Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

הנני בחורה נמוכה, עד היום נהגתי בעזרת כריות, מה שהכריח אותי להתקרב לדוושות בעזרת הכסא. כך שהייתי "צמודה להגה" דבר שאינו בטיחותי ביותר.

לפני כשנה נסעתי ל"יורם פרילינג מערכות נהיגה" ע"מ להתאים לי את הדוושות ואת הכסא (כך שגם אחרים וגם אני נוכל לנהוג ברכב), נאמר לנו שם שמכיוון שברשותינו יש רכב סקודה אוקטביה מודל 2002, אי אפשר לעשות את הגבהת המושב מפני שהמסילות הינן חלק אינטגרלי מהרכב ולא ניתן להוציאן.

כיום אני מתכננת לקנות רכב אחר, שיתאים גם למטרה זו, ב"יורם פרילינג" נאמר שרכבים ישנים (עד מודל 2005) מהחברות הבאות לא מתאימים לי, מאותה סיבה שהרכב הנוכחי אינו מתאים: פולקסווגן, פיאט, אאודי וכמובן-סקודה.

אם תוכל להמליץ לנו על רכב טוב (אפשרות ליד שניה), תוך שימת דגש גם על הפרטים הבאים:

1) אנו גרים ברמת הגולן, כך שהרכב עושה נסיעות רבות וארוכות, ולכן צריך להיות רכב בטיחותי, עמיד וחסכוני (חסכוני לפחות כמו הסקודה, 1 ל-14)

2) סוג מנוע-דיזל

3) רכב אוטומטי

4) אם ניתן לא גרמני (הסקודה נקנתה לפני שידענו שהיא גרמנית...)

תודה מראש,

דניאלה.

פורסם

הדרישה שלכם לדיזל+אוטומטי מגבילה מאוד את הצע הרכבים.

זאת אומרת, יש המון טנדרים, ג'יפים וקרוסאוברים עם מנוע דיזל ותיבה אוטומטית, אבל הם לא מגיעים לצריכת הדלק שציינת.

מבין אלו שכן נשארים, יש המון גרמניות + גרמניות בתחפושת (כמו סקודה, סיאט, פולקסוואגן).

מה כן נשאר?

מרצדסים למינהם (C קלאס, E קלאס, בהתאם לעומק הכיס).

קיה סול

קיה סיד סטיישן

פורד מונדאו

וזהו, בגדול.

יש גם פיאט פיורינו דיזל אוטומט, אבל עזבי אותך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

Guest רונן יצחק
פורסם

היי, דניאלה.

גם עבורי האפשרות להגביה את הכיסא היא חשובה כי אינני גבוה (160), אך עדיין במקרה שלי זה יותר עניין של נוחות (ואני מבין שלא מדובר באותו מקרה).

הייתי עוזר אם הייתי מתמצא כמו שאר החבר'ה. רק רציתי לאחל בהצלחה.

פורסם

קצת מחוץ לקופסה. - מליבו 2008 2009 עם כיוון דוושות וכסא נהג חשמלי.

גם אשתי קטנה ,מסתדרת יופי,יושבת גבוה ומגיעה לדוושות הרבה יותר טוב מאשר במיצובישי הקודמת.

המליבו לא ייצרוך הרבה יותר דלק בנסיעות ארוכות מאוטו 2 ליטר יפני, הוא אמין,הרבה יותר שקט ונוח ואחרי 3 שנים איבד הרבה ממחירו. תוכלי למצוא הזדמנויות עם מעט ק"מ,יד ראשונה,- כמעט כולם פרטיות - לא היו נפוצים בליסינג.חלקם אפילו עדיין בתוך 3 שנות האחריות.שימי רק לב שכיוון דוושות חשמלי היה צ'ופר אותו הפסיקה UMI - לא לכולם יש.הגה הכח והבלם מתוגברים נוסח אמריקה - מספיק כח של יושבי בתי הזקנים בפלורידה.

פורסם
קצת מחוץ לקופסה. - מליבו 2008 2009 עם כיוון דוושות וכסא נהג חשמלי.

חיימי, היא רוצה רכב עם מנוע דיזל וצריכת דלק של 1:14. עם או בלי קופסא, איך המליבו מתאימה לזה?

היי,

קודם כל- תודה רבה לכל העונים!!!

דבר שני- למה "עזבי את זה" על רכב פיאט פיורינו?

תודה רבה!!

תקראי את הכתבה אליה קישרתי, ותביני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תצטרך להתפשר. או בצריכת הדלק (אוברול גיר/מנוע אוקטביה באמצע החיים של ה-V6 עם פושרודס משנות ה-60/גיר ה-GM 4 הילוכים בלי שמיטרוניקים ,הפרימיטיבי שלא נגמר , משנה את החשבון) או בהתאמה לממדיה. לי נראה שהנוחיות (והבטיחות) עדיפה.לא מכיר עוד אוטו עם כוון דוושות כזה בצד הזה של חצי מיליון.זה אם עוד נהגים,בממדים שונים,נוהגים. אם רק היא - אפשר סידור קבוע זול בכל אוטו.

פורסם

בקשר למושבים אני לא יכול להגיד שום דבר,

אבל קיימת רנו מגאן DCI אוטומטית, והיא אפילו יותר חיסכונית מאוקטביה TDI.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=1299&FromYear=&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=&Info=

כמו עם כל רכב דיזל, קשה למצוא מכונית כזאת עם קילומטראז' סביר.

ממש במחירי רצפה נמצאת סיטרואן קסרה דיזל אוטומטית 2002-2003 :

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=30&SubModelID=275&FromYear=&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=&Info=

קיימים רכבים בודדים פיג'ו 307, 407\406, סיטרואן C5 ואולי עוד..

לאחר הסינון (אוטומט דיזל משנת 2002):

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=&SubModelID=&FromYear=2002&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=&Info=&Page=3

עדיין חשוב מעוד עניין התקציב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שלום!

הנני בחורה נמוכה, עד היום נהגתי בעזרת כריות, מה שהכריח אותי להתקרב לדוושות בעזרת הכסא. כך שהייתי "צמודה להגה" דבר שאינו בטיחותי ביותר.

לפני כשנה נסעתי ל"יורם פרילינג מערכות נהיגה" ע"מ להתאים לי את הדוושות ואת הכסא (כך שגם אחרים וגם אני נוכל לנהוג ברכב), נאמר לנו שם שמכיוון שברשותינו יש רכב סקודה אוקטביה מודל 2002, אי אפשר לעשות את הגבהת המושב מפני שהמסילות הינן חלק אינטגרלי מהרכב ולא ניתן להוציאן.

כיום אני מתכננת לקנות רכב אחר, שיתאים גם למטרה זו, ב"יורם פרילינג" נאמר שרכבים ישנים (עד מודל 2005) מהחברות הבאות לא מתאימים לי, מאותה סיבה שהרכב הנוכחי אינו מתאים: פולקסווגן, פיאט, אאודי וכמובן-סקודה.

אם תוכל להמליץ לנו על רכב טוב (אפשרות ליד שניה), תוך שימת דגש גם על הפרטים הבאים:

1) אנו גרים ברמת הגולן, כך שהרכב עושה נסיעות רבות וארוכות, ולכן צריך להיות רכב בטיחותי, עמיד וחסכוני (חסכוני לפחות כמו הסקודה, 1 ל-14)

2) סוג מנוע-דיזל

3) רכב אוטומטי

4) אם ניתן לא גרמני (הסקודה נקנתה לפני שידענו שהיא גרמנית...)

תודה מראש,

דניאלה.

שווה לך לעשות נסיעת מבחן על קיה תיראי אם זה מתאים לך,אני לא היתי קונה בלי נסיעת מבחן קודם.

פורסם

מי שיוכל לענות לגבי התאמת הרכב לנמוכי קומה הן חברות האבזור כמו יורם פרילינג.

אני דווקא ממליץ על יוסי אייכנר מ"שחר מנגנונים" שהוא יותר "בן אדם" הוא גם יוכל להגיד באיזה דגמים אפשר לעשות התאמות לנמוכי קומה וגם להיות יותר ספציפי לגבי דגמים. יש להבין שיש מתקינים שאומרים שאי אפשר אם הם לא מתעסקים בזה, הם לא בהכרח יספרו לך אם יש מישהו אחר שדווקא כן מתעסק.

אופציה נוספת היא לגשת למקומות המייצרים מושבים מיוחדים לרכב למשל אספיר הם יכולים להתאים מושב מיוחד לנקודות העיגון המקוריות של הרכב ועושים מושבים והאתמות גם לדגמים סטנדרטיים.

לגבי בחירת הרכב:

כדאי לשקול גם רכב היברידי (דוגמת הונדה סיוויק הייבריד וטויוטה פריוס) או הסבת רכב סטנדרטי להנעה בגז.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש לי חבר נמוך קומה, ועשו לו ברכב את אותה התאמה שאת מדברת עליה (מתקן על הדוושות).

התקין את האבזור בחברת "אריה מנגנונים" ומרוצה מאוד (לאחר שברכב הקודם היה לו של חברה אחרת, לא זוכר את השם), תבקשי לדבר עם איגור שעובד שם, הוא מהנדס ומקצוען בדברים האלה.

נ.ב.

את יכולה לנסות לחפש באתר של החברה שלהם אולי יש שם משהו שיעזור אריה מנגנונים

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

• תוכן חדש...