Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקשיב מלתעות (הכל ברוח טובה אה? :wink: )

אין לי רמקולים בכלל, אז אם ההחלטה להשקיע עוד כמה שקלים בשביל לקבל משהו שיהיה טוב יותר בעתיד - למה לא?

למה אני צריך "לסבול" מרמקולים אחרים (שגם עליהם יושקעו כספים. אין דברים בחינם) בזמן שאני יכול להשקיע עוד טיפה לטווח הרחוק?

(כן אני יודע, ההגדרה "זמנית" לא הייתה משהו)

ו... כאן אתה נכנס גם על הדרך לכיס של אנשים, אז זה לא ממש לעניין :-)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חלב. מה שאתה אוהב ומה שעושה לך את זה ומה שאתה "מרגיש" זה לא רלוונטי.

בשביל להגיע לסאונד איכותי ( הגדרה - קרוב למקור ) יש כללים ברורים , אם בא לך לעשות סלט ושכונה בשביל להנות , שיהיה לך בכיף זכותך המלאה , אבל אתה פשוט טועה ואין מה לעשות.

סאב זה הרמקול הכי בעייתי בכל מערכת בכל סביבה אם זה רכב או בית , נדרשת התעסקות רצינית מאוד וזמן וכיוונים ( עם ציוד שאין ל 95% מהאנשים ) בשביל לגרום לו לתרום משהו כי בדר"כ הוא גורע , אצל 90% מהאנשים בעולם הסאב לא מכוון והוא מחובר אצליהם למערכת רק בגלל שהם יודעים שהוא קיים , אנשים יודעים שיש כזה דבר סאב והוא עושה בום , כולם צריכים בום נכון ? אז מתקינים סאב.

לקנות קיקר C12 זאת לא הדרך להגיע לרמה טובה וגם לא בינונית , כי מלכתחילה אתה קונה מוצר זול שלא השקיעו עליו שקל פיתוח ונשמע כמו בית שימוש , לא משנה איך זה נשמע לך ... צורת הבניה שלו גורמת לו להישמע כמו בית שימוש , אז יופי שהוא נשמע מצויין ביחס לפיוניר כזה או אחר באותו תקציב , זה עדיין גורם לשניהם להישמע כמו בית שימוש.

אז אם אתה מתכוון להתקין מערכת איכותית אין מקום לסאב כזה מלכתחילה , סאב צריך להשלים וצריך להיות בלתי נראה ( זה חוק. איך שאתה אוהב את זה , שוב זה לא רלוונטי. תלך לאולפן הקלטות או MASTERING ותגיד לי אם שם הסאב נשמע כמו פטיש )

הקיקר C12 לא יעשה את זה בחיים גם אם הוא יהיה בלתי נראה כי הוא לא מסוגל לזה.

אז להתקין כזה סאב , יגרום לך להבחין בו ולא משנה מה תעשה , אז הוא לא עושה את מה שסאב צריך לעשות , ובגלל שגם ככה קשה לכוון משהו שנשמע כמו בית שימוש מלכתחילה , אתה תשמע כל הזמן בום בום בום בלי קשר למציאות. אתה אוהב את זה ככה ? שיהיה לך לבריאות , מותר לך, אבל אל תטיף לאחרים על סאונד איכותי יותר אחרי הנקודה הזאת.

לא הכל שכונה כמו שאתה חושב וכולם עושים מה שבא להם ואם זה נישמע להם "סבבה" אז זורמים על זה , יש חוקים שצריך לעקוב אחריהם אם המטרה שלך היא סאונד טוב ( שוב הגדרה - נאמן למקור ).

אני מבטיח לך שאם תלך לכל אולפן מיקסים כזה או אחר איכותי , הם ישמעו לך אותו דבר בדיוק - נאמנים למקור. ולכולם יש מגברים \ רמקולים \ סאבים \ אקוסטיקה שונה , כיצד ? כיוונים והתעסקות עם ציוד כזה או אחר כדי שהסאונד יגיע ל FLAT בחלל האזנה הנתון.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

את האמת?

אחרי השורה הראשונה שלך בהודעה התלבטתי אם בכלל להגיב, או פשוט להתעלם.

כמו שאתה רואה, החלטתי להגיב, כי פשוט קשה לראות גיבוב כזה עצום של שטויות.

אתה יודע איזה סאונד אני אוהב?

סאונד ש"נשמע כמו בית שימוש"

סאונד ש"נשמע כמו פטיש 20 קילו"

סאונד ש"נשמע כמו מפוח אוויר"

סאונד ש"הקשר בינו לבין המציאות מקרי לחלוטין"

סאונד שרחוק לחלוטין מהמקור

סאונד שכונה

סאונד של "בום בום בום בלי קשר למציאות"

סאונד שלא נשמע כמו "הקלטה באולפן"

זה ב-ד-י-ו-ק הסאונד שאני אוהב.

עכשיו מי יגיד לי אחרת?

אתה?

המאמר שתשלוף מהמותן?

המדען התורן?

מתי תבין שאנשים לאו דווקא מחפשים את ה"אולפן הקלטות" אצלם ברכב?

אנשים מחפשים את הסאונד שישמע להם הכי טוב ושהם הכי יהנו ממנו.

אתה יכול להגיד שזו מניפולציה של הסאונד האמיתי שאמור "לצאת", ואתה יכול להגיד מה שתרצה. זה פשוט לא משנה כלום.

ההגדרה שלך לסאונד איכותי זה סאונד שקרוב כמה שיותר קרוב למקור (על כל המשתמע מכך וכל ההשלכות הנלוות, של סאונד שטחי, יבש וכד' [לטעמי] )

ההגדרה שלי לסאונד איכותי זה סאונד שהאוזניים שלי יקפצו מרוב אושר כשהן יאזינו לו.

אגב, אתה תמשיך להגיד לי שמה שאני אוהב זה לא רלוונטי גם אם אני אגיד לך שהסאונד באולפן הקלטות הוא לא לטעמי?

איך אתה יכול להתווכח בנושאים כאלה?

אתה יכול להגיד למישהו שהוא לא אוהב את אשתו?

אתה יכול להגיד למישהו שנראה לו רק שהוא מאמין באלוהים, אבל הוא בעצם טועה?

אתה יודע בכלל לאיזה תחום אתה נכנס? אתה אשכרה קובע לבן אדם מה הוא אוהב ומה לא! (אתה בכלל מבין עד כמה זה אבסורד?!)

אני לא הטפתי לאחרים, שוב, בפעם המי יודע כמה - אני אומר שכל אחד אוהב משהו אחר, ולא אתה ולא שום מדען יקבעו לאותו אחד אם הוא כן אהב או לא אהב.

תתפלא, תחושות ורגשות הן משהו שהן מעבר למדע וגרפים - אין פה שחור ולבן (אני מקווה מאוד שגם בשבילך זה ככה)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

חברה , אני לא מבין על מה המהומה .

צריך להבדיל בין אנשים שבונים מערכת לצרכי SQ וההנאה שלהם נבועה בשחזור המקור ושם אכן יש הרבה יותר כללים , חוקים , תקנות , רקע פיזיקלי ומשמעות למדידות כמותיות.

יש מצב שני אנשים שבונים מערכת כי כיף להם ההתעסקות בתחביב (והדגש כאן על תחביב) וכיף להם לשמוע מוזיקה. בקטגוריה הזו המשמעות של המושגים הגדרות ומדידות הרבה פחות משמעותיות. יש כאלו שיספק אותם מערכת ב1000 שקל ויש כאלו שיספק אותם מערכת ב 30000 שקל . האמת ? אני מקנא באלו שנהנים ומתרגשים מהמערכות הזולות :-D. וזה אני אומר למרות ובעצם אולי בגלל שכבר הייתי בשני צידי המתרס.

אני חושב שכאשר עושים את ההבדלה הזו הויכוח הזה יהפוך מויכוח והתנצחות לדיון מרווה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
.

סאב זה הרמקול הכי בעייתי בכל מערכת בכל סביבה אם זה רכב או בית , נדרשת התעסקות רצינית מאוד וזמן וכיוונים ( עם ציוד שאין ל 95% מהאנשים ) בשביל לגרום לו לתרום משהו כי בדר"כ הוא גורע ,

אז אם אתה מתכוון להתקין מערכת איכותית אין מקום לסאב כזה מלכתחילה , סאב צריך להשלים וצריך להיות בלתי נראה

אם המטרה שלך היא סאונד טוב ( שוב הגדרה - נאמן למקור ).

.

אני גם לא מבין את עניין הסאב באופן כללי ! אבל נכון שצריך נמוכים. בבית יש לי זוג רמקולים בני 23(סלסיון DL8 דור ראשון ) מחוברים לשני בלוקים מגושרים של רוטל , עם פרה של NAD. הסאונד מעולה ,בכל מה שקשור לבסים אין עליהם , עגולים יפים לא נמרחים. וגם לא עושים בום בום .

עכשיו נכנס עניין הסאב ברכב. אלמנטים של 15" , 12" עם מגנט ענק, שני סלילים , מגברים בעוצמות של PA שצריכים להזיז את כל הסיפור הזה., וכל זה נדחף איפה? לתא המטען. למה?

אז דיפורס : כתבת יפה, ותיארת מה צריך לעשות סאב. שאם אני מבין אותך , נכון בכלל לא צריך סאב, צריך סט 3 חלקים (חצי אקטיבי)

וופר,מיד- וופר, טוויטר.

אז תן לנו דוגמאות ספציפיות איך אתה פותר מעשית , את בעיית הנמוכים .

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

איזה גיבובי שטויות.

את מי מעניין הסאונד באולפן? מה זה בכלל רלוונטי?

שמקליטים את הזמר בנפרד ואז מלבישים על הלהקה?

או אולי שדוחסים הכל לLEVEL אחיד רק כדי שזה ישמע טוב בכל מערכת?

כיוון הצליל באולפן הוא לפי טעמו של הטכנאי, ולא לפי שום דבר אחר.

היו לי כלכך הרבה רמקולים מוניטורים, שכל אחד מהם שונה שנות אור אחד מהשני.

היה לי רמקול 2 חלקים של JBL PRO מוניטורים עם 8 אינטש מידבאס וטוויטר, לא היה להם בכלל באס.

לעומתם היו לי מוניטורים של ALESIS 2 חלקים עם מידבאס 5.25 אינטש, שפירק את הבית:)., בגלל תיבת דואל טרנאסמישן ליין.

והיו עוד רבים וטובים, חלקם מוגברים, חלקם פסיביים וכו'.

כולם היו שונים אחד מהשני.

מה בכלל הקשר?

גם בהופעה חיה הציוויון צליל הוא החלטתו של הטכנאי סאונד, ולא של שום דבר אחר.

באסיסט עולה לבמה עם מגבר 400 עם אלמנט 12 אינטש, ויכול לעלות לבמה עם מגבר 200 ו8 אינטש, אז מה יהיה הנכון?

נאמנות למקור היא דבר סובייקטיבי, כבר דיברנו על זה.

אם אתה נגן פסנתר אתה יודע איך פסנתר אמור להישמע, יותר טוב מכל טכנאי סאונד בעולם.

מצד שני, לא ניגנת על כל הפסנתרים בעולם, ולכן אתה לא יכול לקבוע מאומה.

מבולבלים? גם אנחנו.

רוצה נאמנות למקור?

אני הייתי בהופעה חיה של יזהר אשדות ביאכט פאב באילת, שגם יצאה בדיסק.

זה מקור, אני הייתי שם, יודע איך זה היה נשמע, ואני יכול לכוון את המערכת שלי בהתאם לאותו דיסק ולדבר על נאמנות למקור.

מצד שני, במערכת אחרת זה יכול להשמע לי טוב יותר מאצלי, אז מה קשור כאן המקור?

מבולבלים? גם אנחנו.

אולפנים, מאסטרינג, מיקסוסים.

הבנו, אתה לומד טכנאי קול, או טכנאי הקלטות או טכנאי סאונד.

SO WHAT?

מוזיקה שומעים עם האוזנים, שכן, הם מוגבלות בהרבה דברים.

אבל בשורה התחתונה, מערכת מכוונים לפי האוזניים ולא לפי איך שפלט מחשב מציג לך גרפים של הענות.

מי קבע שFLAT זה נכון פחות או נכון יותר?

הגרף?

המחשב?

הנייר?

אתה חשוב שהקיקר COMP 12 הוא סאב זבל?- זכותך המלאה!, אל תקנה אותו.

אבל זה מה שיש לפותח השרשור, וזה מה שבתקציב שלו, ואם יש לך אלטרנטיבה אחרת טרום רכישה אתה מוזמן להעלות אותה.

אחרת, שמור על זכות השתיקה, כי מעבר לכער את השרשור, זה לא מוסיף גרם של עניין.

אני חושב שזה סאב נהדר--> ביחס למחיר שלו.

אני חושב שהביצועים שלו מעולים!--> ביחס למתחרים שלו.

ואני ממליץ עליו בחום--> בקטגוריה בו הוא מתחרה.

זה ההבדל, הכל יחס של אותה קטגוריה מבחינת כל הפרמטרים שבראש ובראשונה המחיר, שלא אתה משלם אותו מכיסך, ולכן אין לך זכות לקטול או להעליב.

אף אחד לא מציג את הC12 בתור סאב אולטימטיבי לSQ תחרותי ברמת IASCA.

אבל בשביל המחיר שלו הוא לא רע.

ואפשר להוציא תוצאה טובה גם עם אלמנט כזה פשוט, כמובן בהתאם למגבלות.

אבל היעוד שלו, הוא לפלח שוק מסויים שזה בדיוק מה שהוא מחפש, זה שזה לא לטעמך זה בסדר, אבל לאחר זה יכול להיות בדיוק מה שהוא מחפש.

under construction..

פורסם
חלב. מה שאתה אוהב ומה שעושה לך את זה ומה שאתה "מרגיש" זה לא רלוונטי.

בשביל להגיע לסאונד איכותי ( הגדרה - קרוב למקור ) יש כללים ברורים , אם בא לך לעשות סלט ושכונה בשביל להנות , שיהיה לך בכיף זכותך המלאה , אבל אתה פשוט טועה ואין מה לעשות.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

לא הכל שכונה כמו שאתה חושב וכולם עושים מה שבא להם ואם זה נישמע להם "סבבה" אז זורמים על זה , יש חוקים שצריך לעקוב אחריהם אם המטרה שלך היא סאונד טוב ( שוב הגדרה - נאמן למקור ).

אני מבטיח לך שאם תלך לכל אולפן מיקסים כזה או אחר איכותי , הם ישמעו לך אותו דבר בדיוק - נאמנים למקור. ולכולם יש מגברים \ רמקולים \ סאבים \ אקוסטיקה שונה , כיצד ? כיוונים והתעסקות עם ציוד כזה או אחר כדי שהסאונד יגיע ל FLAT בחלל האזנה הנתון.

נראה לי שאתה מאוד יודע מה אתה רוצה, סגור על עצמך, אתה חושב שכולם צריכים להגיע להארה שאתה הגעת אליה, כולם צריכים לאהוב את מה שאתה אוהב, אבל המציאות מאוד רחוקה מזה.

מה זה קרוב למקור? הצליל לפני שהוסף לו דיליי באולפן ?

בצעירותי עבדתי כסאונדמן בהגברת הופעות, כמעט כל ערב הגברתי הופעה אחרת, ידעתי איך כל זמר/להקה אוהבת את כיווני הסאונד שלה.

להגיד שיש כיוון סאונד אחד שהוא נכון, זה דבר מופרך מיסודו.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

milk - האמירה שלי מסתכמת בהקבלה שלי, יש פה שתי "אמונות" שמתנגשות, אין נכונה בינהן כי שתיהן נכונות בשורה התחתונה, השאלה היא מאיזה "אסכולה" אתה.

green - במילה אחת? yup. אין שום דבר שהוא לא דעתי האישית במה שרשמת.

Diforce, הבעיה האקוטית שלי היא הקביעה החד משמעית, והקיצונית לא פעם, שדרכך היא הנכונה, מבלי לקבל את זה שאנשים חושבים אחרת. יתרה מכך אתה לפעמים נראה כall or nothing, ובדיון זה בעיה, ומוביל לאנגוניזם שלא פעם מדרדר את הדיון. אני חושב שתחשוב לקחת את זה לתשומת ליבך. נראה שיש לך לא מעט מה להגיד, ודברים חכמים, אבל אתה מצליח להקפיץ פה לא מעט פיוזים בדרך ההתבטאות שלך.

יפה, אחרי הסיכום המרנין הזה, אני הולך לשתות, שוב.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אני לא יכול לספור את כל הפעמים שאני חוזר על המשפט " אם אתה רוצה , שיהיה לך לבריאות " או " תעשה מה שאתה רוצה שיהיה לך כיף " ... אני קובע חד משמעית את צורת המחשבה שלי , אני לא אומר לאנשים מה לעשות כי זה לא מעניין אותי כל כך , אמרתי ל MILK מיליון פעם "אם אתה רוצה... אז בכיף".

בקיצור ( שוב פעם ) כל הבלאגן סביב הסאב קיקר C12 , וכמה שאין לו מקום ברכב אלה אם כן אתה אוהב לשמוע חרא.

( בום בום בום מרוח כמו פטיש - ככה MILK לדוגמא אוהב את זה , ציטוט שלו ... שיהיה לו לבריאות ).

אני שמח שסיכמנו על משהו.

אני לא רואה פה שום עיניין של ועם וריח , הסאב הוא סאב לא טוב ( ע"פ מדידות ) , הוא רמקול לתדרים נמוכים שלא מבצע את המטרה שלו כמו שצריך בכלל , ואנשים אוהבים אותו רק בגלל שהם לא מודעים לאיך סאב צריך להישמע - בלתי נראה. מטעמי אגו אנשים לא מסכימים עם זה כי זה אומר שהם חיים באשליות , אבל זה נכון , ואני רואה את זה כל יום. זה אולי חד משמעי אבל מה לעשות , להגיד שאתה אוהב קיקר C12 והוא נשמע לך טוב זה אבסורד ולי זה נשמע כאילו אומרים את זה בכוונה לעצבן , אולי אדם שלא שמע שום סאב אחר בחיים ( או אחד נורמאלי ) יאהב אותו רק בגלל שלא שמע שום סאב אחר.

אוכל זה טעם וריח ו"איך שאתה אוהב" , נשים זה טעם וריח , בגדים , צבעים , עיצוב של רכב ... לא רמקול שיש לו מטרה מוגדרת אחת בלבד.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אתה אומר שסאב צריך להיות "בלתי נראה", הצלחת להגיע פעם לתוצאה כזאת?

לפי הדברים שלך זה נשמע עניין של מה בכך, אבל בפועל דרושים שעות רבות של כיווני פאזות בכדי להגיע לתוצאה כזאת גם עם סאבים הרבה יותר טובים מקיקר C12, וזה ידע וניסיון שלא לכל אחד יש. עפ"י דברייך משתמע שאם כולנו נחבר ברכב לדוגמא פירלס XXLS נקבל באס בלתי נראה ושקוף. אבל בפועל זה ממש לא עניין של PLUG&PLAY

בוא תתרום מעט ותסביר לנו מניסיונך כיצד אפשר לפחות לנסות להתקרב לתוצאה כזאת שהבאס נמצא ממש בקידמת הרכב, ואף "יוצא מהשמשה הקידמית".

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

+1

להגיע לתוצאה סופית גם עם ידע טיאורתי מאוד קשה

גם מבחינת התקנה נכונה וגם מבחינת כיוונים

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

כמו שאמרתי לפני מספר תגובות :

"סאב זה הרמקול הכי בעייתי בכל מערכת בכל סביבה אם זה רכב או בית , נדרשת התעסקות רצינית מאוד וזמן וכיוונים ( עם ציוד שאין ל 95% מהאנשים ) בשביל לגרום לו לתרום משהו כי בדר"כ הוא גורע"

אבל מה לעשות ? אני מאמין שאם הוא לא שקוף ובלתי נראה אז הוא לא סאב אמיתי והוא גורע מהתוצאה , אם אתה מעוניין לשמוע באסים מודגשים ולא נאמנים למקור אז תהנה , זכותך , אני לא מאמין בזה.

בגלל זה אני מאמין ש 90% מהסאבים בארץ הם לא משהו , 90% מהתיבות שאנשים בונים להם הם לא משהו ולא תורמים לאיך שהוא אמור להישמע ( אמור = שקוף , זאת דעתי ) ועדיף כבר בכלל לא לקנות אם לא מצליחים להגיע לתוצאה מתאימה של שקיפות וחוסר מודעות לזה שקיים סאב בכלל.

אם היצרן ממליץ לדחוף אותו לתיבה אטומה של 1 CUFT ( כאילו במזל הם הגיעו למספר הקסום של 1 ) זאת המלצה מאוד מאוד כללית שלא אומרת כלום , כי עם תיבה אטומה הכי קל לעבוד ולרסן , תיבה פתוחה ( שתיתן תוצאות טובות יותר עם EQ ובנייה נכונה כמו לכוון אותה לתדר סופר נמוך וכדומה תמיד תהיה טובה יותר מתיבה אטומה ב 110% מהמיקרים , זאת עובדה ולא טעם וריח ) פשוט דורשת התעסקות שהיצרנים יודעים שלרוב הציבור אין כוח לזה , והחלק הקטן שמבין בזה יודע את זה ולא מקשיב להמלצות החברה המאוד כלליות הנ"ל כי הוא מבין מאיפה אותם המלצות באים , משיקולים כאלה ואחרים.

למרות זאת , 95% מהתיבות לסאבים לרכב בארץ שאנשים בונים הם אטומות , אז מה אפשר להבין מזה ? אתה תגיד לי.

פשוט , באמת אני חושב שעדיף כבר בלי סאב במקום שיהיה סאב כי " כל מערכת צריכה סאב " והידיעה שקיים כזה דבר שנקרא סאבוואפר ואנשים מתקינים אותו אז יאללה נעשה את זה גם , פשוט יש כאלה שקונים סאב יקר , לא אומר כלום.

אצל כל אדם ששמעתי אצלו ברכב סאב ישר אמרתי לכבות אותו כי הוא הורס לי , אבל בדר"כ אדם היה מתלהב כי "וואו איזה בומים חזקים זה עושה" ועם כל העידוד של סאבים חזקים בטירוף כמו BTL או צמד ה DD שאליקו או מי שזה לא היה הביא בזמנו גורמים לאנשים לחשוב שזה מה שסאב עושה וככה הוא אמור להישמע , וכמו שאמרתי הכל עובר במדינה שלנו מפה לאוזן. אני חושב שהכל לא נכון :) עוד כמה שנים יהיה זוועה.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לא להתרגש, DIFORCE ברוח יום הכיפורים, מבצע כעת תשליך.

לא נורא, זה יעבור.

בקורס הבא שלו, הוא יקבל הרצאה שהכל הפוך, ואז ישנה את התיאוריות שלו בהתאם.

:-D

under construction..

פורסם

DIFORCE, אני מוכרח לציין שאני מסכים איתך בחלק בלתי נדלה מדעותיך, אבל במקומות שאני לא מסכים איתך זה מגיע בדמות 180 מעלות.

כן, סאב צריך להיות שקוף, כלומר שלא ניתן יהיה לזהות איפה הוא מותקן ומאיפה הוא בא. מי שמתקין סאב בבגאז' שעושה לו אומצה-אומצה רחוק שנות אור ממערכת שמכוונת כ SQ, אבל אם הוא אוהב לשמוע ככה - לבריאות.

אני לא מסכים איתך שצריך סאבים במאות אלפי שקלים כדי "להעלים" אותם (לדבריך 90% מהסאבים בארץ הם לא משהו, כלומר צריך סאבים יקרים בהרבה כדי שהם יהיו משהו, בטח אם הם בתצורת 4 אוהם כדי להתאים אותם לרכב (ואל תכניס סאבים 8 אוהם שמיועדים לבית ויכול להיות שיהיו זולים בהרבה))

אני גם לא מסכים איתך שברכב אפשר להסתדר בלי סאב. הרכב הוא סביבה עויינת ולמעט שני רכבים ששמעתי בעלי וופרים 8" בדלת רובם ככולם היו צריכים סאב ע"מ להשלים את התדרים הנמוכים ש"ממלאים" את חלל הרכב.

אני גם לא מסכים עם דעתך לגבי תיבות PORT, לדעתי מי שמחפש נאמנות למקור צריך לברוח מתיבות כאלה כמו מאש. שילוב של תיבה עם פורט ברכב זה מתכון לאסון. אף פעם לא שמעתי רכב עם סאב בתיבה פתוחה שנשמע טוב, בלי קשר לאם יודעים איך לבנות תיבה כזאת ולכוון אותה ואם לא. דווקא תיבה אטומה תיתן בדרך כלל תוצאה הרבה יותר נקייה ברכב וכמעט ללא מאמץ.

ועכשיו, לפני שתרשום תגובה חזרה עם נימוקים ותיאוריות של איזה סטפן גראופשטודה מזלצבורג אני מזכיר לך שני דברים:

1. אל תערב אודיו ביתי או את מה שאתה לומד כי זה שני עולמות שונים.

2. תיאוריות זה הכל טוב ויפה, אבל כמו שכל סטודנט יודע יש תיאורייה ויש מציאות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...