Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אשמח לטעות, אבל אני מסופק. מבחינה טכנית ומכל המחקרים שעשיתי זה לא יכול להיות כזה פשוט. בטח ובטח לא בעזרת דרייבר שתפקידו לגשר בין שתי רשתות (כמו שאמרתי). מה שכן עשו פעם למודמים של כבלים זה הטעו אותם וגרמו להם להוריד קובץ קונפיגורציה מהמחשב שלך במקום מהרשת. בקובץ הזה היה רשום כמה רוחב פס מוקצה לך. היית רושם מה שבא לך וזה מה שהיית מקבל.

בכל מקרה, המודם לא נותן לך רוחב פס כפול אם אתה מחבר אליו שני מחשבים אפילו. הוא פשוט נותן לך לחבר מספר קליינטים שיחלקו ביניהם (ולא בצורה חכמה) את התעבורה.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

אני זוכר שלפני מספר שנים חיברתי 2 כרטיסי רשת, כל אחד למודם שסיפק קו 10MB סימטרי (בשוודיה, הספקית BBB.se)

ובעזרת QoS תוכנה (לינוקס) איחדתי את שני הקווים לקו 20Mbit אחד.

מדוע ב WiFi זה לא יכול לעבוד?

פורסם

השתמשת ב-

nic bonding. תקרא עליו ותבין את החסרונות שלו.

בוא נחשוב שניה בהגיון. נגיד קינפגת nic bonding על מחשב שדרכו אתה עובר. המחשב הזה באמת מחובר בשני חיבורים של 10 מגה והוא יודע לחלק את התעבורה על שניהם כדי ליצור 20 מגה וירטואליים. עכשיו נאמר שאתה מוריד קובץ מ- FTP. השרת FTP אמור ליצור איתך חיבור - איך הוא או כל תחנה בדרך יודעת שיש שניים או יותר חיבורים אליך בלי שמישהו קינפג את זה? מישהו בדרך צריך לעשות את אותו דבר שאתה עשית בצד שלך.

מנגד, יש את השיטה השניה כפי שהסברתי. אולי nic bonding יודעת לעשות גם את זה אבל אז אין לך באמת 20 מגה, אלא אתה יכול ליצור שני חיבורים בו זמנית של 10.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

פורסם

הורדה דרך ביטורנט יכולה לנצל את רוחב הפס המשותף ?

אולי עם שינויי קל בפרוטוקול , כשהמחשב המקבל הוא 2 או יותר צמתים שבהם מפעילים את הפרוטוקול פעם נוספת להרכבת הקובץ המלא .

פורסם

כן, דרך ביטורנט תקבל רוחב פס מלא (קצת פחות, אבל סך כל החיבורים) כי הוא עובד עם הרבה (מאוד) חיבורים. זה בעזרת השיטה השנייה שבה צריך רק צד אחד. יתכן ש- nic bonding בלינוקס יודע לעבוד בצורה הזו, אני לא יודע.

פורסם

בכל מקרה, המודם לא נותן לך רוחב פס כפול אם אתה מחבר אליו שני מחשבים אפילו. הוא פשוט נותן לך לחבר מספר קליינטים שיחלקו ביניהם (ולא בצורה חכמה) את התעבורה.

אז זהוא שאם היית מחבר לראוטר של הוט סוישט ואליו 2 מחשבים אז היית מקבל בכל מחשב כתובת IP שונה (ולמעשה הם היו נותנים עד 3 כתובות)

כמו כן זה לא שיש הגבלה של הספקית כי אז הספקית היתה נותנת לכבלים הרבה יותר רוחב פס ממה שבאמת אתה משלם עליו וההגבלה היתה מתבצעת רק מהכבלים

אני לא יודע איך זה עובד היום כי אני כבר שנתיים לא מחובר לכבלים

אבל עובדה שככה הייתי עובד, בשיטה הזו היה לי רוחב פס כפול

ועוד משהו

בבית של חבר היו לו 2 תשתיות של אינטרנט (אחד לו ואחד לאחיו כדי למנוע מריבות)

יום אחד שאחיו לא היה עבדנו באותה שיטה שחיברנו את 2 המודמים לאותו מחשב (שהם כבר מחוברים לאינטרנט ב MPLS) ועם גישור על הכרטיסי רשת קיבלנו רוחב פס כפול

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תגבה את מה שאתה אומר בנתונים\מאמרים כי אין שום הגיון טכני במה שאתה אומר. אני גם יכול להגיד שאם אני שם שתי רגליים על הגז אני מקבל פי שתיים יותר כוחות סוס.

גם אם תקבל שתי כתובות מרשת הכבלים (וזה אני יודע בוודאות שאתה יכול), אתה עדיין עובר שייפינג פר המודם שלך ולא פר כתובת שמוקצת לך. אולי באיזשהו שלב הייתה להם בעיה עם זה ואכן שייפינג נעשה פר כתובת IP אבל אני מסופק.

• תוכן חדש...