Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה.

בזמן בלימה במהירות אפסית, אם מסתכלים על הגלגלים הקדמיים, רואים שאחרי הבלימה הגלגלים רוצים כביכול להתקדם קדימה.

לאחר שראיתי את הבעיה, פירקתי את הגלגלים משני הצדדים, הדיסק זז מצד לצד אם מנסים לנדנד אותו (בכוח סביר).

מה יכולה להיות הסיבה? צלחת לא יושבת טוב או שהעניין בקליפר?

הדיסקים בני שנה וגם הרפידות, הרכב לאחר שיפוץ מסרק הגה מלא והחלפת תפוחי הגה.

מחר אני מתכנן לפרק את הקליפר ואת הצלחת, ולהרכיב כפי שרשום בספר הטיפול ברכב (היינס), אך לפני זה רציתי לשמוע מה יכול הגורם לכך.

תודה וחג שמח, JEP.

פורסם

יכולה להיות משני סיבות, או גומיות של הפרונט עברו את זמנן, ולכן יש לך חופש בזרועות. או גם יכול להיות מייסב..

A.R.T Performance

פורסם
שלום חבר'ה.

בזמן בלימה במהירות אפסית, אם מסתכלים על הגלגלים הקדמיים, רואים שאחרי הבלימה הגלגלים רוצים כביכול להתקדם קדימה.

לאחר שראיתי את הבעיה, פירקתי את הגלגלים משני הצדדים, הדיסק זז מצד לצד אם מנסים לנדנד אותו (בכוח סביר).

מחר אני מתכנן לפרק את הקליפר ואת הצלחת, ולהרכיב כפי שרשום בספר הטיפול ברכב (היינס), אך לפני זה רציתי לשמוע מה יכול הגורם לכך.

תודה וחג שמח, JEP.

מוט או זרועה תחתונה הגומיות שלה,בושינגים קרועים או מתפוררים ובנוסף הכריות בולם על קצה המגדל של הבולם קרועות או שיש שם חופש גדול.

נסה ליסוע אחורנית ולבלום,שמישהו יסתכל מבחוץ אם יש יש תזוזה גם אחורה.

סיירה,אחת המכוניות האהובות עלי ביותר.

פורסם
שלום חבר'ה.

תודה וחג שמח, JEP.

אצל מי שיפצת את המסרק הגה,ומה העלות של העבודה ?

פורסם

בדקתי את הבושינגים, במצב תקין. יואן, באיזה גומיות מדובר? גרמושקות של המוטות היגוי? אם כן, החולפו לפני חודש.

יש אפשרות שהצלחות בלימה לא הורכבה נכון?

שיפצתי את המסרק הגה בעסק בשם "א.ט.ד הנדסה הבלם בע''מ, באר שבע".

השיפוץ עלה כ350 ש''ח.

JEP.

פורסם
בדקתי את הבושינגים, במצב תקין. יואן, באיזה גומיות מדובר? גרמושקות של המוטות היגוי? אם כן, החולפו לפני חודש.

יש אפשרות שהצלחות בלימה לא הורכבה נכון?

שיפצתי את המסרק הגה בעסק בשם "א.ט.ד הנדסה הבלם בע''מ, באר שבע".

השיפוץ עלה כ350 ש''ח.

JEP.

נשמע משונה,אבל מאידך גם מדאיג...תעלה על ליפט ובדוק יסודי

פורסם

אני מעדיף לטפל ברכב לבד, נבדוק את העניין מחר.

נשמע לי מוזר שדווקא הבושינגים הם הגורם המכריע על החופש בצלחות הבלימה.

אם אני מזיז את הצלחת קדימה ואחורה, היא לא מסתובבת יחד עם מוטות ההברגה, אלה היא נשענת על המוטות הברגה לאחר דחיפה קלה ואז הצלחת מסתובבת. בדקתי את העניין בסיירה של חבר, זה לא קיים.

חג שמח, JEP.

פורסם
אני מעדיף לטפל ברכב לבד, נבדוק את העניין מחר.

נשמע לי מוזר שדווקא הבושינגים הם הגורם המכריע על החופש בצלחות הבלימה.

אם אני מזיז את הצלחת קדימה ואחורה, היא לא מסתובבת יחד עם מוטות ההברגה, אלה היא נשענת על המוטות הברגה לאחר דחיפה קלה ואז הצלחת מסתובבת. בדקתי את העניין בסיירה של חבר, זה לא קיים.

חג שמח, JEP.

תבדוק לבד ללא קשר להעדפה כלשהיא,רצוי על בוקים או ליפט.

מדובר כאן על פרונט ואין כאן מקום לניסויים.

פורסם

אחרי שפירקתי יחד עם חבר את צלחות הבלימה והקליפרים, הרכבנו הכל חזרה ובדקנו משהו.

הרכבנו שני אומים של הגלגל על המוטות הברגה של הנאבה, לאחר ההרכבה אין חופש בכלל של הצלחת בלימה והכל נראה תקין. בדקנו גם את מצב המסייבים, הכל שלם.

אני לא יודע אם זה תקין, בכל מקרה, נקווה שזה תקין ונגש לטסט שבוע הבא.

JEP.

פורסם

חובבן יקר, לא בודקים חופש של צלחות בלם ללא גלגל מחובר ואם אתה לא יודע איך לבדוק חופשי פרונט בעצמך תן לבעל מקצוע לעשות זאת עבורך. חבל שגלגל יתנק מהרכב באמצע כביש מהיר.

פורסם

אכן, אני לא מכונאי מוסמך או משהו בסגנון. זאת הסיבה ששאלתי איך בודקים את תקינות צלחות הבלימה.

חג שמח, JEP.

:-)

פורסם

אני לא מבין את המושג "חופש בצלחת בלימה".

האם אתה מתכוון שבזמן בילמה רואים חופש בגלגל, יש לו תזוזה והגלגל לא מסתובב, אם כך יש לך חופש במתלים, יש להתמקד על המשולש, בולג'ויינט והתותבים של המשולש.

בצע בדיקה:

אוטומט - רגל שמאלית על הבלם חזק, רגל ימנית לוחצת קלות על הגז, אם יש תזוזה בגלגל אז יש חופש (תקפיד ללחוץ חזק על הבלם.)

ידני-

רגל ימנית על הבלם חזק, הילוך ראשון משולב ושחרר מעט את הקלאץ בדוק מה קורה וחזור לעדכן.

אם יש תזוזה יש חופש במתלים, בנוסף בדוק שהקאליפר מחוזק.

פורסם

תמיד יש חופש מסויים במתלים ותיתכן תנועה של האופן קדימה או אחורה בסיום בלימה, במיוחד ברכבים ישנים. השאלה היא כמובן, האם החופש הוא בגבול התקין או לא.

להערכתי, אם אין בעית התנהגות של הרכב, משיכה, רעידה, רעשים וכדומה, המתלה תקין אך אם להיות בצד הבטוח, כדאי להכנס למכון פרונטים לבדיקת מקצועית של המתלים.

פורסם

ba323f, אבדוק זאת, תודה רבה. עד כמה שידוע לי, אין לי משולשים אלה נאבות (פורד סיירה).

אני מתכנן לפני הכניסה למכון טסטים להיכנס לכיוון פרונט בבאר שבע (המליצו לי על מקום בשם "הפרונט", יש למשהו ניסיון איתם?).

תודה וחג שמח, JEP.

• תוכן חדש...