Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קניתי עכשו גולף 2002 1.6 ובבדיקה לפני קניה עלו על כמה תקלות (שהבנתי שהן לא קריטיות ולכן קניתי בכול זאת) ואני רוצה את עזרתכם בלהבין את המשמעויות:

1. ניפוח במנוע- כנראה שאיזה רינג נשבר. הבוחן אמר לי שציך להחליף את הרינג וזה אומר פתיחת מנוע ויומיים עבודה (בערך).

2. נורת EPS דולקת לסרוגין

היו עוד כמה דברים קטנים שאני מבין לבד (בלמים שחוקים מאחור וכו').

אודה על עזרתכם :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנת לא טוב - מנוע מנפח (רינג שבור או סיבה אחרת) מעיד על בלאי גבוה.

את עלות תיקון לא מודדים רק בזמן עבודה אלא בכסף.

אגב, האם אתה בחרת את מכון הבדיקה או שהמוכר "המליץ" עליו.

פורסם

כפי שנאמר - הנושא הראשון מעיד על אופי השימוש ברכב, וההוצאה תהיה בהתאם.

גם העניין השני, לא ברור ממה נובע. זה יכול להיות עניין פעוט, ויכול להעיד על תקלה אלקטרונית יקרה.

פורסם

פתיחת מנוע והחלפת רינג זה לא עולה כמה מאות שקלים אלה קצת יותר. במידה ויש דליפות לחץ בכל הצילינדרים אז אם מחליפים רינגים של בוכנה אחת אז זה גם לא טוב, לחץ תקין באחד ונמוך באחרים . לכן צריך להחליף את כל הרינגים (3 על כל בוכנה, 4 בוכנות). שזה עוד עבודה , עוד חלפים כלומר עוד כסף.

פורסם

I.G,

האם בוצעה בדיקת קומפרסיה? האם אתה יכול להעלות את תוצאות הבדיקה? זה יתן קנה מידה למידת הבלאי.

אם יש רינג שבור באחת הבוכנות, יהיה הפרש משמעותי בנתונים בהשוואה לשאר הבוכנות.

פורסם

אני בהחלט מקווה שהמוכר התחשב והוריד מחיר בהתאם לתוצאות הבדיקה, כי אני לא יודע מהי ההגדרה שלך ל"קריטיות" אבל הבעיות ברכב שלך הן בפונטציאל נזק של אלפי שקלים (לפחות הרינג/ים).

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

במצב זה (שהרכב כבר נקנה), צריך להמליץ לך כבר על רופא, ולא לדון בהבנת דו"ח הבדיקה (סביר מאוד שהרוב היה אומר לך כבר אז לעבור אולי לרכב הבא).

בכל מקרה, רופא טוב נמצא בת"א, במסגר 31, רון שמו.

alfa 156 2.5.

פורסם

בעיקרון אני בחרתי את המכון אבל המוכר, מסתבר, מכיר אותו ויש לו דיל לתיקונים.

קניתי ממגרש (נחשב לדי אמין) שקיבל אותו בטרייד אין ויש לי אחריות על המנוע- המוכר יקח את התיקון על חשבונו במוסך שעשיתי בו גם את הבדיקה (מוסך ימית בטבריה... זה גם מכון מורשה).

אתם אומרים שאין טעם להחליף רינג אחד אלא את כל הרינגים? אם כבר פותחים את המנוע, מה ההשלכות של החלפת כל הרינגים? (עלות הרינגים עצמם וזמן עבודה)

דבר נוסף, עכשו שמתי לב שבאמצע עליה לכמה שניות היה מצב שלא היה לי כוח למנוע: לחצתי על הגז בצורה קבועה ופתאום הרגשתי שהמנוע לא מקבל כוח. עזבתי קצת את הגז וכשלחצתי שוב הכול היה בסדר.. מה? למה? וכמה?

שוב תודה לכולם!

פורסם

במכון לא הסבירו לך מה המשמעות של זה? ידעת מראש שהמוכר מקומבן עם המכון ובכ"ז הלכת לשם?

למה בכלל לקנות רכב בלי להבין לגמרי מה לא בסדר איתו?

V5

פורסם

רכשת חתול בשק ולצערי אתה תשקיע המון כסף בכדי להביא את הרכב למצב נסיעה נורמלי.

האם דולקות נורות תקלה חיווי בלוח השעונים אחרי שהרכב מונע ?

האם המזגן והחימום עובדים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

Michael.R- הסבירו לי מה המשמעויות: רינג שבור זה משהו ששוחק את המנוע אבל אפשר לנסוע עם זה קצת (כנראה שבוע הבא אני מכניס אותו למוסך ועד אז זה יהייה כ-600 ק"מ נסיעה). התיקון הזה הוא על חשבון הסוחר אז פחות מפריע לי. כמובן שאני אדרוש שהתיקון יהייה ברמה גבוהה ולא משהו שידפוק לי את המנוע... אם החלפה של רינג אחד זה ממש לא טוב אז אני אדרוש שיחליף את כולם.

ולא ידעתי מראש שהם מקומבנים... דווקא הבדיקה שהבוחן עשה לי נראתה בסדר.

מרק10- לפעמים דולקת נורת ה EPC (תודה אביתר), אבל לא תמיד. המזגן עובד מצויין גם לעל קירור וגם על חימום. לא שמתי לב שיש קשר בין מתי הנורה דולקת למתי שאין כוח במנוע.. דווקא כשהיה לי את האיבוד כוח לא שמתי לב שהנורה דולקת.

אגב, לא נראה לי שהבוחן עשה בדיקת דיחוס לכל בוכנה בנפרד... הוא עשה בדיקת הרעדה, הרצה ועוד איזה משהו על מכשיר דומה להרצה, בדק תיקונים וכו', בדק משהו מתחת לרכב, עשה עליו סיבוב וזהו. לא ראיתי אותו מחבר כבלים כלשהם מתחת למכסה מנוע.

פורסם

אני מקווה שיש לך הכל כתוב בחוזה וחתום ע"י הסוחר כי מרגע שעשיתם העברת בעלות זה אומר שהסכמת לקנות את הרכב ומצבו הכללי לשביעות רצונך.

בכל מקרה, אשמח אם תחזור לעדכן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בחוזה כתוב אחריות למנוע וגיר- 3 חודשים.

את הסיפור של המנוע המגרש ישלם.

לבעיות אחרות שמתי 7000 ש"ח בצד (נראה לי סכום הגיוני לתקלות שלא דורשות החלפה של מנוע\ גיר).

אגב, למוסך רון צריך לקבוע תור? אני רוצה לקפוץ אליו בשבוע הבא לבדיקה והחלפת כל הנוזלים (לכו תדעו מה שמו לי... למרות שדיברתי עם המוסכניק שעשה לרכב טיפול והוא אמר שהוא שם שמן 10W-40 חדש, החליף פילטר ושם איזה תוסף שלטענתו איכותי, רק לא זוכר איזה תוסף זה היה- שמן או דלק :-?)

כנראה אני אצרתך להחליף גם גלגל אחד לפחות (לא מאותה חברה כמו השאר...). כל הסיפור הזה יסתיים בשבוע הבא.

• תוכן חדש...