Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פה מעגל שהזמנתי מאי ביי

יש לי ידע בסיסי בחשמל, המנועים הורכבר עכשיו רק המעגל נשאר

זה מעגל תחליפי הקודם נשרף.

יש תמונות

יש 2 חוטים + ומינוס (-) הכל עובד

יש עוד 6 כניסות לא יודע מה לחברקר לאן

מכל מנוע יוצאים 2 חוטים ירוק וכחול, מה לחבר למה ?

ניסיתי הפוך ניסיתי מנוגד אחד לשני אבל ללא שינוי

243023180_o.jpg

2010-04-30 17.35.16.jpg

2010-04-30 17.33.49.jpg

2010-04-30 17.33.39.jpg

Suzuki Jimny

פורסם

אתה שומע את תיקטוק המימסרים כאשר המעגל מחובר למתח ואתה לוחץ על השלט? אם כן המשך לשלב הבא, אם לא, המעגל אינו תקין.

אני לא בטוח כיצד מורכבת מערכת הנעילה אצלך אבל באופן עקרוני מה שאתה אמור לעשות הוא זה.

ראשית מהמנוע יוצאים 2 חוטים, ירוק וכחול. מצא מה הוא חוט ה'+' ומה ה'-'

כדי להפעיל את המנוע עם פולס מהמימסרים אתה צריך:

1. לחבר את חוט ה'-' של המנוע לשסי

2. לחבר את חוט ה'+' של המנוע לבורג 1 או 3 (המעגל מונח כך שהקונקטור למטה)

3. חבר נתיך מתאים לזרם הנצרך ע"י המנוע בין בורג 7 (ה'+'של המעגל) לבורג 2 או 4

פורסם

חיים איך לשיטתך מתבצעת פתיחה וסגירה בדיוק?

פותח השרשור- לא קיבלת הוראות ושרטוט חיבורים? אם כן תעלה אותם או שתבקש מהמוכר.

ללא שרטוט לא ניתן לדעת בוודאות איך לחבר כיוון שהתנהגות המעגל לא ידועה.

אם אני מנחש נכון כדי לפתוח או לסגור יש לספק מתח בקוטביות משתנה למנועים. +/- לפתיחה ו -/+ לסגירה. אם הסימון על המעגל הוא כמו שאני מבין, שני סטים של מה שנקרא Switch-Over. הבעיה היא שאם מדובר ב- Switch over פשוט אין מצב ניטרלי (אני יודע שכבר איבדת אותי) ולכן המנוע יקבל לכאורה זרם כל הזמן, שזה לא הגיוני. מאחר ואינני יודע איך המעגל עובד אני לא מציע לך לנחש. או שתעלה שרטוט או שניתן לבצע כמה בדיקות כדי לבחון את התנהגות המעגל ולפי זה להבין איך לחבר.

פורסם
יש לך את הדגם המדויק של המעגל ?נחפש לך מדריך מפורט של החיווט חוטים

על איזה רכב מדובר?

פיאט אונו, אבל לדעתי זה לא קשור זה רק המעגל בעייתי,

אין לי את הדגם אבל יש לינק:

http://cgi.ebay.com/RF-Wireless-Electric-Garage-Gate-Door-Remote-Control-6R_W0QQitemZ350224757090QQcmdZViewItemQQptZGarage_Doors_Openers?hash=item518b05b162

פותח השרשור- לא קיבלת הוראות ושרטוט חיבורים? אם כן תעלה אותם או שתבקש מהמוכר.

ללא שרטוט לא ניתן לדעת בוודאות איך לחבר כיוון שהתנהגות המעגל לא ידועה.

אם אני מנחש נכון כדי לפתוח או לסגור יש לספק מתח בקוטביות משתנה למנועים. +/- לפתיחה ו -/+ לסגירה. אם הסימון על המעגל הוא כמו שאני מבין, שני סטים של מה שנקרא Switch-Over. הבעיה היא שאם מדובר ב- Switch over פשוט אין מצב ניטרלי (אני יודע שכבר איבדת אותי) ולכן המנוע יקבל לכאורה זרם כל הזמן, שזה לא הגיוני. מאחר ואינני יודע איך המעגל עובד אני לא מציע לך לנחש. או שתעלה שרטוט או שניתן לבצע כמה בדיקות כדי לבחון את התנהגות המעגל ולפי זה להבין איך לחבר.

באמת איבדתי אותך , אני אשלח לו מייל ומקווה שאני יענה בהקדם, לא קיבלתי כלום , חוץ מאת הקופסה והשלט ביחד.

כדי להפעיל את המנוע עם פולס מהמימסרים אתה צריך:

1. לחבר את חוט ה'-' של המנוע לשסי

2. לחבר את חוט ה'+' של המנוע לבורג 1 או 3 (המעגל מונח כך שהקונקטור למטה)

3. חבר נתיך מתאים לזרם הנצרך ע"י המנוע בין בורג 7 (ה'+'של המעגל) לבורג 2 או 4

יש תקתוקים המעגל תקין, השאלה מאיפה אתה מתכוון לכיוון הברגים

Suzuki Jimny

פורסם

כשאתה נותן פיקוד לסגירה/פתיחה כל פעם ממסר אחר מתקתק? שניהם?

לאחר כמה זמן הממסר שוב מתקתק? כלומר חוזר למצבו הקודם או שזה תקתוק כפול מהיר? אם כן תוך כמה זמן?

נראה שהמעגל לא מיועד להתחבר ישירות למנועי נעילה מרכזית.

פורסם
חיים איך לשיטתך מתבצעת פתיחה וסגירה בדיוק?
ממערכת שהתקנתי לאחי (בפיג'ו ישנה לפני דיי הרבה זמן...) ראיתי שמנגנון הנעילה מבוסס על מנוע המסתובב בכיוון אחד ומכניקה שמשנה מצב פתוח/סגור בזמן הסיבובים. לפי התמונה לא נראה כאילו שהמעגל יכול לשנות את כיוון סיבוב המנוע (אלא אם משתמשים בשני הממסרים בו זמנית) לכן אני מניח שזה אותו מנגנון.

יש תקתוקים המעגל תקין, השאלה מאיפה אתה מתכוון לכיוון הברגים
המעגל מונח כך שהקונקטור למטה והספירה היא משמאל לימין (1 הוא השמאלי ביותר)

כפי שאביב אמר, ניתן לבצע כמה בדיקות כדי לבחון את התנהגות המעגל ולפי זה להבין איך לחבר.

אם יש לך רב מודד/מד מוליכות חבר אותו בין 1 ל2 (כאשר המעגל מחובר למתח) ופתח/סגור עם השלט.

-אם אתה מזהה עם הרב מודד/מד מוליכות קצר לזמן קצר גם כאשר אתה פותח וגם כאשר אתה סוגר אז המערכת מתנהגת כפי שתיארתי

-אם אתה מזהה עם הרב מודד/מד מוליכות קצר לזמן קצר כאשר אתה פותח או כאשר אתה סוגר אז המערכת מתנהגת כפי שאביב תיאר

עריכה:

בצע בנוסף את מה שאביב כתב.

פורסם

הרעיון הכללי של מוח נעילה הוא שהוא מספק מינוס קבוע לשני קטבי המנוע בזמן מנוחה ומתבצע שינוי קוטביות רגעי, כל פעם לחוט אחר לנעילה או פתיחה, לשם כך יש את זוג הממסרים.

לכן יש לחבר את המנוע החשמלי של הנעילה לנקודות 1 ו 2 כפי שרשומות על הלוח.

אם תצלם את החלק האחורי של הלוח זה יוכל לעזור לי להחליט אם צדקתי ואם יש לך רב מודד אוכל להדריך אותך לודא את אופן החיבור המדויק, כי יתכן וידרש ביצוע בריג'ינג חיצוני למינוס ולפלוס של הממסרים.

פורסם
הרעיון הכללי של מוח נעילה הוא שהוא מספק מינוס קבוע לשני קטבי המנוע בזמן מנוחה ומתבצע שינוי קוטביות רגעי, כל פעם לחוט אחר לנעילה או פתיחה, לשם כך יש את זוג הממסרים.

לכן יש לחבר את המנוע החשמלי של הנעילה לנקודות 1 ו 2 כפי שרשומות על הלוח.

אם תצלם את החלק האחורי של הלוח זה יוכל לעזור לי להחליט אם צדקתי ואם יש לך רב מודד אוכל להדריך אותך לודא את אופן החיבור המדויק, כי יתכן וידרש ביצוע בריג'ינג חיצוני למינוס ולפלוס של הממסרים.

אני אשתדל לצלם היום ויכול להיות שזה יעזור, אעדכן אתכם

ממערכת שהתקנתי לאחי (בפיג'ו ישנה לפני דיי הרבה זמן...) ראיתי שמנגנון הנעילה מבוסס על מנוע המסתובב בכיוון אחד ומכניקה שמשנה מצב פתוח/סגור בזמן הסיבובים. לפי התמונה לא נראה כאילו שהמעגל יכול לשנות את כיוון סיבוב המנוע (אלא אם משתמשים בשני הממסרים בו זמנית) לכן אני מניח שזה אותו מנגנון.

המעגל מונח כך שהקונקטור למטה והספירה היא משמאל לימין (1 הוא השמאלי ביותר)

כפי שאביב אמר, ניתן לבצע כמה בדיקות כדי לבחון את התנהגות המעגל ולפי זה להבין איך לחבר.

אם יש לך רב מודד/מד מוליכות חבר אותו בין 1 ל2 (כאשר המעגל מחובר למתח) ופתח/סגור עם השלט.

-אם אתה מזהה עם הרב מודד/מד מוליכות קצר לזמן קצר גם כאשר אתה פותח וגם כאשר אתה סוגר אז המערכת מתנהגת כפי שתיארתי

-אם אתה מזהה עם הרב מודד/מד מוליכות קצר לזמן קצר כאשר אתה פותח או כאשר אתה סוגר אז המערכת מתנהגת כפי שאביב תיאר

עריכה:

בצע בנוסף את מה שאביב כתב.

או קי אני אנסה , תודה :)

כשאתה נותן פיקוד לסגירה/פתיחה כל פעם ממסר אחר מתקתק? שניהם?

לאחר כמה זמן הממסר שוב מתקתק? כלומר חוזר למצבו הקודם או שזה תקתוק כפול מהיר? אם כן תוך כמה זמן?

נראה שהמעגל לא מיועד להתחבר ישירות למנועי נעילה מרכזית.

אביב שלום, כל כפתור שאני לוחץ יש לו לד משלו שנדלק כל פעם שאני לוחץ עליו. ויש תקתוק אחד לפי מה שאני זוכר

Suzuki Jimny

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קניתי שלט דומה לשליטה על הנעילה המקורית אצלי ברכב (דייטסו אפלוז). נראה שניתן להשתמש במעגל ללא חלקים נוספים.

אם תחזיק את המעגל כך שחיבורי החוטים הכחולים בחלק התחתון, כמו בתמונה, חבר את המינוס (-) לנקודות 1,3 ו-6 מימין לשמאל. חבר את הפלוס (+) לנקודות 2,5 ו-8 מימין לשמאל.

את הנקודות 4 ו-7 (מסומנות על המעגל ב-1 ו-2) חבר למנועים החשמליים.

לחיצה על לחצן אחד תפעיל את המנועים לכיוון אחד ולחיצה על לחצן שני תפעיל אותם לכיוון השני.

מה שיקרה שבפועל, המנועים בדלתות יקבלו תמיד מינוס לשני ההדקים ולחיצה על אחד הלחצנים תחליף את המינוס בפלוס לאחד ההדקים. שים לב שלמעגל אין הגנה נגד לחיצה ארוכה, כך שהמנועים מקבלים חשמל ועלולים להנזק עם הלחיצה לא רגעית.

abcde

• תוכן חדש...