Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest ספורטמוטורי
פורסם

האוטו עבר טסט,אך אומרים לי שהאוטו מעשן ומתחיל לזהם אויר,וצריך להוסיף תוסף דלק אחרת לא יעבור טסט.

נשמע לי בולשיט,רק בכדי שידחפו לי תוסף דלק.

חשוב לציין מדובר בניסן אלמירה שהיתה לזקן יד שניה,כרגע היא על 135500 ק"מ,המנוע מגיב מצויין מניע בלי בעיה,כאשר קניתי העברתי אותו טיפול קטן +K44 ומאז נסעתי 2500 ק"מ ותפו תפו תפו לא אוכל שמן ולא מים,אין רעשים,ואין שום עשן,ואפילו כאשר המנוע עובד מהאגזוז אין ריח רע או משהו כזה,רואים רק טיפה מים מהאגזוז שזה מעיד על מנוע ברי,בקיצור,אם אני הייתי בן-אדם שלא מבין כל כך במכוניות הייתי הולך ומחליף מנוע,מה אפשר לעשות ?,נראה לי צריך להתלונן על התשובות הלא אחראיות האלה,ממש בזיון מה שהולך במכוני טסט.

פורסם

מה פה הבעיה ? , רצו למכור תוסף זה הכל . תרצה תקנה לא תרצה אל תקנה , בל נשכח שזהו עסק והם צריכים להתפרנס.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

גם לי זה קרה פעם,הייתה לי סובארו לאונה 86 קרבורטור היה אוטו מטופל,אבל בטסט החליטו שהרכב מזהם וצריך תוסף,הסכמתי,שמו תוסף והפלא ופלא הרכב עבר טסט,היה ברור לי שזה בולשיט כי החומר עוד לא הספיק לעבוד,אבל לא רציתי שיחפשו בציציות אם הייתי חולק על דעתם.

לפעמים צריך ללכת עם הזרם

פורסם

שלום רב

אני דוקא מציע שכל אחד לפני שהוא ניגש לטסט שיכנס למוסך שהוא מטופל לבדיקה מקדימה ואז לא הוא לא יעמוד חסר אונים מול הבוחנים .אני מאמין שאף מוסך לא יגבה תשלום עבור הבדיקה .

ומצד שני אים הרכב מזהם אז יותר מכדאי לתקן זאת כרגע אין לנו עוד כדור ארץ נוסף

בברכה זיסו יוסי - מוסך זיסו

פורסם

הרבה מהבעיות של הרכבים האלו בטסטים נגמרות בניקוי וכוון מצערת וכוון הצתה. לפעמים ניקוי של שסתום EGR ונגמר הסיפור. בפעם הבאה לפני טסט, כנס למוסך מורשה שמכיר את הרכב ויודע לכווון ולכייל את המנוע כנדרש לפי הוראות יצרן.

פורסם

ברזילי

שאלתי אליך, עד איזו רמה, ועד איזה סכום אני צריך ל"זרום" בבואי לעבור טסט במכון רשוי?

יש איזו נורמה בעניין זה?

פורסם

היי,

לשאלתך, עד הסכום ששווה לך לבזבז , כדי להמנע מ"שריפת " יום נוסף במכון טסטים.

כבר היו אין ספור שרשורים בנושא. אין מה להתעצבן או להתרגז. רוב המכונים גובים "פרוטקשן" של 150 - 200 ש"ח, בייחוד

לרכבים קצת יותר ישנים. זה ברשות המדינה ובפיקוחה.

אל תדאג, בד"כ אין באמת כל קשר בין מצב הרכב לקשקשיאדה שמכריחים אותך לרכוש שם. הבדיחה היא שברובם של המכונים, טנדרים מפוייחים ושבורים, "עוברים" טסטים ברגע ש"עמלה" מסויימת "עוברת" מיד ליד במכון.

הם בד"כ יזהרו לא להכשיל אותך לגמרי כדי שלא לפתוח תיבת פנדורה (תרוץ למוסך, תבדוק) וזה יצא קצת משליטתם. רובנו מוכנים לשלם עוד כמה עשרות שקלים על "תוסף" , על מדבקות, על מס' רישוי "לקוי" וכו', רק על מנת שלא לחזור שוב.

סליחה על אוקיינוס הגרשיים בת'רד. אני בטוח שאתה מבין.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ernash היקר.

תודה לך על תשובתך הארוכה והמנומקת יפה, הארת את עיני.

אבל שאלתי הייתה לברזילי שהבנתי כי הוא עובד במכון רישוי ויתכן ותשובתו תהה מפורטת יותר.

פורסם

אתם מבינים מה אומרים לנו פה?

לך תתן שוחד "למכון הרישוי"- שמכאן משתמע שהוא גנב!!

איזה מן נורמה זאת?

אתם התשגעתם?? כשהיה לי מאורע כזה אני הלכתי לעיתונות ועשו על מכון הבדיקה כתבה מכוערת!

אני מציע לכל בעלי המכוניות לפעול כמוני.

זה שיש לי רכב ישן, אומר שאוטומתית צריך לפסול אותי??

מה אכפת לי שבעל המכון צריך להתפרנס?? לא מתאים לו המקצוע של מכון רישוי שילך למכור יוגורט! אבל שלא ירמה אותי ויגרום לי עוגמת נפש! ביזיון!

אני מבקש התנצלות!

צריך לתת לבעל מכון רישוי כזה קנס , שאפלו שווי המגרש של ה"מכון" שלו, לא יכסה את עלות הקנס!

מצידי שגם ימכור את הבית שלו ושל חמותו, בשביל גודל הקנס!

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לדעתי תחליף מכון טסטים.

אני עובר טסטים עם כל מכוניותי (גם אספנות) במכון בראשון(לא יודע אם מותר להגיד איזה) ונתקל רק בבוחנים מקצועיים.

גם שמכשילים אותי זה תמיד בצדק ומעולם לא הרגשתי שדוחפים לי לוחיות רישוי או תוספים וכו'.

היתה תקופה שהייתי עושה 8 טסטים בשנה למכוניותי.

פורסם

אני אשמח אם המכון יכשיל אותי על בעיה בטיחותית, אלו הם חיי.

כאשר דופקים אותי בכל מיני תוספים, לוחיות, אגזוזים כיוונים והיד עוד נטויה זה נגמר רק בנזק כספי ועגמת נפש שלנו הנהגים.

אבל יש צד שני למטבע, אותם שנכנסים למכוני הרשוי עם לוגו עסק על חולצתם, ובידם הרשיון עם ייפוי כח והם מלאי ביטחון וזחיחות דעת כי תוצאת המבחן ידועה להם מראש בניגוד לנהגים הפרטיים המבוהלים המחפשים רק לצאת מהסיוט הזה ולהתפלל שיצאו בנזק מועט ככל האפשר.

פה הבעיה, אתה שומע ורואה איזה רכבים עוברים את הטסט לפניך ואחריך, אתה רואה שאף אחד מהם לא רוכש תוסף או לוחית רשוי, אתה מבחין שאף אחד לא נכשל על צמיגים ואגזוזים, אתה מתרשם שאף אחד לא נשלח לכיוון "שפור" ולהחלפת "גרמושקה" אתה רואה את כל זה ומתפוצץ.

טוב, "זו רק התרשמות שלך" יאמרו המבינים, "אין לך הוכחות וראיות, זה רק התחושות שלך, זה שדפקו אותך פעם לא אומר כלום" ואחרים יוסיפו "תזרום חביבי תזרום כולם צריכים להתפרנס לא"?

ברור כי זה לא אופייני לכל מכוני הרשוי שרובם מקומות יישרי דרך אבל יש בהחלט גם כאלו כפי שתארתי וראוי שמשרד התחבורה יכנס לעובי הקורה.

• תוכן חדש...