Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח ושנה טובה לכולם.

לפני כשבועיים קניתי לי הונדה אקורד 97 מנוע 2.2 (הדגם המפואר).

הרכב נוח וחזק אבל לא מסתדר לי שמנוע בנפח כזה משייט במהירות של 100 קמ"ש על כמעט 3000 סל"ד.

האם זה הגיוני ?

לפניו הייתה לי מיצובישי כריזמה ולצורך השוואה באותו סל"ד היא נסעה במהירות של 115 קמ"ש והיא עם מנוע 1600:?

פורסם

בדוק פה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2485342&postcount=193

כמה הילוכים יש? (בדוק בספר רכב) האם כולם עוברים? יתכן שיש בעיה בגיר, אולי תקוע בביטול הילוך יתר (OD-OFF)

רועש?

תתכן גם בעיה במד סל"ד או במד המהירות.

פורסם

אין לי ספר רכב.

הרכב הוא האוטומט 4 הילוכים.

בהונדות בשנים האלו לא חשבו על od.

אתמול לקחתי את הרכב למוסך מורשה כדי לעשות איפוס למחשב (הילוך d4 הבהב) וזה הסתדר אך ללא שינוי מבחינת הטורים.

מד הסל"ד ומד מהירות תקינים.

יכול להיות שככה צריך להיות ואני סתם בסרט.

לפני מס' שנים הייתה לי איביזה 1800 אוטומט וגם היא נסעה במאה על 3000 סל"ד

פורסם

בפעם המיליון שבה זה נכתב כאן:

אין קשר בין הסל"ד במהירות X לבין נפח המנוע, הספקו, היותו משופר או סטנדרטי או כל שטות אחרת.

הדבר היחיד שמשפיע על הסל"ד במהירות X הוא יחס ההעברה, אשר נקבע בשלושה מקומות: תיבת ההילוכים, דיפרנציאל (הינע סופי) ומידת צמיגים.

אם היה מדובר ברכב בעל תיבה ידנית או רובוטית, תיאורטית היה יכול להיווצר מצב שבו במהירות X הסל"ד היה גבוה מבד"כ, אולם מדובר אך ורק במצב שבו הקלאץ' מחליק, שזהו כמובן ליקוי שיש לתקנו ללא דיחוי. ככל שמדובר ברכב בעל תיבה אוטומטית, הדבר ממילא כלל אינו קיים.

מכוניתך תקינה, סע לשלום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אין מה להשוות בין האקורד לאפיקה. יכול באמת להיות שזה המצב.

איך אתה יודע שמד המהירות תקין?

ההילוך הרביעי הוא הילוך היתר במקרה שלך. וידאת שכל ההילוכים עוברים? נדיר מאוד שבודקים את זה במוסך!

פורסם
בפעם המיליון שבה זה נכתב כאן:

אין קשר בין הסל"ד במהירות X לבין נפח המנוע, הספקו, היותו משופר או סטנדרטי או כל שטות אחרת.

הדבר היחיד שמשפיע על הסל"ד במהירות X הוא יחס ההעברה, אשר נקבע בשלושה מקומות: תיבת ההילוכים, דיפרנציאל (הינע סופי) ומידת צמיגים.

אם היה מדובר ברכב בעל תיבה ידנית או רובוטית, תיאורטית היה יכול להיווצר מצב שבו במהירות X הסל"ד היה גבוה מבד"כ, אולם מדובר אך ורק במצב שבו הקלאץ' מחליק, שזהו כמובן ליקוי שיש לתקנו ללא דיחוי. ככל שמדובר ברכב בעל תיבה אוטומטית, הדבר ממילא כלל אינו קיים.

מכוניתך תקינה, סע לשלום.

בתיבות אוטומטיות יש אפשרות למצמד ממיר מומנט לא משתלב, שיגרום לתופעה של סל"ד שיוט גבוה מידי.

לרוב זה ילווה בקוד תקלה ונורה דוקלת בלוח שעונים על תקלת מנוע או ממסרה.

פורסם

אלעד חג שמח ושנה טובה.(כמובן גם לכולכם)

זו הפעם הראשונה שאני משתתף בפורום כך שלא ראיתי שאין קשר בין הסל"ד למהירות.

בהודעה הראשונה כתבתי שייתכן שאני סתם חי בסרט אבל לא נראה לי הגיוני שרכב עם נפח מנוע גדול וגיר גדול "יתאמצו" על 100

קמ"ש כמו 1600 אוטומטית אחרת.

כל ההילוכים עובדים ועוברים חלק.

יכול להיות שבאמת יחסי ההעברה קצרים יחסית הרי לא מדובר ברכב ספורטיבי?

פורסם

מי אמר לך שהמנוע מתאמץ? אולי הוא בכלל תוכנן מראש לעבוד בסל"ד כזה בשיוט?

מנוע של אופנוע פועל במהירות זהה על סל"ד כפול. אז מה, זה אומר שהוא מתאמץ?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...