Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי להתקין זמזם רברס ברכב.

בחלק האחורי של הג'ימני יש שתי מערכות של בקליות, עליונות ותחתונות.

נורת רברס נדלקת במערכת החשמל של הבקליות העליונות.

נראה לי קצת מוגזם לגשת לחשמלאי מוסמך, לשלם 100 שקלים, על עבודה של דקה.

זה חיבור פשוט, רק של חוטים,אבל אפילו לאידיוט כמוני בחשמל לא מובן איך לבצע את זה.

עניין נוסף הוא הרברס כפי שציינתי, והמיקום של הקופסא עצמה. איך ואיפה אני אחבר אותה? מתחת לגוף הרכב? החוטים קצרים מדי, ולא מגיעים לחשמל עצמו. איך איפה ולאן בד"כ מחברים זמזם רברס בסוזוקי ג'ימני?? אולי מגנט רב עוצמה? ומה אם יש גשמים?

רעיונות הצעות? אשמח לכל עזרה ופיתרון

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

לפני שנים נתקלתי בנורה שבה היה גם מותקן זמזם וזה היה לאורות רברס כך שהיה צריך רק להחליף את נורת הרברס הקיימת בנורת הזמזם ללא כל התקנת חוטים וכו'.

נסה לחפש נורת זמזם כזאת בחנויות חלפים ואביזרי רכב.

בברכה - רפי לין

פורסם
לפני שנים נתקלתי בנורה שבה היה גם מותקן זמזם וזה היה לאורות רברס כך שהיה צריך רק להחליף את נורת הרברס הקיימת בנורת הזמזם ללא כל התקנת חוטים וכו'.

נסה לחפש נורת זמזם כזאת בחנויות חלפים ואביזרי רכב.

בברכה - רפי לין

לא מעוניין בנורה המזמזמת.

נכון שזה קל, נכון שפותחים בקליות, מוציאים נורה רגילה ושמים אחת מזמזמת, אבל אני מחפש פיתרון לזמזם שברשותי.

איך ואיפה ולאן אני מרכיב זמזם שכזה?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

להבא נא הקפד על כותרת בהתאם לכללי הפורום הטכני.

לגבי המיקום הפיזי- אני לא יודע איך נראה הזמזמם שברשותך ואיך נראית התחתית של ג'ימיני. תתכופף מתחת הרכב ותראה איפה אתה יכול למקם אותו. אני מניח שיש לו אפשרות לחיבור עם ברגים. תמצא מיקום מתאים ותמקם אותו.

לגבי החיבור החשמלי- אינני יודע מה צריכת הזרם של זמזם כזה. אני מנחש שהיא לא גבוהה עד כדי כך שצריך להתקין ממסר, אבל זה דורש בדיקה אם אתה רוצה לעשות דברים בצורה אחראית. אני מניח שבעלי נסיון בפורום יוכלו לענות על זה בקלות.

במידה ולא נדרש ממסר עליך להאריך את החוטים כל שיגיעו מהמיקום שתמקם בו את הזמזם עד לחיבורים של נורת הרוורס ותחבר את הזמזם במקביל לנורה. ז"א שתתחבר לשני החוטים שהולכים לנורת הרוורס.

פורסם

אתה רוצה זמזם פנימי? או כמו של משאיות שכל הרחוב ישמע?

אם זה פנימי, פשוט תקנה אחד של 3-5V, ותחבר במקביל למעגל חשמלי כלשהו שפועל כאשר אתה מכניס רוורס.

רק תוודא שמתח המקור והמתח שצורך הזמזם תואמים. יעלה לך 10 ש"ח.

אם הזמזם צורך פחות מתח מהמקור אליו אתה מחבר, אתה יכול לחבר אליו גם נגד.

אם זה חיצוני, סביא להניח שהוא צורך 12V או 24V. אם זה 12- פשוט תחבר במקביל לנורות הרוורס (בד"כ הן פועלות על 12V),

או לממסר, שיצרוך מתח מהמצבר כאשר נורות רוורס פועלות

פורסם
אתה רוצה זמזם פנימי? או כמו של משאיות שכל הרחוב ישמע?

אם זה פנימי, פשוט תקנה אחד של 3-5V, ותחבר במקביל למעגל חשמלי כלשהו שפועל כאשר אתה מכניס רוורס.

רק תוודא שמתח המקור והמתח שצורך הזמזם תואמים. יעלה לך 10 ש"ח.

אם הזמזם צורך פחות מתח מהמקור אליו אתה מחבר, אתה יכול לחבר אליו גם נגד.

אם זה חיצוני, סביא להניח שהוא צורך 12V או 24V. אם זה 12- פשוט תחבר במקביל לנורות הרוורס (בד"כ הן פועלות על 12V),

או לממסר, שיצרוך מתח מהמצבר כאשר נורות רוורס פועלות

אכן 12 V.

החוט עצמו קצר, אני מניח שעם קצת חוט ומעט איזולירבנד אפשר להאריך מעט את החוט. עד כאן החשמל.

ואז מה? כלומר, יש מיקום של שני ברגים, אבל איך (כלומר לאן) לחבר את הגוף של הזמזם עצמו?

אני לא חושב שזה זמזם של משאית, אבל כן הוא עושה רעש לא עוצמתי, אבל נשמע היטב.

אני מנסה ללמוד לעשות דברים לבד, אבל משום מה בכל פעם שאני כותב כועסים עליי פה.

איך אני יכול ללמוד דרך האתר אם רק "מחנכים" ולא עוזרים? מי יכול לתת פיתרון סופי ומוחלט? אשמח לכל עזרה ועיצה

פורסם

כל הכבוד שאתה רוצה לבד, אבל פעם ראשונה הייתי מייעץ לך לראות חשמלאי או לבקש מחבר שמבין לעשות טובה ולראות לך איך עושים את זה.

שאחרת עלולות להיות לכך תוצאות, בזבוז זמן ונזקים העולים בהרבה על 100 ש"ח, תחשוב על ה-100 ש"ח שכשיעור פרטי, ותנצל את זה כדי לשאול את החשמלאי את כל השאלות שאתה רוצה.

אני מקווה שתקבל את עצתי ברצינות וברוח טובה - מבלי להיעלב, שכן אין כוונה כזו.

העצה היא מנסיון אישי.

וגם אני אוהב לטפל ברכב בעצמי.

תשובה על גבי הפורום אפשר לקבל לשאלה/בעיה ספציפית, במידה ואתה יודע את העיקרון, לא ניתן ללמד חשמלאות דרך הפורום.

פורסם

חוט- זו לא בעיה. פשוט תקנה חוט באותו הקוטר ותמשיך את החוט הקיים.

מיקום זו באמת שאלה טובה.. אתה צריך מקום חיצוני, אבל שיהיה מוגן מגשמים וכו'..

אולי אפילו מתחת למכסה מנוע? חכה שאנשים שמבינים יותר ממני יגיבו, אני בטוח שיהיו פה עצות טובות.

פורסם
כל הכבוד שאתה רוצה לבד, אבל פעם ראשונה הייתי מייעץ לך לראות חשמלאי או לבקש מחבר שמבין לעשות טובה ולראות לך איך עושים את זה.

שאחרת עלולות להיות לכך תוצאות, בזבוז זמן ונזקים העולים בהרבה על 100 ש"ח, תחשוב על ה-100 ש"ח שכשיעור פרטי, ותנצל את זה כדי לשאול את החשמלאי את כל השאלות שאתה רוצה.

אני מקווה שתקבל את עצתי ברצינות וברוח טובה - מבלי להיעלב, שכן אין כוונה כזו.

העצה היא מנסיון אישי.

וגם אני אוהב לטפל ברכב בעצמי.

תשובה על גבי הפורום אפשר לקבל לשאלה/בעיה ספציפית, במידה ואתה יודע את העיקרון, לא ניתן ללמד חשמלאות דרך הפורום.

כלומר אתה מציע, כ"פעם ראשונה", לשלם סכום X, לעמוד ליד "איש המקצוע" ולהבין מה הוא עושה?

פורסם
כלומר אתה מציע' date=' כ"פעם ראשונה", לשלם סכום X, לעמוד ליד "איש המקצוע" ולהבין מה הוא עושה?[/quote']

כן, זה מה שאני עושה, ועדיף להגיע ביום ובשעה שאין לו עומס ואז לעמוד על ידו ולראות כיצד עושים את זה בפועל, ו"לשגע" אותו עם שאלות (מה זה, למה זה ככה, למה זה אחרת).

בפעם הבאה שתצטרך להרכיב או לפרק לא תהיה לך (כמעט) בעיה.

חשוב על זה כשיעור פרטי אצל חשמלאי רכב

פורסם

ראשית הודעה למנהלים:

אני יודע שלעיתים אני טועה במיקום ההודעה שלי, אבל הפעם אני מבקש להשאיר את הודעתי פה, בפורום הנ"ל, למען יראו חבריי מהפורום, את הודעה זו:

התקנתי היום את זמזם הרברס בסוזוקי ג'ימני שלי, ואין מאושר ממני.

לי עצמי יש ידע בסיסי בחשמל, וכשעמדתי ליד המתקין והבטתי במה שעשה, צחקתי לעצמי עד כמה דביל הייתי שלא עשיתי את זה בעצמי מההתחלה, סך "השיעור", אחרי ששאלתי את המתקין המון המון שאלות ועל הכל קיבלתי תשובה, כמאה שקלים

אני עצמי מבאר שבע, את ההתקנה ביצעתי אצל ג'קי החשמלאי. המיקום של העסק של ג'קי הוא ליד מרכז ONE, אין באר שבעי שלא מכיר אותו.

להבא, מי שירצה שאתקין לו זמזם רברס, שיגיד לי, אני אתקין לו בעצמי.

נ.ב- ג'קי בעצמו אמר לי: זה עכבר שעושה רעש של משאית

ואני עניתי: מקק, מקק ג'קי, לא עכבר

• תוכן חדש...