Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שהרבה אמרו פה זה תלוי ברכב.

הרכב שלי פג'ו 206 אחרי שניתקתי את המצבר בשביל להתקין את המערכת, הופיע המנורה של המצבר נסעתי למוסך כדי לאפס את כול ההאזהרות.

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

פורסם
אפשר גם לחבר מטען לרכב עם שעון שבת

שיעבוד עד חצי שעה ביום

ונסיע טובה וחזרה טובה רק לא לשכוח לנתק את המתעון לפני חוזרים להישתמש ברב

וכך לא חושב עם הרכב רגיש לניתוק מצבר או לא

נכון להיום יש מספר רכבים שמחיבים חיבור למחשב לאחר ניתוק מצבר

נסיעה טובה וטיול נעים

אורי

לא מומלץ להטעין מצבר כאשר הוא מחובר לרשת החשמל ברכב. מתח הטעינה עלול להיות גבוה מספיק כדי לגרום נזק לאלקטרוניקה של יחידות הבקרה..

אז אם לחבר מטען כמו שצריך לרכב יש לנתק מצבר, לתקופה של חודש אפשר פשוט לנתק מצבר וזהו.

פורסם

דניאל אני לא מסכים עם דברייך כיוון שאני עושה זאת שנים ברכבים הכי חדישים ויותר מזה אני אומר לך כי ברכב חדש לדומא מונדיאו דגם טיטניום שבו קיימים המון מחשבים ברכב, בעת ביצוע תכנות לאחד מהמחשבים הרכב חייב להיות מחובר למטען גיבוי אחר זה עלול לעלות בשריפת כמה מחשבים מניסיון כמובן אני מדבר ולא משום דבר אחר.

פורסם

מה הם הנחיות הייצרן פורד במקרה שאתה צריך לפרק את לוח השעונים או לפרק אלטרנטור או להחליף את התאורה של הסלון (את כול הבית) ?

אני מניח שהייצרן כותב שיש לנתק את כבל המינוס ולא ממליץ לחבר שום גיבוי.

גם גולף דור 5 מצויידת 'בהרבה' מחשבים החל ממחשב הרכב ועד מחשב נוחות הכולל אפשרות דיאגנוסטיקה על ערוץ CAN-BUS וערוץ LIN לווישרים אחוריים ולפופיק של י:-)

לא קיימת שום הנחייה של הייצרן שאסור לנתק את המצבר או לחבר מצבר גיבוי ואני מספר לך מנסיוני שכבר הספקתי לפרק את המצבר כ-6 פעמים ושם דבר לא נשרף או נוצרה בעייה כולשהי.

איזה כייף לי :)

פורסם

מהכרות עם התחום של "אחסנה יבשה" בצבא ,

המצבר הוא בעייה קלה ...לעומת הבעיות הגדולות הנגרמות מהשמן ה"עומד".

לכן מומלץ להניע מדי פעם.

פורסם
מה הם הנחיות הייצרן פורד במקרה שאתה צריך לפרק את לוח השעונים או לפרק אלטרנטור או להחליף את התאורה של הסלון (את כול הבית) ?

אני מניח שהייצרן כותב שיש לנתק את כבל המינוס ולא ממליץ לחבר שום גיבוי.

גם גולף דור 5 מצויידת 'בהרבה' מחשבים החל ממחשב הרכב ועד מחשב נוחות הכולל אפשרות דיאגנוסטיקה על ערוץ CAN-BUS וערוץ LIN לווישרים אחוריים ולפופיק של י:-)

לא קיימת שום הנחייה של הייצרן שאסור לנתק את המצבר או לחבר מצבר גיבוי ואני מספר לך מנסיוני שכבר הספקתי לפרק את המצבר כ-6 פעמים ושם דבר לא נשרף או נוצרה בעייה כולשהי.

מרק אני עובד בהתאם למה שמחשב הדיאגנוזה שלי מדריך אותי ובפרוש במקרה של החלפת אחד מהמודולים לא נדרש לנתק מצבר אלא לסובב את סוויץ המפתח למצב 0 ולהחליף ולאחר מכן למצב 2

שהתוכנה תעבור מהישן לחדש, ולגבי התכנותים הוראה מפורשת קיימת מיצרן הרכב כי יש לחבר גיבוי למצבר הרכב.

כמובן לא אתווכח איתך כיצד זה אמור להיות בגולף אך אצלי כך הוא המצב.

יש לציין שהמודול היחיד שבו נדרש לנתק את המצבר הוא RCM (מודול כריות אויר).

פורסם

אסור לבצע טעינה בזמן שמצבר מחובר לרשת החשמל, זהו כלל בסיסי בחשמל רכב, כוון שבסיום הטעינה, מתח הטעינה יכול להגיע ל 18 וולט ואף יותר לקראת סיום שלב הטעינה הסופי וזה כבר מידת מתח שיחידות בקרה אוטומוטיביות לא "סובלות".

בכלל רצוי לבצע טעינה כאשר המצבר מחוץ לרכב, בודקים שגוף המצבר תקין ויבש, פותחים פקקים אם יש ומשלימים מים מזוקקים ומבצעים טעינה בעמדת טעינה מאווררת ומסודרת.

יש כמובן סייגים, בביצוע תכנות מתג ההצתה פתוח ויש צרכנים ברכב שפועלים ולכן המטען נותן כיסוי במידה ומתח המצבר נמוך, וזה מבטיח שמתח הטעינה לא יהיה גבוה או נמוך מדי וכך שומרים שלא תיפגע יחידת הבקרה שנמצאת בתהליך תיכנות, עם המצבר חלש. אני אגב ממליץ בזמן תיכנות מחשבים ברכב לחבר מצבר תקין וטעון במגביל למצבר ברכב.

מהכרות עם התחום של "אחסנה יבשה" בצבא ,

המצבר הוא בעייה קלה ...לעומת הבעיות הגדולות הנגרמות מהשמן ה"עומד".

לכן מומלץ להניע מדי פעם.

מדובר רק בחודש, שום דבר ללא יקרה לשמן מנוע.

פורסם

אני רק יתקן שלתכנות אני לא משתמש במטען רגיל אלא במעיין מגבה מיוחד שלא ייתן את המתח הגבוהה שדניאל הציג בתשובתו הקודמת.

אני לא יודע להסביר את העבודה הפנימית שלו כיוון שלא בדקתי אך זה רכיב יחסית קטן גודל של לפ טופ ועובי של מחשב PC בייתי ממנו יוצאים שתי פרובים שמחברים למצבר וגם חוט עם שקע מצת לטעינת מחשב הדיאגנוזה.

כביכול המכשיר הזה מגבה את כל המערכת של התכנות שלא יהיו שום נפילות.

עוד הוסיף שברגע שאני מתניע את הרכב המכשיר יודע לזהות את זה ושומעים ממנו מעיין תקתוקים ונכבית מנורת ה"טעינה" שלו זאת אומרת שמתנתק המעגל בינו לבין הרכב.

פורסם
מרק אני עובד בהתאם למה שמחשב הדיאגנוזה שלי מדריך אותי ובפרוש במקרה של החלפת אחד מהמודולים לא נדרש לנתק מצבר אלא לסובב את סוויץ המפתח למצב 0 ולהחליף ולאחר מכן למצב 2

שהתוכנה תעבור מהישן לחדש, ולגבי התכנותים הוראה מפורשת קיימת מיצרן הרכב כי יש לחבר גיבוי למצבר הרכב.

כמובן לא אתווכח איתך כיצד זה אמור להיות בגולף אך אצלי כך הוא המצב.

יש לציין שהמודול היחיד שבו נדרש לנתק את המצבר הוא RCM (מודול כריות אויר).

ניצן, לגבי התיכנות אני מסכים איתך, אני מדבר על רכיבי חשמל אחרים ולאו דווקא על תיכנות מחדש של ה-ECM.

דרך אגב למה אתה מתכוון שמחשבים נשרפו ? ולמה שהם יישרפו ?

פורסם

לא ישרפו, זה רק ביטוי מז'רגון המוסכים.

בזמן תיכנות, אם מתח יחידת הבקרה שעוברת תכנות ירד מעל רמה מסוימת התהליך יופסק ויחידת הבקרה לא תיהיה יותר שמישה.

יש לציין שגם אם יופסק הקשר הפיזי בין הסקנר ויחידת הבקרה בזמן התכנות התוצאה תהיה זהה.

יש תהליכי תכנות שאורכים גם יותר משעה, עם המצבר חלש ברכב אזי עלול להגרם מצב כזה.

פורסם

כן אני כתבתי לך בשפת העם ודניאל בשפה הנכונה.

בעבר לאחר תכנות שבו נפל למאבחן אצלנו מתח המצבר לרכב לא היה ניתן לתקשר יותר או לתכנת מחדש את לוח השעונים מחשב המרכב ומחשב ניהול המנוע עלות של כ- 30000 שקלים.

אבל מטעויות לומדים.

פורסם

תיכנות מחדש = צריבה מחדש של ה-EEPROM זה יכול לקרות גם בכול מחשב PC בזמן שמבצעים עידכון ל-BIOS. אומנם היום רוב ה-BIOS הם מסוג CrashFree BIOS.

פורסם

קיים פתרון נוסף המאפשר לשמור את המצבר טעון.

התקן שמחברים למצבר (או לשקע המצית אם שקע המצית לא קשור ל "סוויץ").

התקן סולרי הממיר אור (לא דווקא אור שמש ישיר) למתח המתאים לשמירת המצבר טעון.

פתרון לא יקר. פחות מ 40 דולר כולל משלוח לארץ.

קישורים :

חיבור ישיר למצבר :

http://cgi.ebay.com/12-Volt-Solar-Battery-Charger-Car-Truck-Boat-w-Clips_W0QQitemZ280363851869QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4146fce05d&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1205%7C293%3A1%7C294%3A50

חיבור לשקע המצית

http://cgi.ebay.com/Compact-Solar-Cell-Panel-12v-Car-Truck-Trickle-Charger_W0QQitemZ380133555454QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5881b9bcfe&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1205%7C293%3A1%7C294%3A50#ebayphotohosting

http://stores.shop.ebay.com/Chaslyn-Company__W0QQ_armrsZ1

אחד ממש חזק יותר . 5 וואט

http://cgi.ebay.com/5W-18V-Solar-Panel-Car-Boat-RV-Battery-Charger-new_W0QQitemZ250450447018QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a50028aaa&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1205%7C293%3A6%7C294%3A50

solar2.jpg

פורסם
מטען סולארי, במיוחד בגדלים קטנים לא מסוגל לשמר מתח מצבר בזמן תכנות.

הכוונה למנוע את הצורך בניתוק המצבר ולכן לא יהיה צורך בתכנות.

כל הסיפור של התכנות בשרשור נולד מתוך כך שהוצע לפותח השרשור לנתק את המצבר.

שמוש בהתקן זה מונע את הצורך בניתוק של המצבר וכך אין צורך לתכנת.

• תוכן חדש...