Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי קאיה ספיה שנת 95 אשר רכשתי בחודש ינואר האחרון.

מיד עם רכישת הרכב שמתי לב כי מד חום המנוע בנסיעות בין עירוניות מראה חום 0. לא ייחסתי חשיבות לעניין ועם הזמן העניין הסתדר ומד החום הראה לי תמיד חצי.

לפני כמה חודשים התחמם המנוע במהלך נסיעה , עצרתי בצד ושמתי לב כי אין מים ברדיאטור מילאתי כ 5 ליטר מים התנעתי שוב והכל חזר למצב התקין. מאז שמתי לב כי בכל חודש אני צריך למלא מים ברדיאטור (חיפשתי נזילה ולא מצאתי וחשבתי אולי בגלל שהרכב ישן ככה זה)בכל מקרה מילאתי מים כל חודש והמנוע אף פעם לא התחמם שוב.

לפני כשבועיים בנסיעה חזרה מתל אביב (אני גר בנתניה)ממש בכניסה לעיר אני שם לב שבזמן עמידה ברמזור חום המנוע עולה ל 4\3 וכאשר אני מתחיל לנסוע חוזר לחצי. הגעתי לביתי ובדקתי מים , לא היו חסרים כלל מים אבל היה חסר שמן (היה ממש על המינימום) מילאתי שמן כמו שצריך ונסעתי כל השבוע ללא בעיה.

ביום שישי האחרון שוב אותה הבעיה המנוע לאחר נסיעה ארוכה התחמם והגיע ל 4\3 תוך כדי נסיעה!! עצרתי בצד בדקתי שמן \ מים והכל היה בסדר!!! נתתי לאוטו לנוח במשך שעה התנעתי ונסעתי למוסך במהלך כל הדרך למוסך מד החום השתגע בין 0 לחצי ממש קפץ מ 0 לחצי ושוב ל 0 ושוב לחצי אבל לא עבר את החצי . כאשר הגעתי למוסך המוסכניק אמר לי שהלך לי פאקום ראש כי הוא פתח את המכסה של הרדיאטור לחץ על דוושת הגז והמים פשוט קפצו החוצה!!. משום מה הבדיקה שלו לא נראית לי מקצועית כל כך.

בכל מקרה מאז יום שישי אני נוסע איתו רק בעיר והבעיה לא חזרה , מד החום לא משתגע והוא מראה ב 90 אחוז מהזמן קצת פחות מחצי ולפעמים מגיע לחצי אבל לא עובר אותו.

השאלה שלי היא האם לפי הממצאים אתם חושבים שזה פאקום ראש ? או שאולי יש לי בעיה של אוויר ברדיאטור?

נגיד ובאמת זה פאקום ראש האם אני יכול למלא מים כל בוקר ולנסוע 10 דקות לעבודה בבוקר ו 10 דקות חזרה בערב?

מכיוון שהאוטו נקנה ב 4500 שקלים אני לא חושב שישתלם לי לעשות פאקום ראש ב 1500 שקל בערך.

כבר הצעיו לי לקנות אותו ככה ב 2500 שקל ואני חושב שזה עדיף לי

העניין הוא שבחודש הקרוב אין לי זמן לחפש רכב ואני חייב להיות נייד בעיר.

פורסם

אמיר שלום רב , וברוך בואך לפורום !

ראשית הינך מזניח את הרכב, בגלל טענות מגוחכות, ולא הגיוניות, שהרכב ישן, עלותו נמוכה, ולכן אין להשקיע בו.

ולמה מתכוון המשורר(אנוכי).

קנית את הרכב, ומיד הבחנת שמד החום בנסיעה עירונית מראה 0, מה חשבת לעצמך שהדבר טבעי, נכון, או לא חייב ברור השקעה וטיפול?!

מד חום לרכב הוא כלי עזר ואבחון, רב חשיבות הכמו להבדיל אלפי הבדלות,מד לחץ דם ודופק, שאמור להתריע לפני התקף לב, לא עלינו.

עצרת בצד, מילאת 5ליטר מים, ואני מניח מי ברז, ועדיין לא נדלקה לך נורה אדומה בראש, שהנה אולי המנוע עבר ארוע טראומטי, כמו ארוע מוחי קל, ומוות קליני, והצלת את המנוע ממות בטח, על ידי הוספת מים, אך גרמת למנוע נזק טראומטי, ולא שאלת את עצמך לאן הולך המים.

ואם נמשיל זאת חס וחלילה לארוע מוחי קל שבו וחלף, לא הטרחת את עצמך ללכת לרופא (מוסך/מכון רדיאטורים), על מנת לאבחן את הסיבות, במקרה שלך לאובדן מסיבי של אובדן מי קירור?!

הסיבה מסתבר שעון החום הראה 0, משום שקנית רכב יד שניה ב4.5 אלף שקל, מחיר זול מדי על מנת לבדוק מי קירור, ובדיעבד

שעון החוןם הראה 0, משום שיוניט חום אמור להיות טבול במי קירור, על מנת להראות טמפרטורה, ובגלל שלא היו כלל מי קירור במערכת הקירור השעון הראה 0!

מכיוון שהתעצלת לבדוק מים, התעצלת גם לבדוק שמן, ושמן כידוע גם מקרר מנוע.

עד עכשו לא ברור מהשרשור שפתחת, האם יוניט המאורר נכנס לפעולה, כל פעם שמחוג החום, עבר את החצי.

לא ברור האם אתה בדקת תחילה במכון רדיאטורים או במוסך, לאן נעלמים 5 ליטר מים, תוך זמן קצר, בדיקת נזילת מים בעזרת העינים שלך, היא לא כלי מספיק, ויש לעשות זאת במכון רדיאטורים או במוסך, על מנת לאבחן במדוייק מהיכן הנזילה. יש לאבחן תחילה מהיכן הנזילה, האם המאורר החשמלי ניכנס לפעולה

האם התרמוסטט לא תפוס, האם הרדיאטור לא סתום, האם מכסה הרדיאטור תקין, האם משאבת המים לא נוזלת ותקינה, והאם אין נזסילה מצנרת מים לחימום או צנרת מים כללית.

ורק לאחר מכן, יש לבצע בדיקת לחץ הפוך על מנת לאבחן, בביטחון, שראש המנוע או אטם הראש שרוף.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה ראשית תודה רבה על העזרה ממש נהנתי לקרוא את הפוסט.

אתה צודק 100 אחוז לגבי ההזנחה של הרכב אני מבטיח שזה לא יקרה בשנית פשוט הייתי ממש לחוץ לרכב באותה תקופה.

הייתי היום במוסך והוא ביצע בדיקה בלחץ הפוך ואמר לי שזה פאקום ראש מנוע. אבל החלטתי לשאול פה מכיוון שכולנו יודעים שלא חסרים נוכלים בתחום הזה.

במידה וזה אכן פאקום ראש כמו שאמרתי אני לא חושב שמשתלם לתקן זאת עקב העלות והמצב הלא משהו באופן כללי של הרכב.

לכן אני שואל מה יקרה אם אמשיך לנסוע כך במשך החודש הזה כאשר אני ממלא מים כל בוקר. ונוסע לעבודה 10 דקות הלוך ו 10 חזור.אני שואל זאת מכיוון שאני מתחתן בעוד שלושה שבועות ואין לי זמן למכור את הרכב ולחפש משהו אחר ואני חייב להיות נייד בעיר.

וכמו שאמרתי ישנם אנשים שמוכנים לקנות את הרכב במצב הזה ואני די מעוניין למכור ולקנות רכב אחר שבו אני אשקיע כי את הלקח שלי למדתי.

ושוב תודה צביקה.

פורסם

שלום רב !

ראשית ברכות לרגל חתונתך הקרובה.

מכיוון שלחברי יש רכב זהה, והוא עשה שטויות כמוך, ועשה ראש מנוע לשווא בקלנסוואה, מה שהתברר כמיקח טעות, אני ממליץ לך ליצור איתי קשר בפרטי, ולקפוץ אלי ליעוץ מקרוב ללא תשלום, מכיוון שאני מנתניה, וגם אתה מנתניה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...