Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"הנהג הישראלי"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היום נתתי זכות קדימה, והרגשתי טוב אחרי זה.

זה אתה היית? הכתבה הערב בחדשות ערוץ 2...

אגב, כל הכבוד- מעשים טובים נותנים לנו להרגיש טוב.

פורסם

מסתבר שגם בצפון איטליה יש נהגים שעושים שטויות, או שפשוט אין להם שכל. ראיתי הרבה כאלה שם. הגעתי למסקנה שבכל מקום יהיו את אלה שפשוט לא יודעים לנהוג ולא צריכים להיות על הכביש...

Xbox12341

פורסם
השאלה -למה?

משום שההורים שלהם נכשלו בחינוך, הכל מתחיל ונגמר שם.

כבוד זה עניין נרכש, ולנהגים בארץ אין כבוד לאף אחד חוץ מעצמם. הם אגואיסטים מובהקים ובד"כ גם עויינים.

המטרה היא להיכנס לכביש ולצאת ממנו במהירות הגבוהה ביותר האפשרית, תו"כ רמיסה של כל שאר האנשים

שנמצאים בו. אם אני צריך להגיע מנקודה א' לנקודה ב', אעשה זאת בצורה שנוחה לי, ולעזאזל עם כל השאר.

כשאתה, ואדים, מגיע לארץ, אתה משנה את נהיגתך?

משתדל שלא, כל עוד ההתנהגות ה"נחמדה" שלי לא פוגעת בבטיחות שלי או של שאר עוברי הדרך.

לאחרונה למשל גיליתי שכשאני עוצר לפני פס העצירה במקומות מסויימים, החיישן של הרמזור לא מרגיש את האוטו שלי

ולכן האור לא מתחלף. זה מצב שבו הייתי משנה את ההתנהגות. מעבר לזה, אני ממשיך בשלי, ומקווה שאזכה לשיתוף

פעולה מהנהגים האחרים. זה קורה בערך ב-40% מהמקרים.

לאחרונה יצא לי לנסוע בלילה עם אחד מחבריי, ולהבחין במיניוואן שמתחיל לזגזג בכביש המהיר ולהפגין התנהגות לא יציבה.

סימנתי לו עם האורות, ולאחר שלא חל שינוי בהתנהגות, פתחתי בנוהל התחמקות ממכשול, רגע לפני שהוא נכנס לנתיב שלי

(כצפוי) במהירות הקרובה ל-100 קמ"ש. לאחר שחלפנו על פניו של הטמבל הזה בשלום, החבר לא הבין מדוע בשום שלב

לא השתמשתי בצופר. לא ממש ידעתי מה לענות לו, אני משתמש בצופר לעתים רחוקות מאד ולא באמת ראיתי את התועלת

שהוא יכול להביא במקרה הזה. מבחינת החבר, הצופר היה כלי לגיטימי להודיע לנהג השכן ש"פה זה הנתיב שלי ואל תכנס",

בעוד שמבחינתי, זה בכלל לא היה היעוד שלו. מאיפה באים ההרגלים האלה?

ישראלים בחו"ל מתנהגים יפה (לפעמים) בגלל שהם אורחים שם. כשהם בארץ, בבית שלהם, אפ'חד לא יגיד להם מה לעשות.

האם חברי הפורום שונים מהנהג הישראלי הממוצע? לא עוצרים ומפריעים לתנועה, לא נדחפים, לא מזגזגים בין הנתיבים, לא צופרים? ואם , נניח שלא, האם זה בגלל מודעות גבוהה יותר?

כן, זה מה שאמרתי בהודעתי הקודמת.

בכביש 6 למשל, ישנה תחושה שהסדר (חזרה לימין) נשמר טוב יותר מכבישים אחרים, יש סיבה לדעתכם?
כן, כי אז אתה משלם, וזה מתקשר בתת-מודע עם הצורך להתנהג יפה, אחרת יכולים לזרוק אותך משם.
פורסם

אחת הסיבות היא שיש לנו סכסוך פוליטי כבר המון זמן ותרבות מיליטריסטית שמלמדת אותנו שאנחנו צריכים להיות תוקפניים כלפי חוץ.

הבעיה היא שלפי כמה תיאוריות סוציולוגיות, כשאנחנו באוטו אנחנו מרגישים ריחוק מסוים מהסביבה ומרגישים שמי שמחוץ לאוטו הוא "אחר".

קרה לכם פעם שאתם באוטו והנהג עושה טעות אבל אתם מצדדים בו באופן אוטומטי ולא בנהג השני? קוראים לזה תיאורית הזהות החברתית. זה אומר שמי שלא מהקבוצה שלכם הוא סוג של איום או אויב.

אז כתוצאה, אנחנו מרגישים כל הזמן שתוקפים אותנו, גם בכביש.

תוסיפו לזה אגרסיביות ופרימיטיביות מקבוצות מסוימות בחברה ותקבלו אוסף של בעיות רציניות שגורמות לאנשים להיות אגרסיביים אפילו יותר.

אני לא חושב שכל הישראלים הם אגרסיביים בכביש. למעשה האגרסיביים האמיתיים הם מיעוט אבל מתנהגים בצורה מאוד מוקצנת וגורמים לנו לחשוב שהם הרבה יותר.

פורסם

"כי אז אתה משלם, וזה מתקשר בתת-מודע עם הצורך להתנהג יפה, אחרת יכולים לזרוק אותך משם" -DERISHׂ

ואדים, זה קצת תמוה מה שכתבת על כביש שש.

אם כך, "הנהג הישראלי " נכשל בעיקר "תודות" לאי כישוריו החברתיים, לחינוכו ולאופיו ולאוו דווקא בגלל אי כישוריו הטכנים בנהיגה?

פורסם
בעצם כן, זה עניין תרבותי ומשקף את מצב הרוח של האוכלוסייה.

אם היו פחות קונפליקטים מחוץ לכביש, האגרסיה על הכביש גם הייתה נעלמת כמעט לגמרי.

מה שאמרת מתקשר לתחושה שלי לגביהתנהגות הנהגים על הכביש - הדרדרות שהחלה במקביל לאינתיפאדה השניה. העניין הוא שההדרדרות נמשכת גם בתקופות עם רגיעה בטחונית יחסית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משהו שלמדו מהגויים

:roll:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...