Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאט לאט מרגישים יותר ויותר שאין רמה בפורום כבר.

זו ההודעה היחידה בשרשור הזה שאפשר היה לקרוא בלי שיש בה רמז כלשהו לירידה אישית לפרטים על כמה אותו בן אדם לא מבין כלום מהחיים שלו וכו':

"עוד מקרה קלאסי לאי קשירות תרד ,

ילדים תפסיקו לריב

כולכם מוצלחים וכולכם מבינים

אומר את זה אחד עם מערכת OEM :smile:

לפותח השרשור , התחלה טובה מאד למערכת לרכב תהנה ממנה עד כמה שאפשר או עד הרגע שבו תרצה יותר חזק יותר טוב יותר יקר:]"

*אין כל פסול בזה שרמקול X נשמע לבן אדם אחד מעולה ולבן אדם אחד נשמע גרוע או סתם לא נשמע טוב.

אני לא יודע מה פותח השרשור ציפה שיענו לו, כמובן שאחרי שאתה קונה משהו חדש (בכל תחום-יכול להיות TV,מחשב,מאוורר,מזגן וכו') אתה תהיה הרבה יותר שמח ומאושר כשתקבל ביקורות טובות על כמה הקנייה שלך הייתה כדאית, הכרחית ומעולה.

אבל מה לעשות כמו שנאמר "האמת כואבת".

לא תמיד אנשים עושים "חושבים" לפני שהם מוציאים כסף סתם.

דוגמת חברת הTV-טושיבי או טובישי לא ממש זוכר האבל החיקוי של השם הוא ברור והוא נגזר מהשם טושיבה.

כלל חשוב שלומדים אותו באמת רק אחרי ניסיון הוא: "מה שקונים בזול-עולה ביוקר"

מי שפותח שרשור ושואל האם מוצרים X Y Z שלא יצפה שלא יבואו גם ביקורות רעות בנוסף לכמובן טובות.

מי שלא נוח לו לשמוע ביקורות גרועות על אותו מוצר שקנה שלא ישאל את השאלה.

*זה שC12 הוא סאב טוב יחסית למחיר שלו ו-'אין לו מתחרים' ? יכול להיות.

למרות שבקשר למתחרים אני לא כל כך בטוח, כל מה שצריך זה הרבה סבלנות, לדעת לחפש ו"להתפשר" על רכיבים יד שניה.

Milk-Inc

אני לא מבין על מה כל הויכוח פה.

לקרוא את כל ההודעות בשרשור מרגיש כמו גנון.

" "סאבים לא קונים בכזה תקציב כי הם פשוט יהרסו את כל השמע ברכב ( ובמיוחד ברכב ששם זה יותר קריטי כי כל התדרים הנמוכים מודגשים בפי 3 )"

Romek נהנה מהסאב הזה 3 שנים.

איך זה מתחבר לעובדה שאתה קובע כאן?"

זה מתחבר לזה שאם יש אנשים שאוהבים לשמוע מוסיקה ברמקולים של 50 שקלים במחשב. אז אתה נותן להם אישור להמליץ עליהם ? זה טוב בגלל שזה הכי טוב שיש עד 50 שקלים ?

תחשוב על הנקודה הזו.

אנשים מחפשים ביקורת על מוצר. מה שעושר לבנות את הביקורת הוא גם המחיר.

אבל אם תעשה השוואה של 5 סאבים מתחומי מחיר שונים (בלי שאתה יודע כמה כל סאב עלה) ותוכל לבחור רק אחד בסופו של דבר שהכי טוב לדעתך. אני מאמין שהכי טוב לדעתך יתברר כהכי יקר או בין היקרים.

אין מה לעשות, לפעמים בשרשור כזה עדיף לאמר:

תתחדש,תתקין,תשמע. אהבת ? מעולה!.

אפשר להבין מהתגובות שלך שממש מפריע וכואב לך שאנשים אומרים לך שX נשמע גרוע כשאתה חושב הפוך לחלוטין ולך הוא נשמע נפלא.

זה טוב ויפה אבל ככל שאתה צובר ידע וניסיון זה הופך להיות לא מציאותי.

תאמין לי שכל חבר פורום שיש לו מערכת ששווה מעל 5K-10K היה רוצה את האפשרות "לשמוע" את אותו הדבר ה10% מהסכום של המערכת שלו.

תאמין לי שאם היה ניתוח(סתם קיצוני) שישנה משהו ויגרום לי לאהוב סאונג מרמקולים של שקל תשעים הייתי עושה אותו בשמחה.

גם פחות כואב בכיס וגם מובטח אושר ושמחה מרמקולים שכולם אומרים שהם גרועים אבל לי ישמעו מעולה.

מה לעשות, זה לא הדבר.

green monster

" הקיקר C12, הוא אחד הסאבים הטובים שיש בשוק ביחס למחירו.

ברור מראש שהוא לא מתקרב מה שבכלל קשור לאיכות צליל, אבל מול מתחריו הוא לפחות מתחיל להתנהג כמו סאב ולא כמו מפוח אוויר."

אז אתה מסכים שהדבר הזה הוא איך לאמר לא מתקרב למשהו שבכלל קשור לאיכות צליל.

פירוש נכון של דבריך יהיה:

-הסאב הוא סאב לא טוב.

-מבין הסאבים האחרים באותו מחיר הוא הטוב.

במילים אחרות או במשפט אחד:

מבין הסאבים הגרועים ביותר הוא הכי פחות גרוע.

תקן אותי אם אני טועה ופירשתי את דבריך בצורה לא נכונה.

(אם תשים לב אין לי כוונה להתנגח איתך בשרשור הזה, הספיק לי בפעם הקודמת, הייתי ילד רע:-D, כתבתי ב"שפה לא נאותה"/"שפה לא נאותה כלפי המפלצת הירוקה" וקיבלתי ספנק בישבן/אזהרה ממנלי הפורום.)

-------------------------------------------------------------------------------

--נושא שקשור בעקיפין לשרשור הזה הוא תיקון והוספת שורה מחץ אחרי כל מילה לא "תיקנית".

***נמחקה הביקורת. קודם תקרא את כללי הפורום, אחר כך תבוא בטענות. זכית לעוד SPANK בישבן***

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה מתחבר לזה שאם יש אנשים שאוהבים לשמוע מוסיקה ברמקולים של 50 שקלים במחשב. אז אתה נותן להם אישור להמליץ עליהם ? זה טוב בגלל שזה הכי טוב שיש עד 50 שקלים ?

תחשוב על הנקודה הזו.

מה יהיה?!...

איפה ראית ש"נתתי אישור" כזה?! איפה??

אני מבין שזה נחמד ויפה לקחת חלקים מסויימים מההודעה שלי, ולשייך אותם לכל כיוון שרק תרצה

אבל אם אתה רוצה שאנשים יתייחסו להודעה שלך ברצינות, תהיה אובייקטיבי ותתייחס להכל כמכלול אחד.

במשך כל הדיון הזה אני מנסה להבהיר נקודה אחת, שרכישת מוצר על פי שמיעה, היא עדיפה על פני רכישה של מוצר אך ורק על פי מחקרים, מאמרים או גרפים.

אז איך זה מתחבר למה שרשמת?

אם אתה רוצה שאני אתייחס לתגובה הבאה שלך ברצינות, תראה לי איפה בכל הדיון הזה המלצתי על C12 (או בכלל על רכיב כזה או אחר)

בנוסף, תראה לי איפה אני ממליץ, או איפה אני חושב שכדאי לרכוש מוצר כזה או אחר על סמך חוות דעת אישית שלי (או של כל אחד אחר) על מוצר כזה או אחר (בוא אני אעזור לך - ההפך הוא הנכון אם כבר)

בכל הדיון אני מבהיר רק נקודה אחת ברורה, אבל כמובן שלך היה הכי קל לקחת משפט אחד מסויים ולשייך לו הקשרים שרק אלוהים יודע איך הצלחת לעשות את זה.

אגב, אם יש לך הערות לגבי ניהול ותחזוקת הפורום - תפנה אותם לגורם המתאים.

תשאיר את נושאי האודיו ושאר הנושאים המקצועיים לבמת הפורום, ותוציא עניינים טכניים, כי זה לא באמת מעניין מישהו.

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

אתם יודעים מה? הנה הקבלה למשהו מעניין.

יש ארבע דתות מרכזיות בעולם, שלוש מהן מונוטאיסטיות ומאמינות באותו האל הלו הוא אלוהים/god/אללה. לכולם יש יש X נביאים ו/או מבשרים, ונציג יחיד לאל שמבשר עליו ועל תורתו. מי מהן צודק? זה שתאמין לו,וברגע שתאמין לX במקום Y או Z, הסיכוי להדברות ודיון עם Y ו-Z יורד דרסטית, כי אתה לא יכול לקבל את דעתם, מבלי שזו (לרוב, להוציא חוקי יסוד כמו עשרת הדברות אגרות וחמשת עמודי האמונה שבבסיסן מדברות על אותו דבר.) תקעקע בצורה כזו או אחרות את אמונתך שלך בדת שלך. האלוהים של הפורום הזה הוא סאונד. אל תשכחו את זה, כל שאר הדברים הם אמונות, בין עם בעלות יסוד הסטורי ובין אם לא. קשה עד בלתי אפשרי לשנות דעה של true beliver.

אני? אני בכלל זרטוסטראי.

עריכה:

תפסיקו לריב ולהעליב, זה מתחיל להיות מגוחך ולא מוסיף מאומה לרמת הפורום. אתם אנשים בוגרים תתחילו להתנהג ככה, וזה שמנסים לערער ל דעתכם, זה לא נסיון לפגוע בכם אלא כולה להביע דעה שונה. ואם מישהו יגיד "זה הא התחיל" אני יגיד למנהלים לשים אותכם בפינה של עמוס.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

ofer_1973 - מה זה "יודע על מה הוא כותב"?!

איך נסיון כזה או אחר של כתב כזה או אחר יכול לקבוע לי מה נשמע לי טוב ומה לא?!

לאן יעלם כל "הנסיון" הזה שלו כשבאותו רגע אני אגיד לו שהרמקולים האלה לא מוצאים חן בעיניי??

יפה שאלת, יודע על מה הוא כותב, בדיוק כמו שאהוד יערי יודע לפרשן סיטאציות והתרחשויות מדיניות בארצות ערב, כי הוא יודע , מזרחן שיש לו המון ניסיון בתחום ומבין את המנטליות ויודע לתת פרשנות לדברים כאלו.

אותו כנ"ל לגבי עיתונאי רכב שיודעים לתת ביקורת אובייקטיבית לרכב כזה או אחר

עיתונאי אודיו , יש לו ניסיון ולכן יש לו את היכולת להשוות . כי ביקורת מטבעה היא יחסית , והיא יחסית למחיר !

אם אתה משלם על סאב נניח 5000 ש"ח והוא נשמע לכל הדעות פחות טוב מסאב של 500 ש"ח אז הציון שלו הוא גרוע

לעומת זאת הציון של הסאב של ה 500 ש"ח יכול להיות בין ממוצע לבין מעולה.

ראה שוב את הדוגמא של קארוור המגברים שלהם נחשבים לסופר מצויינים כי במחיר שלהם הם נותנים ביצועים של סופר הייאנד במחיר יחסית מצחיק - (והיום נסחרים באיביי במחירים גבוהים יותר ממה שהם היו חדשים )

לא מוצא חן בעיינך - אין בעיה גם לסאונד יש את הצבעים שלו , אתה לא חייב לאהוב את התמונה של המונה-ליזה וגם לתעב את היצרות של ואן-גוך אבל עליהם יש קונצנזוס, ומצד שני אף אחד לא אמר לך לתלות בסלון רפרודוקציות שלהם (מקורי לא הייתי תולה פשוט מוכר ונהנה מכל דולר 8)

מוכר טוב , היה מתאים לך משהו לפי אופי הסאונד שאתה אוהב ! כי יש לו ניסיון בתחום 

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
אם אתה משלם על סאב נניח 5000 ש"ח והוא נשמע לכל הדעות פחות טוב מסאב של 500 ש"ח אז הציון שלו הוא גרוע

זה בדיוק מה שחיפשתי :-)

דיעות של מי?

אם אני חושב שהציור של מונה ליזה מכוער, אבל כל בן אנוש בכדור הארץ יגיד שהוא מדהים

למה שאני אשנה את הדיעה שלי?

ניקח את זה קצת קיצוני - אם כולם יקפצו מהגג - גם אני צריך לקפוץ?

אם כולם חושבים שרכיב XYZ נשמע טוב, גם אני צריך לחשוב ככה? אם לא אני טועה?

אם כולם חושבים ש-C12 הוא גרוע, אבל במשך 20 שנה נהנתי ממנו והתפנקתי מכל רגע - אז עכשיו אני אחשוב שהוא גרוע, בגלל שכולם חושבים ככה? או בגלל שכתב אודיו אמר?

אגב, ההקבלה לכתב פוליטיקה איננה נכונה.

שם הם מפרשנים דברים עובדתיים, באודיו אין שום דבר עובדתי (והעובדה המושלמת לכך היא הדיון הזה) ואין דבר כזה "פרשנות" באודיו.

יש טעם, יש ריח, יש חוות דעת.

אגב, המוכר רק יכול לתת לך הצעות רלוונטיות. הוא לא יוכל לקבוע לך מה אתה אוהב.

בסופו של דבר, המוכר יכול להיות טוב ויכול להיות גרוע. מה שתחליט בסוף זה לפי מה ששמעת ואהבת, לא בגלל שהמוכר אמר שזה טוב וזה מתאים לך.

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

אל תרגיז אותי עם המונה ליזה...

אם כולם אומרים שזה יפה (כולם, לא העדר, כולם) ואתה חושב שזה מכוער, שתי אופציות עולות. הראשונה תבדוק את היכולת שלך לנתח ולהבין מה עומד מולך, השנייה היא שאתה דובי-לא-לא. אני לא אוהב את הביטלס, את לד זפלין ועוד כמה להקות קונצנזוס. אבל אני לא יכול להגיד שהם לא חבורה של גאונים מוסיקליים, אני פשוט לא מתחבר לזה. אבל לא להבין שג'ון לנון היה כותב גאון שקול להגיד שליאור נרקיס (הוא בכלל יודע לכתוב?) כותב יותר טוב מח.נ. ביאליק או אלתרמן. כנ"ל ג'ימי הנדריקס אני לא אוהב את הסגנון, אבל הבן אדם לא ללמד תווים רגע בחייו הקצרים ועדיין הגיטרה שלו יללה וריגשה, ובצדק, מליוני אנשים. הוא פשוט היה טוב, בלי אני חושב שלא, כי אתה איודט אם אתה לא מבין את זה ואין לך טיפה של רגישות למוסיקה.

Stay tuned

פורסם
מה יהיה?!...

איפה ראית ש"נתתי אישור" כזה?! איפה??

אני מבין שזה נחמד ויפה לקחת חלקים מסויימים מההודעה שלי, ולשייך אותם לכל כיוון שרק תרצה

אבל אם אתה רוצה שאנשים יתייחסו להודעה שלך ברצינות, תהיה אובייקטיבי ותתייחס להכל כמכלול אחד.

במשך כל הדיון הזה אני מנסה להבהיר נקודה אחת, שרכישת מוצר על פי שמיעה, היא עדיפה על פני רכישה של מוצר אך ורק על פי מחקרים, מאמרים או גרפים.

אז איך זה מתחבר למה שרשמת?

אם אתה רוצה שאני אתייחס לתגובה הבאה שלך ברצינות, תראה לי איפה בכל הדיון הזה המלצתי על C12 (או בכלל על רכיב כזה או אחר)

בנוסף, תראה לי איפה אני ממליץ, או איפה אני חושב שכדאי לרכוש מוצר כזה או אחר על סמך חוות דעת אישית שלי (או של כל אחד אחר) על מוצר כזה או אחר (בוא אני אעזור לך - ההפך הוא הנכון אם כבר)

בכל הדיון אני מבהיר רק נקודה אחת ברורה, אבל כמובן שלך היה הכי קל לקחת משפט אחד מסויים ולשייך לו הקשרים שרק אלוהים יודע איך הצלחת לעשות את זה.

אגב, אם יש לך הערות לגבי ניהול ותחזוקת הפורום - תפנה אותם לגורם המתאים.

תשאיר את נושאי האודיו ושאר הנושאים המקצועיים לבמת הפורום, ותוציא עניינים טכניים, כי זה לא באמת מעניין מישהו.

אתה מנסה להבהיר נקודה אחת כל הדיון.

אבל אתה לא מבין אותה בעצמך וכבר נהיה סלט מכל מה שנכתב פה בשרשור.

שמעת רמקולים ב50 שקלים ואהבת אותם, אתה מפסוט עד השמיים.

זה אומר שהם טובים ?

זה שאתה אהבת זה טבעי שתמליץ עליהם ככה כל היה עושה.

אם יש לך משהו שאתה אוהב אז מבחינתך הוא הכי טוב וזה טבעי להמליץ עליו גם לאחרים.

אבל שוב זה לא אומר שזה באמת מוצר טוב.

כמו דוגמת הטושיבה והטושיבי. בטושיבי רואים תמונ הושמעים קול. זה אומר שהאיכות שלהם היא טובה ?

יש כאלו שיאמרו שכן ויש הרבה שיאמרו שה מספיק להם. אבל לפי דעתי זה פשוט מוצר סוג ד' שלא שווה לקנות אפילו אם המחיר נמוך משמעותית וזה הכי טוב שאפשר להשיג עד למחיר.

אצל חבר שלי יש רוקפורד P3 בתיבה פתוחה. כבר מספר שנים הוא אצלו והוא נהנה מכל רגע.

אבל כשאני נכנס אליו לרכב אני פשוט לא יכול לשמוע את הדבר הזה. כל מה ששומעים או יותר נכון מרגישים כי המוסיקה לא שומעים מהרוב הסאב הוא רק בומים.

לסיכום !

על טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח.

מי שאוהב רמקולים ב200 שקלים וזה נשמע להם מ-עו-לה שיהיה להם בכיף.

ולסיכום של הC12!

מבין הסאבים הכי גרועים במחירים שמו שלו הוא הכי פחות גרוע.

פורסם

אביב לא הגבתי להודעה שלך בכלל, תכלס? לטעמי טעית שקנית בלי שהתרשמת ושמעתדעת מה אתה קונה. אני מקווה שתקבל תוצאות מספקות מהמערכת.

Stay tuned

פורסם
אתה מנסה להבהיר נקודה אחת כל הדיון.

אבל אתה לא מבין אותה בעצמך וכבר נהיה סלט מכל מה שנכתב פה בשרשור.

שמעת רמקולים ב50 שקלים ואהבת אותם, אתה מפסוט עד השמיים.

זה אומר שהם טובים ?

זה שאתה אהבת זה טבעי שתמליץ עליהם ככה כל היה עושה.

אם יש לך משהו שאתה אוהב אז מבחינתך הוא הכי טוב וזה טבעי להמליץ עליו גם לאחרים.

אבל שוב זה לא אומר שזה באמת מוצר טוב.

אין תגובה.

תקרא את מה שרשמתי מקודם ותחזור עם תגובה עניינית:

urban.racer - נגעתי בנקודה רגישה? יש לך קשר משפחתי עם המונה ליזה?

אני אגיד מה שאני רוצה (בגבולות חוקי הפורום) - לא מוצא חן בעינייך? יש למעלה מצד שמאל כפתור של logout, אתה יותר ממוזמן ללחוץ עליו (אני אפילו אשמח)

אני אסכם את כל ההודעה חסרת האינטליגנציה שלך (שלא משתייכת לשום עניין מקצועי בנושאי אודיו לרכב) בכמה משפטים:

אתה לא יודע איזה אמנים אני אוהב ומעריך ואיזה לא, ואיזה מוזיקה שומע, אוהב ומעריך.

עצם זה שזרקת כאן כמה שמות של אמנים, לא אומר כלום (מעבר לטון המתנשא והמכוער שאתה מציג)

אתה לא מכיר אותי, אני לא מכיר אותך (אם כי אני מתחיל להבין עם איזה דמות יש לי עסק פה)

זו ההודעה האחרונה שלי בנושא, כי גם ככה הת'רד התדרדר לנושאים לא קשורים.

אתה מוזמן לצאת גבר גבר ולתת את התגובה האחרונה (do what makes you feel good) בת'רד.

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם
לאט לאט מרגישים יותר ויותר שאין רמה בפורום כבר.

green monster

" הקיקר C12, הוא אחד הסאבים הטובים שיש בשוק ביחס למחירו.

ברור מראש שהוא לא מתקרב מה שבכלל קשור לאיכות צליל, אבל מול מתחריו הוא לפחות מתחיל להתנהג כמו סאב ולא כמו מפוח אוויר."

אז אתה מסכים שהדבר הזה הוא איך לאמר לא מתקרב למשהו שבכלל קשור לאיכות צליל.

פירוש נכון של דבריך יהיה:

-הסאב הוא סאב לא טוב.

-מבין הסאבים האחרים באותו מחיר הוא הטוב.

במילים אחרות או במשפט אחד:

מבין הסאבים הגרועים ביותר הוא הכי פחות גרוע.

תקן אותי אם אני טועה ופירשתי את דבריך בצורה לא נכונה.

(אם תשים לב אין לי כוונה להתנגח איתך בשרשור הזה, הספיק לי בפעם הקודמת, הייתי ילד רע:-D, כתבתי ב"שפה לא נאותה"/"שפה לא נאותה כלפי המפלצת הירוקה" וקיבלתי ספנק בישבן/אזהרה ממנלי הפורום.)

ידידי היקר.

אני גם לא מתכוון להתנגח, אבל אני חושב שאני כותב בצורה מספיק ברורה ונהירה לכל אחד שיקרא את תגובותי.

ולכן, אבקש ממך לא להכניס לי מילים לפה ו\או לא לפרש את הודעותי.

זה מספיק הזוי שבכל תרד' של אדון DIFORCE היקר מגיב ומקבל תגובות נגד, אתה מגיע בתור עזר מציון.

כנראה שאתם האור והצל:).

under construction..

פורסם

מילק,

O.o, Lol, ROFLCOPTER ועוד כמה פליאות וגיחוחי אינטרנט שכאלו. תנוח, אתה לא מעניין אותי כהוא זה. עיקר ההתלהמות באה ממך . מה שאמרתי הוא די פשוט ובהקשר לאמירה ספציפית שלך

אם אני חושב שהציור של מונה ליזה מכוער, אבל כל בן אנוש בכדור הארץ יגיד שהוא מדהים

למה שאני אשנה את הדיעה שלי?

כן, המונה ליזה זה נקודה רגישה, היא בת דודה מצד אימא. בחזרה לנושא, עשה לי טובה, אם כולם אומרים לך, כולל בעלי דעה שדעתם מאוד מוערכת ככלל בעולם האומנות, לא תשקול שנות את עמדתך? אשריך ואשרי יסודות האמונה שלך, הלוואי וגם אני הייתי כזה. ללא שמץ של לעג. קח בחשבון שלפעמים (לדעתי, כן?) זה הפסד כי אתה מפספס משהו על שום חוסר ההתפשרות שלך. בין להגיד שלטענתך המונה ליזה היא ציור לא יפה (כי מכוער הוא לא) זה משהו אחד, לפסול אותה כיצירת מופת? בלתי אפשרי (לא שאמרת את זה, הסקתי את זה לבד, תקן אותי אם זה לא נכון [אני די בספק אם אתה כאדם משכיל מערער על האיכויות של המונה ליזה]). המונה ליזה היא פאר יצירה לא כי היא יפה או לא יפה, אלא בגלל המטען הערכי שאומן מעביר איתה. כך שההקבלה לעולם הסאונד היא לא נכונה.

נגיד וסאב של X מהולל ע"י ידי רוב האנשים בעולם הסאונד, אפילו ובעיקר ע"י הקנטרנים שבהם. אבל עדיין, אתה לא מתחבר אליו. זה עושה אותו לגרוע? השמיעה שלך דפוקה? או של כל השאר? זה לא ממש משנה, כי זו הרגשה ולא ניתוח אנליטי של למה את לא אוהב, כי אתה לא יכול לנתח מתודית (או שכן?) למה אתה לא אוהב אותו. עם הרגשה לא ניתן, וזו קביעה חד משמעית לטעמי, להתווכח. אבל בין זה להגיד שהסאב גרוע יש עולם שלם. הסאב יכול להיות לא לטעמך, אבל אם הוא מנותח ע"י מספיק גורמים מוסמכים בצורה מדעית ומקצועית, אתה לא יכול להגיד שחור כאשר נקבע לבן. זה משתמע לכל הכיוונים. הסאב המדבור, C12, הוא אחלה bang for buck, ותו לא, אני מניח שגם רומק היה מעדיף על אלטרנטיבות עליו אם היה לו צורך או רצון לשדרג, מה שבדיעבד קרה.

שלא יהיה פה ספק, אין לי צידוד באף אחד מהצדדים. כי שניהם טועים, אין פה קביעה חד משמעית, כי יש פה שתי אמונות שבסופו של דבר שתיהן צודקות בעיני עצמן, וטעות בעיני השניה. הדבר היחידי שאני מצודד בו הוא תרבות דיון נאותה שלפעמים נעלמת פה, כאשר מגיעים לדייון על אמונות ודעות, וזה הופך לוויכוח של טועה וצודק. לפעמים, אבל רק לפעמים שני הצדדים פשוט לא צודקים ולא טועים.

Stay tuned

פורסם

אוקיי,

שיניתי את דעתי והחלטתי כן להגיב, מהסיבה שההודעה האחרונה שלך יותר עניינית ויש טעם להתייחס אליה.

(למרות שההתלהמות לא הגיעה ממני, קריאת הגנאי "אידיוט" הגיעה ממך, אם כי לא באופן ישיר, אבל עדיין)

רק למען הסר ספק (לא שזה כזה קשור, אבל בכל זאת) - אין לי שום דבר נגד היצירה הזו. סתם נתתי דוגמה.

אגב, אני מגיע מעולם האומנות. זה מה שלמדתי כל תקופת התיכון (וגם קצת אחרי)

אני יכול לדקלם לך תיאורים ופירושים רבים על הרוב המוחלט של האמנים (המוכרים בעיקר)

זה תחום שאני אהבתי ואוהב, אבל לא רציתי להמשיך עם זה הלאה מסיבות שונות.

עכשיו בעניינים הקשורים והמקצועיים:

אני מעולם לא חרצתי את גורלו של סאב כזה או אחר, על פי החוויה והנסיון האישי שלי איתו.

כמובן שעשיתי את זה עם עצמי ובשבילי, אבל לא לאחרים ולא להמלצות.

אני לא מבין אותך,

מצד אחד אתה אומר שעם הרגשה לא ניתן להתווכח (ושזה חד משמעי לטעמך), ומצד שני אתה אומר שאם הוא מנותח ע"י מספיק גורמים מוסמכים בצורה מדעית ומקצועית - אי אפשר להתווכח עם זה.

אז אם דעתי האישית על ה-C12 שהוא מצויין, ושלל הגורמים המוסמכים ניתחו אותו בצורה מדעית ומקצועית וקבעו שהוא גרוע - מה נכון? (שאלה רטורית...)

אני כן יכול להגיד שחור כשהם קבעו לבן, אבל שחור בשבילי (זו מילת המפתח כאן)

שוב, עם הרגשות וחוויות אישיות אי אפשר להתווכח, גם גדולי המדענים לא יצליחו לשנות את דעתי בנושא כזה.

לכן בוא נוציא כל נתון אחר מהמשוואה, ונשאיר אך ורק את הנתון העיקרי - שהוא הסאונד ברכב

באומנות יכולים לשנות דיעה ורגשות, כי שם אתה ברגע אחד יכול להבין את המשמעות שעומדת מאחורי כל קו וכל מריחה

משמעות שתשנה את הכל,

אבל אם מדען יבוא ויגיד לי שה-C12 גרוע, כי הסליל שלו עשוי מנייר טואלט - זה עדיין לא ישנה את מה שהרגשתי וההנאה שהייתה לי מהסאב (ואני שוב מזכיר, כדי שלא תגידו שאני איזה פאן בוי של חברה כזו או אחרת - אני נותן את הכל בתור דוגמה, לא שמעתי מעולם את הסאב הזה)

אני בעצמי הייתי עם JL Audio W3 תקופה מסויימת, שבתקופה הזו נהנתי בטירוף מהסאב, עד שהחלטתי שאני רוצה משהו יותר חזק עם השקעה כספית הרבה יותר גדולה, והלכתי על הסאב הייפוניקס אולימפוס (שגם ממנו נהנתי כל רגע, עד לרגע שבו התחילו לי בעיות באחת האוזניים)

אין שום בעיה לשדרג ולהשתדרג עם הזמן, זה משהו טבעי שקורה בכל תחום

אבל מכאן ועד לטענות של דיפורס - או לא לשים סאב בכלל, או להביא סאב "נורמלי"

יש מרחק של שמיים וארץ.

בשבילו הסאב הזה גרוע, ובשביל מישהו אחר הסאב הזה סיפק לו הנאה ל-3 שנים. זה מה שיפה בתחום הזה, שכל אחד יכול להנות ממשהו אחר.

מישהו יכול להשקיע 5K במערכת שלו ופשוט "להרטיב" בכל פעם שהוא עולה לרכב, ומישהו אחר יכול להשקיע 15K, ועדיין יהיו לו דרישות נוספות על מנת להגיע לסיפוק מקסימלי.

כל אחד והדרישות שלו, כל אחד והתקציב שלו, כל אחד והסאונד שהוא אוהב או לא אוהב, כל אחד והדיעות שלו.

יש דברים שהם הרבה מעבר למדע (לפחות בתחום הזה)

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם
ידידי היקר.

אני גם לא מתכוון להתנגח, אבל אני חושב שאני כותב בצורה מספיק ברורה ונהירה לכל אחד שיקרא את תגובותי.

ולכן, אבקש ממך לא להכניס לי מילים לפה ו\או לא לפרש את הודעותי.

זה מספיק הזוי שבכל תרד' של אדון DIFORCE היקר מגיב ומקבל תגובות נגד, אתה מגיע בתור עזר מציון.

כנראה שאתם האור והצל:).

אם הפירוש שרשמתי לדבריך בנוגע לסאב C12 תקן אותי.

אני חושב ש"ברור מראש שהוא לא מתקרב מה שבכלל קשור לאיכות צליל"

דיי מקביל ל"פירוש" שרשמתי.

אני לא יודע מה כל כך הזוי פה. אני לא יודע לאיזה כל תרד' אתה מתכוון. זה סה"כ השרשור או התרד' השני שאני מגיב בו וגם כי פשוט נאמרו כאן שטויות במיץ אוכמניות.

ולסיום, אז יש בן אדם שנסע עם הסאב הזה 3 שנים ואהב אותו. ביג דיל. זה ממש לא אומר שהוא טוב.

פורסם

+1

סוף סוף מישהו מדבר מהלב, ולא מעצבים או מועקה נפשית.

אני אוהב את האינפיניטי שלי ולא הייתי מחליף אותו בעד שום דבר שבעולם, למרות שאדי כבר כמה פעמים הבהיר שהסאב הזה הוא לא ביג דיל, ואני מאמין לו, כי אדי לא חרטטן ואדי מבין דבר או שניים בסאונד וברכיבים ולאדי עצמו היה אחד כזה, אבל עדיין אני לא הייתי מחליף אותו וגם לא אחליף אותו הרבה זמן.

וכל מי שנהנה ממה שיש לו, הוא זה שיודע להנות ולא זה שלא מרוצה וכל הזמן מחליף דברים,

כמו למשל לשים קומפוננט "זמני" שעולה 800 שקל :lol:.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תוכן חדש...