Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים דלקה נורת שמן ברכב טויוטה קורולה 2003 , כשהגעתי למוסך נאמר לי שיש תקלה במנוע ויש להחליפו .

הרכב נסע 75,000 ק"מ . בפורום זה קראתי שיש פגם ידוע במנועי 2003 "בוצה כתוצאה מבעיה במעברי השמן "

הרכב טופל במוסך מורשה של טויוטה למעט 2 טיפולים שטופלו במוסך אחר ואין לנו קבלות מהמוסך אלא תצהיר חתום . טויוטה לא מוכנה להחליף את המנוע על חשבונה למרות הבעיה הידועה .

האם מישהו יכול לייעץ מה ניתן לעשות כדי לקבל את התמורה מטויוטה?

האם מישהו יודע אם הבעיה היא גם במכוניות טויוטה בחו"ל ?

האם יש מומחה לרכב שיכול לתת חוות דעת מקצועית לרכב שלנו שעדיין ממתין במוסך ?

אשמח לקבל כל מידע שיקדם החלפת מנוע ע"ח טויוטה

פורסם

יבואן טויוטה אינו חייב כלל להחליף המנוע לאחר כמעט 6 שנים כשהאחריות פגה מזמן.

גם לאלו שהוא החליף להם מנוע לאחר זמן ארוך מתום האחריות זה היה כ"מחוות רצון טוב" וגם בגלל נאמנות הלקוח שביצע את כל הטיפולים והתיקונים במוסכי רשת היבואן.

לא נראה לי שיש איזו עילה כלשהיא לתבוע החלפת מנוע ללא תשלום.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אם לא ארע לרכב אירוע , כגון תאונה הגרמה נזק למנוע או כשל התחממות מנוע , והמנוע בשימוש רגיל הושבת

( כמובן בתנאי שטופל נכון, לפי ההוראות וזמני הטיפול )

לדעתי - יש לך אפשרות לבקש החלפה או השתתפות , לפחות בחצי עלות מנוע חדש .

אתה חייב קודם לקבל חוות דעת ( שמאות ) של שמאי מומחה או מהנדס מכונות , או מכונאי מומחה המכיר את הבעיה .

האפשרויות אח"כ - הגשת תביעה לבית משפט ( רצוי תביעות קטנות )

כאשר הסימוכין של חוות הדעת של המומחה , והתקדימים המראים על בעיה במנוע הנ"ל יעזרו לך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אולי ועדיין לפני הספדת המנוע, ניתן לנסות ל"הציל" אותו, יש לבדוק שמע' ההתראה של לחץ השמן אכן תקינה, ואינה מתריעה בטעות עקב כשל, יש לבדוק אפשרות למשאבת שמן תקולה, יש לבדוק אפשרות לפלשינג, שממילא אין מה להפסיד במצב זה, זה כמובן, באם המנוע אינו במצב של השמעת רעשים ודפיקות וכו.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לפי מה שהבנתי הבעייה במנועים היא הצתברות בוצה בתחתית אגן השמן עד לגובה שהרשתית שדרכה המשאבה שואבת נסתמת.

אז אולי ניתן עוד לפרק את האגן שמן ולנקות אותו ואת הרשת, במידה ולא נגרם נזק למנוע עדיין לא מאוחר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

תבקשו שיעריכו את הנזק הספציפי ברכב שלכם.

מישהי שאני מכיר נכנסה לסוכנות "זני" ברחובות לאחר שהקורולה 04 שלה הדליקה מנורה והשמיעה רעשים !

פתחו, בדקו, ניקו, הכל בסדר, 800 ש"ח שולמו.

אין אני אחראי לאמיתות הדברים הנ"ל - הם נמסרו לי מבעלת הרכב.

פורסם

אין שום סיבה שהייצרן ייקח על עצמו את האחריות על החלפת המנוע לאחר 6-7 שנים שהרכב על הכביש. יתרה מזאת אין שום מסמך של הייצרן שמעיד שיש כשל במנועים ברכבים שמכרו בארץ.

אני אישית לא ניתקלתי בבעל רכב שהחליפו לא מנוע על חשבון החברה חוץ משמועות בפורום שיש להתייחס אליהם בכבדו וחשדו.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני אישית לא ניתקלתי בבעל רכב שהחליפו לא מנוע על חשבון החברה חוץ משמועות בפורום שיש להתייחס אליהם בכבדו וחשדו.

אני דווקא נתקלתי, למרבה הצער המנוע הוחלף כשנה לאחר שהיבואן סירב להחליף את הממיר + מחשב המנוע על חשבונו.

ההחלפה בוצעה במלואה על חשבון היבואן, אולם לא באותה הקלות שרבים מחברי הפורום נוטים לחשוב.

החלפת המנוע בוצעה כאמור כשנה לאחר שהיבואן סירב להשתתף אפילו באופן חלקי בעלות החלפת הממיר ומחשב המנוע, למרות שהרכב מטופל מיום רכישתו במוסך שירות. כל זאת בנוסף לתלונות חוזרות ונשנות על רעשים מהמנוע שלא נפתרו.

פורסם

מרק, אתה יכול להיות רגוע. במסגרת עבודתי במרכז שירות של טויוטה, נתקלתי במספר רכבים עם הבעיה הנ"ל.

אחד מהם יצא עם שיפוץ וניקוי ראש בלבד, השני עבר אוברול מלא, כאשר הגיעו כל החלקים החדשים בקרטון על חשבון החברה.

כמובן מדובר על דגמי 03-04, זה היה באמצע 08, וה"אחריות" על המנועים עדיין הייתה תקפה (בתנאי שטופלו בחברה).

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תבעתי את חב' טויוטה להחזר כספי על החלפת מנוע, היתה לנו בעיה נורת שמן נדלקה והמנוע שבק, אם יש עוד אנשים

שקרה להם אותו המקרה והחליפו להם את המנוע נשמח אם תכתבו לנו את פרטי הרכב תאריך החלפת המנוע ופרטי המוסך המחליף.

תודה רבה

פורסם
תבעתי את חב' טויוטה להחזר כספי על החלפת מנוע, היתה לנו בעיה נורת שמן נדלקה והמנוע שבק, אם יש עוד אנשים

שקרה להם אותו המקרה והחליפו להם את המנוע נשמח אם תכתבו לנו את פרטי הרכב תאריך החלפת המנוע ופרטי המוסך המחליף.

תודה רבה

האמת הצחקת אותי.

הרכב מודל 2003, אנחנו לקראת 2010, אתה חושב שאין גבול לאחריות יצרן על הרכב ?

נראה לך שבתום 7 שנים שהרכב על הכביש ליצרן יש אחריות כלשהי על הרכב ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לדעתי, רכב שמטופל במוסך היבואן, קיימת איזושהי אחריות של היבואן (אפילו מינימלית) ובטח שאחריות על איכות העבודה והדיאגנוזה במוסך שלו.

תאר לך שבעל טויוטה מגיע למוסך עם נורית שמן דולקת, המוסך מוסיף שמן, הנורית נכבית ושולח את הלקוח לדרכו. לאחר יום המנוע שובק ומתגלה שהיתה תקלה הרבה יותר חמורה שלא טופלה, יש אחריות או אין?

• תוכן חדש...