Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך מנקים מכונה?

מה זה דורגול?

איפה כבר האבנית יכולה להיתקע והאם באמת אין דרך חזרה או שזה פשוט קצת יותר היתעסקות.

אין דגמים זולים שוכללים מקציף בנספרסו, המכונה יקרה מאוד :evil:

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תגיד, אתה יכול לתת לי הסבר מפורט על איך מנקים את המכונה מאבנית עם חומצת לימון ?

נראה לי יכול להיות נחמד לעשות לה יום פינוק.

לקרוא במבטא של זקנה עיראקית:

מחמם מים וממיס בתוכם מלח לימון. אפשר גם עם מים רותחים, אבל אז צריך לתת להם להתקרר מעט לפני שמכניסים אותם למכונה.

שופך את המים למיכל (שלא יהיו חמים מדי, לא יודע עד כמה הפלסטיק של המיכל השקוף יכול להתמודד עם זה), ומפעיל את המכונה.

מתי התחממה, מעביר למצב הכנת אספרסו, רק בלי קפה בפנים, נותן למים לנזול לתוך כוס, ומרוקן אותה כל פעם שמתמלאת. מדי פעם אני מעביר למצב חימום חזרה עד שתחזור לטמפרטורת עבודה, ואז מעביר שוב למצב הכנת קפה.

לאחר שנגמרו המים, מעביר דרכה עוד מיכל, הפעם של מים נקיים. כשאתה מסיים את כל הגשעפט, תנסה לטעום את המים שיוצאים ממנה, לוודא שהם לא חמוצים. אם חמוצים, תמשיך עם מים נקיים עד שמה שיוצא מפסיק להיות מגעיל.

תתחדש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עדיף להשתמש במים שעברו סינון בבריטה כדי למנוע את תופעת האבנית.

אני לא חסיד של מכונות שמקבלות אבקה, מניסיון שלי, זה יותר מדי התעסקות בניקיון ובסוף המכונה הופכת לרהיט.

כתלות בכמות הקפה שאתה מכין אתה צריך לבחור בין מכונה עם קפסולות למכונה שטוחנת במקום.

קפסולות עולות בערך 2.5 שקל למנה ומכונה שטוחנת במקום עולה באזור שקל למנה.

בחישוב גס של 2 כוסות קפה ביום, ההבדל יכול להגיע ל-1000 שקל בשנה.

מה גם שבקפסולות אתה דיי מוגבל וקשור לחברה אחת.

אני אישית, השקעתי במכונה שטוחנת את הפולים במקום. אפס מאמץ בהכנת קפה ואפס מאמץ בתיחזוק. אני מכין במכונה הזו באזור ה-5-6 כוסות ביום ככה שאחרי שנה המחיר שלה כבר משתלם.

פורסם

לעולם אל תרכוש מכונת קפה בלי לטעום 2,3 כוסות בחנות.

לגבי המכונה הספציפית שהוצעה לך אני טעמתי את הקפה שהם מציעים מתוך המכונה שהם מציעים ואישית אני החלטתי לא לרכוש.

אין זאת אומרת שאתה תחשוב בהכרח כמוני - על טעם וריח אין להתווכח.

תבקש לנסות, לטעום, לנסות להשתמש במכונה ואז תחליט.

אגב, הרגע דיברתי עם נציג מאספרסו קלאב, הוא הציע לי את המסלול של ה78 ש"ח לחודש ל36 חודשים (2808 ש"ח) שזה אומר קפסולה אחת ליום ומכונה במתנה.

ישנה אפשרות גם לקנות רק את המכונה ב850 ש"ח לפני מיקוח.

הייתרון שלה (לפי דיברי הנציג כן?) על פני הנספרסו זה שיש אפשרות לבחירה ממגוון חברות קפה לקפסולות ולא רק מחברה אחת כמו בנספרסו.

למישהו יש ניסיון איתם?

פורסם

הבחור לא שאל, ולכן היא לא הוזכרה.

ה"בריקה" עם פטנט הגברת הלחץ היא כמובן המקינטה האולטימטיבית,

אבל המחיר שלה בארץ, בזמן האחרון, עלה לגבהים בלתי נסבלים.

אגב, בכל הקשור לניקוי מכונות - זה תלוי בדוד, אלומיניום/נירוסטה/נחושת,

יש חומרים שעלולים להיות תוקפניים מדי (דורגול בשילוב של חומר מסוים, לא זוכר איזה),

וכדאי להציץ בחוברת ההוראות לפני שמנקים.

מלח לימון הוא יחסית עדין, ואפשר להשתמש בו יחסית ללא חשש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

משתמש אך ורק במינרלים גם כן. יש אבנית לדעתי. אני כמעט בטוח שגם הם יוצרים אבנית במכונה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
משתמש אך ורק במינרלים גם כן. יש אבנית לדעתי. אני כמעט בטוח שגם הם יוצרים אבנית במכונה.

תנסה עם מים של רדיאטור,

אז לא יהיה לך אבנית :)

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
איך מנקים מכונה?

מה זה דורגול?

איפה כבר האבנית יכולה להיתקע והאם באמת אין דרך חזרה או שזה פשוט קצת יותר היתעסקות.

אין דגמים זולים שוכללים מקציף בנספרסו, המכונה יקרה מאוד :evil:

לקרוא במבטא של זקנה עיראקית:

מחמם מים וממיס בתוכם מלח לימון. אפשר גם עם מים רותחים, אבל אז צריך לתת להם להתקרר מעט לפני שמכניסים אותם למכונה.

שופך את המים למיכל (שלא יהיו חמים מדי, לא יודע עד כמה הפלסטיק של המיכל השקוף יכול להתמודד עם זה), ומפעיל את המכונה.

מתי התחממה, מעביר למצב הכנת אספרסו, רק בלי קפה בפנים, נותן למים לנזול לתוך כוס, ומרוקן אותה כל פעם שמתמלאת. מדי פעם אני מעביר למצב חימום חזרה עד שתחזור לטמפרטורת עבודה, ואז מעביר שוב למצב הכנת קפה.

לאחר שנגמרו המים, מעביר דרכה עוד מיכל, הפעם של מים נקיים. כשאתה מסיים את כל הגשעפט, תנסה לטעום את המים שיוצאים ממנה, לוודא שהם לא חמוצים. אם חמוצים, תמשיך עם מים נקיים עד שמה שיוצא מפסיק להיות מגעיל.

תתחדש.

דורגול הוא נוזל להסרת אבנית תוצרת שוויץ.

מחירו כ- 11 ש"ח לבקבוק וניתן להשיג בכל מרכול.

אופן השימוש בו הוא בדיוק לפי ההוראות של NITCH, היכן שכתוב מלח לימון מחק ורשום את מילת הפלא - דורגול.

אני משתמש בתערובת בעצמה של 50% (חצי מים וחצי דורגול) - המכונה אריה.

למתעניינים - את הקפסולות אני רוכש בקופסה של 200 יח' המחיר ליחידה 1.79 ש"ח + מעמ.

פורסם
מה עם מקינטה במאתיים שקלים?:roll:

מה זה?

יש לציין שאני הדיוט בכל מה שקשור למוצרי קפה אבל יודע לזהות ולהעריך קפה איכותי ובזמן האחרון לצערי גם מזהה ומתבאס מקפה זבל.

פורסם

אופן השימוש בו הוא בדיוק לפי ההוראות של NITCH, היכן שכתוב מלח לימון מחק ורשום את מילת הפלא - דורגול.

אני משתמש בתערובת בעצמה של 50% (חצי מים וחצי דורגול) - המכונה אריה.

ומה העדיפות שלו על מלח לימון?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בתור מושבע של אספרסו, נקי ללא חלב ללא סוכר וללא תוספות.

בביתי עברו לא מעט מכונות החל ממכונות ביתיות ועד "קפסולות" למיניהן.

לאחר שלא מעט התקלקלו ,גם כאשר ניקיתי אבנית וגם העברת חוטר. התייאשתי.

היום אני עובד עם מקינטה הכי פשוטה שיש על האש.

התערובת עוברת קלייה עצמית בתנור בבית .

נתחנת במטחנה דיגיטאלית ייעודית רק לקפה.

ונהנה מהטעם.

אין מה לעשות , הטעם של מכונה ביתית תמיד ישאר אותו הטעם , אין מה להשוות למכונות מקצועיות.

המכונות הביתיות לא יכולות לבנות לחץ המספיק למעבר המים בתערובת הקפה .

מה שרובן עושות הן מעלות את הלחץ על ידי העלאת הטמפרטורה [ובכך שורפות את הקפה].

אספרסו לא מעבירים מעל לטמפ' של 98 מעלות.

ולמי שהתעניין התערובת אמורה להיות 7 גרם.

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...