Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברצוני להרכיב מערכת ברכב ואשמח לקבל עצות ועזרה.

מדובר ברכב אופל קורסה מודל 2003, יש ברכב מערכת מובנית בתצורת 2 DIN. לא נראה לי שיש לה אפשרות לחיבור AUX, וזה הדבר שהכי חשוב לי במערכת. ולקנות HU 2DIN נראה לי בעייתי. שנית רציתי לשאול אם למישהו יש מושג מה גודל הרמקולים?

יש כבר ברשותי שני מגברים של 2 ערוצים. אחד פיוניר 125*2 והשני דיזל אודיו 2*80 (RMS).

בינתיים מה שחשבתי זה לחבר את הפיוניר לקומפוננטים טובים ולגשר את הדיזל אודיו לאיזה סאב קטן וחמוד.

המקור יהיה נגן MP3 (זון של מיקרוסופט למי שמכיר/ נוקיה 5800). בעבר היתה לי מערכת שנבתנה על הבסיס הזה (רק עם מגבר יחיד 4 ערוצים) והיתה קצת בעיה עם מתח הכניסה והיציאה של הנגן מול המגבר. ועכשיו מדובר בשני מגברים ולכן אני חושש שזה לא יעבוד כמו שצריך. לכן חשבתי להוסיף בתור נקודת אמצע איזה אקווליזר או קרוס או כל רכיב זול יחסית שיוכל להגביר קצת את המתח. כדאי? משתלם? אפשרי? אולי אפילו איזה רדיו דיסק ישן עם AUX? (שיוסלק בתא המטען או משהו כזה)

ועכשיו לשאלות החשובות באמת:

אין לי באמת תקציב שאני יכול לנקוב בו מספרית. אבל המטרה לשמור על כמה שיותר נמוך וכמה שיותר תמורה!

עד עכשיו חשבתי ללכת בכיוון של מורל דוטק יד שניה בהנחה ואמצא, אם לא אז אולי טמפו. יש הצעות לעוד קומפוננטים יחסית זולים עם ציוויון הסאונד הזה?

לגבי סאב קצת יותר קשה לי, אני שומע רוק (סיקסטיז ועד היום). אני חושב שגם סאב 10 אינץ בתיבה אטומה קטנה יעשה עבודה מעולה לצרכיי. השאלה איזה סאב? מה יתאים למגבר שיש לי, למוזיקה שאני שומע וישמור על מחיר כמה שיותר נמוך?

חשבתי משהו בכיוון של סרווין וגה או אולי JBL... אני לא חושב שאני אוציא יותר מ 600-800 ש"ח ומעדיף אפילו פחות. מה גם שאין לי בעיה עם יד שניה.

מבחינת חיווט, יש המון היצע של קיטים 4 גייג במחירים נוחים, סביר לצרכיי? לקנות בלב שקט?

תודה רבה לכל העוזרים

רום

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

לגבי חיבור הנגן- יש אפשרות אולי בעזרת ליין דרייבר: רכיב שמגביר אות עד ל 8V, מצויין למטרה כזו.

לגבי סאב ההמלצה שלי היא קיקר C12 בתיבה אטומה, זה הסאב שאני משתמש בו ואני מבסוט מכל רגע.

לא דורש הספק גבוה ונשמע לא רע בכלל.

לגבי HU 2DIN, למה בעייתי? יש מגוון רחב של דגמים ומחירים.

אם בכלל, יש גם אפשרות להתקין מתאם ייעודי שמאפשר התקנה של 1DIN ומאפשר מקום אחסנה נוסף/מקום לנגן וכו'.

מתחדשת*

פורסם

יש הרבה פתרונות. אבל אני מעדיף דווקא להשאיר את המקורי ולא להתקין איזה משהו שיעורר את עינם של הגנבים. מה גם שלהשקיע על רדיו דיסק נורמלי רק בשביל שיעביר הלאה אות מנגן חיצוני נראה לי מיותר.

היכן ניתן לקנות ליין דריבר שכזה? מה טווח המחירים?

אגב ישנה אפשרות שבה אני ארכוש משהו בארה"ב אם זה מצדיק את הפרש המחירים.

אופל קורסה 2003

פורסם

תעשה חיפוש באיביי תחת השם "ליין דרייבר", יש מוצרים כאלו לקיקר, קלריון, אלפיין ועוד רבים וטובים.

אחרי שתדע מה יש ומה מתאים לך תברר הפרשי מחירים וכדאיות.

מתחדשת*

פורסם

מה דעתכם על סאב רוקפורד p1 בתיבה אטומה קטנה (1 קיוביק)? יכול להתאים?

אופל קורסה 2003

פורסם

יש לך עוד אופציה- קיקר C12, שאני אישית יותר אוהב מהרוקפורד.

אבל הכל תלוי באוזן שלך- תשמע מספר אופציות בתקציב שלך ותחליט.

בקשר לגודל הרמקולים- אם אני לא טועה המידה היא 5.25 אינצ'.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

• תוכן חדש...