Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפותח השרשור, אני את ההתלבטויות שלך עברתי מזמן - מהסיבה הפשוטה שהיו לי את שלושתן, גם את הקליאו ספורט וגם את האיביזה טורבו 01 וגם את הGT 99.

בתור איש מכירות לאחר קריאת ההודעה שלך אפשר להבין את הצרכים שלך בצורה פשוטה מאוד אתה מחפש עלויות אחזקה נמוכות, אמינות טוטאלית, ורכב מודרני וחדיש שלא יראה וירגיש ישן אבל יש בעיה אחת, שגם עם הקליאו ספורט וגם עם האיביזה טורבו זה לא יקרה!!

באיביזה טורבו אתה כן תחשוב על הדלק, ואתה לא תעשה 1:9 בעיר כי אתה כן תלחץ כי אתה הרי לא קונה את הרכב הזה בשביל לנסוע בחוץ עם חלון פתוח ומוזיקה בסבבה, ובקליאו ספורט אתה לא תהנה מהקרקושים שלה בפנים ואתה לא תהנה מכל פנים הרכב כי הוא פשוט מרגיש זול וישן.

הקליאו ספורט זה אוטו שהוא פשוט תענוג בדלק, הרכב באמת חסכוני לא משנה באיזה דלק אתה מתדלק, דבר נוסף הוא הכיף בסיבובים זה משהו שהאיביזה לא משתווה אליו אלא אם כן אתה משפר אותה התנהגותית ואני מניח ובטוח שלא תעשה את זה.

גם האיביזה טורבו וגם האימפרזה טורבו וגם הקליאו ספורט הן מכוניות ספורט שצריכות אחזקה איכותית. תקן אותי אם אני טועה אבל אתה מחפש איפה לחסוך גם בדלק וגם באחזקה( הרי אתה רוצה אוטו אמין שלא יתקלקלו דברים לא צפויים בשביל פחות הוצאות לא צפויות) וזה בסדר גמור!!! רק תבין שבשנים האלה של המכוניות האלה זה כבר לא יקרה, כי כולן כבר חרשו עליהם וכולם כבר עברו עליהן ותקלות תמיד יהיו שם, אצלי למשל גם הקליאו ספורט וגם האיביזה טורבו הראו אמינות סבירה למדי יחד עם זאת היו פעמים שדברים קרסו או התקלקלו וצינורות שעפו או נקרעו וכל דבר כזה נעמד בכמה מאות שקלים ולפעמים הגיע גם 4 ספרות, בתור אחד שרצה פשוט שקט נפשי החלטתי לרכוש איביזה טורבו רק בשנת 2008 ורכשתי FR, עם אותו מנוע אמין ומוכח כבר שנים ופנים שכבר פחות מקרקש והידיות כבר לא נשברות עם אחריות של יבואן אתה יודע ששקט נפשי יהיה, יחד עם פנים הרכב שהוא די חדש אבל אני יכול להגיד לך שאם הקליאו ספורט החדשה הייתה בתקציב שלי אני לא יודע מה היה עומד כרגע בחניה, מהסיבה שפשוט מגדש טורבו זה משהו שקשה מאוד לוותר עליו למרות שהקליאו ספורט חזקה גם היא אבל האיביזה מרגישה חזקה יותר ובתמורה לכסף בשיפורים תרחיק אותך בהרבה מהקליאו ספורט בקו ישר, אתה צריך לעשות רשימה של מה חשוב לך יותר ברכב וככה תוכל להגיע למסקנה הנכונה.

בשורה התחתונה, דגם שמור של הקליאו יניב אמינות סבירה למדי בידיוק כמו האיביזה טורבו, אבל לחסוך כסף אתה לא תחסוך במידה ותרצה לתחזק את הרכב כמו שצריך לתחזק רכבים כאלה, לרכבים האלה הגיל עשה כבר את שלו ודברים תמיד יצוצו,אתה רוצה לחסוך? אמינות? מוזיקה בסבבה בשעות הקטנות של הלילה? קנה מאזדה 3 ספירט ספורט ( שאגב יש לה את הכוח שרצית שזה מעל 130 כ"ס )ותסגור את העניין, כי ברכבים שאתה רוצה תמיד יהיה על מה להוציא כסף.

האיביזה שלך היתה משופרת? אחרת אין הצדקה לצריכת דלק כמו שאתה מתאר.

הגולף GTI שלי במצב סטנדרט צרכה 1:10ומעולם לא ריחמתי עליה. בנסיעה רגועה (וזה קרה לעתים רחוקות) היה אפשר לדבר על 1:13.

אני לא מתלהב מה HGT, הוא רכב יחסית סתמי, לא מבריק מבחינת התנהגות כביש, לא חזק מדי ועם אמינות של פיאט...

אם כבר הולכים על הרפתקאה ,אז עדיף ללכת לרכב שיתן גם את התמורה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה אליך: הייתה לך Hgt? נהגת פעם בHgt?

משתי השאלות אני מניח שאולי תענה על אחת מהן כן, אז אני בתור בעל hgt בהווה וגולף gti בעבר, יכול להעיד שהhgt בעל התנהגות הרבה יותר מבינונית ולפחות יותר מהגולף והאיביזה במצב סטנדרטי, סתמי הוא ממש לא, תאמין לי שהוא מסובב ראשים יותר מאיביזה, למרות שלמי אכפת מזה.

ואמינות הצחקת אותי, הלוואי והגולף הייתה אמינה כמו שהhgt אמינה ושתהייה לי בריאה טפו טפו טפו.

בקיצור אל תדבר מה שאתה לא יודע, כמו אחרים פה שמדברים על הקליאו ואפילו לא הייתה להם אחת.

ופעם אחרונה שבדקתי מנוע 1800 עם 130 כוח סוס למנוע אטמוספרי זה די חזק כיום וגם לפני עשור ואתה מוזמן לשאול

כמה בעלי fr שהרגישו את זה טוב טוב.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

טוב, אז יש לי התלבטות.

יש רכב שמאוד מצא חן בעייני.

הרכב הוא:

XSI 1600 106-במיוחד שיש אחת שמורה אם 138 אלף קילומטראץ ויד 3 בלבד.

106 ראלי 1.3 ו1.6 וכדו', בנתיים איו שמורות במחיר שפוי.

מה אתם אומרים על הרכב?אני מאוד אהבתי את הצורה שלו ואני חושב שאני יתחבר עליו יותר.

יש לו מין נשמה כזאת וזה רכב שאני חושב שמאוד מתאים לי (עזבו את התקציב לא חייב תמיד לקנות בהכול)

מה אתם אומרים?

יש עוד הצעות לרכבים עממים כאלה?

פורסם

בתור בעלים לשעבר של 106

הרכב נחשב לסיוט מבכינה מכאנית בכל מיני מחלות קטנות

אבל

חלקים לא יקרים וניתן להשיג די בקלות!

עם זוג ידיים טובות ראש פתוח וכלים מתאימים אפשר לתחזק את הרכב לבד.

בוא נשים את כל זה לרגע בצד

היתרון של ה 106 על פני כל רכב אחר שנהגתי בו בימיי חיי אפילו מול הבימרים הרבות שיצא לי לנהוג בהן

הנהיגה עצמה ברכב יש מין משהוא שאי אפשר להסביר

החיוך שהרכב מעלה לך על הפנים

המרכב הקטן והזריז שבזכותו הצלחתי להשתחל כל כך הרבה פעמים בפקקים בת''א ממש כמו קטנוע

משהוא מיוחד שלא ניתן להסביר.

בנוסף הגוף קטן וקל והרכב די חסכוני!

נ.ב.

לי היה מנוע 950 סמ''ק וכמעט בכיתי כשמכרתי אותו אם היה לי מנוע קצת יותר חזק אני לא מאמין שהייתי אי פעם מוכר.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אתה חיב לעשות סיבוב על כמה מכוניות ולראות עם אתה בכלל מתחבר אליהם.

חפש מודל כמה שיותר חדש.

ותישאר עם הקליאו ספורט אוו איביזה טורבו,הפונטו תהיה לך חלשה מידי.

פורסם

אני פשוט לא יודע מה לעשות.

אהבתי אמוד את הצורה של 106 וגם ה-306!

הבעיה זה שהיא יד גבוה, עבר עליה הרבה מאוד קילומטראץ!

ושמוציאים אחת שמורה רוצים עליה לפחות 6K מעל המחירון.

אבל פשוט אהבתי אותה!קטנה בדיוק כמו שאני אוהב!וכמובן יודעת לפנות!ווהתחזוקה שלה סבירה!

פורסם

UPצי.

טוב בשעה טובה אני כנראה מכרתי את הרכב, מכר העסקה נסגרת סופית.

אני הולך על סיאט איביזה טורבו שנת 02 אם 150 אלף קילומטראץ בלי תאונות כנראה, את זה נראה בבדיקה לפני הקניה!

אני לא יכול פשוט, בסובארו לא הרגשתי את מה שהרגשתי בסיאט!כל הדברים שעברתי איתה!

בקיצור אם הכול הולך, אני כנראה ילך על הסיאט איביזה טורבו!

יש המלצות/ עוד דברים שאני צריך לדעת?

פורסם
שלום לכולם.

לגבי דרישות דלק:

אחרי הסובארו יש לי טראומה מאוד גדולה אם תחנות דלק, אני רוצה רכב שיבקר כמה שפחות בתחנות דלק.

אל תחשוב שעם האיביזה אתה לא תבקר בתחנות דלק,אתה תבקר כמעט באותה המידה כמו האימפרזה, במקרה הטוב אתה תחסוך 200 ש"ח בחודש הפרש בין הרכב הנוכחי שלך לאיביזה

זאת אומרת שאם אני ירצה לצאת למקום מסווים, אני לא יחשוב על כמה דלק ביזבזתי או להסתכל כל שניה על מד הדלק.

שים לב ששוב אתה מחפש רכב חסכוני, לא קיימת חיה כזאת ברכבי ספורט

וכמובן שהרכב היה דיי חזק ולא עצל, ורק אוטו שדורש דלק 95.

בנוסף דבר שחשוב לי הוא טיפולים לא יקרים מאוד!וכמובן אמינות של הרכב!

טיפולים הם כן יקרים בסיאט, אין לך בסיס להשוואה כי לך הייתה איביזה אטמוספרית, זה הבדל עצום בין הרגילה לבין הטורבו, למרות שהמנוע הזה אמין אי אפשר לדעת איך 6 בעלי רכב התייחסו אליו ואיך הם טיפול בשאר מכלולי הרכב לכן האמינות פה היא סיכון שאתה לוקח .

פשוט אני מחפש רכב פאן, שאני לא יצטרך לחכות חצי דקה אחרי שאני מניע אותו בבוקר, או לחכות כמה זמן בזמן שאני מכבה אותו

בערב, שאני לא יתקמצן על נסיעות רגילות!

אתה כן תצטרך לחכות חצי דקה כשאתה מניע אותו בבוקר ולחכות בזמן שאתה מכבה אותו בערב.

לסיכום, אתה מחפש רכבים לא קיימים בעולם הזה, גם חזקים, גם חסכוניים, גם טורבו, גם בלי לחכות בהנעות, גם כיף בסיבובים, כל הדברים האלה לא נכנסים ביחד באיביזה טורבו ולפי דעתי אתה עושה טעות כי אלה רכבים שכמו שאמרתי בהודעה הקודמת שלי קרעו אותם מכל הכיוונים והתעללו בהם, כל מי שהחזיק אחת כזאת הגיע לטיפול גדול או לאיזה חלק גדול שהלך ופשוט העביר את הרכב הלאה.

אתה הולך להכנס לאותה הרפתקאה כמו עם הסובארו זכור מה שאני אומר לך, וגם אם בהתחלה זה לא יראה ככה והאוטו יראה אמינות,חסכון וכל הדברים שרצית לא יעבור הרבה זמן ואתה שוב תשים אותה למכירה. אתה תהיה כבר יד 7, אין הרבה אנשים היום שרוצים להיות יד 8 קח את זה בחשבון.

תודה רבה.

הערותיי בכחול, לא משנה איזה החלטה תחליט מקווה שלא תיפול שוב ושרק תצליח .

פורסם

יחסית לרכב ספורט,האיביזה לא שתינית כמו האימפרזה,אפילו לא קרוב.

האחזקה עם יטפל במוסך שלא מרכזי דווקא דיי זולה,אחותי עם סזוקי סויפט החדשה משלמת טיפולים יותר יקר מהאיביזה שאצלי.

המנוע מאוד נפוץ ומי שיש לו סבלנות ימצא חלקים בגרושים,כמו טורבו וראשי מנוע.

פורסם

הרכב הראשון שקפץ לי לראש הוא פולו GTI.

אהבת את הגודל של האיביזה, מחפש רכב עם אופצייה לנסיעה "חסכונית", ידנית, מהנה, 125 כ"ס, מתאים!

עכשיו לך תמצא אחת:lol:

זה נכון

פורסם
הרכב הראשון שקפץ לי לראש הוא פולו GTI.

אהבת את הגודל של האיביזה, מחפש רכב עם אופצייה לנסיעה "חסכונית", ידנית, מהנה, 125 כ"ס, מתאים!

עכשיו לך תמצא אחת:lol:

נראת יפה, פנים הרכב יחסית מודרני!

השאלה איך היא?

נושאים עליה אני בקושי מוצא ויש ממש קצת ביד 2 כאלה!

יש עוד אופציות?

פורסם

אתה יכול ללכת גם לכוון של ה AUDI A-3 1.8T מנוע זהה למנוע של ה גולף gti 150 כוח סוס ויש גרסאות 180 כוח סוס שותה 95 אוטו מהנה לנהיגה עלות אחזקה דומה לשל ה gti יש בגרסאות 3 דלתות לא חסר יד שניה..אם קצת סבלנות אפשר למצוא אחת שמורה...כתור אחד עם הרכב הזה אני ממש מרוצה!

והאוטו לא שותה הרבה דלק אמין אין איתו שום בעיות אני מבסוט!

:twisted:Audi a-3 1.8T 1.7 BAR:twisted:

• תוכן חדש...