Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות התקנה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השירשור שלום רב!

ראשית אני יגיד שגם אני מתקין (לא באופן שוטף מסיבות שלי) ואני יתן לך חומר מחשבה:

1. מתקין טוב לוקח אחריות על ההתקנה שלו, לצורך העניין יש לך בעיה מחר או מחרתיים אתה תרצה שירות, מתקין איכותי יתן לך אותו, מתקין של 300 ש"ח יתן לך תשובות בהתאם.

2. מתקין טוב מבצע עבודה שבפעם הבאה שתרצה לשדרג ו/או להחליף משהו במערכת זה יהיה הפיך.

3. התקנה טובה ונכונה לא יכולה להתבצע על דפי הפורום (לתת הצעת מחיר להתקנה על דפי הפורום היא חובבנית).

4. מחירי ההתקנות משתנים לפי סוג ההעבודה שישנה.

5. מתקין שאמר לך מחיר חייב לעמוד בו בין אם זה ריווחי ובין אם לא, ולכן הוא יכול "לשרוף" הרבה זמן על בעיות קטנות שנגרמות בדרך, ואני לא מתכוון שנשבר משהו אלא שלא מסתדר משהו (לא נכנסים 2 מגברים על גב המושב + מפצלי מתח וכו'...)

6. עבודה מקצועית דורשת כלים איכותיים (כלים איכותיים עולים הרבה כסף)

7. עבודה מקצועית דורשת ידע וידיים טובות (למכור ידע, לא מעט כסף), למה אתה משלם לרופא שיניים 300 ש"ח על סתימה?

הריי הוא "רק" קודח וסותם חור?! (אהה כי הוא למד, וכי הוא מחזיק קלינקה והרבה כלים יקרים), למה אתה משלם על תספורת 50/60 ש"ח הריי הוא עובד רק 20/25 דקות (כי הכיסא שאתה יושב עליו עוד בסביבות 5K והכיור גם משהו כזה, המספריים עולות כ 1-2K וכו'...)

אני יכול לתת לך עוד הרבה דוגמאות.

בשורה התחתונה:

אם אתה רוצה שהמערכת "רק" תעבוד וחצי רכב שבור, מה גם שאני די בטוח שהחיווט שקנית הוא לא חיווט שמתקין טוב יציע לך.

הרי שאתה רוצה לקבל תוצאה מיטבית מהמערכת שלך, שאם לא כך הדבר לא היית כותב פה על כך.

מתקין של 300 ש"ח בדרך כלל יפעיל לך את המערכת אך לא יוציא לך סאונד ממנה!

אני מאמין ומכיר מנסיוני הלא זעיר שאין ארוחות חינם ושעל איכות משלמים.

משפט חשוב: "זול וזוגלובק, שניהם מתחילים ב ז' ובשניהם אתה מקבל את הנקניקיה!"

שווה להשקיע.

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

אודיו קינג אני מצטער שהמנהלים מחקו את הודעתך

אני מניח שגם תשובתי נמחקה כי משום מה היא לא באויר

בכל אופן תגובתך הוכיחה בדיוק למה צריך שהשרשור הזה יחזיק את עצמו באויר

זו בדיוק התגובה שהוכיחה את חוסר ההבנה (והיא בהחלט מקובלת ובמקומה) של ממליצי הפורום שאין להם מושג בהערכת מחיר העבודה

כשם שלי אין מושג ואין ויכוח עם טכנאי המחשבים שלי

דרור

פורסם

מצורף לינק (שלא התאפקתי מלעלות אותו) שממש הרגע נפתח בפורום

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=330876

ומחדד את טענותיי

הרי זה ברור שהבעיה של הבחור היא בעיית מתקין

או שלא המליצו לו על חיווט נכון או שלא רצו להמליץ כי ניסו להישאר באזורי המחירים של ה-300-500 כמו שנאמר כאן

(למען הגילוי הנאות אומר שאני לא יודע מי ביצע את ההתקנה ואין לי רצון להכפיש או ללכלך מתקין ספציפי זה או אחר)

או שאולי שולם סכום גבוה יותר אבל עדיין לא בוצעה התאמה בין רצון בעל הרכב (מבחינת מערכת הסאונד) לבין ההתקנה עצמה והאקססוריז הנכונים

וזה מוכיח את טענותיי שהמתקין הוא פונקציה של מעל 50% מהתוצאה הסופית ברכב

דרור

פורסם

דרור אתה צודק במאת האחוזים אבל שים לב שיש יותר מדי מתקינים ב300-500 ש"ח,

הבעיה בארץ שזה כבר נהיה מסחרי, כל ילד בן 17 שקיבל אתמול רישיון רוצה ללכת למתקין עם 2000 שקל ולדחוף מערכת מפלצתית, הבעיה היא שכמעט חצי מהמחיר כבר הולך להתקנה, אז מה עושים?! קופצים רגע לכפר הקרוב שמים ל"מתקין" 300 שקל ביד ויאללה תניע!

זאת תופעה, כי אנשים לא מבינים שעל איכות משלמים, וגם אני בגיל 17 חשבתי בדיוק אותו דבר עד שביצעתי את ההתקנה הראשונה שלי לבד ואז הבנתי ש300 שקל על התקנה טובה זה באמת לא ריאלי, למרות שאני עד היום התקנתי הכל לבד, ברוך ה' אין שום בעיות עם המערכת ושומעים נהדר, יחסית לרכיבים לא מהרמות הגבוהות ביותר.

שורה תחתונה מה שאני אומר זה שהבעיה לא רק בצרכן שרוצה לחסוך אלא בחאפרים לא מקצועיים שבאמת מוכנים "להתקין" בשביל 300 שקל.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אני ממש מסכים איתכם עבודה של מתקין היא לא קלה וגם ממש מעצבנת וכל אדם צריך לבוא על שכרו למרות שלא צריך להגיע לרמת השוואה של מוסכניק כי לדעתי הדרישה שלהם לשעת עבודה (במורשים בד"כ) היא דיי מופרזת ולא תמיד העבודה היא כלכך קשה שם ובגלל זה הרבה אנשים מחפשים את החאפרים והמוסכים הקטנים למכוניות שכבר יצאו מאחריות יצרן.

בקשר להודעה שלך דרור,אמרת שמדובר בבעיית מתקין אבל מקריאה של הלינק עד הסוף ראיתי שהמתקין הוא "מאסטר אלפיין" ולפי קריאה פה בפורום הבנתי שכבודו בממקומו מונח.

פורסם

סקוב אתה טועה

ההודעה שלי התייחסה לפותח השרשור שנקרא I BASS

מי שהתקין אצל יוסי הוא חבר פורום אחר שנכנס במהלך השרשור עם בעיה דומה

אם תשים לב רשמתי לו שבמקרה שלו אין לו מה לדאוג בכלל אלא רק לתת ליוסי לטפל בבעיה

אני בטוח כמו שאני בטוח שהיום יום שישי שיוסי יסגור את הפינה ללא בעיה

דרור

פורסם

צודק, ואני עוד אוסיף שעוד בעיה היא שאי אפשר כלכך לדעת מי מתקין רציני ומי חאפר זאת דיי בעיה במיוחד באיזורים שונים בארץ

ועוד סיכון ללכת לעוד אחד שעושה התקנות כאלה חפיפניקיות זה לציוד שלנו, לדוגמא חבר שלי עשה התקנה כזאת באיזה כפר גם באיזור עלות של 300 שקלים כאשר שדרג את הרכב שלו ופתאום אחרי חצי שנה שהציוד עבד יפה מאוד התחיל אחד הרמקולים להשמיע רעשים ומבדיקה מעמיקה מתברר שנשרפה יציאה בHU.

איך המתקין עשה את זה אין לי מושג אבל לפני זה הכל עבד.

פורסם

אני ראיתי חבר שרכש קומפוננט מורל דוטק 6 באינטרנט, והלך להתקין את המערכת באיזה חנות באזור נתניה באותה התקנה הותקן גם מגבר סאב ורדיו דיסק וכל ההתקנה ב 350 ש"ח כולל חיווט. כאשר חבר שלי בא להשמיע לי את המערכת החדשה שהרכיב, בווליום גבוהה הצליל בטויטרים התעוות ונשמע לי לא כל כך טוב. פתחתי בגולף את המקומות המקוריים של הטויטרים בפינה של הדלת ומצאתי להפתעתי טויטרים מקוריים של הרכב אשר מחוברים לקרוס אוברים של המורל ולא קיימים בכלל ברכב בטוויטרים של המורל.

כאשר חבר שלי יום אחרי הלך להגיד לו מה זה צריך להיות, המתקין טען בפרוש שהתקין את הטויטרים של המורל ושאנחנו רמאים ואנחנו מנסים "לעקוץ" אותו לאחר ויכוחים רבים ושנאלצנו לערב מישהו מהמשפחה של החבר הסכים פתאום שיש סיכוי שהוא שכח להחליף את הטויטרים כיוון שמיהר באותו יום לחתונה של חבר ובלה בלה בלה.

בקיצור מה שבאתי לומר זה ב-300 עדיף לוותר להשאר עם המקורי של הרכב. התקנה איכותי ואמינה עולה בהתאם!

פורסם

אם שאלו פה למה לא מגיבים פה המתקינים זה בגלל שביום שישי יש הרבה עובדה (כמובן מקצועית)

יתר על כך אני מחזק את מה שנאמר שהכל תלוי בהכל

לגבי השאלה המקורית אם היית מתקשר אלי לא הייתי נותן לך מחיר לא פלוס ולא מינוס בלי לראות את האוטו .

• תוכן חדש...