Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם בעולם העניין יותר מתקדם מישראל בכל הקשור לרכבים מונעים בגז?

אני מנסה לחפש חומר בעברית ואין כמעט כלום,

חוץ מסובארו,אין שום חברה בארץ (או בעולם) שמשווקת רכבים עם גז?

אשמח ללינקים גם עם מידע לא בעברית

אני בעקר מתעניין ברכבים חזקים,חדשים עם מנועי טורבו, וואגיות למינהם.

עם מישהו שמע על איביזה/לאון טורבו GTI וכו,שעשתה הסבה אני אשמח לשמוי

אשמח לשמוע חוויות מאנשים שעשו הסבה לגז,במה כרוך כל הסיפור לפני ההסבה ואחרי ההסבה,טיפולים וכו.

תודה רבה

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם
האם בעולם העניין יותר מתקדם מישראל בכל הקשור לרכבים מונעים בגז?

אני מנסה לחפש חומר בעברית ואין כמעט כלום,

חוץ מסובארו,אין שום חברה בארץ (או בעולם) שמשווקת רכבים עם גז?

אשמח ללינקים גם עם מידע לא בעברית

אני בעקר מתעניין ברכבים חזקים,חדשים עם מנועי טורבו, וואגיות למינהם.

עם מישהו שמע על איביזה/לאון טורבו GTI וכו,שעשתה הסבה אני אשמח לשמוי

אשמח לשמוע חוויות מאנשים שעשו הסבה לגז,במה כרוך כל הסיפור לפני ההסבה ואחרי ההסבה,טיפולים וכו.

תודה רבה

לשאלתך הראשונה הסבת רכבים לגפ"מ בישראל נמצאת בפיגור של שלושה עשורים בהשוואה למדינות מזרח אירופה אוסטרליה ואסיה,ולמעשה די איחרנו את הרכבת בכול נושא איכות הסביבה שנתן דחיפה בכול העולם כבר בשנות השמונים.

למיטב ידיעתי אין היום יצרני רכב שבונים רכבים רכבים מונעי גפ"מ למרות שישנם כמה דילרים מקומיים במדינות שונות שמאפשרים לרכוש רכב חדש שכבר הוסב אך כאמור מדובר ביוזמה מקומית כמו שעשתה יפאנאוטו בארץ.

בקשר להסבת רכבי ספורט לגפ"מ זה מאוד משתנה בין הדגמים והכי נכון זה לבדוק אצל המתקינים לאיזה מהם יש אב טיפוס מאושר שעבר תקינה.

פורסם

אני מקפיץ שוב,ניסיתי לברר אני די שומע להתרחק מהדבר הזה.

השאלה האם יש עובדות בשטח ולכן אנשים מתרחקים,או להפך בגלל שאין ניסיון אנשים לא מתקרבים?

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם
אני מקפיץ שוב,ניסיתי לברר אני די שומע להתרחק מהדבר הזה.

השאלה האם יש עובדות בשטח ולכן אנשים מתרחקים,או להפך בגלל שאין ניסיון אנשים לא מתקרבים?

אני יענה לך משום שאני עוסק בתחום ,יש בישראל בסביבות ה 30 אלף רכבים מוסבים רשומים במשרד הרישוי ועוד כמות לא ידועה של מוסבים ללא רישוי שמוערכת באלפים .רכבים מונעי גפ"מ חוסכים קרוב ל50% מעלות הדלק ולנהגים יש בד"כ תחנת תידלוק גז במסלול נסיעתם הקבוע ומרביתם נוהגים למעלה מ40K את שמחזיקים ברכבים זוללי דלק וג'יפים.בזמנו היו הרבה מתקינים והרבה סוגים של ערכות מה שגרם לחובבנות ובורות בתחום ההתקנות והשרות וצרכנים רבים נפגעו ויצרו שם רע ובצדק להסבות הגפמ בארץ.כיום שרדו בתחום מספר מצומצם של יבואנים ומקומות התקנה שרובם גם מחזיקים בתחנות תידלוק והלקוחות הם בד"כ קבועים שחוזרים ומתקינים גם ברכב השני והשלישי שלהם ,גם הניסיון וההתמקצעות של מרבית המתקינים הותיקים השתפר מאוד וכיום גם יש מידע על התאמת המנועים לגפ"מ ויש פחות בעיות של שקיעת שסתומים והרס ראשי מנוע.חלק גדול מהעוסקים והמשתמשים בתחום גם שמח שהעסק לא תפס בגדול ורמת המיסוי לא השתנתה כבר כמה שנים והאוצר לא מחפש איך להחזיר לעצמו את המס על הבנזין שהוא מפסיד.

• תוכן חדש...