Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ניסתי למצוא אזכור בפורום, וגם הפורום של הפורדים בקלאסיקאר לא פעיל כרגע, אז אני פונה לכאן ומקווה לישועה.

ברשותי פיאסטה Mk2 מודל 89,

אתמול ניגשתי לתחנת דלק עם כרטיס אשראי, שמח וטוב לבב לחגוג את השחרור שלי מצה"ל עם פול טנק.

הכנסתי את האקדח והתחלתי למלא, לאחר ליטר וחצי האקדח קפץ. חשבתי שמדובר בטעות אז המשכתי לנסות לאחר 30 שניות אבל הפעם הדלק קפץ החוצה.

להלן הפעולות שננקטו:

• חזרתי הביתה ופירקתי את הדיפון האחורי שמאלי שמחפה על צינור ההובלה למיכל אבל הוא נראה שלם, ושום דבר לא מתחכך בו או מפריע לו.
  • בדקתי אולי הנשם סתום - אבל הצינור שלו נתלש לי לגמרי מהמיכל דלק :? בכל מקרה - שהצינור יצא החוצה הוא לא היה סתום ולא היה נראה לי משהו מפריע לנשם
  • בדקתי אולי הבעיה היא במד הדלק שמראה ריק - משהו שכיח במכוניות ישנות, אבל המד שלי לא מזייף ואפילו עכשיו מראה את הכמות האמיתי שיש במיכל - 3-4 ליטר. כמו כן נבדקו פיוזים וחיוט של הקבל והוא נמצא תקין וללא חריגים. נעשתה בדיקה לחוסר מתח אבל לעת-עתה הכל תקין. ** לא זכור לי שתדלקתי בחצי שנה האחרונה פול טנק ככה שאין מצב שבאמת יש לי 40 ליטרים במיכל **
  • אולי הבעיה במצוף וחוסר מתח יוריד אותו למטה? נתקתי את המצבר, אבל המצב המעצבן הזה עדיין נותר המשיך...
  • בניסיון אחרון להציל את המולדת העליתי את האוטו על מגבהה (בפיאסטה זה בנקודה מרכזית) אולי משהו שם יחזור לקדמותו כי מטבעי אני מאמין בניסים - אבל יוק.

יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?

אני רוצה לפרק את המיכל דלק כאקט אחרון לפני שאני מתחיל להרים ידיים וכאן אתם נכנסים בפעם שנייה לתמונה:

האם פירוק מיכל דלק הינו פעולה מסובכת?

האם בפירוק ישנם רכיבים חד-פעמיים שיהיה צריך לקנות אותם בטרם ההרכבה (גומיות, אטמים וכיו"ב)

אשמח לעזרה מכל מי שיכול לעזור.

בברכה,

עידן.

istock_000006386775small_236941.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

היתה לי פעם בעייה דומה ב 205 או 106 שהיתה לי. מה שכנראה קורה הוא שהזרם של הדלק יוצא בלחץ כזה, שביחד עם הזוית של הצוואר מילוי שלך יוצר סירקולציה שמחזירה דלק לחישן שבפית הזרנוק ואז הוא קופץ. זה קורה לי לפעמים גם בפורד אסקורט שלי.

משחק ושינוי זוית התדלוק עשוי לעזור לך. כמו כן שאל את המתדלק מה עושים , אולי יש לו פיתרון קסם.

בהצלחה.

פורסם

מחזק את דברי העכביש,

נסה משאבה אחרת או אפילו תחנה אחרת לבדיקה חד פעמית.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני יותר מבטוח שהבעיה שיש עכשיו היא יותר מורכבת משינוי זווית הפייה.

כי בשבוע שעבר מילאתי 15 ליטר והם נכנסו במכה ראשונה, והאקדח קפץ כאשר הסכום שמילאתי הגיע לתומו.

ולמען הסר ספק - הדבר היה קורה במספר תחנות ולא היו בעיות עד אתמול. (אני מחזיק את הרכב 4 שנים)

מילאתי במספר אקדחים במספר תחנות עד שחברת האשראי התקשרו לאמא שלי ושאלו אותה אם הכרטיס נגנב...:oops:

פורסם

תופעה מוכרת ב - 205 שלנו, בדוק את צינור הנשם, יתכן וסתום או מקופף.

רגישות החיישן שונה מתחנה לתחנה מצא לך תחנה אחרת "שתהיה מוכנה לתדלק לך מיכל מלא"

נתי

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

היי עידן.

קודם כל, הפורום ב-classiccars חזר...

ולעניין:

התופעה קורה גם לי בכמה תחנות דלק.

אני משנה את הזוית של פיית המילוי, מתדלק בלחץ קצת יותר נמוך ובא לציון גואל.

צינורות הדלק בפורד מקציפים הרבה, ובמיוחד פיות שמוקפות בגומי השחור (המטופש) יותר רגישות.

בגל מקרה, פירוק המיכל לא מאוד מסובך.

1. מנתקים את הקונקטור

2. מנתקים את 2 צינורות הלדק (יוצא + חוזר)

שים לב, מהצינור העבה יתחיל להישפך דלק והרבה. צריך לסתום אותו עם בורג או משהו כזה.

3. פותחים 4 ברגים (13מ"מ)

4. מושכים את המיכל לצד ימין של האוטו (לא צד הנהג) כדי לשחרר אותו מצינור מילוי הדלק.

לפירוק המנגנון, מברג ופטיש, ובדפיקות עדינות אתה מסובב את המנגנון נגד כיוון השעון (ממש מעט, 10-20 מעלות וזה נפתח)

ההרכבה, אם זה איש אחד, ממש אבל ממש לא נעימה !

בכל מקרה, טיפ חשוב:

לפני ההרכבה, מרח שמן על הגומיה של כניסת מילוי הדלק, אחרת מאוד קשה להחזיר את המיכל למקום.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

המנגנון זה המנגנון של המצוף.

למרות ששוב, לא רואה סיבה בכלל לפירוק.

בכל מקרה, עדיף שמן מנוע.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

עדכון קטן...

הבעיה עדיין לא נפתרה. היום תדלקתי 3 בקבוקי ליטר וחצי (כ-4.5 ליטר סה"כ) וחזרתי הביתה ע"מ לתדלק את הרכב.

תדלקתי בקבוק ראשון, חיכיתי כל כמה "לגימות" שהמפלס ירד ואז אוכל לשפוך שוב. עברתי לבקבוק השני והשלישי אך מאוחר יותר גיליתי - ישנה נזילת דלק מאיזור ה...נשם!

מטפטף דלק מהנשם וזה מוזר לכל הדעות! כי אם הנשם סתום, לא היה אמור לצאת משם דלק.

מישהו? אני כבר ממש אובד עצות...

:-(

פורסם

מה זאת אומרת? -דווקא נראה שהנשם קרוע איפשהו, וגם סתום- ולכן גם נוזל, וגם לא יוצא אוויר! אמרתי לך- תנסה לתת איכשהו לחץ אוויר לנשם (בזהירות), ותראה, לאן ייצא! זה קודם כל. אחרי זה כבר נהיה יותר חכמים!:-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קטן: נפתרה הבעיה.

היום סוף-סוף אזרתי אומץ וניגשתי לפירוק המיכל.

המיכל היה רבע מלא ושבועיים של אסיפת ג'ריקנים השתלמו :wink:

העליתי את הרכב על בוקים וניגשתי לפירוק המיכל, ארבעה ברגים של 13mm, שליפה החוצה, הוצאת צינורות קו מוליך / מחזיר + פייה.

פירוק המצוף הראה מה הבעיה - החבית הקטנה שיושבת על המצוף עצמו התחוררה וכך נכנס דלק שגרם לה לשקוע, מה שהראה תמיד על חוסר דלק. לקחתי עימי את המצוף שפירקתי מהפיאסטה שקניתי לחלקים והרכבתי אותו במקום המצוף הישן.

לקח לי בערך שעה פירוק+תיקון+הרכבה. באמת עבודה לא מסובכת.

עם הדלק הסורר שהיה במיכל העדפתי לנקות את הגחון משאריות של נזילות שמן. עדות אילמת למשאבת הדלק הסוררת שלי (זצ"ל) ששפכה שמן בכמויות.

כמובן שהעדפתי לא לקחת סיכונים ושמתי ליטר וחצי של דלק טרי שקניתי יום לפני - עד לתחנת הדלק הראשונה בה תדלקתי באמת "פול" - 250 שקל! :shock: סוף סוף גם הייתי זכאי לשטיפה :-P שלא שווה הרבה...:?

אין הרבה תמונות כי הייתי עסוק במלאכה, אבל יש תמונה של התוצר הסופי. וזה מה שחשוב. :-)

עידן.

תמונה0124.jpg

• תוכן חדש...