Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, בעקבות השרשורים האחרונים שלי, החדר שלי כבר נצבע כולו, הוחלפו רוב הרהיטים (התקציב היה 3500, בלית ברירה קפץ ל5000 ועוד לא נגמר) ונקנתה טלויזיה LCD חדשה 32" של חברת SANSUI שתומכת בHD REDAY.

- באותו המחיר היה גם SHARP ובעוד 100 ש"ח היה גם טושיבה דגם חדש, לא ראיתי בחנות כמעט שום הבדל בתמונה בין 3 החברות הנ"ל, מה שגרם לי להעדיף את הSANSUI זה שיש לה 2 יציאות SACRT וזמן תגובה 2MS בעוד של2 החברות האחרות היה 5MS ואפילו לא חיבור SCART אחד.

בכל מקרה, אני רוצה להוריד סרטים באיכות HD ולנגן בטלויזיה שלי, השאלה שלי: איך עושים את זה?

מספר שאלות:

- הטלויזיה שלי זה HD READY, אני מבין שהיא תומכת רק עד סרט עם 720 (אין לי מושג מה זה אומר), אם אני אנסה לנגן סרט שהוא 1080 מה יהיה? לא יעבוד?

- המחשב שלי הוא ישן, ניסיתי לנגן סרטון HD באיכות 720 על המחשב שלי, נראה פיצוץ אבל עובד לאט, אז לחבר את המחשב לטלויזיה - לא ייתן לי כלום.

- אין לי צורב DVD, בשביל לצרוב סרט HD, מספיק צורב DVD רגיל או שצריך צורב DVD לHD? (אם יש דבר כזה בכלל?).

- יש לי נגן DVD רגיל לחלוטין וישן, האם צריך נגן DVD שתומך בHD? הבנתי שנגן DVD BLUERAY תומך בזה אבל החרא הזה עולה 6000 ש"ח?! מה זה בכלל הBLUERAY הזה?

בקיצור, מה צריך בשביל לנגן ואיך עושים את זה?

*לא רוצה להזמין את הערוצים של HOT בHD, לא נותן להם את העונג לקחת לי בטח איזה 50 ש"ח נוספים בשביל 3-4 ערוצים לא מעניינים.

תודה,

אוהד.

פורסם

בעיקרון, הכי זול יהיה לשלם עוד כסף, ולקנות סטרימר.

מצד שני, אם אתה יושב רחוק מהטלוויזיה, אין טעם שתעבור בכלל ל-HD,

כי 32" זה די קטן כבר ככה, ואם יושבים מרחוק, בקושי רואים הבדל בין 720 ל-480.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אכן חבל שלא התייעצת.

לקנות SANSUI במחיר של שארפ (שהיא חברה הרבה יותר נחשבת מטושיבה בתחום מסכי הLCD... אלוהים יודע מה יש לישראלים וטושיבה) זה קצת עצוב (לדוגמא - שארפ מראלקו באה עם 10 שנות אחריות) במיוחד על סמך מס' של הMS שמייצג - כלום כי יש בערך 1000 שיטות מדידה שונות.

לגבי השאלות שלך:

א. הטלוויזיה שלך תנגן סרט גם של 1080P - פשוט תקטין אותו ל720P בזמן אמת.

ב. אם המחשב שלך לא מנגן חלק 720P - מצבך רע - אין טעם.

ג. אין קשר , אתה מבלבל בין כמה דברים - DVD זה 2 דברים:

1) סטנדרט לוידאו - כמו הסרטים מבלוקבאסטר - אלו הם באיכות SD - כלומר לא HD, לא משנה מה תעשה - נגן DVD רגיל עם דיסק שצרוב לDVD - לא יוכל לנגן HD.

2) דיוידי כסטנדרט של קיבול - דיסק של 4.5 גיגה - ואז הדיסק יכול להכיל קובץ שהוא HD.

קובץ HD - הכוונה היא שהרזולוציה שלו גדולה מSD - ועדיין - אף נגן DVD לא יוכל לנגן אותו.

קבצי HD מנגנים או בסטרימר (מכשיר יעודי לניגון וידאו) / נגן מדיה חזק (מחשב יעודי , פלייסטיישן 3 וכו...)

או בנגן בלו ריי (בארץ - אין טעם בכזה - יותר זול לקנות כבר PS3 ברוב המקרים)

בלו ריי - זה סטנדרט שמחליף DVD - הדיסק נראה אותו הדבר - אבל מכיל פי 10 מידע וסרט באיכות HD.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הבנתי, תודה על התגובות.

לא התייעצתי כי HD לא עניין אותי וגם עכשיו לא מעניין כלכך, רציתי רק לשדרג את החדר עם רהיטים וטלויזיה חדשה, אז הלכתי לחנות, ואחרי התיעצות כאן גם לקחתי לי מה שנראה לי לפי התקציב, בקשר לזמן תגובה של הSANSUI - נכון הוא 2MS ויש המון דרכים למדוד את זה, אבל יש גם 2 חיבורי SCART שזה אין בכלל לא בSHARP ולא בTOSHIBA ועד כמה שהבנתי חיבור SCART הוא יותר איכותי מאשר RCA (אדום,לבן,צהוב).

בלי קשר גם אם הייתי מתייעץ לפני הקנייה זה לא היה משנה לי כלום כי טלויזיה הייתי צריך וגם אז לא היה לי מחשב חזק יותר\סטרימר\PS3 (שאין לי צורך בו בכלל) או משהו דומה.

*כל העניין הזה בHD זה רק בשביל להוריד סרטים ולראות אותם בטלויזיה, לא שידורים חיים ולא שידורי הוט (שגם ככה באיכות גרועה)*.

בכל מקרה, אני מבין שהפתרון הזול ביותר בכל הנושא הזה הוא בעצם להחליף מחשב\כ.מסך תומך HD נכון?

לפני כחודשיים ביקשתי כאן מפרט למחשב עד 2500 ש"ח, היום סדר העדיפות שלי השתנה ואין לי צורך במחשב כזה, השאלה שלי אם מחשב זול בסכום של 1000 ש"ח (נניח מעבד 2.4 ג'יגהרץ) יוכל להריץ HD? (עם כרטיס מסך תומך כמובן).

תודה,

אוהד.

פורסם

SCART זה חיבור שכולל בתוכו 1000 חיבורים שונים.

אבל יאללה - נסגור את זה בכניסות יותר התאימו לשימושים שלך.

מה שצריך לHD זה כרטיס מסך סביר עם אופטימיזציה כלשיהיא לHD (כמעט כל כרטיס מסך לא מובנה בימינו) ומעבד DUAL CORE כלשהו (שוב כמעט כל מעבד בימינו).

ב1000 ש"ח - לא הייתי קונה מחשב, תחסוך את זה וקנה עוד כמה חודשים ובינתיים תראה סרטים "רגילים" מהאינטרנט (אלו של 700 מגה לסרט)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

רגע אז כמה עלתה לך הטלוויזיה? אני גם קניתי לפני חודשיים 42 FULL HD של SANSUI עלתה לי 3700.

אני מאוד מרוצה מהטלוויזיה, כרגע היא מחוברת למיני מחשב נייד של ACER עם כבל VGA ורואים סוף הדרך סרטים באיכות HD .

אבל מה בגלל שהמחשב קטן והכרטים מסך שלו לא מי יודע מה, אחרי כמה זמן שהמחשב מתחיל להתחמם אז העסק מתחיל להתפקשש .

בנתיים אני גם מחפש מחשב שיוכל להפעיל לי סרטים ומשחקים בטלוויזיה מבלי להתאמץ יותר מדי.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

MaorXXX - הטלויזיה עלתה 1900 ש"ח.

Liviur - אין לי שימושים למחשב חוץ מלאינטרנט, להוריד סרטים ומוזיקה ולצרוב חלק מהם על דיסקים, משחקים כבר לא מעניין (לפני חודשיים רציתי את הGTA החדש אבל כבר לא מעניין), אז מחשב ב1000 ש"ח +\- ישדרג משמעותית את המחשב הקיים שיש לי ויתאים את עצמו בדיוק לצרכים שלי, לא?

אוהד.

פורסם

אולי, אבל לא "סתם" מחשב ב-1,000.

אתה חייב לוודא שכרטיס המסך מסוגל להציג HD בלי להתאמץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני בכלל לא בטוח שבטלוויזיה בגודל כזה ישנה לך אם הסרט הוא HD או לא. אצלי יש 42 אינץ' ואני רואה בה סרטים של 700 מגה דרך המחשב שנראים טוב מאוד. אלו של 1.4 ג'יגה בכלל נראים מצוין. אני לא רואה שום סיבה להתאמץ ולהוריד סרטים באיכות של 4+ ג'יגה במצב כזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רגע אז כמה עלתה לך הטלוויזיה? אני גם קניתי לפני חודשיים 42 FULL HD של SANSUI עלתה לי 3700.

אני מאוד מרוצה מהטלוויזיה, כרגע היא מחוברת למיני מחשב נייד של ACER עם כבל VGA ורואים סוף הדרך סרטים באיכות HD .

אבל מה בגלל שהמחשב קטן והכרטים מסך שלו לא מי יודע מה, אחרי כמה זמן שהמחשב מתחיל להתחמם אז העסק מתחיל להתפקשש .

בנתיים אני גם מחפש מחשב שיוכל להפעיל לי סרטים ומשחקים בטלוויזיה מבלי להתאמץ יותר מדי.

תקנו אותי אם אני טועה אבל VGA לא מעביר בכלל נתונים של HD.

היחידים שמעבירים הם DVI וכבל HD,לא?

Got To love It

פורסם

ומה זה כבל HD בן?

או בקיצר , אתה טועה.

קומפוננט , VGA , אפילו SVIDEO יכולים להעביר HD.

רוני - חבל שאתה אומר את זה פשוט מחוסר ניסיון ואולי כי לא באמת השוות.

כבר עשיתי השוואות כאלו - DVD מקורי (שהרבה יותר איכותי מכל קובץ 1.4 גיגה שתוריד מהאינטרנט) מול BLU RAY מקורי (לא קידוד בשקל וחצי ל4 גיגה - אלא המקביל לגירסאות של 20 גיגה ומעלה) - גם בטלוויזיה קטנה שהיא לא FHD - ההבדל הוא שמיים וארץ.

וזה נעשה עם DVD איכותי של טושיבה ובחיבור קומפוננט , לא מול 200 שקל בדיוטי פרי 1 + 1 חינם עם חיבור בננה צהוב של הוט.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אין דבר כזה, כבל HD, זאת סתם טעות נפוצה.

יש כבל HDMI שיש לו תאימות מסוימת לכבל DVI.

ניתן להעביר רזולוציות גבוהות גם בקומפוננט וגם בכבל VGA, אבל לא ב-SVIDEO.

בכל מקרה, זה נבלה וזה טרפה - הכי טוב HDMI ל-HDMI, או בשפת העם,

דיגיטלי לדיגיטלי, שרק המסך יבצע את העיבוד האנלוגי (יענו, יהפוך את הביטים למשהו שפולט אורכי גל מסוימים...)

לגבי מה שרוני אומר - תלוי במרחק הצפייה. יש איזה מחשבון לדבר הזה, אבל בכל מקרה,

ממרחק מסוים לא מבחינים בשום הבדל בין HD READY ל-FULL HD.

(לא רלוונטי לשרשור, ה-SANSUI איננה FULL HD וזה דווקא בסדר, מתאים ל-32 אינץ'.)

• תוכן חדש...