Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למצלמת כיס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המצלמה שהייתה לי כבר 5 שנים(אולימפוס C-370 ZOOM) שבקה חיים ובקרוב יש למשפחתי כמה טיולים שכמובן אנחנו רוצים לתעד בצורה איכותית.

מישהו מבין קצת במצלמות שיש כיום בשוק ויכול להמליץ לי על מצלמה שאפשר להכניס לכיס ותיתן תמונות טובות גם ביום וגם בלילה?(שלא יהיו מגורענות)

אין לי מושג לגבי עלות של מצלמות איכותיות, ולכן התקציב יכול לנוע בין 500 ל1,000 ש"ח.

לא אכפת לי ממגה פיקסלים - הקודמת הייתה 3.2 וזה הספיק לגמרי. כך שלא צריך מצלמה "זבאללה" שהדבר היחיד שמהדר אותה הוא 12MP מעפן. גם 5MP יעשו את העבודה.:) אם יש במצלמה אפשרות לצלם ידאו עם סאונד באיכות טובה זה פלוס רציני בשבילי. זום 3X-5X אופטי יספיק...

גם הכוונה כללית תהיה לעזרה!

תודה מראש לעוזרים!

נ.ב. לשיפוטכם: מה עדיף -מצלמה עם סוללה נטענת בתוכה או מצלמה עם 2 AA נטענות?

Mazda 2 2013

פורסם

המצלמות הזולות של קנון (A570 או מה שהולך כרגע) או ניקון (L19 וכד') אמורות להתאים למשימה באופן מושלם.

לחילופין, אני יכול להמליץ על הפוג'י Z30 (או Z35, הדגם החדש שלה) שהיא אפילו יותר קומפקטית ועשתה אצלי יופי

של עבודה ביום ובלילה. אתה יכול לראות תמונות לדוגמא בקישור הזה.

לדעתי, סוללות AA עדיפות, משום שהן נותנות לך את האפשרות להשתמש גם בנטענות וגם באלקליין רגילות בתור גיבוי.

בהצלחה בחיפושים.

פורסם

אני מאוד ממליץ לך על פוג'י F70EXR - זום אופטי X10, תמונות מצויינות בתנאי תאורה פחות טובים.

לפני כמה חודשים רכשתי כזאת מצלמה, אני מאוד מרוצה מאיכות התמונות.

http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=3051

תמורה הכי טובה בתקציב הזה.

אם אתה רוצה וידאו איכותי - תגדיל את התקציב לפנסוניק TZ7, אבל היא גם קצת יותר גדולה:

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=691837

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לשניכם, חברים!

אחרי קריאה מסוימת, הבנתי מה מתאים לי יותר ומה פחות. Derish, ההמלצות שלך מעט מיושנות, לא?

אני אבדוק ברצינות את הפוג'י בצאת השבת כשהאתר שלהם יעבוד.

הנה עוד איזה שאלון שמילאתי כדי להכווין יותר את הממליצים :) :

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 700-1,000 ש"ח

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? חברים, משפחה, בעיקר בתנאי חדר עם תאורה צהובה בנאלית. חשוב שתמונות בתנאי תאורה חלשים עם פלאש פנימי תצאנה לא מגורענות. כלומר, שהחיישן CCD יהיה כמה שיותר גדול.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? אפשרי בהחלט, אך רק כאשר ארצה לצלם בחשיפה ארוכה.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה?לא, אין צורך בחיבור לחצובה - להניח את המצלמה על משטח נייח יספיק :p

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני?לא.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן, כך שאני צריך שהמצלמה תתן תמונות טובות גם באור חלש, עם צמצם פתוח לרווחה, מהירות תריס מהירה וISO כמה שיותר נמוך בשביל למנוע גירעון.

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה?

1. עד עתה השתמשתי במצלמה ישנה אולימפוס C-370 ZOOM. הדברים שהכי הפריעו לי בה הם:

[li]2. הדלקה של המצלמה לוקחת זמן כיוון שהיא מוציאה את העדשה החוצה מגוף המצלמה.[/li]
    [li]3. לקח לה המון זמן יחסית מרגע הלחיצה עד לצילום עצמו[/li]
    [li]4. הסוללות - הייתי מעדיף בהרבה סוללת ליתיום-יום איכותית נטענת. [/li]
    [li]5. הוידאו היה ללא סאונג ובאיכות מזוויעה. מה אפשר היה לצפות ממצלמה מלפני 5 שנים...?[/li]

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך?לא מתכוון להדפיס.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? חשובה לי עדשה רחבה.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? אני לא רוצה IXUS דקיקה ובעקבות כך להתפשר על איכויות הצילום.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא נעול על יצרן כלשהו מלבד שלילה אוטומטית של מצלמות סמסונג וסוני.

שאלות אופציונליות

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה מאוד חשוב! הכי חשוב אחרי איכות התמונות.

מקרו סביר מאוד שארצה לצלם מידיי פעם תמונות מאקרו. המצלמה הקודמת בת ה-5 סיפקה תמונות מאקרו מעולות. (על העדשה רשום 5.8-17.4 מ"מ)

תמיכה בפורמט RAW‏ אין צורך.

מצבי חשיפה ידניים (M מלא) או חצי ידניים אין צורך

אפשרות לפוקוס ידני. אין צורך

היסטוגרמה - היסטוגרמה חיה, והיסטוגרמה לאחר הצילום (ב-post-view)‏ היסטוגרמה חיה במצלמה קומפקטית? השתגעתם? :D

תושבת לפלאש חיצוני‏‏ אין צורך.

מסך מפרקי אין צורך.

עינית אופטית או אלקטרונית. אין צורך בעינית כלל. המסך יספיק.

מצב צילום ווידאו. צילום וידאו חשוב יחסית ואשמח לצלם ברזולוציה גבוה ולקבל בו זמנית תמונה חלקה ואיכותית. אם יש אפשרות גם לשנות זום בזמן הסרטה זה יהיה מפתיע מאוד ומשמח!

יצרן. שולל את סוני וגם את סמסונג מראש.

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כן, פלאש פנימי יופעל לרוב.

סוג סוללות - פאק ליתיום נטען מול סוללות AA. סוללות ייעודיות למצלמה עדיפות בהרבה.

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור עדיף את 4H וקרט כמובן.

Mazda 2 2013

פורסם
Derish, ההמלצות שלך מעט מיושנות, לא?

בתחום הזה אני ממליץ מנסיון אישי, לא מתוך היכרות מעמיקה עם השוק.

תריץ פה חיפוש, יש דיונים דומים באופטופיק כל כמה חודשים עם מידע עדכני יותר.

פורסם

בימים האחרונים התלבטתי גם אני במחשבה דומה לגבי קניית מצלמה קומפקטית

אצלי עלו לגמר שלושה מצלמות.

1. Fuji FinePix F70 EXR

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=736928

2. Canon PowerShot SX120 IS

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=736933

3. Panasonic Lumix DMC ZR1

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=737727

היתרון של הקנון הוא שימוש בצמד סוללות AA, אפשר בקלות להסחב עם מספר סוללות נטענות של GP שהם זולות מאוד ובמקרה שכל הסוללות נפרקות לקנות בכל קיוסק צמד סוללות רגילות.

החסרון של מצלמה זו הוא שהקצה הרחב שלה מתחיל בשווה ערך השווה ל 36 מ"מ

הפנסוניק עדיפה כמעט בכל תחום בין שלושתם, גם זמן הדלקה המהיר ביותר, גם מספר הצילומים הרב ביותר שניתן לסחוט מהסוללה וגם כנראה באיכות התמונות. מצלמה זו גם יקרה במקצת מהאחרת.

אני בחרתי בפוגי מהסיבות הבאות. זמן מרגע הלחיצה ועד השמירה הטוב מבין שלושתם, פונקציית ה exr שאומנם מצאתי חוות דעת לכאן ולכאן אך אני התרשמתי לטובה, וטווח זום שמתחיל מ 27 ומגיע עד 270 מ"מ.

רכשתי אותה דרך האתר של וואלה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=XNF72EXR באחריות שנתיים של היבואן הרשמי שמעוני ובמחיר שהרבה יותר דומה למחירים של היבואנים המקבילים שנותנים רק שנה אחריות.

פורסם
בתחום הזה אני ממליץ מנסיון אישי, לא מתוך היכרות מעמיקה עם השוק.

תריץ פה חיפוש, יש דיונים דומים באופטופיק כל כמה חודשים עם מידע עדכני יותר.

סליחה אם זה היה מעט "כפיות תודה", לא התכוונתי. תודה על ההמלצה אך היא לא הכי מתאימה כיוון שכיוונת למחיר אפילו נמוך מהמינימום שלי.

TRONCHO, תודה! ההמלצות שלך נראות מאוד מאוד רלוונטיות! לכל אחד מהמצלמות יש יתרונות וחסרונות וצריך לבחור באמת.

איך התרשמת לפני הקניה לגבי זמני הדלקה וגם זמני "לחיצה---> צילום---> היכון לצילום התמונה הבאה"?

הפנסוניק נראית מאוד מתאימה לי, אך מאוד התאכזבתי מהעובדה שהיא שומרת וידאו(HD!) בפורמט של QUICKTIME. אח"כ צריך להמיר את הסרטונים לAVI\WMV וזה מבטל את כל הצילום בHD עקב ירידת איכות בהמרה.

הקאנון מאוד גדולה וחסרת פיצ'רים שיש בשאר המצלמות. בהחלט דילמה.

Mazda 2 2013

פורסם

את זמני ההדלקה וכדומה, אספתי מאתרי היצרן מ zap וכדומה.

זמן הדלקה: יתרון גדול לפנסוניק עם 1.3 שניות, הפוגי עם 2 שניות והקנון עם לא פחות מ 2.5 שניות

זמן מרגע הלחיצה ועד הצילום עצמו (Shutter lag): הפוגי עם זמן מדהים של 0.03 (עם פלש אוטמטי) עם פוקוס מקדים הזמן יורד ל 0.01, הפנסוניק עם זמן יפה של 0.2 עם פוקוס מקדים והקנון עם זמן שמגיע ל 0.43 שניות

דרך אגב, לזמן זה היה השפעה רבה על שיקולי בבחירת מצלמת הפוגי.

מרווח בין צילום לצילום (shot to shot): בפנסוניק 2.1 שניות, בקנון 2.3 שניות והפוגי הגרועה מבין שלושתם עם 2.4 שניות.

הערות:

1. צילום וידיאו קיים בשלושתם, אך מכיון שאני לא חושב שמצלמה צריכה לשמש גם כמצלמת וידיאו לא נתתי לנושא זה שיקול דעת.

2. במצלמות יש חשיבות למפתח צמצם שיכול להשפיע על עומק שדה או צילום בתנאי תאורה קשים, אם הדבר חשוב לך תבדוק את הנושא. אך לרוב האנשים שמצלמים בתנאי אור רגילים בדר"כ ובמוד אוטומטי יש פחות חשיבות לעניין.

3. כנ"ל לגבי מהירות סגר שמהווה חשיבות כאשר רוצים ל"הקפיא" מצב או כאשר יש אור מאוד חזק, דבר שמחייב אותנו לזמן קצר של סגר פתוח. שוב לאנשים שיצלמו רוב הזמן במוד אוטומטי הדבר כמעט ולא יהווה חיסרון.

4. בשלושת המצלמות (ולא רק בהם) אין עינית. אותי הדבר אכזב, אך זה דבר שנגזר מהגודל (או הקוטן) של המצלמות. משלושתם המסך של הפנסוניק נותן את התוצאות המאכזבות ביותר והפוגי את התוצאה הטובה ביותר.

5. קיים נושא המשקל שעליו בכלל לא התייחסתי בגלל שאני לא חושב שעוד 20 גרם יישברו אותי ובגללם לא הצליח לטפס על ההר, בנושא זה יש חסרון מודגש לפנסוניק שגם גדולה פיזית מהשאר, ועם יתרון לקנון.

לעוד פרטים על שלושת המצלמות ("צד ליד צד")אתה יכול להכנס לכאן

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_sx100is,fujifilm_f70exr,panasonic_dmczs1&show=all

אתר נוסף שבד"כ יכול לעזור בחירה בין שתי מצלמות הוא http://www.imaging-resource.com

כאן אתה יכול לראות צילומים של אוביקטים זהים שבוצעו ע"י מצלמות שונות (צד ליד צד). הבעיה היא שהם עדיין לא עשו מבחנים ל פוגי ולפנסוניק.

אך אם מעניינים אותך דגמים אחרים שעליהם אני לא חשבתי, תוכל לבחון אותם כאן לדוגמא:

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

פורסם

תודה לשלושתכם על כל העזרה!

קראתי והשוותי וקראתי עוד קצת, ולבסוף החלטתי ללכת על הפוג'י F70EXR. :)

רק שאלה אחרונה: camera4less מציעים את המצלמה ב879 ש"ח כולל משלוח ואחריות לשנה ע"י יבואן מקביל D.P.S.

לעומת זאת, וואלה שופס מציעים את המצלמה ב"הצעה התחלתית" של 849 ש"ח, בלי שאני יודע כרגע מה ההצעה המינימלית שלהם, ואחריות לשנתיים ע"י היבואן הרשמי "שמעוני".

מה עדיף? כמה ההבדל הזה באחריות שווה?(כלומר מה ההצעה המקסימלית ששווה את ההבדל במחיר הזה?)

Mazda 2 2013

פורסם

• camera4less היא חנות עם חוות דעת טובות, כך שאין מניעה לרכוש מהם.
  • אחריות יבואן רשמי או אחריות של יבואנים מקבילים? ייתכן שיש הבדל, לי אישית קשה להעריך מה הוא, קשה לי להאמין שזה ממש משמעותי.
  • לזמן האחריות כן יש משמעות. עכשיו השאלה היא, עד כמה אתה מוכן לקחת "סיכון". אצל אחד המצלמה תעבוד גם 10 שנים ללא תקלה ואצל השני תופיע תקלה לאחר שנה וחודש.
  • שאלת השאלות, כמה שווה שנה ביטוח נוסף? תיקון מצלמה הוא בדר"כ עסק לא זול, רק שעת עבודה עולה מספר עשרות שקלים וזה לפני חלפים. להערכתי אם תתפוס במחיר של כ- 10 אחוז יותר ממחיר המינימום (כפי שרואים בזאפ) זה כדאי.
  • להגיש הצעות בוואלה לא כסף, אין לך מה להפסיד. אישית הופתעתי מהמחיר שתפסתי בו, מכיון שאני יודע שלעיתים הספק משנה את מחיר הסף שלו אין טעם שאכתוב בכמה תפסתי, אך תנסה ויש סיכוי שתופתע לטובה.

פורסם

דימה,

אני לא יודע איפה אתה גר.

אבל אם זה קרוב לבני ברק, אני ממליץ לך להכנס לחנות CAMERA4LESS,

להחזיק \להרגיש את המצלמה וגם לשוחח עם המוכר .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...