Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אני וחבר שלי נסענו באוטו שלו (אותה המגאן ליסינג המפורסמת שצלחה את הסרפנטינות בדרך בורמה),

ולפתע עלה במוחינו הקודח רעיון - למלא אוויר בצמיגים. איתרנו במהרה תחנת דלק קרובה, עצרנו ליד המשאבה, ולפתע הוא מכריז "צריך 33 בשמאלי ו 32 בימני" - הופתעתי מאד, שכן ידוע לי שלחץ האוויר צריך להיות שווה בין שני הצמיגים, ומיד התחלתי להסביר לו שזה לא הגיוני. בהתחלה הוא לא הקשיב לי, ואמר שזה מה שכתוב בהוראות - אך אני המשכתי כאחוז אמוק לנסות למנוע ממנו את השטות הזאת. לפתע הבחין רוכב אופניים שהזדמן למקום "במשוגע שצורח על חברו דברי הבל בקשר לצמיגים", ומיד התערב והודיע לחברי שאני צודק. החבר הסורר לא וויתר, והביא כראיה את המדבקה על דלת הרכב. רוכב האופנייים התקשה להאמין אך אישר כי אכן אלו ההוראות. בינתיים אני הגדלתי ראש, וביקשתי לעיין בספר הרכב. לא מצאתי שום מידע לגבי לחץ הצמיגים, פרט לעובדה שכשהצמיג חם יש למלא 3 PSI פחות. חברי מדד את טמפרטורת הצמיג באמצעות מכישר מדידה מתקדם מאד (אצבע) והכריז שהצמיג הקדמי חם במידה בינונית, ואילו האחורי חם רק קצת. בסופו של דבר מילאנו אוויר באופן הבא:

קדמי שמאלי: 35

קדמי ימני: 33

אחורי ימני וגם אחורי שמאלי: 30

היתכן הדבר?? מדובר ברנו מגאן שנת 2009 1.6 אוטומאטי (טוב, מה ציפיתם מליסינג)

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

א. מילוי אוויר צריך להעשות כשהצמיג קר. לחץ האוויר בצמיג עולה כשהוא חם ולכן גיא צודק בעיקרון.

ב. לחץ האוויר בצמיגים הנמצאים על אותו סרן צריך להיות זהה.

פורסם

אני בהחלט יכול לחשוב על מצב תיאורטי, לפיו על אותו הסרן ידרש לחץ אוויר שונה.

כשעל אחד הגלגלים שבסרן מונח מישקל גבוה יותר, סביר להניח שיהיה צורך לקזז זאת דרך הגדלת לחץ האוויר שבאותו הצמיג.

הבהרה: מדובר בתגובה שמתייחסת לסוגיה התיאורטית. אין לי כל ידיעה מה לחץ האוויר שנדרש במכוניות רנו וכמובן שיש לפעול לפי הנחיות היצרן.

פורסם

dorki לפי התיאוריה שלך רכב עם נוסע יחיד (נהג) צריך להיות עם לחץ גבוה יותר בחלק הקדמי בצד הנהג? :)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

היתה לי מגאן 2008 (שזהה לדגם 2009) ולא זכור לי שום דבר כזה- אאל"ט צריך 32 בקדמיים ו 29 באחוריים (אם היה צריך בכל אחד מהקדמיים לחץ שונה- נראה לי שהייתי זוכר את זה, זה די חריג).

"ai motoare capul doare"

פורסם
dorki לפי התיאוריה שלך רכב עם נוסע יחיד (נהג) צריך להיות עם לחץ גבוה יותר בחלק הקדמי בצד הנהג? :)

אני מניח שכתבת בבדיחות הדעת אבל אתה צודק.

העניין הוא, שזה ממש לא מעשי להוסיף ולהפחית לחץ לפני כל נסיעה, מה עוד שהטפ' החיצונית משתנה בין היום והלילה דבר שמחייב התאמות נוספות.

לפיכך, היצרן בוחר בדרך של פשרה, קביעת לחץ שמתאים בצורה טובה לרוב התרחישים הקיימים (שים לב שברוב כלי הרכב ישנם שני נתוני לחץ, לעומס מלא או חלקי).

אם ישנו הפרש משמעותי וקבוע בעומס שעל גלגלי אותו הסרן, להבנתי יהיה זה סביר לקבוע מידות לחצים שונות.

אגב וכפריט טריוויה, למיטב זכרוני ברנו 16 ז"ל, היו מרחקי סרנים שונים בין צד ימין של הרכב לצד שמאל שלו, כך שהכל יתכן.

פורסם

אם חשבת שהתבדחתי אז לא, זה נשמע לי הגיוני להפליא. במיוחד שאני נוסע 90% מהזמן לבד ברכב.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תוכן חדש...