Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל לא צריך לקבוע תור אצל רון המומחה אבל אם יאתה מעוניין לבצע טיפול+מספר תיקונים אני ממליץ לך להתקשר ולתאם איתו יום מתאים לקבלת שירות.

בקשר למנורת EPC דולקת ייתכן שזו בעייה במערכת 'בקרת כוח' כלומר בעיה בחיישן מצב מצערת או במצערת עצמה ובמקרה הפשוט מנורת אור ברקס שרופה.

פנה/י למוסך המתמחה במכוניות קונצרן VAG גולף/אודי/סיאט "מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א,

טל' 03-5373204 ובקש/י את רון שהנו גם חבר פורום זה. אתרו הנו www.rongarage.co.il

איזה כייף לי :)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה.

במיקרה הגרוע של בעיה במצערת, מה המשמעות של זה? (זמן ועלות תיקון)

ומישהו יכול לעזור עם זה-

דבר נוסף, עכשו שמתי לב שבאמצע עליה לכמה שניות היה מצב שלא היה לי כוח למנוע: לחצתי על הגז בצורה קבועה ופתאום הרגשתי שהמנוע לא מקבל כוח. עזבתי קצת את הגז וכשלחצתי שוב הכול היה בסדר.. מה? למה? וכמה?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

שמע הכל בינתיים זה באוויר- אתה צריך לגשת למוסך רציני שמכיר את הרכבים האלו שיבדוק ויאמת את מה שמצאו לכאורה בבדיקה.

אם אתה ממילא מתכוון להגיע למוסך רון אני בטוח שתקבל אבחנה שלמה.

אין טעם לבצע שום טיפול כרגע עד שאתה לא קובע את מצבו של המנוע.

פורסם

העניין הוא שלפתוח את המנוע רק כדי לראות מה המצב שלו יעלה לי מלא כסף וזמן, ואני בכול זאת אצתרך לקחת אותו למוסך אחר בשביל הטיפול עצמו כי אחרת זה גם יעלה לי כסף וגם לא יהייה לי ביטוח.

אחרי הטיפול במנוע (אגב, עוד לא אמרתם אם חובה להחליף את כל הרינגים או שזה לא קריטי אם יוחלף רק רינג אחד) אני אקח אותו לרון לבדיקה מקיפה וגם בדיקה של התיקון. אם הבוחן עלה לי על הבעיה של הדיחוס בלי מאמץ מיוחד אני די בטוח שמומחה ידע לעלות על בעיות חמורות יותר שהבוחן פיספס או שיווצרו בתיקון... אגב, גם עם זה שהמנוע עבר 160000 ק"מ וגם עם בעיית דיחוס, הוא עדיין נותן 76 כ"ס, אז אני מניח שהוא עדיין לא מת לגמרי.

פורסם

OK, אני מוחה על שינוי השם- הבנה של מה אני עושה עם הבעיה אחרי שהבנתי מה היא זה חלק מהסיפור.

והשאלות הבסיסיות שלי בקשר לבדיקה (ולבעיה החדשה שגיליתי) עדין לא נענו:

1. עד כמה זה קריטי להחליף את כל הרינגים ולא רק רינג אחד? זה לא יגביר דווקא את הבלאי של המנוע?

2. במידה ויש בעיה במצערת- מה המשמעות מבחינת נזק לרכיבים אחרים, זמן התיקון והעלות?

3. כנ"ל לגבי הנורת חיווי של ה-EPC. זה יכול להיות בגלל בלמים שחוקים בגלגלים האחוריים?

(אגב, מי חושב על הכותרות האלה באמצע הלילה?)

פורסם

ברגע שמפרקים מנוע רצוי מאוד להחליף כבר את כל הרינגים, שכן אם אחד מהם (או יותר מאחד באותה בוכנה) נשחק מאוד\נשבר מן הסתם שגם הרינגים האחרים כבר לא בשיאם. בנוגע לשאר הנושאים תצטרך הכוונה מאחד המומחים בפורום, לא רוצה להטעות אותך

פורסם
OK,

(אגב, מי חושב על הכותרות האלה באמצע הלילה?)

מנגנון אוטומטי משנה כותרות שחורגות מכללי הפורום.

ידידי, כפי שכתב חבר הפורום אביב קשה לתת תשובות ברורות מבלי לבדוק את הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

הבנתי. אז אני אבקש מהמכונאי שיחליף כל רינג שנראה לו על סף מוות. כמה זמן זה אמור לקחת כל הסיפור הזה? (וכמה עולה כל רינג בערך?)

אגב, דיברתי עם מישהו שגם יש לו גולף, והוא אמר לי שהאיבוד כוח במנוע זה חיישן חום דפוק בגיר (או שהגיר עצמו נדפק). כמה זמן זה לוקח לתיקון? המוכר אמר שהוא רוצה לבדוק את זה במוסך גירים... זה טוב או שכבר כדאי להשאיר אותו במוסך שיטפל לי במנוע?

אני שואל על זמנים כי אני לוקח כמה ימים חופש מהעבודה כדי לסדר את כל הסיפור הזה. אני צריך גם לעבור את השיקום במוסך של המוכר וגם לנסוע למוסך רון לבדיקה של מה עשו לי, התקנה של קולר חיצוני לגיר, בדיקה וטיפולים מקיפים (נוזלים, מסננים... כל דבר שאפשר לבדוק בעלות של כמה אלפי ש"ח).

הציעו לי גם לעשות סריקת תקלות במוסך של צ'מפיון ולתת אותה למוסך שיתקן. הבנתי שזה לא לוקח זמן ועולה 200 ש"ח. זה נכון או שיתחליו לחפור לי שם ואני אצתרך להשאיר להם משכורת?

פורסם

I.G,

סלח לי על ההערה, אבל אתה נשמע בחור נאיבי. מכיוון שכבר רכשת את הרכב, הייתי מציע לך לגשת למוסך רון עליו המליצו לך חברי הפורום ולקבל חוות דעת מקצועית ובלתי משוחדת. עשה זאת לפני שאיזה מוסך אינטרסנטי יפתח את המנוע. תשקיע עוד כמה מאות שקלים (?) בבדיקה ותדע מה התיקון הנדרש לרכב.

פורסם

עזוב צ'מפיון,גם בלי קשר למחירים . לא צריך להכנס לשם נטו בגלל הרמה המקצועית.

אם אתה גם ככה הולך למוסך רון, יכולים לעשות לך שם גם סריקת תקלות ולתקן את מה שצריך.

V5

פורסם

אני לא יכול ללכת למוסך רון לפני שמתקנים לי את הרינגים והגיר כי אז המוכר לא מוכן לשלם על זה. אני רוצה לסכם איתו שאני אעשה את התיקונים אצל רון ושהוא יחזיר לי בשווי שזה היה עולה לו במוסך שהוא רוצה.

אחרי זה אני אלך לרון, אשאיר לו את הרכב ליום-יומיים (כמה שיגיד) ושהוא יבדוק ויתקן לי אותו כמה שהוא רוצה בעלות של עד 6000 ש"ח. אני מניח שזה מכסה גם החלפת חיישנים בגיר, גם החלפת רינגים וגם עץ ריח. ואים לא, אז אני אראה איך אני ממשיך הלאה.

במוסך של צ'מפיון אני רק רוצה תדפיס של התקלות והטיפולים. הבנתי שזה לוקח כמה דקות... מחר אני אתקשר אליהם.

ואיך אני משנה את הכותרת עכשו?

תודה לכולם על העזרה!

• ספונסר פורום
פורסם
שלום לכולם.

קניתי עכשו גולף 2002 1.6 ובבדיקה לפני קניה עלו על כמה תקלות (שהבנתי שהן לא קריטיות ולכן קניתי בכול זאת) ואני רוצה את עזרתכם בלהבין את המשמעויות:

1. ניפוח במנוע- כנראה שאיזה רינג נשבר. הבוחן אמר לי שציך להחליף את הרינג וזה אומר פתיחת מנוע ויומיים עבודה (בערך).

2. נורת EPS דולקת לסרוגין

היו עוד כמה דברים קטנים שאני מבין לבד (בלמים שחוקים מאחור וכו').

אודה על עזרתכם :)

המנוע הזה מדגם AVU לא סובל מבעיה כזאת של טבעות שנשברות או נחוצות החלפה מכל סיבה

אם יש נפילה גדולה של לחץ אל חלל הארכובה אז בהכרח שהמנוע הזה עבר היתחממות יתר ויש לו נזק

בלתי הפיך בגלילים של המנוע .

אם באמת נפילת הלחץ היא משמעותית הפתרון יהיה רק החלפת מנוע ,חבל שיחפרו בו סתם .

לעיניין נורת ה EPC הנורה הזאת יכולה להידלק משלל סיבות שהקלה בהם היא תקלה במתג

אור הבלימה ,אבל יתכן גם בעיות רציניות יותר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אחרי זה אני אלך לרון, אשאיר לו את הרכב ליום-יומיים (כמה שיגיד) ושהוא יבדוק ויתקן לי אותו כמה שהוא רוצה בעלות של עד 6000 ש"ח.

תודה לכולם על העזרה!

בלי כל קשר למוסך רון, זה משפט שכל בעל מוסך רוצה לשמוע מהלקוחות שלו....

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם
אני לא יכול ללכת למוסך רון לפני שמתקנים לי את הרינגים והגיר כי אז המוכר לא מוכן לשלם על זה. אני רוצה לסכם איתו שאני אעשה את התיקונים אצל רון ושהוא יחזיר לי בשווי שזה היה עולה לו במוסך שהוא רוצה.

מדוע שהמוכר יסכים לממן את התיקון במוסך רון או בכל מוסך אחר, אולי המוסך שלו מבצע עבורו את העבודה בחינם?

בכלל, זו עיסקת קנייה מאד מוזרה.

הרכב נבדק לפני הקנייה ונמצאו בו שתי תקלות שעשויות להיות בעלות משמעות כספית גבוהה (ואולי לא, אך אינך יודע זאת).

למרות זאת רכשת את הרכב כי המוכר התחייב לממן תיקון גיר והחלפת רינג (למרות שלא ברור כלל שזו התקלה הגורמת לבריחת דיחוס)?

אני מציע שתשב במוסך צמוד לרכב ותראה בדיוק איזה תיקון מבצעים.

בלי להוציא דיבה על איש, את התקלות האלה אפשר "להעלים" באופן זמני בלי לפתור אותן.

פורסם

סליחה מראש על התגובה

אבל זה מה שקורה שמחפשים מציאות מבחינת מחיר, כנראה הבחור קיבל את הרכב במחיר זול משמעותית, ובראש הוא אומר לעצמו שווה לי להשקיע עוד ככה וככה זוטות בשביל ליישר לו קו.

רק חבל שלפעמים אוכלים אותה בהוצאות מטורפות.

אני מקווה שהשערה שלי לא נכונה לגבי פותח השרשור, אבל חשוב שאנשים יבינו שזול מתחיל בז' ובסוף יוצא ייקר!

• תוכן חדש...