Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עבר מעט זמן מאז שנעזרתי בכם, מקווה שתוכלו גם לעזור לי הפעם.

אני בקרוב מתקין פרוססור של ALPINE ה 701 עם הControler שלו, בחתימה שלי מצויינים הרכיבים שלי.

רציתי לדעת מאיזה חיתוכים וסלופים כדאי להתחיל את הכיוונים של המערכת, היום הקרוס שלי עובד בסלופ 12DB למיד והטוויטר ואם אני לא טועה בסלופ 18DB לסאב.

החיתוכים כרגע הם:

סאב 80HZ

מידבאס 80HZ ו3.5KHZ

טוויטר 3.5KHZ

כאשר אתקין את הפרוססור חשבתי על ההגדרות הבאות ורציתי לשמוע מה דעתכם:

סאב 63HZ סלופ 18

מיד 63 HZ ו3.5KHZ סלופ 12

טוויטר 3.5KHZ סלופ 24

אני בטוח שאין כמו שמיעה על מנת להחליט, אך רציתי לשמוע מה אתם חושבים מנסיונכם, על הסלופים והחיתוכים ואולי גם כמה מכם מחזיקים רכיבים כמו שלי, אז יעזור לי לדעת מה מוגדר אצלכם.

על פניו נשמע לי הגיונית שסלופ 24 הכי בריא לטוויטרים על מנת ליצור שיפוע חד ולא להשמיע תדרים נמוכים מידי, אך אולי אני טועה.

דרך אגב, האם השימוש בפרוססור הוא פשוט ואינטואטיבי?

תודה מראש.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

למרות שקשה להגיד בלי לשמוע וזה קצת ירייה באפילה

אבל לדעתי החיתוכים בנקודות הנכונות אבל הסלופים לא מתאימים לדעתי

את הסאב הייתי חותך ב12DB סלופ

את המידים ב LOW הייתי חותך ב 18DB וב HI ב 12DB

את הטויטרים הייתי חותך ב 12DB

זה נכון שאסור שטויטרים יקבלו תדרים נמוכים אבל לחתוך אותם ב 24DB זה קצת מוגזם לדעתי

והשילוב עם המיד יהיה פחות טוב בתדרי החיתוך

אבל שוב בלי לשמוע אי אפשר לדעת מה יתאים

פורסם

לפי מה שאתה כותב אתה עושה רושם של מישהו שמבין עניין ובמצב כזה אין מה לייעץ ליכוונים זה מאוד אישי כל רכב לפי ההתקנה והרכיבים שבו , הדבר היחידי ליעץ זה "גבולות גזרה" על מנת שרכיבים לא ינזקו אבל אם אתה מבין עניין אז גם את זה לא צריך לייעץ.

:arrow:

נ.ב

(סתם שמתי את הסמיילי של החץ . אין לי מושג מה הוא אומר)

פורסם

אתה מתכוון לעבור לשלושה חלקים אקטיבית?

הממשק של ה701 דרך הקונטרולר פשוט לחלוטין. [עוד יותר פשוט דרך מכשיר דאבל דין תומך :wink:]

בלתי אפשרי לכוון מערכת בהתכתבות, אך מספר דברים:

1. תתחיל מכוון "לפי היצרן". רוצה לומר בנק' החיתוך המקוריות של הקרוסים המקורים של האלמנטים ומשם תתחיל לשחק.

2. חשוב יותר מכל דבר לטוויטר ולמיד להיות "דבוקים". על פי רוב זה נעשה באמצעות סלופים של 6DB ו12DB, אך זה בהחלט משתנה מסטאפ לסטאפ.

3. גם אם למישהו יהיה את אותו סטאפ בדיוק, את אותם רכיבים, לא תוכל "להעתיק" את הכוונים משום הבדלי גודל חלל, מיקומי אלמנטים שונים ואקוסטיקה מאותגרת.

4. בשלב מאוחר יותר בעת טיפול בפאזות ובTC אתה תראה שזה פשוט תענוג.

פורסם

באמת אי אפשר ממש לאמר לך איך לכוון מערכת בהתכתבות, אבל יש דברים שחוזרים על עצמם כמעט בכל רכב ורכב.

סאב - מהנסיון שיש לי עד עכשיו, נשמע טוב יותר לרוב כשחותכים אותו בסלופ גבוה - כלומר 24, 36 או 48

רצוי גם שתנסה לחתוך את הסאב בנד-פאס עם ה701 מאפשר את זה, השיפור בתוצאה יכול להיות משמעותי.

מעבר לזה אחרי שכוונת את הסאב תנסה גם לשחק עם הפאזה שלו.

תיקח בחשבון שחיתוך של הסאב בתדר 80 בסלופ 24 יכול להשמע לך טוב יותר מחיתוך של הסאב בתדר 63 בסלופ 12... זה גם משחק שרצוי שתנסה אותו או 50 ב12 לעומת 60 ב24... וכן - כל פעם לשחק עם הפאזות של הסאב ושל המידבאסים...

מידבאסים - היות ואתה משחק כאן נגד הסאב - תנסה לחתוך אותם או בסלופ זהה לסאב (סביר להניח שתצטרך להפוך לאחד משניהם את הפאזות - תנסה פעם רק את הסאב, פעם רק את המידבאסים ופעם את שניהם ותראה מתי התוצאות הכי טובות) או בסלופ שהוא חצי מהסאב כלומר 12 לעומת 24 או 24 לעומת 48 או 36...

הייתי מציע לך לנסות בכוח לשמור על המידבאסים בסלופ של ה12 לפחות להתחלה וזה בגלל השילוב שלהם לטוויטרים.

את הטוויטרים תנסה או ב6 או ב12 - וכמובן, תנסה גם משחקי פאזות.

תנסה בין הטוויטרים למידבאסים לשחק לפחות בשלושה גבהים של נקודות חיתוך סלופים ופאזות וכל פעם תנסה לשים לב מה אהבת יותר.

מציע לך קודם כל בכלל לכבות את הסאב, לכוון רק את הסט הקדמי ורק אח"כ להוסיף את הסאב לחגיגה תוך כדי כוון הגיין שלו כך שישתלב ולא ישתלט.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אי אפשר ככה מהראש לתת לך ייעוץ לחיתוכים ולמתלולים.

תתחיל מגבולות סבירים, ותשחק משם.

אני יכול להגיד לך שאצלי ברכב כרגע יש מידבס 8" בדלת, וטוויטר [עובדים בצורת 2 חלקים]

ונקודת החיתוך ביניהם היא 5000 הרץ, שהטוויטר הוא במתלול 12 דיבי, והמידבס ב 24 דיבי בשני הצדדים.

הבמה נשמעת גבוהה מאוד, רחבה, אם כי הפירוט מעט נפגע מעצם העובדה שאני "מכריח" רמקול 8" לנגן גבוה כ"כ,

אבל במקרים מסויימים עדיף לשמוע במה גבוהה, רחבה ומתוקנת, מאשר כל פיפס שיוצא מהנחיר של הזמר:)

אז מה שאני מנסה להגיד זה,

תתחיל בהתאם ליכולות של הרמקולים שלך ותתחיל לשנות חיתוכים לטעמך משם.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

צביקה , החוש השביעי שלך לא מאפשר לך להשתמש במתלול שכזה:)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות המעניינות, קיבלתי היום את הפרוססור :lol:, הגיע שלם ובריא.

למי ששאל אותי לגבי מעבר ל 3 חלקים, זה בתכנון וזה יהיה ברכב הבא שזה עוד שנה מהיום אלא אם לא אעמוד בפיתוי :-P.

לגבי החיתוכים, אני יודע שלא פשוט לתת הוראות דרך התכתבות והחלק הכי חשוב הוא השמיעה אך רציתי לקבל ממכם התרשמות ראשונית איך לגשת לעניין בצורה הכי נכונה וללמוד מנסיונכם ולעשות את זה פעם אחת בצורה נכונה.

אם הבנתי נכון אני צריך לעשות את הדברים הבאים:

1. להוציא בשלב ראשון מן המשוואה את הסאב ולצרף אותו כאשר הגעתי לסאונד שאהבתי עם המידבאס והטוויטר ודרך אגב היום הסאב בפזה הפוכה על מנת "להביא" אותו קדימה וזה עובד יפה מאוד.
  2. לראות בהגדרות יצרן את החיתוכים של המידבאס והטוויטר ולנסות את השילוב, ההמלצות של היצרן הוא למידבאס סלופ 18 ו2.4K זה לפחות מה שמוגדר בקרוס הפאסיבי ואני מעריך זה הגדרות היצרן לגבי המיד, לגבי הטוויטר, רשום חיתוך ב 2K (אך משום מה לא מצויין איזה סלופ), יורד יחסית נמוך לטוויטר, היום זה חתוך הרבה יותר גבוה, דרך אגב מה קורה כאשר מורידים את הנקודת חיתוך של הטוויטר, הבמה עולה יותר או להיפך?
  3. אם הבנתי נכון יש עדיפות לסלופ נמוך בטוויטר והמיד על מנת שיתמזגו, כרגע הבמה שלי מאוד גבוהה, הטוויטרים עושים ממש את עבודתם בצורה מעולה, נשמע שהסאונד כביכול מגיע בערך 15-20 ס"מ מעל הדש, אין לי מושג אם זה טוב, סביר או מעולה אך זה המצב, והבמה במרכז, ללא משחקי TC כיון שלא היה לי את היכולת ולא בטוח שאצטרך, אמרו לי שאם ניתן להימנע מזה אז עדיף כיון שזה לא בריא לאלמנט או משהו בסגנון.
  4. הביאו לי דיסק אודיופיל עם תדרים, האם להשתמש בזה על מנת לנסות לכוון את האקולייזר, ראיתי שיש גם גרפי וגם פרמטרי, אשמח לדעת מה ההבדל ובמה כדאי להתמקד על מנת שלא אהרוס מרוב משחקים בכיוונים.

חברה, שוב פעם תודה רבה על העזרה.

יוסי.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

דיסק אודיופילי כזה או אחר הוא דבר טוב על מנת להגיע לאיזה שהיא נקודת פתיחה , בסופו של דבר הכי יעיל זה לכוון לפי המוזיקה שאתה שומע ביום יום , כי בשביל זה בעצם המטרה מלכתחילה . קרה לי לא פעם ולא פעמיים שעם דיסקים מקצועיים הבמה שלי הייתה מעולה , וששמעתי דיסקים טובים "רגילים" התוצאה לא הייתה מושלמת . היום אני משתמש בדיסקים האודיופילים על מנת ללמוד את המערכת ולבחון אותה , את הפיין טיונינג אני עושה ביחס למוזיקה שאני אוהב לשמוע ביום יום.

לגבי הגובה במה - אל תידבק למה שמוגדר אודיופילי או SQ או כל כלל מקובל אחר , תידבק למה שניראה לך נכון ונשמע לך הכי מהנה , אחד היתרונות הגדולים של האקטיב עם פרוססור זה הכיולת לשלוט בדברים והיכולת לבדוק דברים.

אפרופו לבדוק דברים - לגבי נקודות חיתוך , סלופ ובמה , לפעמים נקודת חיתוך גבוהה תשפיע על גובה הבמה בצורה אחת ולפעמים הפוך , זה תלוי בכל כך הרבה דברים שזה בעייתי להגיד . סביר להניח שככל שהנקודת חיתוך תהיה נמוכה יותר ועם סלופ נמוך יותר כך הבמה תהיה נמוכה יותר (onep point source וכו). אבל בשביל זה אתה צריך ללמוד את יכולת והתנהגות הרכיבים - תבודד כל רכיב, תלך לנקודות המדוברות ותשנה את התדרים פעם לפה ופעם לפה ותראה איך ההשפעה של זה ואיך הוא נשמע . אחרי שאתה מוצא נקודות של גבולות גזרה תזכור לקחת מהם מרווח ביטחון לשאר הכייוונים.

לגבי הסאב , תכוון עם הסאב כמו כל רכיב אחר , הכי נכון זה למקסם את ביצועי המערכת כמו שהיא וזה אומר עם הסאב . דינו כשאר הרכיבים .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר, דווקא ההיפך

במקרה שלי, או של כמה קומפוננטים שלמדנו להכיר, דווקא מדובר בנקודת חיתוך גבוהה יותר, ככה טוב יותר.

מידריינג Hybrid Audio L4

• תוכן חדש...