Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי במהירות של 52 קמש בערך בעיקול, כאשר בקצה של העיקול היה כתם סולר ענקי שלצערי לא שמתי אליו לב, הוא היה בחלק החיצוני של הכביש ליד השול, אחרי שסיימתי את הפנייה הרגשתי שאיבדתי את השליטה ברכב, מיד אח"כ האוטו נכנס לסבסוב, עשיתי בעצם סיבוב וחצי (540 מעלות) ונעצרתי בנתיב הנגדי נגד כיוון התנועה.

במזל לא הייתה תנועה בצד הנגדי והצלחתי להשתלב ולעצור בצד ולדווח למשטרה על הכתם.

עכשיו השאלה שלי האם גודל הצמיג 13 אינצ', ואיכותו השפיעו על הסיטואציה, כל הצמיג היה מלא בסולר.

אני מחשיב את עצמי לנהג מאוד רציני סולידי ומודע לסביבה, ואני לא רוצה שדבר כזה יחזור בעתיד, גורם לך לחשוב כמה שברירים הם החיים האלה.

פורסם
נסעתי במהירות של 52 קמש בערך

רצוי לדעת מה היתה המהירות בדיוק, כדי לתת תשובה נכונה 8)

וברצינות, אין לך בהכרח בעיה עם הצמיגים. קשה עד בלתי אפשרי למנוע החלקה כאשר האחיזה של המשטח משתנה באופן כל כך קיצוני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה שהיה מוזר לי שמכוניות אחרות שנסעו שם לא איבדו שליטה, ושמתי לב שעברו 3-4 מכוניות כשעמדתי בצד הדרך, אני באמת ובתמים חושש.

פורסם

יתכן שהאחרות עברו באיזור אך לא דרכו על אותו הכתם.

לחלופין יתכן וסוג הצמיג שעל רכבך הוא במצב ירוד לעומת אחרים שנעו באותו הקטע, או שלחלופין יתכן ולא מדובר בשמן אלא בכתם מיים,ופשוט מצבו של הצמיג יבש/שחוק וללא חריצים/ עם סדקים ולכן כאשר עברת מאספלט יבש לאספלט שהינו רטוב הבדלי האחיזה היו דרסטים מה שגרמו לאותו סחרור, אם כי אופציה זו פחות נראת לעין.

איזה צמיג יש לך על הרכב ?

מהו מצבו ?

נסיעה בטוחה

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

האירוע שחווית הוא תוצאה של שילוב רגעי של כמה פרמטרים בתמהיל מאוד מסויים.

איננו יודעים מהי זוית העיקול, מה גיל הצמיגים, כמה סובבת את ההגה ובאיזו מהירות, האם בדיוק שינית את מצב המצערת או שבלמת באופן אגרסיבי, ועוד פרמטרים שונים.

השורה התחתונה היא שסולר הוא נוזל מאוד שמנוני, ולהתרשמותי הלא מחייבת בעליל, הצמיגים במקרה זה חפים מפשע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תרשה לי לשאול מדוע אתה מתייעץ בפורום זה ? אם נותנים לך עיצות טובות הקשורות בבטיחות רצוי ליישמן.

מדוע אני שואל ? מכיוון שלא ציינת באיזה דגם רכב ושנתון מדובר ואילו צמיגים ברשותך עיינתי קלות ב"היסטוריית" פעילותך בפורום.

מצאתי מידע מרתק שעשוי לשפוך אור על הסיבה לצרה אליה נקלעת.

ב 1.11.09 בקשת המלצה ל- 4 צמיגים איכותיים גודל 13 אינץ' לפיזו 206 2001 שרכשת.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=290669

ב 23.4.10 העלת שאלה וציינת שהצמיגים האחוריים שלך בפיז'ו לא זהים ויש עימם בעייה , וזאת לאחר ההתייעצות הקודמת.

כנראה לא הקשבת והמשכת לנהוג בצמיגים ירודים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=317503

בנוסף ציינת כי : " ובלי לשים לב נהגתי כ40 קילומטר על צמיג תקור, היו איתי עוד 3 סטודנטים עבי בשר באוטו אז חשבתי שזה טבעי שהאוטו לא מתנהג כראוי".

האם אתה המשכת לסוע עם צמיגים ישנים ובלויים ולא זהים ולא יישמת את ההמלצות שניתנו לך ? האם אתה ממשיך לסוע מרחקים ולחשוב

שזה טבעי שהאוטו לא מתנהג כראוי עם צמיגים בלויים ולא זהים ? מה הפלא שנקלעת לצרה האחרונה....

נראה שהיו לך את כל האינדיקציות להבין שאתה נוהג באופן לא בטיחותי בצמיגים ירודים ולא הסקת מסקנות נדרשות.

מקווה שתפיק את הלקח הנדרש.

אם אני טועה לחלוטין ומאז שני השירשורים שהעלת החלפת ל 4 צמיגים איכותיים זהים וטריים ועדיין נקלעת לצרה שתארת אני

מתנצל בכנות !

פורסם

יכול להיות שה3-4 המכוניות שעברו על הכתם היו מצויידות במערכות בקרת יציבות שעזרו להם ומנעו את ההחלקה.

כתם של סולר מחליק מאוד ואיני מכיר צמיג שיהיה מסוגל להתמודד עם חומר שומני שמונע את האחיזה בכביש.

חסרים פרטים כדי לדעת איך התמודדת רגע לפני שעלית על הכתם או באותו הרגע שכבר עלית עליו, כי יכול להיות שנלחצת שראית את הכתם וניסת להתחמק ממנו ע"י היגוי חד ומהיר ולכן איבדת אחיזה.

פורסם
תרשה לי לשאול מדוע אתה מתייעץ בפורום זה ? אם נותנים לך עיצות טובות הקשורות בבטיחות רצוי ליישמן.

עיינתי קלות ב"היסטוריית" פעילותך בפורום.

מצאתי מידע מרתק שעשוי לשפוך אור על הסיבה לצרה אליה נקלעת.

!

כל הכבוד לשרלוק הולמס

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קודם כל בהחלט תודה לשרלוק על החקירה שהוא עשה.

לסיכום המצב, באמת שני הצמיגים האחוריים לא זהים, ועכשיו קיבלתי פרופורציה על העניין, אולי באמת זה היה חוסר מזל, מצד שני יכול להיות שזה הרבה מאוד מזל שלא קרה שום דבר ולמדתי לקח.

השאלה המתבקשת היא האם ברכב שלא מצוייד ב ESP או כל בקרה אחרת שעוזרת במצבים כאלה, האם צמיגים בקאליבר יותר איכותי היו עוזרים?

הרי סולר הוא נוזל מאוד מאוד שמנוני.

אגב אני אשמח אם תעזרו לי בעוד משהו קטן, מאז ההחלקה אני מרגיש שהרכב נותן לי הרבה פחות פידבק, לפני שאני לוקח אותו למוסך אני אשמח אם למישהו יש איזשהו כיוון? יכול להיות שנשאר סולר על הגלגלים? למרות שבדקתי והם נראים יבשים

פורסם
האם צמיגים בקאליבר יותר איכותי היו עוזרים?

צמיגים לא זהים על אותו סרן יגרמו לך להסתבסב בבלימת חירום בסבירות לא קטנה, גם בכביש יבש בבלימת חירום. אפילו אם אלה שני צמיגים

באותו גודל, באותו דירוג מהירות ומאותו סוג. אפילו שני צמיגים מאותה חברה אך מסדרה שונה, יגרמו להחלקה מסוכנת בבלימת חירום.

במילים אחרות - תבין את הרמז שקיבלת פה לא פעם אחת מחברי הפורום (וקודם לכן מההחלקה המסוכנת), תשקיע בצמיגים טובים לכל

ארבעת הגלגלים ותמלא בהם לחץ אוויר בהתאם לנדרש (כן, גם לחץ אוויר שונה בין 2 גלגלים בסרן עשוי לגרום לך להסתבסב בבלימה).

תאונות כאלה לא נגרמות מהאוויר - אם תזניח את המכונית שלך זה יקרה שוב, וגם אז תהיה תלוי במזלך הטוב כדי לא להיפגע.

לא עדיף להסתמך על עצמך במקום על מזל?

פורסם

האמת שאני מודע מאוד למצב, ואני אסדר את זה בהקדם האפשרי, תודה רבה לכל חברי הפורום על ההבהרה שאני אשכרה אידיוט :)

אחלה יום שיהיה

• תוכן חדש...