Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לקבל חוות דעת על הרכב הנ"ל גיר אוטומט רציף טיפטרוניק.

איך הרכב מבחינת סחירות שוק?

ממה יש להיזהר?

שמעתי שיש בעיות עם ההגה החשמלי ברכב זה האם נכון הדבר?

האם הגיר אמין? הבנתי שצריך להתרגל לגיר רציף אבל בגדול יש לה גיר מאוד אמין - האם אמיתי הדבר?

האם הרכב זול מבחינת תחזוקה?

איך צריכת הדלק שלו?

האם ניתן להשוות בינו לבין הדייהטסו סיריון שנת2000-2001 מבחינת אמינות ועלויות?

כששמים את כל היתרונות מול החסרונות (אשמח אם תפרטו) האם הפונטו כדאית יותר?

מה אומר הדגם ELX ? במה היא מאובזרת יותר מכל פונטו רגילה?

תודה רבה רבה רבה על כל העזרה שאתם נותנים פה לאנשים, אתם עושים לנו את החיים הרבה יותר קלים :)

ישר כח לכולם!

un4get

בעל מאזדה 3 2006 מנוע 1.6ליטרים דגם אקטיב.

פורסם

הדגם הזה של הפונטו נדון כאן בפורום לא אחת ואני בטוח שאם תבצע חיפוש תקבל תשובות מפורטות לכל השאלות שלך.

אבל בגדול -

לרכב יש שוק טוב, הסחירות טובה. רכבים טובים נמכרים מהר ואפילו מעל למחיר המחירון המצחיק.

פה ושם יש בעיות עם ההגה החשמלי. היום יש כבר כמה בעלי מקצוע שיודעים לפתור חלק מהבעיות בהגה מבלי להחליף את כל עמוד ההגה כך שהסיפור הפך לנורא פחות.

בסך הכל מדובר ברכב שנותן תמורה טובה לכסף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הדגם הזה של הפונטו נדון כאן בפורום לא אחת ואני בטוח שאם תבצע חיפוש תקבל תשובות מפורטות לכל השאלות שלך.

אבל בגדול -

לרכב יש שוק טוב, הסחירות טובה. רכבים טובים נמכרים מהר ואפילו מעל למחיר המחירון המצחיק.

פה ושם יש בעיות עם ההגה החשמלי. היום יש כבר כמה בעלי מקצוע שיודעים לפתור חלק מהבעיות בהגה מבלי להחליף את כל עמוד ההגה כך שהסיפור הפך לנורא פחות.

בסך הכל מדובר ברכב שנותן תמורה טובה לכסף.

אגב, שמעתי שיש להקפיד בפיאט על מיים וורודים למנוע או משהו כזה, נכון הדבר?

un4get

פורסם

שוב, כפי שנאמר לך, חיפוש

וכן צריך להקפיד על השימוש ב-"פראפלו" - מיי קירור המומלצים ע"י היצרן

לא יודע למה זה שיקול בקניית הרכב בכלל, זה לא מיי קירור יקרים.

פורסם

פשוט הבנתי מאנשים שאם עד היום לא השתמשו במיים כאלה מיוחדים יש להתרחק מהאוטו - האם נכון?

דבר נוסף, עשיתי פה חיפושים על ההגה החשמלי ויש לי שאלה כזו, אם ובמידה ומישהו מוכר את הרכב בגלל תקלה כזו האם בבדיקה יכולים לעלות על זה? ז"א, אני רואה בחיפוש בפורום שאנשים הגיעו עם התקלה הזו למוסך, איפסו להם מחשב, זה הסתדר קצת ואז חזר, האם אפשר לדעת אם מישהו עשה את הפעולה הזו של האיפוס ואז מוכר את הרכב ככביכול "תקין" ואחרי כמה זמן תתחיל להידלק לי הנורה?

שלא יצא מצב שאני משלם על הרכב הזה 1K-2K מעל המחירון (ספייס ELX) ובסוף לא רק ששילמתי יקר על הרכב אלא יש לי פה החלפת מוט הגה וחיישנים בעוד 3000 שקל.

un4get

פורסם

תבקש להגיע עם בעל הרכב למוסך המורשה שבו איפסו את התקלה, לכאורה.

אם בעל הרכב אכן טיפל רק במורשה, גם ככה תעדיף לראות את היסטוריית הטיפולים שלו.

אני אישית ממליץ להתרחק מרכבים ללא היסטוריית טיפולים מתועדת.

פורסם

המחירון של הרכב מאוד נמוך ולעומת זאת ההיצע של רכבים אלה במצב סביר ממש אפסי לכן על רכב כזה במצב טוב דורשים כמה אלפים מעל מחירון.

פורסם
תבקש להגיע עם בעל הרכב למוסך המורשה שבו איפסו את התקלה, לכאורה.

אם בעל הרכב אכן טיפל רק במורשה, גם ככה תעדיף לראות את היסטוריית הטיפולים שלו.

אני אישית ממליץ להתרחק מרכבים ללא היסטוריית טיפולים מתועדת.

לא לא אתה קצת לא הבנת מה שאלתי.

שאלתי היא כזו: איך אני יכול לדעת אם רכב שאני לוקח לבדיקה לא עבר "תיקון" של איפוס מחשב בבדיקה על-מנת לכבות את הנורה של ההגה כח ואז בעוד שבוע-שבועיים, חודש-חודשיים, התקלה תצוף לה ואני אכלתי אותה עם תיקון הגה ב-3000 ש"ח ועוד 2000 ש"ח ששילמתי על הרכב מעל המחירון?

האם את הנושא של איפוס המחשב ובעצם הסתרת התקלה ניתן לגלות בבדיקה?

un4get

פורסם
פשוט הבנתי מאנשים שאם עד היום לא השתמשו במיים כאלה מיוחדים יש להתרחק מהאוטו - האם נכון?

זה נכון.

כמובן שבחיים האמיתיים אין שחור ולבן אלא רק גוונים של אפור. היות ובדרך כלל לא תיהיה לך אפשרות לקבוע כמה זמן השתמש בעלים הקודם במי ברז, ההמלצה הכללית היא להתרחק. במיוחד כשמדובר בפונטו ELX עם מנוע שהוא יחסית רגיש לנושא הזה.

[quote=un4get;2487580

האם את הנושא של איפוס המחשב ובעצם הסתרת התקלה ניתן לגלות בבדיקה?

במכון בדיקה סטנדרטי לא יבדקו את הנושא ולא יעלו על זה. אם ההגה עובד תקין והנורה לא דולקת לא תדע.

זה חלק מהסיכון ברכישת רכב משומש, וזאת הסיבה בגללה אנחנו בפורום ממליצים לחפש רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה ומסודרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בדגם ה 16V ישנה חשיבות מיחודת לשימוש בנוזל קירור איכותי, מאחר וראשי המנוע שלהן רגישים מאד ופעמים רבות שיפוץ ראש אינו אפשרי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לי יש פונטו ספייס דגם ELX מנוע 1250 סמ"ק 16V אני מרוצה מהאוטו מאוד קניתי אותו חדש מהחברה 0 ק"מ האוטו עומד היום על 315 אלף ק"מ אוטו מצוין גיר מעולה שום בעיה בגיר חוץ מהחלפת שמן אוטו פנטסטי בחיים לא היה לי בעיה בהגה חשמלי ורב הזמן אני נוסע רגיל ללא מצב CITY.

פורסם
מה קרה? אין לה בית??:-o

איך זה בדיוק מתקשר למה שרשמתי?

מכונית מסכנה. אין לה בית. כל היום מסתובבת בחוץ וצוברת ק"מ כזה:-D

• תוכן חדש...