Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם

מאז שרכשתי את הרכב שלי (בחתימה), שעבר כ-25000 ק"מ, מיד 2, שמתי לב שכאשר אני מניע אותו

ונוסע במהירות של כ-20 קמ"ש, נשמעת מן נקישה קלה מעין מתכתית מאזור הרצפה או המנוע (לא בדיוק סגור מהיכן)

בד"כ בין הילוך שני לשלישי.

נקישה זו לא חוזרת יותר אם עוצרים את הרכב ומתחילים שוב לנסוע מהילוך ראשון, אלא רק פעם יחידה לאחר התנעה.

כמו כן, יצא לי לנסוע על רכב מהשכרה - ניסן מיקרה, חדשה, שבקושי נסעה.

בעת שנסעתי עליה בפעם הראשונה, גם שמתי לב שקיימת נקישה כזו (קצת יותר חזקה) שמתרחשת בדיוק באותם

התנאים כמו ברכב הפרטי שלי.

שני הרכבים מצויידים במערכת בקרת יציבות (אצלי זה DSC, בניסן זה ESP) - פעם קראתי איפה שהוא שהנקישה הזו

היא בעצם הבדיקה העצמית של המערכת הזו ושזה מצב תקין לאחר ההתנעה, אבל אני לא בטוח, האם יש כאן אנשי

מקצוע או קוראים שמבינים במערכות האלה שיוכלו לאשר זאת?

נ.ב.

שללתי בעיות בגיר, אחרת הנקישה הייתה מתרחשת באופן הרבה יותר תכוף.

תודה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מצטער על ההקפצה, אבל אף אחד לא שמע או יודע על התופעה המדוברת?

פורסם

קשה לי להאמין שיש צירוף מקרים זהה בפרטי פרטים לגבי שתי הרכבים. האם הרעש נשמע כאילו מערכת מכאנית \ אלקטרו מכאנית משתלבת לפעולה, או שזה נשמע כמו רעש של חלק רופף?

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם
מתי פעם אחרונה בדקת שמן מנוע?

עשיתי טיפול לרכב לפני חודש וחצי, שמתי שמן איכותי של מוטורקאפט (אותו אחד ששמים במורשה), אין קשר לזה.

פורסם
קשה לי להאמין שיש צירוף מקרים זהה בפרטי פרטים לגבי שתי הרכבים. האם הרעש נשמע כאילו מערכת מכאנית \ אלקטרו מכאנית משתלבת לפעולה, או שזה נשמע כמו רעש של חלק רופף?

זה לא חלק רופף, אחרת הרעש היה חוזר על עצמו מידי פעם בנסיעה, אבל הוא חד פעמי, רק אחרי ההתנעה הראשונה,

רק כאשר עוברים את ה-20 קמ"ש וזהו, אם אני עוצר שוב את הרכב ומתחיל לנסוע מחדש, הרעש לא מופיע.

פורסם

כנראה פספסתי את הפרט שזה חד פעמי:-)

נשמע כמו בדיקת מערכות שנכנסום ויוצאות מפעולה.

אם אין לזה השלכות חריגות נוספות, לא הייתי דואג.

בברכה,

דוד.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם
כנראה פספסתי את הפרט שזה חד פעמי:-)

נשמע כמו בדיקת מערכות שנכנסום ויוצאות מפעולה.

אם אין לזה השלכות חריגות נוספות, לא הייתי דואג.

בברכה,

דוד.

תודה, בכל אופן מצאתי את ה"פתרון" :-D

מסתבר זו באמת בדיקה עצמית של מערכת ה-DSC ברכב, בחו"ל יש גם משתמשים שדיווחו על זה, בעת ההתנעה עצמה,

לאחר שנורת ה-DSC נדלקת ונכבית או חד פעמית מיד אחרי הנסיעה ב- 13 מייל/שעה שזה כ-20.8 קמ"ש

From the owners manual on page 5-8 " The sound of the ABS operating may be heard when starting the engine or immediately after starting the vehicle. However, it does not indicate a malfunction."

מקורות -

http://www.mazda3club.com/showthread.php?t=44739

http://www.mazdaspeeders.com/index.php?topic=87005.0

בקשה קטנה למנהלים -

אולי כדאי להוסיף את הנושא לרשימת "אבחון תקלות ופתרונות" לנושא מאזדה 3 על מנת שיוכלו למצוא אותו בקלות.

תודה לכולם!

פורסם

היינו בכיוון כל הזמן:wink:

הפרטים ככה או ככה נשמרים בפורום למטרות חיפוש. אם יש מסד נתונים עדכני, מה טוב.

Night Driver כתב:

• תוכן חדש...