Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טעינת יתר [אופל קורסה 1.4 90']

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עם מצבר חדש אחרי עמידה של מס' חודשים.

המוסכניק טוען שיש "טעינת יתר".

השאלה היא, אם בעת הנסיעה ניסע כל הזמן עם אורות ורדיו,

יהיה נזק פחות, ומה בדיוק יכול להיגרם כתוצאה מהבעיה?

שריפת פיוזים?

ועוד משהו - האיתותים עובדים רק לפעמים,

ככל הנראה בעיה במגעים.

האם נראה לכם שבהתחקות אחרי חוטי החשמת וחיזוק החיבורים,

תיפתר הבעיה?

תודה

***עריכה***

פתחתי את ההודעה בטעות בשרשור קיים שמצאתי בחיפוש.

אודה למנהל שיתקן את הטעות.

תודה.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

אני מניח שהלכת למוסך בגלל שהמצבר הקודם לא הניע (?).יש איזשהם סימפטומים אחרי ההחלפה ?

עקרונית ליסוע עם צרכני חשמל גדולים אכן יוריד את המתח על פני המצבר אבל:

א. זה לא פתרון

ב. לא ברור מה תהיה ירידת המתח, אם היא תהיה במידה מספקת / במידה רבה מדי, כי זה לא מכוון או משהו כזה.

יש לך וולטמטר ? תמדוד מתח על המצבר כשהמנוע בטורים בינוניים-גבוהים. אם קיבלת משהו עד 14 וולט כמדומני שזה בסדר.

נזק אפשרי מטעינת יתר = חימום ומוות בטרם עת של המצבר.

נזק אפשרי ממתח גבוה מדי ברכב = שריפת פיוזים במקרה קיצוני, אבל לצערך יש סיכוי גבוה יותר שיישרפו מכשירים ברכב מבלי שהפיוז שלהם יישרף (למשל הרדיו). פיוז אינו מתעניין במתח, אלא רק בזרם ומיועד לטפל בעלייה קיצונית בצריכת זרם (נגיד, פי 2).

במכשירים מסויימים ייתכן שעליה במתח לא תביא לזרם גבוה יותר משמעותית, אלא לזרם קצת יותר גבוה אבל חימום משמעותי של רכיבים. במקרה הטוב זה יפחית מאורך חייהם, במקרה הרע זה יפחית את אורך חייהם למספר שניות. תלוי באופן שבו תוכנן המכשיר.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
אני מניח שהלכת למוסך בגלל שהמצבר הקודם לא הניע (?).יש איזשהם סימפטומים אחרי ההחלפה ?

הרכב לא בבעלותי, הוא כרגע מוחזק אצל חבר שלי,

כי דוד שלו נקלע למצוקה כספית.

תשובה תיהיה לי עוד הרבה זמן, הבחור בקרבי.

זה משנה בכלל?

בכל אופן, תודה על התשובה המפורטת והמידע,

אם כי לא הבנתי אם ניתן לטפל בבעיה ללא ביקור נוסף במוסך.

תודה

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
זה משנה בכלל?

אם יש סימפטומים אז בוודאות יש בעיה. אם אין סימפטומים אז ייתכן שהמוסכניק מחרטט (אם כי אני לא רואה הרבה אינטרס בשבילו) וייתכן שהוא צודק, וחבל באמת לחכות ולראות אם גם המצבר החדש ימות בשביל לברר.

אם כי לא הבנתי אם ניתן לטפל בבעיה ללא ביקור נוסף במוסך.

לא נתתי שום עצות לטיפול, אלא עצה אחת לאבחון: קח רב-מודד ותמדוד מתח על המצבר כמו שכתבתי. אם יצא 16 וולט אז יש בעיה בוודאות. אם יצא 12 אז כנראה שאין.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...