Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האיסור מתייחס להושבת ילד במושב הנוסע הקדמי, בייחוד כשמדובר בכסא המותקן בניגוד לכיוון הנסיעה (תינוקות עד גיל שנה, בערך). גם לאחר מכן עדיף מאחור, גם בגלל הכרית וגם בגלל שהמושב האחורי בטוח יותר.

מותר, עקרונית, להושיב מלפנים, אם מנטרלים את כרית האוויר של הנוסע מלפנים. יש רכבים שניתן לעשות זאת ללא התערבות של המוסך, ויש שלא. רצוי לבדוק בספר הרכב, כתוב שם. אבל,כ אמור, בכל מקרה עדיף להושיב ילד במושב האחורי.

לגבי שאר כריות האוויר, הן אינן אמורות להוות סכנה לתינוק כלל, ואין סיבה לנטרל אותן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איפה בדיוק ממוקמות כריות האוויר כאשר יש 6?

2 מלפנים במושב הקדמי, 2 בצדדים במושב הקדמי ו-2 בצדדים במושב האחורי?

פורסם

זה משתנה ממכונית למכונית, אבל הכריות האחוריות אינן אגרסיביות בפעולתן כמו אלו של הנוסעים מלפנים.

פורסם

בכל מקרה בלי קשר לכריות אויר המקום המסוכן ברכב ( חלילה במקרה של תאונה) הוא: המושב ליד הנהג, אחר כך מושב אחורי מאחורי הנוסע, אחר כך מושב אמצעי, אחר כך המושב מאחורי הנהג ולבסוף הנהג.

לגביי כריות אויר מאחור הן אינן מהוות סכנה לתינוק.

עוד דבר חשוב זה גם לקנות מושב בטיחותי איכותי, היום מסתובבים בשוק המון זבלות מייד אין צ'יינה מחופשים ליאני מותגים (וגם נמכרים במחירים אסטרונומיים).

פורסם
איפה בדיוק ממוקמות כריות האוויר כאשר יש 6?

2 מלפנים במושב הקדמי, 2 בצדדים במושב הקדמי ו-2 בצדדים במושב האחורי?

2 לנהג ולנוסע, עוד זוג כריות צד בצידי המושבים הקדמים ועוד זוג כריות וילון המכסות את כל צד הרכב, גם ליושבים קדימה וגם מאחור.

img_airbags_lrg.jpg

פורסם

אכן אסור למקם כסא תינוק, ללא קשר לאיזה כיוון הוא מורכב, ובייחוד אם זה כנגד כיוון הנסיעה(עד גיל שנה)

במדינות מסויימות בחו"ל אוסרים זאת לחלוטין, גם עם/בלי כרית אוויר.

לפי מה שאני יודע, ההמלצה היא דווקא לשים מושב תינוק במושב אחורי אמצעי, שזה נחשב הכי בטוח.

לגבי מושב בטיחות איכותי, אני גם חושב ששווה להשקיע עוד כמה שקלים. זה אחד הדברים החשובים,

גם לבטיחות התינוק, ובדרך כלל גם יותר נוח מאשר מוצרי ה"זבאלה".

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
האיסור מתייחס להושבת ילד במושב הנוסע הקדמי, בייחוד כשמדובר בכסא המותקן בניגוד לכיוון הנסיעה (תינוקות עד גיל שנה, בערך). גם לאחר מכן עדיף מאחור, גם בגלל הכרית וגם בגלל שהמושב האחורי בטוח יותר.

מותר, עקרונית, להושיב מלפנים, אם מנטרלים את כרית האוויר של הנוסע מלפנים. יש רכבים שניתן לעשות זאת ללא התערבות של המוסך, ויש שלא. רצוי לבדוק בספר הרכב, כתוב שם. אבל,כ אמור, בכל מקרה עדיף להושיב ילד במושב האחורי.

לגבי שאר כריות האוויר, הן אינן אמורות להוות סכנה לתינוק כלל, ואין סיבה לנטרל אותן.

יש לי פיג'ו 307 - ה ISOFIX הוא רק בשני המושבים הצדדים של הרכב מאחורה ויש גם 6 כריות אויר.

האם הכריות אויר לא יפגעו בילד מכסא הצדדי ברכב בצד?

תודה!

פורסם

אין להושיב ילד במושב בטיחות באמצע. רק מאחורי מושב. זאת גם הסביה שאין שם עיגוני איזופיקס.

סטטיסטית מקום אחורי שמאל נחשב לחכי בטוח, אבל במקרה של ילד קטן הוא בעייתי במקרה וצריך להושיט יד לאחור.

אין בעיות עם כריות וילון, רק כרית קדמית לידי הנהג, אבל כאמור, עדיף שעד גיל 14 ילדים לא ישבו מקדימה.

פורסם
אין להושיב ילד במושב בטיחות באמצע.

אסמכתא, בבקשה.

פורסם

הההגיון אומר שבאמצע זה חכי מוגן, וכך היה עם בתי הבכורה. אבל בהמשך הדרך כאשר בחנתי את הנושא לקראת ילד השני קראתי שהכי מומלץ מאחורי המושב. עד כמה שזכור לי היה הסבר איך מושב קדמי מרסן או מגן מפגיעה וגם משהוא על זה שילדים מחזיקים חפצים שיכולים לעוף על היושבים מקדימה. המלצה הייתה על צד שמאל מאחורי הנהג. עברו 6 שנים ואין לי פרופלינק ביד.

פורסם

אני בקשתי אסמכתאות, כי אני לא מכיר טענה שלא רצוי להושיב מאחור-באמצע. העניין של החפצים הוא קלוש. לגבי זה שהכסא מלפנים מגן מפגיעה... זה מאוד תלוי בתאונה עצמה. באותה מידה ישיבה באמצע היא ממוצע טוב להגנה מפגיעות צד.

לזכור, מה שחשוב יותר מהמקום היא היכולת לקבע את הכסא טוב!

בכל מקרה, כפי שנכתב כבר, אין בעיה עם כריות אוויר מאחור, בכל הקשור להושבת ילדים במושב האחורי.

• תוכן חדש...