Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שנרשם הטנדר רועד בצורה לא נעימה, הרכב במצב סה"כ לא רע, עבר טסט חלק למעט בדיקת עשן שנפתרה עם תוסף וטנק דלק. אני מעוניין לדעת האם יש דברים שכדאי לבדוק (במוסך) לגבי שיפור איכות הנסיעה, כמו תושבות ודברים שכאלו שאני לא ממש מבין בהם.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

בשביל לקבל כיוון אפשרי לפתרון הבעיה כדאי שתרשום האם הרעידות הן במצב עמידה בניוטרל או גם בנסיעה,

האם הרעידות תלויות סל"ד או מהירות, האם הרעידות תלויות בעוצמת הלחיצה על הגז, האם הרעידות קיימות או נעלמות אם אתה משלב לניוטרל בנסיעה/לוחץ קלאצ', האם הרעידות מורגשות רק בבלימה או לא ועוד פרטים.

פורסם

בעמידה יש רעידות, אבל הבנתי שזה בגלל סלד סרק נמוך (כ500), יש גם במהירויות שונות מורגש בעיקר בסלד שבאיזור 2500, מהירות של כ90 קמ"ש.

Stay tuned

פורסם

קשה להבין מדבריך האם הרעידות תלויות במהירות הרכב, המנוע או שניהם.

כדאי שתבדוק בזמן שהרעידות מופיעות, האם העברה לניוטרל מפסיקה את הרעידות.

פורסם

העברתי לפי הצעתו של דניאל העברתי לניוטרל בנסיעה, ואכן הרכב ממשיך לרעוד, לפעמים יותר לפעמים פחות. הרעידות פוחתות ככל שהמהירות עולה, (ב110 כמעט ואין רעידות).

נראה לי שרק בשביל שקט נפשי אני אגש לעשות כיוון ואיזונים לכלל הגלגלים. יש המלצה למקום ספציפי? אני מאיזור השרון, אבל אני אסע למקום עם המלצות כל עוד לא מדובר על road trip (מרכז, חדרה, נתניה בעיקר בתחום הזה).

Stay tuned

פורסם

כנראה שגלי האיזון אצלך זקוקים לאיזון, אך בהחלט השלב הראשון בפתרון רעידות מסוג זה הוא לבצע איזון קפדני לארבעת הגלגלים.

פורסם
כ500 סל"ד למנוע מסוג זה נחשב לסביר, או שצריך להעלות?

למען האמת אין לי מושג מה הם הוראות היצרן ברכב זה ספציפית אבל עוד לא ניתקלתי ברכב ש-500 סל"ד זה מצב תקין אצלו.

:)
פורסם

הלוואי והיה V :twisted: (יש V6 של RANGER שחולק כ30% מכלולים עם המאזדה, הייתי הולך על כזה דבר עם היה לי סיכוי לאשר אותו :-( ) מדובר על מנוע 4 צילנדרים בטור, 2500 סמ"ק דיזל. בקשר לספר רכב אין לי מושג איפה הוא, וגם באינטרנט לא מצאתי. ניסיתי למצוא ספר טיפולים של היינז, אך גם זה אין לדגם המדובר.

Stay tuned

פורסם

בדגם זה יש לבצע כיוון שסתומים כל 30K ולרוב מוסכים נוטים לדלג על טיפול זה שיגרום למנוע לעבודה חלקה ויעילה יותר בנוסף תושבות המנוע נוטות להתבלה במהירות יחסית והחלפתם היא טיפול שכיח.

פורסם

"טיפולי דרך" תודה על ההערות, יש לכבודו (למישהו אחר) מידע על עלויות הטיפולים וההחלפות המדוברות? כמו כן, האם שווה לגשת למרכזי/מורשה? או שכבר ללכת ל"מומחה דיזל" אזורי כלשהו? שוב, המלצות יתקבלו בברכה. הרכב מאוד יקר לליבי ומאוד הייתי שמח להחזיר אותו לימי תהילתו (הרכב של סבא ז"ל, סוג של ירושה).

Stay tuned

פורסם

יכול להיות שאין שריפה מושלמת באחד הצילינדרים [סלד נמוך] , ומכאן הרעידות , וגם הדלק שלא נשרף.

אפשר לבדוק זאת , על ידי מדידת ההתנגדות של ה glow plugs . מצתי הלהט אשר משנים את התנגדותם עם החום.

בצילינדר שבו אין שריפה מושלמת , ההתנגדות תהיה נמוכה בגלל שלא מתפתח שם חום כמו ביתר הצילינדרים.

לא כל אוהמטר יכול לבדוק זאת. צריך אוהמטר רגיש שבודק עד כ 30 אוהם.

פורסם

איזה מין בדיקה זו? התנגדות מצתי להט בין כה מאוד נמוכה והבדלים קטנים אפשריים רק בגלל התיישנות המצתים עצמם אז איך בדיוק ניתן לנתח אופי עבודה של מנוע לפי התנגדות מצתי להט? נשמע הזוי לגמרי.

• תוכן חדש...