Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יש דוקטור קוורט (MD) :-)

ולשאלתך הסדרות הגבוהות הם הQ ויש כמדומני עוד סדרה שמתומחרת גבוה.

1000 שח לא יספיקו לך לסדרה גבוהה.האם שווה את המחיר ? לדעתי לא.

למה דווקא החברה הזו? מה שאר הרכיבים שלך?

פורסם

מתקין מערכות שהוא קודם כל חבר טוב המליץ עליהם ואני די סומך עליו.

לכן חשבתי להקצות כ-3K למערכת (ולא מעבר לסכום הזה) בהקצאה של 1K לרדיו דיסק (פיוניר 6050), 1K לרמקולים קומפוננט ועוד 1K למגבר, אבל אני פתוח לשמוע הצעות לחלוקה אחרת של הרכיבים (אני מניח שמנוסח הפוסט מבינים שאני ממש לא מתמצא במערכות).

תודה.

פורסם

אם יש לך חבר מתקין מערכות למה שלא תקפוץ אליו ושישמיע לך כמה סטים ותראה למה אתה מתחבר הכי הרבה.

לגביי החלוקה במידה ואתה מעוניין בחדש בלבד תוכל לבנות מערכת סבירה מינוס כי ב3 K קומפוננט טוב מגבר טוב ר"ד טוב ותצטרך גם סאב קשה למצוא במידה ואתה פתוח להצעות של יד שניה האפשרויות שלך יעלו.אבל הכי חשוב זה לשמוע רמקולים לפני קניה.דרך אגב יש מפגש בקרוב מאוד ושם תוכל להתרשם ממספר רב של מערכות ולהחליט מה הכי מתאים לך.

פורסם

אני מעוניין ר בסט חדש.

אין לי צורך במגבר, זה בסה"כ רכב שני שאני מביא את הילד מהגן, פה ושם סידורים וכו', אבל בכ"ז רוצה להינות משמיעה סבירה.

אם "תתעקש" שכדאי לי להשקיע קצת יותר אז לא תהיה לי בעיה למתוח את התקציב, אבל נראה לי שאין צורך.

הרכיבים שאני חשבתי עליהם זה קודם כל ה-HU פיוניר 6050 (יעלה לי 1,000 ש"ח של עוזי רדיו עם אחריות ל-3 שנים). אגב, מה מפריע לי ברדיו הזה הוא ה-USB ש"מידלדל" באמצעות כבל ולא יציאה מובנית ישירות מהפאנל עצמו.

הרכיב השני רמקולים קומפננט של MB QURD מדגם 216 שהמליצו לי עליהם, רק שאני קורא פה בפורום ביקורות כ"כ לא טובות שאני מתחיל להירתע מהם.

לבסוף רציתי להוסיף מגבר בערך של כ-1 עד 1.2K (אין לי מושג איזה) וייצור מערכת שמע סבירה (ללא סאב).

נשמע הגיוני?

פורסם

MB QUART על סדרותיה לא היו הבחירה הראשונה שלי. הם מאופיינים ב"סאונד גרמני" טהור (קר, חד, נקי).

ב 1,000 ש"ח ניתן לרכוש רמקולים לא רעים בכלל ובתקציב הזה הבחירה שלי הייתה מורל דוטק (עם חריגה קטנה מעלה).

גם רמקולים של הרץ מדגם היי-אנרג'י נותנים תמורה נהדרת לכסף, אך לדעתי הם מעט יקרים יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

על טעם וריח אין על מה להתווכח.. - אבל אני ממליץ שתשמע סט או שניים של MBQ לפני שאתה רוכש

סדרת ה Q היא ישנה. בשיטוטיי הרבים ברחבי אירופה שמעתי דברים טובים על ה PVI :

http://cgi.ebay.com/MB-QUART-PREMIUM-PVI-216-6-5-COMPONENT-SPEAKERS-PVI216_W0QQitemZ290324874716QQcmdZViewItemQQptZCar_Speakers?hash=item4398b605dc&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1234%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

קח בחשבון שאלו כבר לא מיוצרים בגרמניה אבל זה לא באמת אומר הרבה.

...CASKA for life

פורסם

או.קיי.

אז ככה (כדי להיות פרקטי דווקא בגלל כל "ים" הידע שיש בפורום וכדי לא להתבלבל:

1. ע"פ ההמלצה שלכם, אני "ארד" מה-MB QURD. האופציות הטובות ביותר הם ההרץ אנרגי' והמורל? אילו דגמים ספציפיים?

2. HU אני מאוד בקטע של פיוניר (בעיקר כי חוץ מהם אני לא מכיר כלום, להוציא "אלפיין" שהם הרבה יותר יקרים), אני מתלבט בין 3 דגמים והם ה-6050 ה-7050 וה-880 שמחירו גבוה מאוד ולכן מוטל בספק.

אם לדעתכם לא כדאי, אשמח לקבל המלצה נוספת, אבל אם אפשר לא רק דגם, אלא למה או במה הוא יותר טוב.

3. מגבר- עדיין לא "נסגרתי". אתם ממליצים על ה-JBL אבל לא ידעתי (כן, אני מאוד "ירוק" במערכות...) שהם בכלל מייצרים מגברים. חוץ מזה, אני מעדי, מגבר שדווקא עולה קצת יותר מ-600-700 ש"ח אלא יותר לכיוון ה-1,000-1,200 ש"ח (בעיקר כדי לקבל איכות טובה יותר)

פורסם

1. למה .? DLS או פוקאל פחות טובים.? יש עוד אופציות לא פחות טובות

2. 7050 עולה 1900 שח ו 880 עולה בסביבות 3000....עם תקציב של 3000 שח למגבר HU וקומפוננט הם לא

באים בחשבון ,קלריון 785 לדעתי הוא הHU הטוב ביותר בשוק למחיר שלו לחדש ,ב-1400 שח אתה מקבל

רדיודיסק עם חיבור USB שליטה על IPOD יציאות של 6V אקולייזר פרמטרי ממיר 24 ביט

קרוס אובר3WAY ו-TIME ALIGLMENT מדובר ברדיודיסק מעולה למחיר שלו.

3.מגבר יקר יותר הוא לא בהכרח איכותי יותר המגבר JBLCS60.4 הוא מגבר איכותי וזול ובין הטובים

ביותר ביחס למחיר שלו.

פורסם

לי יש סט מהסדרה של Q ואני בהחלט מסכים עם איתמר שהסאונד הוא קר וחד.נימקי ציין שהכל עניין של טעם וגם הוא צודק ומומלץ לך בכל פה ,למרות כאבי הראש הכרוכים בזה לנסות להקשיב לסטים שונים שיתנו לך נקודות למחשבה.

אם אתה הולך להרכיב את הסט הזה ללא סאב-אתה עלול לנחול אכזבה.הוא לא מצטיין בבאס בלשון המעטה.

בהצלחה

פורסם

או.קיי. מתחילה להתגבש מערכת:

1. HU פיוניר 7050.

2. רמקולים- קומפוננט : שלוש אפשרויות: הרץ' אנרג' (אשמח לקבל דגם ספציפי בסקלה של 1K), מורל או פולס. אשמח להמלצה מבין שלושתם. אגב, קומפוננט של בוסטון גם מאוד 'קורץ' לי. איך הם?

3. מגבר- עדיין נשאר פתוח. ישנה את ההמלצה ל-JBL שנשמעת לא רע, אבל יש אולי מגבר טיפונת יותר איכותי? מה עם בזוקה? פיוניר?

בגלל בעייה חמורה של זמן אין לי אפשרות ללכת לשמוע בחנויות (ואני יודע שחבל... )

פורסם

אנרג'י זאת סדרה של הרץ. ההיי-אנרג'י לטעמי עדיף, אך חורג מתקציבך.

אם ההתלבטות היא בין הפולס לטמפו לאנרג'י - הטמפו עדיף, סט שנותן תמורה פנטסטית לכסף. הפולס לא הרבה אחריו והאנרג'י בסוף.

את הרמקולים של בוסטון אני לא מכיר ולא אוכל לחוות דעה. הרדיו דיסק שבחרת בסדר גמור, יספיק למשתמש הממוצע.

לגבי מגבר, אתה מחפש מגבר חדש או משומש סביב ה 1K?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תוך כדי התלבטויות אני גם מתחתי טיפה את התקציב, ולכן גם החלטתי "ללכת" על ה-7050.

לגבי רמקולים, אני מקבל את ההמלצה על הטמפו. איך נקרא הדגם בדיוק? יש איזשהו קישור?

ואגב, בהתלבטות בין הטמפו לפוקאל מה מומלץ?

לגבי מגבר, (ובכלל לגבי כל המערכת), אני רוצה לקנות רק חדש, אפילו אם זה אומר שאני אצטרך למתוח עוד את התקציב.

אגב, שאלה שלא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית פה בפורום, אם אני שם קומפוננט מקדימה, התוספת של רמקולים מאחורה יתרמו לאיכות השמיעה או לא?

וכמובן הרבה תודה (לכולם) על העזרה.

• תוכן חדש...