Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי רנו 19 שנת 1993 שעשתה 198 אלף ק"מ, יש לה שני בעיות:

(זה ארוך כי מישהו כאן אמר לי פעם לא להתקמצן על מידע בתיאור הבעיה)

1. ברכב היה אימוביליזר, ורציתי להוציא אותו, כי הוא לא היה בשימוש והוא היה עושה תיקתוקים מוזרים... פתחתי את המכסה מתחת להגה, וחתכתי את כל החוטים המגיעים אליו, והוצאתי את הקופסא השחורה (המוח שלו) החוצה.

מה קורה כשבנאדם כמוני עושה דבר כזה? נכון מאוד... עשיתי נזק. כל הנורות בלוח השעונים לא היו נידלקות + מד טורים

לא היה עובד+ המנוע היה מזייף בטירוף. לקחתי לחשמלאי רכב שתיקן הכל (לא החזיר את האימוביליזר) ואמר שהמנוע זייף

כי הקרבורטור מקבל מתח 12 V (בחיי שלא ידעתי את זה) וחתכתי את החוט שמגיע גם אליו...

הבעיה היא שלאחר התיקון המנוע נשמע טוב הרבה יותר, אך הוא עדיין מזייף. מה הכוונה? המנוע כאילו "רודף" אחרי

התנועות שאני עושה עם דוושת הגז. אם לחצתי גז, המנוע נחנק לשנייה (טורים יורדים) ומייד לאחר מכן שואג (טורים עולים - למרות שכבר הספקתי להוריד את הרגל מהגז). לאחר הורדת הרגל מהגז הטורים חוזרים לאט מאוד ל1000. כאילו לוקח לדלק

המון זמן להגיע למנוע.

הבעיה באה לידי ביטיוי גם בהעברת הילוכים - נותן גז, עוזב כדי להכניס קלאז', אבל במקום שלאחר העזיבה הטורים ירדו הם עולים מעט(שוב, אחרי שעזבתי כבר את הגז), ורק לאחר שאני משחרר קלאצ' להלוך הבא הטורים יורדים בחדות. מוסך קרבורטורים אמר שיש צורך בשיפוץ

קרבורטור, וגם לי זה נשמע כאילו יש איזה סתימה שם, אבל זה לא היה לפני התקלה עם החשמל...לכן אני רוצה להיות בטוח

שמדובר בקרבורטור ולא במשהו אחר.

בכלל, האוטו נוסע טוב אבל מאיץ לאט בגלל הבעיה הזו, ואני בדילמה אם להשקיע שיפוץ קרבורטור ב500 שח, ברכב שעולה 2500 שקל.

2. התקלה השנייה מוזרה עוד יותר. ברנו יש מחוג שמראה על חום המנוע, ולידו נורה. היום בבוקר אחרי נסיעה של כמה דקות

הנורה דלקה ואיתה צפצפוף חד מאוד. המחוג מראה על חום מנוע תקין, יש מספיק נוזל קירור והכל בסדר. ניסיתי לכבות ולהדליק - לא עזר..

* חשוב לציין ש2 התקלות לא קשורות אחת לשנייה.

אודה מאוד לכל תשובה.

חולה על גיר ידני!

פורסם

לגבי הנורה תבדוק אם נורת הטעינה גם דולקת. יכול להיות שהמע' לא מזהה מתח תקין ומדליקה את הנורות והזמזם.

לגבי הגמגומים שתי אופציות שעולות לי לראש.

1. מתח נמוך שגורם להצתה לזייף (מסביר גם את התופעה השנייה).

2. אתה זקוק לניקוי קרבורטור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היי,

1. נורית טעינה לא דולקת, רק נורית חום מנוע.

2. מתח טעינה נמוך זה לא, נראה לי שיש משקעים בקרבורטור

שגורמים לזרימת הדלק למנוע להיות חלשה יותר, וכך גם להתנקז לאט יותר (מסביר את הירידה האיטית של הטורים לעבר סרק).

יש עוד מישהו שיכול לחוות דעתו?

חולה על גיר ידני!

פורסם

הידלקות נורית החום הינה בעיה חשמלית שתפטר אצל החשמלאי.

לגבי זיוף המנוע, כדאי להכנס למכון קרבורטורים ולשפץ (לנקות ולהחליף אטמים) אותו.

בזמנו כשהיה לי אוטו עם קרבורטור השיפוץ עלה לי 350 שקל ברחובות.

Renault clio RT 1994

פורסם

שלום רב !

ניתוק האימבלויזיר על ידי חיתוך החוטים, יצר לך בעיות חשמליוות רבות, אם תפתור אותם אצל חשמלאי רכב מנוסה,יתכן ייפתור את בעיית הקרבורטור שלא היתה לפני שקרעת את החוטים. ציין את מקום מגורייך בארץ.

במידה ובעיית הקרבורטור לא תפתר, פנה למכון קרבורטורים, מומלץ ובעל שם בתחומו.

חפש בהמלצות חמות על בעלי מקצוע , באוף טופיק, ו/או בגוגל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...