Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשאלה שלי (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=304561) ראיתי במוסך כי מחליפים את שמן המנוע באמצעות משאבה.

האם זה תקין? חשבתי שיש צורך לפתוח את בורג ריקון השמן בקרטר להחלפה. ובנוסף, ריקון השמן מלמטה נראה עדיף יותר מיכוון שכל השמן מנוקז והטינופת בתחתית הקרטר נשטפת.

מיכוון שאני עומד לעבור את הטיפול שוב עוד 7K הייתי שמח לדעת איזו שיטה עדיפה.

פורסם

מן הסתם שפתיחת הבורג ריקון, כששואבים עם משאבה (שלא ממש ברור לי איך ומאיפה) פשוט אי אפשר לשאוב את הכל, וכמובן שצריך גם להחליף את המסנן שמן, וגם מומלץ לשפוך למנוע כרבע ליטר שמן כשהבורג ריקון פתוח, אחרי שכל השמן הישן נשפך, כדי להוריד את שאר שאריות השמן הישן.

פורסם

לעזאזל... זה מה שפחדתי ממנו. מה שיותר גרוע הוא שבטיפול הזה רציתי סוף סוף להחליף את השמן החצי סינטטי בשמן סינטטי מלא ואני מבין ששאריות השמן החצי סינטטי התערבבו לי עם השמן החדש.

דרך אגב, השמן נשאב מפתח פילטר השמן לאחר שהפילטר פורק.

מישהו יכול להמליץ כאן על מוסך מרצדס טוב (למעט "כולמוביל") באיזור המרכז?

פורסם

חיים, שאיבת השמן מוכרת ונהוגה בהרבה רכבים וגם ייצרני הרכב מסבירים בספרות אחזקה כיצד לבצע את התהליך.

יש מנועים שאסור לשאוב את השמן בצורה הזו.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק.

ראשית, האם במרצדס C240 משנת 98 (W212, מנוע M113) מותר/מומלץ לבצע את ההליך הזה?

שנית, והרבה יותר חשוב, הוא ששאריות מהשמן החצי סינטטי הישן התערבבו לי עם השמן החדש. קראתי יותר מפעם אחת שאין לערבב שני סוגי שמן מנוע וכאן אני מערבב חצי סינטטי ישן עם שמן סינטטי מלא חדש.

פורסם
השמן נשאב מפתח פילטר השמן לאחר שהפילטר פורק.

פילטר השמן מורכב עומד במקביל למנוע. השמן נשאב מהפתח באמצעות צינור שהוחדר פנימה.

פורסם

שאיבת השמן מהחיבור של הפילטר ממש לא תשאב את כל השמן, אם היו שואבים דרך המדיד עוד זה היה שואב יותר.

שאיבה דרך החיבור של הפילטר תשאיר במנוע לפחות רבע-חצי ליטר שמן, כי הרשת של המשאבה לא יורדת עד לתחית האגן אלא יש כמה ס"מ גובה.

פעם מכרו באוטודיפו משאבת שמן ששואבת דרך המדיד, הבעיה היא שהיה לוקח לה הרבה זמן לשאוב, אבא שלי רכש אותה ולא התלהב מהצעצוע הזה ולכן החזיר אותה.

• תוכן חדש...