Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב - פיג'ו 205 1400 1993.

קצת הסטוריה: לפני מספר חודשים הורדתי לו את הראש בגלל עשן לבן. שיפוץ ראש אצל ויקטור ברחובות - כולל מילוי והשחזת שסתומים. החלפתי גם רצועת תזמון ומשאבת מים. בשעת ההרכבה טעיתי בהידוק שני ברגים - הידקתי יותר מדי, שחררתי והדקתי שוב. לאחר ההרכבה האוטו נסע יפה מאד, ללא נזילות וללא עשן, וסחב היטב.

ועכשיו התקלה: לפני מספר ימים הופיעה תקלה - לא סוחב. מתקשה להניע. נכבה. התופעה החמירה עד שלא הניע כלל, ורעש המנוע השתנה - אין רעש של דחיסה. ראשית חשדתי שהרצועה נקרעה, פירקתי כיסוי - הרצועה שלמה ויפה. בדקתי תזמון (קפיצת שן) - תקין. בדקתי ניצוץ - יש. דלק - יש. קומפרסיה - אפס בכל ארבע הבוכנות. בשלב זה חשבתי שהענין של הברגים גרם לפריצת אטם ראש. אז פירקתי את הראש, וזה מה שגיליתי: אין פריצת אטם. האטם נראה יפה וגם הבלוק והראש. אז הסתכלתי על השסתומים והבוכנות, וראיתי שכבר לא כל כך יפה: השסתומים פגעו בבוכנות - כל הארבע. שסתום אחד תקוע בבירור, האחרים נראים בעין כאילו אינם יושבים היטב. בצד של גל הזיזים הכל נראה יפה - המיסבים יפים וחלקים, הגל מסתובב חלק ללא בעיות. נראה לי שהשסתומים נתקעו במובילים, אבל השאלה היא - למה?

תמונות נוספות בהודעה הבאה. אשמח לשמוע הערות והארות!

דני

IMG_0149.jpg

IMG_0150.jpg

IMG_0151.jpg

IMG_0152.jpg

IMG_0153.jpg

IMG_0156.jpg

IMG_0157.jpg

IMG_0158.jpg

פורסם

ועוד תמונות:

הערה - השמן הרב על שתי בוכנות לא היה כאשר פתחתי את הראש, אני הוספתי את השמן כדי למנוע חלודה עד שאסגור (לאחר הצילומים הוספתי שמן גם לבוכנות האחרות ולכל הצילינדרים).

IMG_0113.jpg

IMG_0114.jpg

IMG_0115.jpg

IMG_0116.jpg

IMG_0117.jpg

IMG_0126.jpg

IMG_0129.jpg

IMG_0130.jpg

פורסם

האם בפעם הקודמת שעשית ראש מנוע ,

החזרת כל שסתום למקומו שלו כפי שהיה?

(כל שסתום לצילנדר שלו).

נראה כאילו שהגומיות שסתומים נעלו את השסתום.(הרכבה לא נכונה)

או שלא החזרת את השסתומים למקומם בהתאם כמו הפירוק.

(אני לא מדבר על החלפה בין שסתום יניקה לפליטה כי בעין ניתן לראות בבירור שיש הבדלי קוטר שונים בין שסתום יניקה לפליטה)

או שלאחר השלייף נשארו כמה גרגירי שליףף בשסתום והוא הדביק לך את השסתום.

עכשיו שהראש בחוץ,

פרק את קפיצי השסתומים , הנח את הראש הפוך, ושחק עם השסתומים מעלה מטה , ושים לב איזה מהשסתומים נע בקלות ואיזה תפוס.

ירון מאיר

פורסם
איך קבעת שלא קפצה שן?

במנוע הזה יש חור בגלגל שעל גל הזיזים וגם חור בראש, כנ"ל בגלגל התנופה ובבלוק. מכניסים מוט/בורג/מקדח מתאים לשני החורים; אם נכנס - התזמון נכון. כך כיוונתי את התזמון מלכתחילה, וכך בדקתי שלא השתנה התזמון.

דני

פורסם
האם בפעם הקודמת שעשית ראש מנוע, החזרת כל שסתום למקומו שלו כפי שהיה?

לא יודע, מפני שלא אני פירקתי והרכבתי את השסתומים - החרט עשה את זה.

עוד הערה - אין ספק שכעת השסתומים תפוסים: אפשר לראות באחת התמונות שסתום מורם. התמונות צולמו כאשר ה"פסנתר" מפורק, כך שאין שום לחץ על השסתומים.

אז השאלה היא לא האם השסתומים נתפסו, אלא למה.

דני

• ספונסר פורום
פורסם

קשה לי מאוד להאמין שלא קפצו שיניים

בדרך כלל,אם נתפס שסתום הבוכנה מחזירה אותו למקום מבלי לעקם אותו,ובכלל לא יתכן שכל השסתומים נתפסו בעת ובעונה אחת.

התזמון לא היה במקום.

אורן

פורסם

שלום.

האפשרות שנישארה היא עובר-טורים.

לדוגמא: ירדתה ירידה הורדתה להילוך למשל 2 מה 5 המנוע בבלימת מנוע עלה לסל"ד מטורף והרי לך הנזק..

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

דני הי,

ראשית תנחומי הכנים! איזה בעסה...

שנית, מהתמונות שראיתי (הראשונות שצירפת) נראה שאולי לא הגיע מספיק שמן לראש מנוע.

שאלות:

כמה ק"מ האוטו נסע יפה אחרי ההרכבה - לפני הצרות?

יש סיכוי שלא שמת את האטם ראש נכון? או שקנית אטם ראש לא מתאים? (ואז אולי חלק מתעלות השמן היו סתומות)

באיזה שמן השתמשת?

שמת פילטר שמן מקורי?

פחות סביר, אבל אולי משאבת השמן כשלה... כמה ק"מ עבר המנוע?

השאלה הכי מטורפת (מתנצל...) שמת שמן?

מקווה שהעניין יפתר בקלות,

אלעד.

פורסם

דני הי,

שמר אולי צודק, עוד רעיון:

בתמונות הראשונות נראה כאילו גל הזיזים זז הצידה והוא לא מול הטלטלים וגם המייסבים חצי בחוץ,

נעלת את גל הזיזים בקצה הנגדי לפולי?

אלעד.

פורסם

הזזתי את גל הזיזים ממקומו בכוונה בשביל הצילום. לצורך כך פירקתי את המזלג הנועל אותו למקומו - כמובן שהוא לא עבד כך.

לגבי קפיצת תזמון - כמו שאמרתי, זה הדבר הראשון שחשדתי בו, אבל בדקתי והגלגלים היו במקום. כמו כן הרצועה היתה מתוחה היטב וניראית בסדר גמור (כפי שרואים בתמונות).

לגבי בעיות שימון וכדומה - האוטו נסע מספר חודשים, אין שום סימן של בעיית שימון על גל הזיזים (כפי שמראות התמונות).

מסנן לא מקורי (כבר כמה שנים שהאוטו נוסע על מסנני שמן לא מקוריים). לענ"ד אין קשר.

אני שוב מציין שהאוטו נסע היטב מספר חודשים, ואז הייתה בעיה של התנעה (בעיקר) שהחמירה והלכה, אבל הבעיה (בהתחלה) לא הייתה קבועה. לכן אני חושב שלא מדובר בקפיצת שן תזמון (ושוב, בדקתי והיה תקין).

האם סביר לתקן / להחליף את הראש ולהרכיב על הבלוק כפי שהוא?

דני

• תוכן חדש...