Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי וקראתי בפורום ולא הגעתי למסקנה לגבי מה כדאי לעשות, להחליף או לא להחליף את השמן.

הרכב עבר כ 140K ולאחרונה יש פעמים שאני מתקשה להכניס את ההילוך הראשון (כשאני בעמידה). שאר ההילוכים עוברים בצורה חלקה. התקשרתי למוסך מורשה של רנו על מנת לשאול כל כמה זמן מומלץ להחליף שמן וסיפרתי על הבעיה שאני נתקל בה לאחרונה וקיבלתי אבחנה טלפונית שכנראה שצריך לשלוח את הגיר לשיפוץ :shock: ועפ"י הוראות היצרן מדובר במערכת סגורה שלא מחליפים בה שמן.

לעניות דעתי מדובר בשטויות במיץ עגבניות.

האם לדעתכם החלפת שמן מומלצת בכל מקרה ברכב בן 8 שנים שעבר 140K ?

ובלי קשר לשאלה הקודמת, האם החלפת השמן תגרום להחלפת הילוכים חלקה יותר (ובפרט כניסה חלקה של ההילוך הראשון) ?

פורסם

אבחנת המוסך לשיפוץ התיבה דרך הטלפון מטופשת ונמהרת.

אם אתה חווה גם קושי בשילוב הילוך רוורס יתכן כי המצמד אינו תקין, אינו מבצע הפרדה תקינה.

אפשר, ניתן וגם מומלץ להחליף שמן לממסרה ידנית מידי פעם, רק הקפד למלא שמן מתאים ומומלץ לפי הוראות היצרן.

פורסם

רצוי ביותר להשתמש בשמן גיר של ELF .

איפה לרכוש אותו ? קיבלת תשובה בהודעה הקודמת.

בהנחה שלא הוחלף שמן גיר מעולם , לדעתי רצוי בהחלט להחליף , יש לא מעט עדויות של חברי הפורום

כי החלפה לשמן גיר הנ"ל משפרת את העברת ההילוכים.

שיפוץ גיר ? ממש קשה לי להאמין.

בכל מקרה כדאי לקחת את הרכב למכונאי טוב ואמין שייתן דעתו על הגיר , ממש לא חייב מוסך יבואן.

בהצלחה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
אבחנת המוסך לשיפוץ התיבה דרך הטלפון מטופשת ונמהרת.

אם אתה חווה גם קושי בשילוב הילוך רוורס יתכן כי המצמד אינו תקין, אינו מבצע הפרדה תקינה.

אפשר, ניתן וגם מומלץ להחליף שמן לממסרה ידנית מידי פעם, רק הקפד למלא שמן מתאים ומומלץ לפי הוראות היצרן.

אם הטורים לא נמוכים (ז"א אם הרכב לא עמד מספר שניות ללא לחיצה על דוושת הגז) אז בהכנסה לרוורס תישמע חריקה.

האם לזה התכוונת ?

פורסם

לי היתה בעיה דומה בהילוך אחר,החלפתי שמן גיר באופן יזום על פי מפרט היצרן.בתכלס כמעט לא חל שיפור.אם הבעיה שלך לא נובעת מקלאץ(תבדוק מה שדניאל אמר לגבי הרוורס) ובשאר ההילוכים אין בעיה,כנראה מאוד שזה סינכרון גמור ותצטרך לחיות עם זה.

פורסם

קושי הכנסת הילוך במגאן יכול לנבוע גם מתושבת גיר בלוייה (כדאי לבדוק תושבות אחרות גם כן).

אני אישית ממליץ לך בחום להחליף שמן וכמובן לבדוק גם את התושבות. המערכת לא סגורה ואין שום בעייה להחליף שמן גיר. אפילו בתנאים ביתיים תוכל להחליף ללא מאמץ מיוחד. תקפיד רק על שמן 75W80 של ELF מדגם TRJ.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...