Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , תיקון חשווב: מיכל עבוי, ולא מיכל אדוי !!

ולשאלתך, העלאת מפלס המים במיכל האבוי, מעלה חשד, של רטיחת יתר של מי הקירור, ברוב המקרים ביגלל תרמוססט תפוס

הגורם לרתיחת יתר, ו/או מאורר חשמלי שלא ניכנס לפעולה, ו/או רדיאטור סתום(בספק), זאת במקרה הטוב.

במקרה הרע, קומפרסייה חודרת למי הקירור, גורמת ללחץ יתר במערכת, הגורם לקפיץ במכסה הרדיאטור להתכווץ, ולהעביר אדי מים ההופכים לטיפות מים, בתוך מיכל העבוי, ובמקרה של המשך בנסיעה, מיכל העבוי מתמלא על גדותיו, ואילו הרדיאטור מתרוקן.

ברוב המקרים כשהרכב מתקרר, מיכל העבוי מתרוקן וחוזר לכמות המקורית, ומי הקירור חוזרים לרדיאטור, ולעתים יש לפתוח מכסה מיכל עבוי,על מנת שמי הקירור יחזרו לרדיאטור.

ועכשו השאלה שנשאלת, האם הרכב התחיל להראות סימני התחממות לאחרונה, חוסר סחיבה צלצולים, קרטועים, ואפילו פליטת עשן לבן?

בדוק מפלס מים ברדיאטור במנוע קר , לאחר מנוחה ארוכה, ודווח על המפלס.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום,

תודה על התיקון

זה היה מקרה חד פעמי היום, הגעתי ליעדי חניתי וחיכיתי שהמאורר יכבה, לאחר כ3 דקות שלא נכבה (בדר"כ נכבה לאחר בערך דקה) פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שהמיכל מלא ואף כמה טיפות גלשו ממנו.

כיביתי את המנוע, לאחר כמה שעות פתחתי את מכסה הרדיאטור והמים החלו לחזור ממיכל העיבוי לרדיטור. לאחר נסעיה חזרה הביתה התופעה לא חזרה על עצמה ולכן אני חושד שהטרמוסטט נתפס והשתחרר(יתכן?). גם בבוקר וגם עכשיו המחוג של חום המנוע לא עלה מעל החצי.

אשמח לדעתך בעניין

נ.ב. רדיאטור יחסית חדש (חצי שנה) וטרמוסטט גם (תחליפי)... לפני ההחלפה הרכב התחמם הרבה יותר מהר ולכן אני שוקל להחליף את הטרמוסטט למקורי.

יבגני

פורסם

יבגני שלום רב !

המלצת היא:

בדוק מפלס מי קירור ברדיאטור מחר בבוקר, עוד לפני התנעת המנוע, וגובה מי הקירור במיכל העבוי.

בעובדה שהמאורר עבד כשלוש דקות מעידה על בעיית התחממות יתר.

האם ההתחממות עברה מאלייה, אני בספק רב !

האם יש להחליף לתרמוסטט מקורי, כן ?!

חזור לעדכן בהמשך, לאחר החלפת התרמוסטט, ובדיקה לחץ ברדיאטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הבעיה הזו לרוב נובעת מבפקק רדיאטור לא תקין.

החלף פקק לרדיאטור חדש ומקורי בלבד, אל תתפתה להרכיב חליפי שלרוב יהיה מאיכות ירודה ויגרום לבעיה הזו.

שהקפיץ בפקק מתעייף אז הוא לא יכול לחזיק את הלחץ הדרוש ברדיאטור ולכן הפקק פורק את הלחצים למיכל העיבוי.

פורסם

היתה לי בעיה דומה לשלך. הפיתרון להחליף פקק במיכל עיבוי כנראה שהפקק לא תקין. תבדוק את הנושא ותחליף לפקק מקורי בלבד

• תוכן חדש...