Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחיר של בית תרמוסטט מקורי לרכב הנ"ל עולה כ- 1,200 ש"ח , יש מקומות שנותנים 10% הנחה על החלק .

מבקש ממי שמכיר אתר שמוכר חלקים מקוריים כדוגמת בית תרומסטט באירופה .

תודה מראש.

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

ברוב המקרים החלפת o-ring בין מפצל המים (החלק עליו מותקן הטרמוסטט וצינורות המים) לבלוק המנוע פותרת את הבעיה.

אם יש צורך להחליף את הטרמוסט והבית שלו ניתן לקנות אותם מקוריים או חליפים ולהחליפם דיי בקלות.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

בשירשור הקודם שפתחתי בנושא - רון רשם שניתן להשיג את הפלאנג' מים המקורי בהנחה של 20% .

המחיר לפני הנחה בחברה הוא כ - 1,200 ש"ח .

ז"א לאחר הנחה ניתן להשיג את "בית תרמוסטט קומפלט" - במחיר של כ- 980 ש"ח כולל מע"מ .

אני אספר את השתלשלות העניינים - לאחר שראיתי לפני כחודש וחצי שמד החום ברכב "משתגע" - קופץ ל -110 מעלות - לפעמים - ובנוסף הייתה נזילה קטנה מבית התרמוסטט .

ניגשתי למוסך "סיידון" בהוד השרון - ניגשתי למחסן חלפים שלהם , לברר לגבי עלות בית תרמוסטט מקורי - העלות כולל מע"מ 1,200 ש"ח .

אך הוצע לי פלאנג' מים חליפי תוצרת "VAICO" - מיבוא לארץ על ידי "אוטופרט" , קניתי את החליפי בעלות של כ- 520 ש"ח כולל מע"מ .

ההנחה שלי הייתה שהפלאנג' מים חליפי שהם מוכרים איכותי , בגלל שהוא יקר יחסית לפלאנג' חליפי .

אני יסביר , ב - ש.י.א. חלפים ברחוב המסגר בת"א - מוכרים גם פלאנג' מים חליפי כזה - העלות כ- 220 ש"ח כולל מע"מ .

ב - "רפי חלפים " ברחוב סלמה בת"א - גם נמכר פלאנג' מים חליפי - המחיר כ- 200 ש"ח לערך כולל מע"מ .

בקבלה צויין שאין אחריות על החלק כלל - מאחר והוא לא מותקן על ידי המוסך - "מוסך סיידון" .

קניתי את החלק וניגשתי למוסך אחר שבו בוצעה הרכבת הפירוק וההרכבה של הפלאנג' .

לאחר שהפלאנג' הורכב - מד החום ברכב לא עבד כלל , מה שהצריך את המוסך להרכיב את ה"יוניט חום" מהפלאנג' הישן .

למחרת נסעתי למוסך "סיידון" וניגשתי לבחור בשם יהודה שהוא מנהל המוסך ובעל המקום -אמרתי לו שהמחסנאי לא מוכן להחליף לי את "היוניט חום" מכיוון שהוא טוען שאין על כך אחריות .

הוא אמר לי "אין דבר כזה" - ניגשתי איתו למחסן והוא החליף לי את החלק לחדש - ללא עלות .

יהודה אמר לי בעת ההחלפה עם תהיה לך בעייה תיגש אליי .

מאז שהפלאנג' הורכב עבר כחודש וחצי - הרכב נסע מאז בקושי כ- 1,000 ק"מ , כל הזמן הזה שמתי לב שמתעבים סימני נוזל קירור על החלק העליון של הפלאנג' - אמרתי לעצמי אולי מכיוון שיש יותר מדי נוזל קירור במיכל - יש יותר מהמקסימום .

העודפים נשפכים על החלק העליון של הפלאנג' .

טילפנתי שלשום למוסך "סיידון" שוחחתי עם יהודה , והוא אמר לי תיכנס עם הרכב ונראה את הבעייה .

ניגשתי אליו היום עם הרכב - כמובן שהוא מנסה להתחמק ממני , הוא הבין שהוא לא יוציא ממני כסף .

הולך להזיז רכבים , עושה כל מיני דברים שוליים .

לבסוף הוא ראה את סימני הנוזל קירור על הבית תרמוסטט , ניקה אותם עם לחץ אוויר , אמר לי להשאיר את המנוע עובד , בדק עם מנורת מוסך - "פלורסנט" - ואמר שלאחר שהוא ניקה הוא לא רואה ששוב יש סימני נוזל קירור .

אמרתי לו שתוך כדי נסיעה - שהמנוע מתאמץ יותר - אז בטח נפלט הנוזל קירור .

אמרתי לו שמאחר שהוא מבודר ועוסק הרבה שנים במקצוע הוא יודע שהפלאנג' לא תקין לדעתי .

אמרתי לו אם אני יחזור ותראה כתם של נוזל קירור על בית תרמוסטט - תחליף לי אותו .

הוא התחיל להרים את הקול להניף את היידים , לא השתמש באלימות התחיל ממש להשתולל .

אמרתי לו שיש לי אחריות של 3 חודשיים , על החלק - הוא התחיל להגיד לי : "מאיפה אני יודע המוסך שהרכיב את הפלאנג' סדק אותו " .

לא מוכן לקחת אחריות .

אמרתי לו שלא יצעק , ומה שבסך הכל אני מבקש שיחליף לי את החלק - המטרה שלי להוסיף כסף ע"מ לקנות פלאנג' מקורי .

אמרתי לו שבאם הוא לא יממש את האחריות : "ניפגש בתביעות קטנות" .

אדם ממש לא נחמד וסימפטי , מנסה לנפנף את הלקוח .

גורם ללקוח להרגיש כמו טרדן .

האם לא מגיעה לי אחריות עבור החלק של 3 חודשיים למרות שהחלק לא הותקן אצלו במוסך ? .

ממש אדם לא נחמד כלל .

פורסם

אתה לא הולך לאהוב את מה שאני אכתוב לך אז התנצלותי מראש. זה אולי ישיר אבל מתבקש ולטובתך.

לא נעים לי להגיד לך "אמרנו לך" אבל לצערך זו המציאות. הזהרנו אותך שזה מה שיקרה וכל נסיונות החיסכון האלו עלו לך ביוקר. יש הרבה מאד מקרים ששווה לשלם יותר כדי שמישהו אחד יהיה אחראי על הכל. בין אם הבעיה בחלק או בעבודה.

במקרה שלך לא המוסך יקח אחריות ולא סיידון, לדעתי בצדק.

גש למוסך רציני ומומלץ, שיבדוק גם אם אין עיוות בבלוק, ובצע החלפה לחלק מקורי. יעלה לך כסף אבל אין מה לעשות. שילמת עבור בית ספר.

אם היית יודע לעשות את העבודה לבד ובמסגרת זה גם לאבחן מדוע יש נזילה הדיון היה שונה. מאחר ואתה תלוי במוסך צריך להתחשב בזה.

• ספונסר פורום
פורסם

בכל מקרה גם קרעו אותך במחיר ,החלק שקיבלת

בסיידון, זהו אותו החלק שמוכר ש.י.א יבואנים מרח המסגר

מה שהוא מוכר ב 200 שח זה חליפי של חברת VAICO

וזה חלק חליפי באיכות ירודה ביותר ,גם הטרמוסטט שבתוכו ,גם היוניט,

גם הפקקים,וגם הגוף עצמו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

האם אין חוק שעל חלפים חדשים לרכב ניתנת אחריות של 3 חודשים למרות שהחלק לא הותקן במוסך בו הוא נקנה ? .

פורסם

אם מישהו יוכל בבקשה לתת לי את מספר המק"ט של הפלאנג' מים/בית תרמוסטט של חלק מקורי .

תודה מראש .

• ספונסר פורום
פורסם

032121111N זהו המקט המקורי .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון , תודה על המספר מק"ט .

האם מישהו מכיר אתר באירופה(אנגליה,גרמניה , מדינה אחרת) - שמוכרת חלפים מקוריים של פולקסווגן פולו - כדוגמאת הפלאג' מים ? .

תודה מראש ושבוע טוב ,אמיר .

פורסם

שלום רב מחיפושים רבים ברשת , ניתן לראות עד כמה זבל סיני של חלפים כדוגמת החלק שאני מחפש מצויים בעולם .

אני מעריך שהספקים בארץ קונים את אותו חלק - בהגזמה ב- 50 ש"ח .

לא שווה בכלל להתקין חלק חליפי כזה באיכות ירודה .

מצאתי בית תרמוסטט של חברת MELYE - האם מישהו שמע עלייה ? .

האם זה חלק חליפי מומלץ ? .

תודה מראש .

פורסם

עידכון מי שמייבא לארץ את FEBI - הוא יבואן בשם "אוטווורקס" אשר יושב בלוד - לחברה אין כרגע במלאי את בית תרמוסטט של החברה הנ"ל .

היבואן של חברת MEYLE - הוא "דורון כהן שיווק" - הוא יושב בשוהם , לפי מה שביררתי בארץ יש 3 יבואנים למותג "MEYLE"- אחד מייבא חלפים לפולקסווגן השני למצדס והשלישי לב.מ.וו. .

מחר אני אבדוק אם קיים בארץ ביתתרמוסטט של MEYLE .

האם אחד משני היצרנים שהזכרתי מייצר לפולקסווגן את החלקים שלהם , או לפחות חלק מהם ? .

או ששני החברות שהזכרתי הן : חלקים חליפיים באיכות טובה .

לגבי חלפים לטיפול לרכב הנ"ל : מקריאות בנושא הבנתי שכדאי לקנות פילטרים של MANN , שמן מנוע חושב לקנות של L.M. - בגלון האפור - שיש בתוכו כבר תוסף .

לגבי ברקסים קדמיים עד היום קניתי צלחות של לוקאס ורפידות של TRW .

ראיתי שיש עוד מותגים לברקסים כדוגמאת "MEYLE" ,"טקסאר" .

זקוק המלצה לגבי הברקסים .

תודה ואמשיך לעדכן .

פורסם

נראה לי שכן ,השאלה היא לאיזה כלים אני נדרש .

לגבי הברקסים - רפידות וצלחות : האם כדאי לקנות צלחות של לוקאס , טקסאר , MEYLE ? .

לגבי הרפידות : האם כדאי לקנות רפידות של TRW ?.

האם MEYLE או FEBI - מייצרות לפולקסווגן את החלקים ? .

תודה מראש , אמיר.

• תוכן חדש...