Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה מילים.

אני לא מתכוון להכנס לדיון על מי צודק, למה, איך ומתי...

הדבר היחיד שאני יכול לומר, זה שכואב לי.

כואב לי על בינימין דוידי, הבחור שנהרג עם אופניו כביש החוף.

את הבחור אני מכיר עוד מהיותי ילד. היה מגיע עם רכבו ופורק בשכונה את סחורתו - נעליים.

בינימין, או כשם שהיה מוכר לכולם בשמו "בני נעליים", נקטף בכביש.

לא מעניין אם הוא היה אשם, או נהג המונית. זה לא כבר לא חשוב. הנזק נעשה.

בני היה איש מדהים.

אחד שתמיד עוזר, תמיד עם כוונות טובות, נשמה טובה.

הבחור בגיל 54 במותו.

בארבע-חמש שנים האחרונות, היה צועד עם אופניו בלילות בצידי הכביש המהיר בחיפוש אחר בקבוקים.

לא היו לא שאיפות להתעשר, אלא רק לחיות כמו בן אדם.

הוא היה קם בבוקר, שותה כוס חלב, וחי כמו שרצה.

כל חייו סבבו סביב הספורט. אופניים וכדורגל.

הבחור היה בן 54 והיה בכושר פסיכי, כל כך פסיכי שהלוואי וחיילינו הקרביים, היו מדגדגים את כושרו.

לשחק איתו כדורגל, זה לקוות שהוא יהיה איתך בקבוצה...

חצי מהעיר חדרה בהלם, חצי מחדרה הכירו את בני.

אלפים הגיעו להלוויתו.

קיבינימט, הוא היה אחד שלא היה מגיע לו למות.

עזבו, פאקינג עודף של תאונות של חברים שהיו על צמד גלגלים קרו בתקופה האחרונה, אם ממנועים או לא.

שיהיה לכם אחלה של סופ"ש.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

לפני 15 דקות חזרתי מנסיעה. באחד הכבישים בצד הדרך נסע רוכב אופניים. השוליים היו רחבות ופנויות (מספיק מקום לחנות לרכב פרטי או אפילו משאית קלה), אבל הוא נסע בנתיב נסיעה ואילץ מכוניות לעקוף אותו תוך כדי מעבר חלקי לנתיב נגדי. רוכב אופניים היה בבגדים כהים על אופני כביש. זאת דוגמא לרוכב שלא נקט אפילו אמצעי זהירות בסיסיים.

עם כל הכבוד לספורט הזה, צריך לאסור אותו בחוק באופן מוחלט. על כל הצער שבדבר: זה רק שאלה של זמן עד שיורידו כזה רוכב, אם הייתה סיטואצייה כמו שתיארתי קודם כאן בשרשור, היו מורידים את הרוכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כאחד שרכב במשך מספר שנים רק על אופני כביש (גיל 21-24) 5 פעמים בשבוע ועשרות רבות של קילומטרים ביום. הסיבה היחידה שהפסקתי לרכוב בכביש היא בדיוק הסיבה הזו, טעות קטנה של נהג אחר או טעות קטנה שלי והסיפור נגמר.

אני מבין לחלוטין את אלו שעדיין רוכבים בכביש, זה תענוג אלוהי למי שהתנסה בזה, עבורי זה היה הדבר הכי מרגיע בעולם, חורף, קיץ, גשם זלעפות, כל זמן היה זמן טוב לרכיבה.

אבל אין מה לעשות, הרי תאונות דרכים מתרחשות מסיבה אחת, הפרש מהירויות בין שני גופים, אז מראש נוצר כאן מצב מסוכן עם הפרש שלרוב עומד על כ-50 קמ"ש (לרוכבים מקצועיים, לא לסינים שרוכבים הביתה).

אישית עברתי לרכיבת שטח בלבד, אולי פחות מהנה עבורי, אך אני יודע שאני אסיים את היום ואחזור הביתה בריא ויותר מאושר.

הרבה לוקחים את הדוגמה של חו"ל, אל האמת היא שבחו"ל כמו באיטליה 99% תראו את רוכבי האופניים רק בדרכים צדדיות ולא בכבישים ראשיים, כבישים ראשיים מתאימים רק אם יש מסה של רוכבים לפחות כ-20, אך 2 רכבים, בכביש מהיר ובשעת חושך, זה רק עניין של מזל וזמן.

פורסם
ידידי,

ידידי תקרא לחברים שלך.

ידידי,

כפי הנראה יש לך איזו בעיה וזאת כי ממה שאני כותב אתה לוקח לזה שהכביש הוא שלי,שאני בריון,שאני משתולל בכביש

הביריונות שלך היא לא בכביש, היא בהתבטאות שלך פורום.

וגם הובאו ציטטות שהראו את הדרך הביריונית בה אתה מתבטא, אז אל תתבכיין כשעונים לך באותו מטבע.

טענות כמו שאתה מביא מבלי לבדוק עובות בשטח יכולות להביא לך הרבה צרות (משפטיות) וזאת כי דברייך כ"אחראי פורום" יכולות לגרום לצד השני נזק מבלי ששמת לב .

ביקורת על ניהול הפורום נעשית בפרטי בלבד.

איומים (גם מרומזים) על מנהלי הפורום, נעשים בפורום אחר.

לגבי נעלבתי וכד' אז אני כבר ממזמן לא נעלב מאנשים שכותבים בפורום אלא מאנשים שאני פוגש פנים אל פנים .

אני מוכן לאמר לך את אותם הדברים פנים אל פנים.

לי אן בעיה עם רוכבים בכלל אך בפרט יש לי אם אלה שחושבים כי הכביש הוא מסלול ואף מראים זאת ,והדבר קורה בהרבה מאוד כבישים בארץ (אני מסתובב הרבה מאוד בארץ ).

זה לא מה שכתבת עד כה (ומי שרוצה יכול בקלות לבדוק את ההבטאויות שלך אחורה).

למשל:

זה שאתה אגואיסט וחושב על התחת של עצמך אך בצורה קטנה מאוד זה לא אומר שכולם צריכים לסבול בהתאם = תדאגו למקום מסודר לרכיבה אך לא בכביש וזאת כי אתם איטיים יותר

בתור מי שגם בא "לבדוק" את המכונית שלו בנס הרים, מה בדיוק ההבדל בין הגישה שלך לרוכב האופניים לכביש?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היום בשש בבוקר בנסיעה של 5 דקות (בין עכו לנהריה) נתקלתי בשתי קבוצות גדולות של רוכבי אופניים, הם נסעו לא בזוגות אלה בשלשות, כאשר השלשה השמאלית עמוק בתוך הנתיב הימני.

הספקתי לצלם "להקה" אחת כדאי לעלות לפה, אבל אני לא מוצא את הכבל לפלאפון.

פורסם

:shock:בורקה

המרחק בין עכו לנהריה 10 ק"מ . בוצע ב 5 דקות מהירות ממוצעת 120 קמ"ש

שימוש בפלאפון תוך כדי נסיעה

שים בצד בלי שנרגיש כמאמר הגשש איזה 2000 ש"ח

נקודות ושלילה לא עלינו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
קונדסון יקר

מדובר שני מקרים טרגיים

האחד של חשין ז"ל והשני של מישהו שרכב בכלל בכביש 2 ונהרג גם הוא ואליו מתייחסת ההודעה של TSHARKT ראה את הקישור שהוא הביא בהודעתו

ואליה אתה התייחסת כאילו כוונה נגד חשין ז"ל

טעות שלי.

זה עדיין לא משנה את המסקנה הסופית מההודעה הקודמת שלי - לאף אחד לא מגיע למות, גם אם הוא לא רוכב כשורה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

במסגרת איסוף חומר לקראת הצעת החוק ערכתי היום בבוקר תצפית כדי להבין את מימדי הענין.

אני חייב לציין שמאוד הופתעתי.

להלן התוצאות:

נקודת תצפית ראשונה, צומת מרומזר בתוך עיר בין כביש בעל שלשה לכביש בעל שני מסלולי נסיעה.

במהלך כ40 דקות עברו 52 רוכבי אופניים 21 הגיעו לצומת באור ירוק. 31 הגיעו לצומת באור אדום - כל רוכבי האפניים עברו באדום.

מאותה נקודת תצפית ראיתי גם את הצומת הבאה, אותו כביש תלת מסלולי שמתחבר לכביש 443 (צומת שילת ביציאה ממודיעין למי שמכיר). כאן היו 2 צדיקים בלבד שעצרו באדום. 6 נוספים שהגיעו לצומת באדום עלו על מעבר החציה להולכי רגל וחצו את הצומת. 32 חצו גם את הצומת המסוכן הזה באדום מלא והיתר הגיעו אליו כשהיה ירוק.

נקודת התצפית הבאה היתה על כביש 443 לכוון תל אביב מיד אחרי צומת הפניה מהכביש לכוון איזור התעשיה של מודיעין.

במקום יש שוליים רחבים ונקיים ובכוונה בחרתי בנקודה הזו לתצפית הראשונה. להלן התוצאות של 52 רוכבים שעברו במקום:

רוכבים בודדים - סך הכל 16. מתוכם 12 רכבו בשוליים ו4 בנתיב הנסיעה הימני.

קבוצות של יותר מרוכב אחד - חוץ מקבוצה אחת של שלשה רוכבים שרכבו בטור עמוק בתוך השוליים בכל יתר הקבוצות (שמונה) היה לפחות רוכב אחד שנסע בנתיב הנסיעה הימני, כולל זוגות שרכבו זה לצד זה כאשר השמאלי מביניהם בתוך נתיב הנסיעה למרות שהשוליים בקטע כביש זה בהחלט מאפשרים נסיעה במקביל בתוך תחומי השוליים.

את המסקנות יסיק כל אחד לעצמו, אני ממשיך לאסוף נתונים, אשמח לקבל מידע נוסף מגולשי הפורום.

פורסם
במסגרת איסוף חומר לקראת הצעת החוק

יכול להיות שאתה מתפרץ לדלת פתוחה. אני מציע לך לבדוק אילו גופים ועמותות קיימים פועלים בנושאי חקיקה הקשורים לאופניים, ל]ני שאתה מתחיל מסע, שיכול להיות שנמצא באמצעו.

פורסם

אמיגר שלום

איו צורך לעשות מחקרים ותצפיות כפי שעשית , כי הרוכבים כתחביב, מופיעים בטלויזיה בריש גלי ומצהירים כי מוטב להם למות ולא לרדת מהכבישים , ולצערינו זה מה שקורה בפועל.

האדם הנכון לפנות אליו הוא מישאל חשין.

להערכתי הפרטית הוא ייכנס לעובי הקורה כאשר ייתמו ימי האבל ( 30 יום ) כדי למנוע הישנות מקרים דומים למקרה בו היה מעורב בנו ז"ל וכיד לזכר בנו.

גם אם הוא לא חשב על זה פניה אליו יכולה להוות זרז.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אם יש עוד גופים שאליהם כדאי לפנות אשמח לדעת.

אגוד רוכבי האופניים.

מגזינים, אתרים ופורומים שעוסקים באופניים ורכיבה (bikezone. ofnaim groopy) וגם היא.

יש הרבה לוביסטים בענייני אופניים.

• תוכן חדש...