Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהירות רכב ע"פ GPS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סטיה של 7-8% זה נורמלי. כמובן ש-7% ב-200 קמ"ש זה 14, וזה באמת יכול להיראות חריג, אבל אין זה כך.

לגבי מד הנסועה, נראה לי שהוא ומד האוץ ניזונים מחיישנים שונים, אבל אני אשאיר את ההסבר לגבי זה למומחים.

פורסם

מסיבות של בטיחות, ברכבים יפניים ואני חושב שגם בחלק מהאירופיים יש סטייה מכוונת של הספידומטר. הסטייה היא לא לניארית, ז"א במהיריות גבוהות היא גדולה יותר וזאת ע"מ שהנהג "יחשוב" שהוא נוסע יותר מהר ממה שהוא נוסע באמת. הסטייה היא לא מקרית, כלומר היא לא של X% לכאן או לכאן אלא תמיד המחוג יראה מהירות גבוהה יותר ממהירות הנסיעה של הרכב.

הסטייה היא רק בהצגת המהירות במחוג ולא במד האוץ.

נתון המהירות ב-GPS תלוי בסוג ה-GPS ובאיכות הקליטה. במקלטים חדישים הנתון מאוד מדויק. בכל המקלטים/ מכשירי ניווט הנתון מתעדכן פעם בשנייה.

פורסם

מד המהירות ומד הק"מ מקבלים נתונים מחיישן משותף בשם vss‏ ‏ חיישן מהירות רכב.

למד המהירות ולמד וק'מ יש שני מנגנונים נפרדים, כך שאמ יש תקלה באחד המנגנונים אז הם לא ישפיעו על השני, אלא אם התקלה בחיישן המשותף להם ואז שניהם יזייפו או לא יפעלו.

ניתן לכייל את מד המהירות ולבטל את הסטייה, זה לא כ'כ פשוט אבל על קצה המזלג, צריך תוך כדי נסיעה לפרק את המחוג מצירו ולכוון אותו למהירות הנכונה, אבל זה תלוי בסוג הרכב, יש רכבים שהסטיה היא בחיבור בין הציר למחוג ובמצב זה ניתן לבצע את מה שהסברתי, ויש רכבים שהסטיה מגיעה מהמנגנון של מד המהירות.

לעניין זה שבסיבוב הספידומטר לא מזייף הוא מהסיבה שהחיישן שמודד את מהירות הרכב לא נימצא בגלגלים אלא בגיר, וזה שבסיבוב הגלגלי החיצוניים מסתובבים מהר יותר לא יגרמו לספידומטר לזייף כי הגלגים החיצוניים מתנתקים מההנעה משום שיש חלק בשם דיפרנציאל שמנתקת את ההנעה לגלגלים החיצוניים.

פורסם

רק תיקון קטן לתגובתי הקודמת, לגבי הדיפרנציאל, התכוונתי שבסיבוב הדיפרנציאל מאפשר הגלגלים החיצוניים(החיצוניים לסיבוב) להסתובב מהר יותר מהפנימיים.

פורסם
בדקתי עם הרכב שלי, יונדאי לנטרה 96 ובGPS IGO 8 מראה פחות ב2-3 קמ"ש

כמו שנאמר, הסטיה היא באחוזים, באיזו מהירות בדקת?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

• תוכן חדש...