Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוצים בית פרטי- גרשו אותי מפורום אדריכל ושיפוצניקים

stillness6
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.

למשפחתי בית קרקע עם גדר רשת סביב, והשני כלבים.

הגדר עוד מעט נופחת נשמתה והשכנים מתלוננים על הכלבה (50 קילו) שמסתערת על הגדר המשותפת כל פעם שהם יוצאים מהבית או מטיילים בחצר שלהם.

החלטנו להקים חומה בין השכנים לבין הבית שלנו וכמו כן להשלים את אותה החומה סביב כל שטח הבית.

הגיע שיפוצניק שנתן הצעק מחיר מופרזת למדי ולכן אני פונה פה לבקש עצה ולהעריך בכסף את העבודה.

החומה צריכה להיות בגובה מטר וחצי. מה מתאים יותר למשימה? איטונג או בלוק 20?

אין כל צורך להשתמש ביתרונות של האיטונג- זה חומה חיצונית.

כמה עולה מטר איטונג?

כמה עולה מטר בלוק?

מה המחיר המקובל למטר עבודה?

מה המחיר למטר שליכט שפריץ גס?

האם יש צורך ברצועה מעל כל העסק?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בניית גדר מחייבת קבלת היתר. גם אם יש הסכמת השכן.

1. יש להזמין מודד להכנת מפת מדידה לצורך קבלת היתר. (בעיריה תקבלו הנחיות לגבי גובה הגדר, והגמר הנדרש לפי תקנות המקום).

2. יש להזמין מהנדס שיתן תכנון ליסודות הגדר, על סמך דוח קרקע לפי קידוח במקום.

3. יש לבנות גדר מבטון מזויין, כולל יסודות לפי חישובי המהנדס, לאחר קבלת היתר. אם יש הסכמת שכן - ניתן לבנות את הגדר, שרוחבה 20 ס"מ, 10 ס"מ בצד שלכם, ו-10 ס"מ בצד השכן. אם אין - כל הגדר אצלכם.

לענין הגדר עצמה:

חייבת ביסוס. חייבת להיות בטון מזויין.

אם יש הפרשי קרקע בין המגרשים, לא מדובר בגדר, אלא בקיר תומך, ובכל מקרה המהנדס ינחה למקרה של סחף אדמה וכו'.

שיפוצניק שנתן לכם הצעת מחיר לחומה מבלוקים, איטונג, לגו או פימו, ללא תכנון מהנדס וללא היתר - הוא חאפר, ואל תעבדו איתו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב ולכן אתן לתמונה לדבר (שווה אלף מילים, לא?)

הגדר שניתן לראות מורכבת מ2 סוגים.

חומת בלוקים שכבר קיימת ועליה הולבשה גדר הרשת. כפי שניתן לראות בתמונה.

כמו בתמונה החומה+גדר מקיפים את כל הבית ולכן ניתן לדלג כמה שלבים, לא?

מה שאני רוצה זה פשוט להחליף את הגדר בבלוקים- ז"א להשאיר את החומה הקיימת ועליה להמשיך לגובה.

מכאן מה השלבים הבאים?

עדיין צריך אישורים מהעירייה?

עדיין דורש תכנון מהנדס?

שוב תודה רבה!

123.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הבסיס עומד איתן ואין שקיעות וסדקים אני הייתי ממשיך בבלוק שהוא ברוחב של החומה הקיימת.

הייתי משתמש בעמודי הברזל הקיימים ומכניס אותם בתוך החומה שאתה בונה לחיזוק נוסף.

תבנה כמה שורות בלוקים לגובה שתרצה ותסיים בחגורת בטון עם ברזל בשורה האחרונה.

כמובן שתצטרך לעשות טיח וצבע.

תמדוד את אורך החומה והגובה שאתה רוצה ותקבל מחיר כולל הכל.

תוכל להשוות מחיר ולדעת אם המחיר שקיבלת מופרז.

קח בחשבון שלא חשוב מי בונה הוא צריך להרוויח כולל הפועלים שלו וספק החומרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקר טוב,

העמודים שניתן לראות בתמונות מחוזקים כל אחד ע"י 4 ברגים- לא שיא היציבות, אז לדעתי הלא מקצועית נראה כמיותר והכוונה היא להוריד את הגדר ולהתחיל לבנות בלוקים. -תקן אותי אם אני טועה.

אני יודע לספור כמה מטר תצא העבודה.

השאלה שלי היא כמה עולה מטר בלוק 20 (זה הרוחב של החומה הקיימת) ומטר שפריץ גס.

אשמח לדעת כמה בערך החומר הגולמי יעלה.

על החומר הגולמי אני כמובן מוסיף עבודה, חומרים וכו' על מנת לקבל מחיר מתאים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסיס שמחזיק שתי שורות של בלוקים הוא לא בסיס שמחזיק מטר וחצי של גדר. אם תוסיף שורות של בלוקים, אתה מסתכן בשקיעה, סדקים ואפילו נפילת הגדר. יש לבנות את הגדר מההתחלה, אחרי פירוק הגדר הקיימת ובניית בסיס.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסיס שמחזיק שתי שורות של בלוקים הוא לא בסיס שמחזיק מטר וחצי של גדר. אם תוסיף שורות של בלוקים, אתה מסתכן בשקיעה, סדקים ואפילו נפילת הגדר. יש לבנות את הגדר מההתחלה, אחרי פירוק הגדר הקיימת ובניית בסיס.

אני לא יודע עד כמה זה אפשרי- יש הפרשי קרקעות בין השכנים לבין השטח שלנו.

כמו כן יש הפרשי קרקעות גדול יותר בין השטח שלי לשטח ציבורי- חומה גבוהה יותר 5-6 בלוקים, כאשר בצד שלי ניתן לראות רק 2 בלוקים בלבד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלוק רגיל עולה סביב ה-4 שקל ליחידה. איטונג עולה עוד יותר.

את התשובה הזאת אני יודע כבר מאתמול, באדיבות גוגל.

לא לשכוח שהובלה גם עולה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש הפרשי גובה בין פני הקרקע, מדובר בקיר תמך. כדאי לך להביא מהנדס, שיראה מה הביסוס הקיים, אם בכלל.

רק לאחר קבלת חוות דעת, תדע אם צריך לפרק הכל ולבצע מחדש עם יסודות, או אם ניתן לבצע על הקיים.

בכל מקרה, מנסיוני, גדר בבלוקים, ללא עמודים כל 3 מ׳ או תפרים תפתח מהר מאוד סדקים ושקיעות, ובגובה 1.5 מ׳ תהיה מסוכנת, כמו שכבר כתב יובל.

דאג להזמין מהנדס שיתכנן רק לאחר בדיקת קרקע, ובכל מקרה גם על גדר כזו תצטרך היתר בניה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה!

זול ככל שיהיה- אני לא מתכוון לעשות שום דבר שיהיה בו את הסיכון הכי קטן. על הקיר הזה הכלבה (50 קילו) כנראה תסתער כשתמצא שם איזה חתול רחוב משתזף.

שוב תודה ושבוע טוב!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...