Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים,

זה זמן רב שאני מציץ בפורום ונהנה מהעצות הטובות ומרמת הידע של הכותבים. זו הפעם הראשונה שאני כותב ואשמח לעצה.

לאחרונה קניתי רנו קליאו 2002 גיר רגיל 1.2; לאחר הרכישה הלכתי לרנו המרכזי ליישר קו, דבר שיישר לי את חשבון הבנק...:???: אבל הייתי רגוע כי זה הרכב של אישתי והילדה החדשה שלנו.:grin:

לפני כמה ימים, ניסתי להניע את הרכב והוא ישר נכבה. הנה הסימפטומים שלו:

1. מניעים, הסל"ד צונח והרכב נכבה.

2. צריך להמתין מספר דקות לפני שמניעים שוב.

3. צריכת דלק מוגברת.

4. מדליקים מזגן, צונח סל"ד- רכב נכבה.

5. כאשר הרכב חם הבעיה לא קיימת.

במוסך רנו המרכזי, אמרו לי שזה חיישן באגזוז ( לא זוכר איזה), ובסוף היום שינו את הגרסה ואמרו שזה מנוע צעדים.

לאחר שקראתי את הצ'ק ליסט המקיף של דניאל ורשימות נוספות בפורום כמו זו של המגאן, קיבלתי תחושה שיכול להיות שהבעיה הרבה יותר פשוטה וזולה...:neutral:

אשמח לעזרתכם.

תודה,

יום זיכרון עצוב וחג עצמאות שמח!

פורסם

נשמע כמו תקלה של מנוע צעדים תקול.

ייתכן שיש פה תקלה כפולה כי ייתכן שגם חיישן למדה תקול וגורם לצריכת דלק מוגברת.

נסה קודם לנקות את מנוע הצעדים + ניקוי מצערת (העניין לא מסובך ואם יש לך קצת ידע טכני, תוכל לבצע זאת לבד).

לעיתים הניקוי עוזר (מצטבר באיזור פיח ולכלוך), אבל לא תמיד, אם עדיין התופעה נמשכת - סיכוי טוב שמנוע צעדים הלך לעולמו.

רק לאחר שתפתור את התקלה של הצניחת סל"ד, אם תיהיה צריכת דלק מוגברת אז ייתכן שגם חיישן למדה לא תקין אבל בד"כ אם החיישן לא תקין זה מדליק מנורה ונרשמת תקלה במחשב אבל אני מניח שבדקו לך במוסך אם נרשם קוד תקלה במחשב.

פורסם

"שחף, מנוע צעדים חי פועל ובועט כל זמן שהמנוע בסרק, הוא מבצע באופן מחזורי תיקונים קלים ליצוב סל"ד הסרק שנקבע מראש, בזכרון המחשב.

בודאי שהפעלת מזגן אמורה להפעיל את המנוע צעדים,

אם בזמן הפעלת מזגן סיבובי המנוע יורדים, אבל בשאר הזמן הסלד סרק יציב, הבעייה כנראה לא במנוע צעדים.

ישנם דגמי רכב בהם יש מגביר סיבובים יעודי שפועל רק להגברת סל"ד עם מזגן, לדוגמא בדיהטסו, ניסאן, ועוד כמה יפניות, אז באמת יתכן שיש בעייה במפעיל הגברת סיבובים עצמו."

אז אולי זה לא המנוע צעדים.. בכל מקרה נראה לי שצריך להתחיל בניקיון. אני לא סגיר על איך לעשות את זה אבל אולי Youtube?

• תוכן חדש...