובד"כ חברות ספציפיות

מייצרות אותם, מה גם שמחירים בהתאם (יכול להגיע ל-600-1000$ לקופסא של 150 מ"ל)

ווקס מבצעים אחת ל-3 חודשיים תלוי בסוג הווקס והמקפידים עושים אחת לחודש.

זה לגבי ווקסים.

לגבי סנטטים כמו שהוזכר פה, זה נקרא "אוטמי צבע".

אוטמי צבע עובדים בשיטת ה-NONO, הם מכילים פולימרים וחומרי איטום שונים אשר אוטמים את נקבוביות צבע הרכב

ומגנים עליו מפני כניסת זיהום, גשם חומצי,

התפרקות הנקבוביות (מה שמביא לפיצוץ או שריפה הלכה/צבע, מוכר לנו מרכבים צרפתיים).

בד"כ אוטם צבע איכותי אינו מכיל סיליקונים או חומרי הברקה (קראנובה לדוגמא).

אטימת צבע הרכב מתבצעת אחת לחצי שנה והיא אינה תחליף לווקס אלא בנוסף לווקס.

אתה מוזמן להכנס לפה, כל החומרים בקליק אחד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=359086

פורסם

תודה רבה לכולם על המידע..

ראיתי כמה סירטונים ביוטיוב איך עושים את הפוליש כנראה אני יעבוד קצת יותר קשה ויעשה ידני.

אני צריך פוליש ראשוני כי זה פעם ראשונה שהאוטו הזה עובר פוליש המצב של הצבע תקין רק הוא ניהיה קצת צהבהב.

אז אני רוצה לשחזר אותה שיהיה לבן. אני צריך לעשות פוליש ראשוני לצבע לא מטאלי.

פוליש גס לפי הבנתי.

אין לי בעייה לרכוש ווקס סביר שאני יעשה פעם בחודשיים.

תודה רבה לעוזרים

פורסם
שלב ראשון Meguiar's Ultimate Compound

שלב שני Meguiar's swirl X או ווקס

עברתי כבר כמעט על כל הוידאוים שלהם, חברה מרשימה. הם מתעסקים עם רכבי יוקרה/אספנות/תצוגה וכאלה וגם הם בקשר עם יצרני רכב בנוגע לצבע. חברה שקיימת מ1901

בכל מקרה לפי מה שהם אומרים הקומפאונד וההסרת סימני שריטות סיבוב הם רק הצעד הראשון והשני ובכל מקרה בתור צעד אחרון אתה אמור לסגור/להגן על העבודה שלך עם ווקס

• תוכן חדש...