Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע, אני יודע. השאלה שבכותרת לא ממש מקורית, נשאלה אלפי פעמים במאות ווריאציות וקיבלה עשרות תשובות שונות. ועדיין, כל פעם מחדש אני נתקל באיזהשהוא מחסום הבנתי בנושא - או שלי, או של מי שעומד מולי. הרי בתוקף "תפקידי" כמבין המשפחתי במכוניות, מתייעצים איתי משפחה וחברים בנושא רכב. לרוב השאלות נוגעות למשפחתית כזו או אחרת (ואז כמעט תמיד זה מתנקז ל"מזדה 3 היא מכונית טובה, לא?") אבל מדי פעם אני נתקל בשאלות ה"ג'יפים". במקרה הזה תמיד השאלה הראשונה שלי היא "אתם יורדים לשטח?" וכמובן שהתשובה היא ב-99% מהפעמים - לא.

כך גם היה היום, בשיחה עם אדם מבוגר שנוהג כרגע ברכב שטח מגודל ויקר (כ-300 אלף שקלים), בעוד אשתו נוהגת גם היא ברכב שטח מגודל ויקר (אבל אחר, צריך הרי לגוון :-P ). שניהם נוהגים 99% מהזמן לבד ואף פעם לא מסיעים מאחור, שניהם לא יורדים לשטח אף פעם.

שלא תבינו לא נכון, הבנאדם מודע לחלוטין שאין לו צורך ברכב שטח או אפילו ברכב 4X4. על עצמו הוא אפילו לא מנסה להצטדק, על אשתו הוא טוען שהיא אוהבת את הישיבה הגבוהה (לגיטימי). כמובן שאיכות הסביבה לא באמת מעניינת אותם וגם לא עלויות האחזקה. בסופו של דבר, לא היה לו שום טיעון לגיטימי נוסף לבחירה ברכב שטח, חוץ מתחושת הבטחון (ולא ממש עניין אותו כשהסברתי לו שזוהי רק תחושה, ובפועל הרכב לא יותר בטוח). מה שמוביל אותי למסקנה שהוא קנה את הרכב ממניעים לחלוטין לא רציונליים - כי לשכן יש, כי מישהו המליץ לו, כי זה סוג של דאווין וכדומה.

לומר את האמת, לי מאוד קשה עם המניעים הללו, כי התחושה שלי היא שהוא קונה את מה שלא מתאים לו באמת. כשהוא התחיל לדבר איתי על אודי A6 לאישתו במקום הג'יפ, שאלתי למה היא צריכה רכב כזה גדול - ושוב לא הייתה לו תשובה. כשאמרתי שבשבילה מכונית כמו A4 או אפילו A3 תהיה נעימה ושימושית הרבה יותר, זה כאילו עבר לו מעל הראש: "מה? אבל היא כל כך קטנה!".

אז כן, השאלה בנאלית, אבל עובדה היא שעדיין לא הצלחתי לפצח את האנשים האלה, אולי כי אני כל כך שונה מהם. אין לי הרי שום בעיה עם אנשים שקונים רכב כי הם רוצים ולא כי הם צריכים (עובדה, אני נוהג כרגע במיאטה), אבל נדמה לי שאותם אנשים קונים את הרכב שהם רוצים - לא מהסיבות הנכונות.

אז מה אתם אומרים? על מה האנשים האלה מסתכלים כשהם בוחרים ברכב השטח המגודל?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכבי שטח גדולים עושים רושם של בטיחותיים יותר (וכך גם אני חושב). בנוסף זה גם מראה על סטטוס האדם מבחינה כלכלית.

פורסם

גם אני ניסיתי להבין את זה. אני חושב שהרבה מהסיבה זה פוזה והרגשה של "אני מלך". מה שמעניין שזו תופעה עולמית, לא ישראלית.

emotion of motion

פורסם

גברים קונים אותו כדי לפצות על כלי אחר.

בנות רוצות אותו כפיצוי על זה שהן תקועות בתנוחה המיסיונרית.

וברצינות, הלוואי והייתי מצליח להבין את הצורך ברכבים הללו שהדבר היחיד שהאקסטרה גובה נותן זה לטפס על המדרכה בלי לשפשף את הגחון (לא רואה יתרונות נוספים).

פורסם

אלכס,

העיניין של "אני מלך" אולי אופייני לישראל, אך למדינות הקרות זה דווקא לא. במדינות הקרות שבהם יש שלגים רבים בחורף, עדיף להיות בעל ג'יפ, כיוון שהמעברים בתנאים הקשים יהיו קלים עימו יותר מאשר מכוניות משפחתיות רגילות.

פורסם

כל אחד קונה מה שהוא רוצה. למה שאדם שלא יעבור את ה100 יקנה פורשה? כי הוא יכול וכי מתחשק לו. לגיטימי לחלוטין. אם אדם רוצה לנהוג ברכב גדול כזה שיהיה לו בכיף. גם אם אין לו שימוש בפונקציות של הרכב.

אני אישית לא הייתי מציע A3 לאדם החושב לרכוש A6. ההבדל בין הרכבים הללו מסתכם בהרבה יותר מגודל. וכן, לA6 פונקציות אחרות שאין לA3 ולכן שווה לקנות אותה. גם אם תנהג בה אישה שנוהגת ברכב לבד ולא מסיעה אנשים.

פורסם

+1 למעלי .

בנוסף אני אוסיף מעט , כשאתה לא מרגיש את השוני בכיס של האחזקה בין הרכבים אז את מי זה מעניין ?! הוא לא רואה זאת בכלל זה שקוף עבורו .

בל כשהוא יעשה את הצעד ויעשה חישוב קל , הוא יבין :|

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

זה פשוט, למען יראו ויראו.

כמה שיותר גדול ככה רואים טוב יותר. אני גם מאמין לרוב שהם לא יודעים כמה נפח המנוע.

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם
רכבי שטח גדולים עושים רושם של בטיחותיים יותר (וכך גם אני חושב). בנוסף זה גם מראה על סטטוס האדם מבחינה כלכלית.

אפשר להראות על סטטוס בקלות עם איזו מכונית ספורט קטנה כמו SLK, Z4 וכו' או עם סדאן כמו סדרה 3, C Class וכו'.

אלכס,

העיניין של "אני מלך" אולי אופייני לישראל, אך למדינות הקרות זה דווקא לא. במדינות הקרות שבהם יש שלגים רבים בחורף, עדיף להיות בעל ג'יפ, כיוון שהמעברים בתנאים הקשים יהיו קלים עימו יותר מאשר מכוניות משפחתיות רגילות.

בשלגים הנעה כפולה עוזרת ויש את זה גם במכוניות רגילות.

emotion of motion

פורסם
כל אחד קונה מה שהוא רוצה. למה שאדם שלא יעבור את ה100 יקנה פורשה? כי הוא יכול וכי מתחשק לו. לגיטימי לחלוטין. אם אדם רוצה לנהוג ברכב גדול כזה שיהיה לו בכיף. גם אם אין לו שימוש בפונקציות של הרכב.

אני אישית לא הייתי מציע A3 לאדם החושב לרכוש A6. ההבדל בין הרכבים הללו מסתכם בהרבה יותר מגודל. וכן, לA6 פונקציות אחרות שאין לA3 ולכן שווה לקנות אותה. גם אם תנהג בה אישה שנוהגת ברכב לבד ולא מסיעה אנשים.

לגבי הפורשה - בגלל סטאטוס, פוזה, עיצוב, הרגשת "אני צעיר" וכו'.

אילו פונקציות יש ב A6 שאין ב A3?

emotion of motion

פורסם

יש לשאלה שלך כמה תשובות:

1. רושם וסמל סטאטוס, אין צה לעשות X6 עושה יותר רושם מ M3 על רוב האנשים.

2. נח נטפס לרכב במקום לשבת נמוך במיוחד לאנשים שמתבגרים, מגדלים כרס וכולי.

3. לרכב גבוה וגדול יש נוכחות, גם אני הופתעתי לאחרונה כשנשאלתי גם אני כיועץ המשפחתי לגבי רכב לאנשים שיוצאים לפנסיה ואחת הדרישות היא, שיראו אותו, שתהיה לו נוכחות, ש "ישב גבוה", אני מניח שיש לזה אפקט פסיכולוגי שמוסיף בטחון.

4. אין מה לעשות רכב גבוהה בטוח יותר, רגע לפני שאתם קופצים, גם אני מכיר את מבחני הריסוק. יש לשים לב, במבחן ריסוק הרכב מתנגש בעצם גבוה מספיק כדי ליצור התנגשות, מה שקורה במציאות כשרכב גבוה פוגש רכב נמוך הוא תהליך של "דריסה", יש מבחן מעניין של בי בי סי (אני חושב) שבו שני מונדאו מתנגשות חזיתית אחת מלאה ונמוכה והשניה גבוהה וריקה, הנזק לנמוכה ולנוסעים גדול בסדרי גודל, אני יודע שרכב גבוה מועד להתהפכות אז זה פחות מסוכן מפגיעות אחרות. במדינות הסקנדינביות חברות הביטוח מודדות בטיחות לפי סטטיסטיקה אמיתית ושם נראה בברור שרכב גבוהה בטוח יותר לנוסעים.

5. המראה של רכבי שטח הוא אגרסיבי וכוחני ולכן מושך, הדבר נכון בעיקר לאנשים שרוצים "פוזה" אך לא ממש מוכנים להתחבר למה שמותגי יוקרה משדרים.

6. לצערנו בישראל תרבות הנהיגה היא כוחנית ומי שגדול נדחף יותר ונדחפים לו פחות.

אני לעומת זאת איתך, מרוצה עד הגג מהקליאו ספורט ופוזל לאחרונה למיאטה NC (אולי נחליף איתך מילה בנושא כמי שמכיר טוב את שתיהן - לא מצאתי אותך במפגש רודסטארים האחרון).

אז עד שנהפוך לאירופה נמשיך לראות גיפים מגודלים על פינת מדרכת ארקפה.

נתן.

פורסם

אז עד שנהפוך לאירופה נמשיך לראות גיפים מגודלים על פינת מדרכת ארקפה.

נתן.

אתה חושב שבאירופה אין רכבי שטח מגודלים ליד בתי קפה?

emotion of motion

פורסם

אלכס, הנוחות של Z4 , SLK וכל המכוניות הקטנות ממש לא שוות ערך לנוחות שיש לך מרכב גדול. אז יש אנשים שאין להם את החצי מיליון לקנות A6, ועדיין רוצים רכב גדול ומפנק, ולכן הולכים לכיוון הג'יפים שהם זולים יותר מחברות היוקרה (מרצדס, האודי, BMW ולקסוס).

תנסה לדחוף אדם מבוגר לתוך רודסטר (שהרי גם ככה לא מנצל לא את הגג הפתוח, ולא את ביצועי הרכב), סביר להניח תעשה לו טראומה :wink:

פורסם

אם ג'רמי קלארקסון מסתדר עם ה Z4, אני חושב שרוב האנשים יוכלו. חוץ מזה גם C מאוד נוחה. אפילו יותר מרכבי השטח שעושים לי מחלת ים.

חוץ מזה, לא שמתי לב שרוב קוני הבהמות הם מבוגרים. יש מלא צעירים שקונים אותם.

emotion of motion

פורסם

למי שנזקק ל 3 כיסאות בטיחות מאחור, כמעט ואין אופציה מספיק רחבה כמו רכב שטח שתאפשר לחבר את הכיסאות וגם לסגור את הדלתות.

חוץ מזה השאלה הזאת קצת מתנשאת.

למה לקנות רכב עם 2 מושבים ומנוע שיכול לדחוף טנק (רמז..MX5)?

אין הגיון אמיתי ברכישת רכב שכזה,

אבל רכב הוא הרבה יותר משיקול ענייני וכלכלי.

הרכב משקף לא רק את צרכיו של האדם, אלא גם את שאיפותיו וחלומותיו ולכן יש מספיק "מטומטים" שקונים רכב שטח גדול ללא צורך אמיתי, באותה מידה שיש מספיק "מטומטמים" שיקנו רכב ספורטיבי דל מושבים.

כל אחד וההנעה (במקור) שלו.

דמיין שכולנו היינו דומים, איזה דכאון! וזה היופי בשונות שבייננו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...