Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאץ' במהירות

Romeo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש דרך לילמוד איך לעבוד עם הקלאץ' יותר מהר ויותר מדוייק?

אם יש למישהו פה טיפים שיהפכו כל העברת הילוך לכזו של מייקל שומאכר,

זה יתקבל בברכה.

תודה,

רומאו

פורסם

לפני שאתה לוחץ על הקלאץ' תכין את היד כבר על הידית הילוכים ואיך שאתה מתחיל ללחות עם הרגל תתחיל להעביר עם היד רק היד צריכה לבוא שניה אחריי הרגל כדי שתיהיה הפרדה לפני העברה ולא יהיה לך רעש של קווץ כזה

tAoS FoReVeR

פורסם

מייקל שומאכר לוחץ על כפתור על ההגה ואני בספק אם הוא בכלל מוריד את הרגל מהגז. בשביל זה החבר'ה ממגנטי מרלי בנו לו את כל האלקטרוניקה של הזו של הפרארי. כך שזו לא דוגמה טובה.

בכל מקרה, מיומנות שימוש בקלאץ' בה לידי ביטוי בעיקר בהורדות הילוכים, בשילוב עם טכניקות גז ביניים למיניהן.

לא נראה לי שזה ניתן להסבר סביר מעל דפי הפורום (לא שאני מספיק מומחה כדי להסביר)

פורסם

כן, אומנם מייקל שומאכר נוהג הפורמולה עם גיר רובוטי, אך הוא גם ידוע בהעברת הילוכים

שנמצאת על סף השלמות.

כמו שאומרים בפיאט על הסלספיד:"שומאכר קטן עובד שם בפנים". הכוונה עם הקלאץ' והגז.

אני נוסע עם גז ביניים, בולם בעזרת ההילוכים, אבל אני רוצה לשפר את מהירות העבודה בחיבור המצמד.

נ.ב.

תודה על האיצות

פורסם

שיפור המיומנות בשליטה על הקלאץ - עניין של תירגול גרידא

ככל שאתה יותר מכיר את הקלאץ של האוטו, וככל שאתה יותר רגיל אליו,

ככה אתה שולט בו יותר טוב. יש אנשים שלהגיע לזה יקח להם שבוע , שבועיים, חודש ושנה, ויש כאלה שמספיקה להם שעה בשביל זה, תלוי בנהג ובניסיונו.

בכל אופן אני אנצל את ההזדמנות להגיד לך:

תתחדש על האלפא ! ותגיע למפגשים שאני אצלם לך אותה...

Race Smart

פורסם

בכל אופן אני אנצל את ההזדמנות להגיד לך:

תתחדש על האלפא ! ותגיע למפגשים שאני אצלם לך אותה...

עם זה אני מסכים בהחלט! רוצים לראות את יצירת הפאר הזאת :)

L'amour Toujours

פורסם

רגע, גז ביניים מתבצע כאשר משחררים את הקלאץ' הילוך סרק?

אבל אז זה לוקח יותר זמן לשלב אותו?

שאני מוריד הילוך אני נותן דריכה על הגז שהמצמד לחוץ ואז מחזיר אותו (המצמד) והסל"ד נופל פחות או יותר לסל"ד המתאים למהירות ולהילוך.

כעיקרון אמרו לי שבבלימה לא נחוץ גז ביניים כלל, אלה הוא טוב רק לחידוש התאוצה, או להורדת הילוך יותר חלקה.

ואת התרגיל "עקב בצד אגודל" אני לא מבין, זאת אומרת הבנתי את הפעולה אבל הרגל ממש לא מיסתדרת לי על הגז וברקס... ואני מידה 42

פורסם
רגע, גז ביניים מתבצע כאשר משחררים את הקלאץ' הילוך סרק?

אבל אז זה לוקח יותר זמן לשלב אותו?

שאני מוריד הילוך אני נותן דריכה על הגז שהמצמד לחוץ ואז מחזיר אותו (המצמד) והסל"ד נופל פחות או יותר לסל"ד המתאים למהירות ולהילוך.

כעיקרון אמרו לי שבבלימה לא נחוץ גז ביניים כלל, אלה הוא טוב רק לחידוש התאוצה, או להורדת הילוך יותר חלקה.

ואת התרגיל "עקב בצד אגודל" אני לא מבין, זאת אומרת הבנתי את הפעולה אבל הרגל ממש לא מיסתדרת לי על הגז וברקס... ואני מידה 42

כן גז ביניים מתבצע כשמשחררים את הקלאץ' בניוטרל. לאחר מכת הגז לוחצים על הקלאץ' שוב.

בידי נהג מיומן זה לא לוקח יותר זמן.

הסיבה היא התאמה טובה יותר בין מהירות הגיר למנוע, הן לשילוב חלק יותר והן למניעת בלימת מנוע קיצונית מדי.

לחיצה על הגז כשהקלאץ' לחוץ היא פתרון חלקי מאד, מכיוון שבזמן מכת הגז אתה לא מאיץ בכלל את ציר הכניסה לגיר (שמופרד מהמנוע ע"י הקלאץ'). אתה אולי מקטין את בלימת המנוע, אבל לא משפר בכלום את חלקות השילוב.

בהחלט יש מקום להשתמש בגז ביניים גם בזמן בלימה, במיוחד בנהיגה "ספורטיבית" כאשר אתה לא רוצה להגזים עם בלימת המנוע בזמן נורדת ההילוך, מה שעלול להוציא את הרכב מאיזון בגלל העברת משקל.

תרגיל "עקב אגודל" לא פשוט לביצוע, יש מכוניות בהן הוא בכלל לא ניתן לביצוע, בגלל סידור הדוושות. מי שלא ממש מנוסה עלול לגרום יותר נזק מתועלת. אני התקנתי סט דוושות רחבות יותר במיוחד בשביל זה, ואני מודה שזה עדיין רחוק מלהיות חלק אצלי.

ולאדון T16 - איפשהו יש יצרן גירים וסינכרונים שמודה לך על עצותיך המועילות...

פורסם

אני חייב להודות שב-VTR התועלת של דאבל קלאץ' ועקב אגודל נראית לי שולית.

אז נכון שאני לא הכי מיומן בפעולה מורכבת זו אבל אני תרגלתי מעת את הרעיון וקשה לי להאמין שאני אצליח אי פעם לרדת מהזמן הדרוש בכדי שהשיטה תהיה משתלמת.

כדי לחדד את דברי אני פשוט לא מרגיש סרבנות יתירה מצד הגיר בהורדת הילוכים.

הגיר שלי די צייתן והמצב היחיד שאני מבצע דאבל קלאץ' (וגם זה לעיתים נדירות) הוא בהורדה לראשון. למעשה ההצדקה העיקרית מבחינתי היא ג'ימקאנה.

מנסיוני ישנם רכבים שבהם הגיר יותר סרבן בהורדות הילוכים והשיטה שם נחוצה יותר.

אולי זו שאלה של סל"ד, ב-VTR רצועת הכח רחבה ונמוכה, ברכבים שבהם ההורדות קשות יותר יש מנוע 16 שסתומים שחי בסל"ד גבוהה יותר.

אני בטוח שיש כאן אנשים שיסבירו את העניין טוב יותר.

פורסם

יותם סלח לי, אבל מי לימד אותך נהיגה מתקדמת? אין שום קשר בין הורדת ההילוכים לכניסה לסיבוב, אם תרצה אלו פעולות שמופרדות אחת מהשניה לגמרי, אין מצב שההגה מסובב והנהג נשאר עסוק בהילוכים שלו.

אגב, גם נדיר מאוד למצוא רכב עם מרחק כ"כ גדול בין הגז לברקס שהעקב באמת יעמוד על הגז, בד"כ זה נעשה עם כרית הרגל, למרות שם התרגיל.

חיים, אחרי נספיק תרגול אני מאמין שתצליח בכל אוטו, גם בברנדה 79' עוד לפני הדוושות.

כשאני באיזושהי סיטואציה של נהיגה ספורטיבית אני מרפה מעט מהגז בעת העלאת הילוך ומחזיר את כל כובד מסת הרגל לגז.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

האמת? היתבלבלתי רצח.

מה נותנת הפעולה של "עקב בצד אגודל" בתכלס? בלי קשר לשילוב נקי.

זה משפר את מהירות הבלימה? מהירות חידוש התאוצה שמורידים הילוך?

זה דבר חובה לנהיגה מיקצועית?

מקווה לתשובה ממישהו מיקצואי המבין בדבר על בוריו

פורסם
האמת? היתבלבלתי רצח.

מה נותנת הפעולה של "עקב בצד אגודל" בתכלס? בלי קשר לשילוב נקי.

זה משפר את מהירות הבלימה? מהירות חידוש התאוצה שמורידים הילוך?

זה דבר חובה לנהיגה מיקצועית?

מקווה לתשובה ממישהו מיקצואי המבין בדבר על בוריו

תאר לך שאתה במצב של נהיגה ספורטיבית חזקה. אתה נוסע מהר בישורת ומתקרב לפניה. מטבע הדברים אתה רוצה לבלום חזק ומאוחר. מטבע הדברים אתה רוצה גם להוריד הילוכים עוד לפני הכניסה לפני ע"מ שתוכל לצאת ממנה בהילוך הנכון וכדי שתהיה לך שליטה טובה באמצעות מצערת בתוך הפניה.

אם תבלום ותוריד הילוכים ללא גז ביניים, בלימת המנוע תתווסף לבלימה שמתקבלת מהבלמים. כאשר הרכב על מגבלות האחיזה, הזעזוע המתקבל מבלימת המנוע פוגע ביכולת השליטה שלך ובמקרה הקיצוני יכול לגרום לאיבוד אחיזה. השימוש בגז ביניים הופך את כל התהליך לחלק ומדוייק הרבה יותר.

יצא לי לשבת ליד מישהו שעושה את הפעולות האלה נכון, בצורה חלקה ומדוייקת וזה לא פחות ממדהים. פניות נלקחות בצורה חלקה ומהירה ביותר, עם בלימה ממש ברגע האחרון, בלי הזעזוע האופייני להורדות הילוכים חדות.

זה לא חובה והרבה מאד נהגים חיים טוב מאד ונהנים מנהיגה גם בלי זה. זו רק אחת מטכניקות רבות של נהיגת מרוצים.

פורסם

רגע, שהקלאץ' משולב בהילוך סרק הוא מופרד מהגלגלים, אך מחובר למנוע?

מישהו אמר לי ששיתת "עקב בצד אגודל" היתפתחה אצל אנשים שלא הצליחו

לעשות זינוק בעלייה...

פורסם
מישהו אמר לי ששיתת "עקב בצד אגודל" היתפתחה אצל אנשים שלא הצליחו

לעשות זינוק בעלייה...

ומישהו פעם אמר שאם שותלים כסף באדמה, גדל עץ כסף ... (שימשון ויובב אמרו לפינוקיו)

הת'רד הזה מוכיח בצורה הטובה ביותר ש:

נהיגה לא לומדים בהתכתבות !!!

אפשר ואפילו רצוי ללמוד את הדברים הללו בצורה מסודרת.

פורסם
יותם סלח לי, אבל מי לימד אותך נהיגה מתקדמת? אין שום קשר בין הורדת ההילוכים לכניסה לסיבוב, אם תרצה אלו פעולות שמופרדות אחת מהשניה לגמרי, אין מצב שההגה מסובב והנהג נשאר עסוק בהילוכים שלו.

אגב, גם נדיר מאוד למצוא רכב עם מרחק כ"כ גדול בין הגז לברקס שהעקב באמת יעמוד על הגז, בד"כ זה נעשה עם כרית הרגל, למרות שם התרגיל.

חיים, אחרי נספיק תרגול אני מאמין שתצליח בכל אוטו, גם בברנדה 79' עוד לפני הדוושות.

כשאני באיזושהי סיטואציה של נהיגה ספורטיבית אני מרפה מעט מהגז בעת העלאת הילוך ומחזיר את כל כובד מסת הרגל לגז.

ירון זורע, עד כמה שידוע לי השיטה שקרויה "עקב בצעד אגודל" מתבצעת שניות לפני הכניסה לסיבוב, לא בסיבוב עצמו. ועד כמה שידוע לי, כשאתה בסיבוב אתה צריך , (במידה ומדובר במנוע בנזין רגיל/במיוחד במכוניות בהן יש חוסר כוח בסל"דים הנמוכים) להוריד הילוך בכניסה לסיבוב כי בפשטות הסיבוב עצמו מאט את הרכב , אז אתה משתמש בשיטה הזו כדי לעשות את הורדת ההילוך ביחד עם הבלימה בכניסה לסיבוב.

לא אמרתי שההגה נשאר מסובב לבד, ולא אמרתי שזה מתבצע בתוך הסיבוב. לא אמרתי את זה. אמרתי בפירוש שזו השיטה להכנס לסיבוב נכון. לפי מדריכי הנהיגה המתקדמת.

אדון ירון זורע מוזמן להשתמש בשיטה שעובדת אצלו. אני יודע מה אצלי הכי רץ מהר וזה זה.

Race Smart

• תוכן חדש...