Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוראל - רציתי לכתוב לך את זה בה"פ, אבל אני אכתוב את זה כאן, עדיף.

מה אתה מתווכח עם PIZO, הוא רוצה לחשוב שהסיטרואן יותר איכותית, שיחשוב, מה אכפת לך?

אי אפשר להתווכח עם עיוור, אתה מראה לו צבע ירוק והוא חוזר ואומר שזה אדום, אז שיחשוב שזה אדום.

הרוח הכללית של השרשור מובילה לכיוון הסופרב למעט אנשים כמו CX25GTI, שהוא גם אם סיטרואן יוציאו חרא עם 4 צמיגים (וזה בערך רוב המכוניות שלהם בשנים האחרונות) יגידו שהן הכי טובות ויגן עליהם בחירוף נפש.

מילא ה-308 מול הגולף, מילא 207 מול הפולו הקשישה, אבל 407 מול פאסאט? כאן כבר היית צריך להבין שאין עם מי לדבר.

נכון, PSA יותר איכותיים מהקונצרן וכל האירופאים המבינים יודעים את זה, רק מעניין שבעוד שכל היצרניות האחרות מתרסקות, VW ממשיכים לגדול.

ואני בכלל לא רוצה להתחיל לדבר על אמינות...

אני מבין שאתה נעול בסטיגמות שלך,אבל מי שצולל בסקרי אמינות זה נכון..VW דווקא psa בעלייה קבועה..אז על איזה אמינות ואיכות אתה מדבר?תראה כמה צרות יש לרוכשי פולקסווגן, בכל שני וחמישי סיפור חדש בעיתון על תקלות בגולף או בפולו ועל הטרטורים של צמפיון כלפי הלקוח..אז אתה מדבר על עיוורים??אני במקומך לא הייתי כותב כל כך הרבה, במיוחד שההבנה שלך בתחום הרכב שואפת.. לאפס,אבל כנראה שאין מה להתווכח עם אחד שחושב שרק הוא מבין וכל מי שלא מסכים איתו טועה,חביבי סגנון הכתיבה שלך מעיד על מי שאתה ועל "ההשכלה" שלך בתחום הרכב.שיהיה לך יום טוב.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שנחמד בעולם הגדול ובמיקרו-קוסמוס הקטן שלנו שנקרא "קארז-פורום" -

זה היכולת של כל אדם להעדיף פריט אחד על משנהו -

גם אם המדובר בשיקול סובייקטיבי.

אפשר לומר על הנייר שלמוצר א' יש את היתרונות האלה, האלה והאלה, ולפיכך הרי ברור שהוא עדיף על מוצר ב' - שיש לו יתרון בודד, ובכלל הוא נורא יקר.

אבל, לפעמים היתרון הבודד של מוצר ב' - לאדם מסוים הוא עדיף עשרות מונים על שלל היתרונות של מוצר א'.

יש שיגידו - הרכב הזה, הוא הטוב ביותר עד סכום כזה וכזה - ואני אגיד: מה זה הטוב ביותר? אם זה היה הטוב ביותר, הרכב היה נמכר משמעותית יותר, אם לא בארץ - אז וודאי במקומות בהם הרכבים זולים יותר מחד וההתייחסות אליהם סבירה יותר מאידך (כמו.. אירופה)

אז רכב זה עניין של טעם.

האם אפשר לומר שסופרב היא רכב מצוין שנותן תמורה נפלאה לשקל? כן, בהחלט - ייתכן שהוא נותן אפילו את התמורה הגבוהה ביותר ושזה רכב שכולו רק פלאים וניסים, יצירה מוטורית וכו' וכו'.

האם אפשר לומר שהסופרב עדיפה על הC5? אפשר לומר. אפשר לומר שעל הנייר זה רכב מודרני יותר, ו/או בטוח יותר ו/או עם תיבה אוט' טובה יותר או מנוע טוב יותר - או שיש לו גאדג'טים מודרניים יותר וטובים יותר -

אבל לטעמי - זה לא יהפוך את הסופרב לעדיפה על הC5 לכל אדם.

אני לדוגמה, כנראה שלא הייתי הולך על הסופרב אם היה לי הסכום הזה, אלא על הC5. למה? כי אני מאד מאד אוהב את הרכב, אני נהנה לנהוג בו (של קולגה לעבודה), נהנה לשבת כנוסע - והרכב הזה נפלא בעיניי - כך שגם מבלי לבחון את הסופרב, מה שיכולה להיות טעות לדעתם של הרבה אנשים - כנראה שהייתי הולך לי וקונה בשקט נפשי גדול C5, אם הייתי מחפש כזה רכב כמובן.

אבל - כל דיון בסופו של דבר מגיע לאיזה מלחמה הזויה, שבה כל אחד מתעצבן שדעתו לא הצליחה לשכנע את כלל יושבי הפורום.

כל היופי הוא שכל אחד נותן משיקוליו ופותח השרשור מוצא מה מבין כל השיקולים מדבר אליו ועוזר לו לבצע החלטה המתאימה לו. (שהרי אין החלטה נכונה או לא נכונה. יש מתאימה או לא)

אלו היו 60 שניות..

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אז אם נסכם -

*האיכות של הסופרב לא נופלת(ואולי טובה יותר) מזו של הC5.

*הרכב נבחן מול רכבים כגון הE קלאס ויצא משם עם תוצאה מדהימה.

*לרכב יש מנוע ותיבת הילוכים שעדיפים בהרבה על אלו של הC5.

ובנוסף יש לרכב שלל פיצ'רים שאני מאמין שאין בC5(נניח ואני טועה אז אפשר להתעלם מהסעיף הזה).

אם נחבר את כל אלו, איזה רכב (מבחינה הגיונית לפחות) עדיף?

אני מאמין שאלו שיבחרו בC5 במקרה הזה במקום בסופרב יבחרו בה מתוך אהבתם למותג(או שנאתם למותג הגרמני[VW]) או בגלל המראה של הC5 שאכן נמצא בעולם אחר מהסופרב.

כל שאר הסיבות נוטות לכיוון הסופרב.

פורסם

לא בדקתי את הסופרב, אבל אני מניח שהנוחות של הC5 עולה עליה. זה גם שיקול עבור חלק...

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

שכחת רק סעיף אחד גדול מאוד - סעיף הנוחות.

נתקלתי בלא מעט אנשים שקנו את ה-C5 (הקודמת) אך ורק משום שיש להם בעיות גב, וה-C5 היא המכונית היחידה בתקציב שפוי שלא מפרקת אותם אחרי כל נסיעה.

לא נסעתי בסופרב, ובהנחה שהנוחות שלה דומה לזו של הפאסאט - מדובר במכונית נוחה. עם זאת, קשה להאמין שהיא מתקרבת לסיטרואן בסעיף הזה.

אני אוהב את 2 המכוניות ואני לא לוקח צד במלחמה המוזרה הזו.

אבל לערוך השוואה ולהתעלם מהנוחות של ה-C5 זה מטעה. כמו להשוות בין דיפנדר לטוסון, להתעלם מיכולות השטח, ולהגיד שהטוסון רכב-שטח מוצלח יותר כי יש לו קרוז-קונטרול.

פורסם

ברשותכם, אחזיר את הדיון למסלול:

לגבי הקשקאי - אתה לא שוקל אותו נכונה. אם כבר, צריך לשקול אותה מול קטגוריה אחת למטה, כגון האוקטביה/גולף. הוא פשוט רכב כזה, רק מוגבה ומעוצב כמו ג'יפ. שקלתי אותו לפני שרכשנו גולף 160. אז ככה: הוא נראה. אבל הוא לא. כלומר, הוא נראה נוח, אבל אחרי 20 ד' אתה מתחיל לזוז בכסא בחוסר נוחות. הוא נראה נוח לתפעול, אבל כשאתה מנסה אתה מבין שכפתורי השליטה מההגה מעצבנים. הוא גם נדמה זריז אבל הוא לא. לכן, אם המראה שלו ממש מוצא חן בעיניך, בצע עליו נסיעת מבחן. אם לא - וותר.

בנוסף, במאמר מוסגר, אני מקווה שהוויכוח שאתה עד לו, לא ימנע ממך לשאול כאן שאלות נוספות, ואגב אני לא ממקדשי הסקודה ולא מאוהדי סיטרואן, וגם אני אמליץ לך לנסות את שתיהן ולהחליט לבד. מה שכן, כל הנקודות שהועלו כאן יכולות לתת לך קנ"מ מה לבחון בעת נסיעות המבחן. לכשעצמי, לא נהגתי על הסופרב ולא נסעתי ב- C5. אבל כנראה שה- C5 היתה קורצת לי יותר (אם הייתי מחפש כזה רכב), בשל הנוחות (הנטענת) והמראה (שברור כי הוא עדיף). בכל תוכנית רכב בריטית, לא משנה כמה משבחים את הסופרב/אוקטביה, תמיד מישהו יגיד - כן, אבל יש לי בעיה לרכוש את הרכב בשל הסמל שלו (כלומר בשל מה שהוא מייצג, ובישראל - הוא הרי מייצג בעיקר מוניות ). אוהדי הסקודה לא חושבים שזו סיבה טובה, והרי עובדה שהם קנו. אני חושב שה אינדיבידואלי ואם לך זה יפריע (לי זה קצת מפריע, למשל) אז זה לגיטימי. בדיוק כמו העובדה שסקודה נותנים רק שנתיים אחריות ולא שלוש (אפילו ארבע) בסיטרואן.

אני בכלל עשיתי את המהלך הכי פחות "הגיוני" קניתי גולף (רחמנא ליצלן) ב- 170K. אבל אין מאושר ממני כל פעם שאני מתיישב בה. כל אחד ומה שמתאים לו (ולי התאים האבזור הבטיחותי ותוצאות מבחני הריסוק, ביחד עם זריזות של שד ועיצוב פנים מעולה).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חבל שהשרשור הפך לוויכוח כזה גדול, אבל למען האמת זה בסה"כ מראה שמדובר בשנירכבים מצויינים שלכל אחד מהם יש קבוצה גדולה של סנגורים.

אני אישית, כמו שציינתי בהתחלה, גם אוהב מאוד את הנוחות הסיטרואנית שהיא מובהקת ב-C5 על כל גרסאותיה. האמת היא שכמו שאמרו פה בדיוק מעלי, גם לי הייתה קצת סלידה מהמותג סקודה, אבל בתקופה האחרונה למדתי להעריך את האיכויות שלו. אני חושב שלסקודה באמת יש פרונט מכוער וגם בי הסמל שלה לא מעורר אמוציות גדולות, אבל אם רכב מוערך כל-כך כנראה שיש דברים בגו וצריך להניח סטיגמות ותחושות בצד ולבדוק בצורה אובייקטיבית. גם באופן רגיל אני תמיד מתלבט לגבי מה אני מעדיף ברכב, את האיכות והמוצקות הגרמנית (כמו שלמדתי לגלות שגם הסקודה נותנת) או את הנוחות הצרפתית. ואם אתם אומרים שהקשקאי בכלל לא בקטגוריה מבחינת נוחות ומרווח פנימי אז נרד מהעניין.

אני אלך עם אחי (למקרה שלא שמתם לב להודעת הפתיחה הרכב הוא בכלל בשבילו) לעשות נסיעת נסיון על הסקודה והסיטרואן ונראה מה ילד יום.

פורסם

הייתה לי C5 שנת 2002

נוחות נסיעה ברמה של סדרה 7

כוללת את כל הג'אדטים החדשים

עברתי להונדה אקורד 2008 בלי פרטרוניק כשב-C5 היה 2002 לעומת 2008

נוחה יותר מכל היפנייות ללא ספק

אך מאכזבת בביצועים ואינה אמינה

אז הבחירה היא לדעתי נוחות או אמינות

פורסם

בוא נסכם.

חשוב לכם כל הגאדג'טים והתמורה לשקל? =סופרב.

נוחות ועיצוב? =C5 .

זהו.

ולSargaroS מה זה פרטרוניק?

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
חבל שהשרשור הפך לוויכוח כזה גדול, אבל למען האמת זה בסה"כ מראה שמדובר בשנירכבים מצויינים שלכל אחד מהם יש קבוצה גדולה של סנגורים.

אני אישית, כמו שציינתי בהתחלה, גם אוהב מאוד את הנוחות הסיטרואנית שהיא מובהקת ב-C5 על כל גרסאותיה. האמת היא שכמו שאמרו פה בדיוק מעלי, גם לי הייתה קצת סלידה מהמותג סקודה, אבל בתקופה האחרונה למדתי להעריך את האיכויות שלו. אני חושב שלסקודה באמת יש פרונט מכוער וגם בי הסמל שלה לא מעורר אמוציות גדולות, אבל אם רכב מוערך כל-כך כנראה שיש דברים בגו וצריך להניח סטיגמות ותחושות בצד ולבדוק בצורה אובייקטיבית. גם באופן רגיל אני תמיד מתלבט לגבי מה אני מעדיף ברכב, את האיכות והמוצקות הגרמנית (כמו שלמדתי לגלות שגם הסקודה נותנת) או את הנוחות הצרפתית. ואם אתם אומרים שהקשקאי בכלל לא בקטגוריה מבחינת נוחות ומרווח פנימי אז נרד מהעניין.

אני אלך עם אחי (למקרה שלא שמתם לב להודעת הפתיחה הרכב הוא בכלל בשבילו) לעשות נסיעת נסיון על הסקודה והסיטרואן ונראה מה ילד יום.

הויכוח זה חלק מהפורום בלי זה לא היה עניין.

תעדכן,ואם הבחירה של אחיך תהיה מבין שני הרכבים האלה הוא בכל מקרה יהיה שבע רצון.

פורסם

ב C5 החדשה לא נסעתי אבל בסופרב ביצעתי נסיעת מבחן (שקלנו אותה כמחליפה למאליבו). האוטו מגיב טוב, מאובזר לעייפה אבל נפסל בגלל המושבים שלנו היו מאוד לא נוחים למרות קרוב לחצי שעה של נסיונות כוונון.

בינתיים אחרי נסיעת מבחן בסופרב, ב S60 ובמאליבו החדשה אבא שלי החליט שהוא נשאר עם המאליבו הנוכחית עוד שנה ואז בוחן את ה C5 כי רכב עם טכנולוגיה מתקדמת שרק יצא עלול לסבול ממחלות ילדות ואנחנו מעדיפים לתת לאחרים לגלות אותן וליצרן לפתור אותן לפני שאנחנו קונים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא חושב שיש סיבה ל"מחלות ילדות". הטכנולוגיה המתקדמת יותר או פחות היתה קיימת כבר בדגם היוצא ועל האמינות שלו יש דיון אבל מנסיוני הוא אמין ביותר.

הC5 החדשה לא רכב חדש. לא חושב ששלבו שם איזה טכנולוגיה פורצת דרך שלא היתה בשימוש קודם.

לקחות את הרכב הקודם, מתחו אותו ושיפרו איפה שצריך (לא שיפרו במקומות אחרים שהיה צריך).

פורסם

אם היה מדובר במתיחת פנים בכלל לא היה חשש (להיפך. במתיחות פנים מתקנים את מחלות הילדות של הדגם) אבל כאן מדובר באוטו חדש לגמרי.

אישית אני מוכן להתפשר על הרבה דברים ברכב אבל לא על נוחות ולא על בטיחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...