Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקשיב, אם התקנת פעם אחת מערכת אצל מתקין מסויים ולא משנה כמה שילמת לו זה לא אומר שבכל פעם שתרצה לבצע איזה שהוא שינוי או WHATEVER הוא יעשה לך את העבודה בחינם,עכשיו המצב הוא נתון שהבחור צריך לבצע שינוי כל שהוא וזה לא משנה מה, המחיר שנתנו לו הוא מחיר זסביר תמורת העבודה שהוא מקבל, לו זה לקח שעה ולמתקין מקצועי זה יקח 5 דקות אבל זמן העבודה לא משקף את המחיר,כמו שאמרתי המחיר הוא על זה שבאת לבעל מקצוע ושבעל המקצוע מחזיק עסק עם גג וביטוח כדי שלא יעבדו על האוטו שלך ברחוב ולמחיר את יכול להוסיף עוד אלף ואחד משתנים שרק יוסיפו לטענה שלי, 150 ש"ח זה בהחלט מחיר סביר תמורת עבודה ברכב-למה ציפיתם 12.50 ש"ח?????

אולי אתם יכולים להסביר לי אחרת, משנת 94 שמתי בסוכנות יאמהה אופנועים קרוב ל70,000 ש"ח על אופנועים,חלפים וטיפולים ז"א שאני צריך לקבל את כל מה שאני צריך מהיום בחינם? או לפחות איזה 90% הנחה? כי אני צריך צמיג חדש שעולה 450 ש"ח!

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

שוב פעם,לעשות לו את זה בחינם הוא לא ביקש.....אבל קצת פרופורציה עם המחיר

50 שקל זה מחיר הוגן בשביל להריץ חוטים מהרמקולים למגבר.....מעל זה כבר לא במקום...וחוץ מזה שהוא גם ככה לקח לו מחיר די גבוה להתקנה הראשונה...

פורסם

לALPINE, די להתחסד, הרי ברור פה לכולם שצריך לשלם למתקין על עבודה שהוא עושה.

זה שאתה מתקין (או לא אין לי מושג) שגובה X כסף על התקנה, או מתקין אחר שגובה Y שקל על התקנה זה ברור, זה שהזמן שלכם או עלויות תפעול של מקום מגולמות במחירים שלכם זה גם ברור, על זה אף אחד לא חולק, אבל מה שקרה עם BMW זה שניסו לעשות עליו עמלה רצינית על עבודה של שניה, ויסלחו לי המתקינים שבפורום, אלא שבשביל לנתק סאב ולחבר במקומו זוג רמקולים, אין מתקין אחד בעיר בה אני גר שהיה לוקח על זה כסף. לא מעט, לא הרבה, גם לא בצחוק, קוראים לזה שירות. קוראים לזה "שלח לחמך על פני המיים". קוראים לזה "אני עושה לו טובה עכשיו, אבל כשהוא ירצה לקנות משהו באמת הוא יבוא אלי", ולBMW, כמו שאתה בטח יודע יש גם אנשים שכן יקחו על זה כסף, למה?

כי אחרי הכל זה העבודה שלהם. ואפילו שהיא שולית ואפילו שהיא לוקחת חצי דקה, זו העבודה שלהם והם מתמחרים אותה בהתאם. אתה רוצה לשלם בכיף, לא רוצה? לא צריך. גם לא תהיה עבודה.

ולכל המתמחרים למיניהם, למה 50 שקל זה הוגן ו150 זה לא? מי שם אתכם שתתמחרו שעות עבודה של בנאדם, כמו לקנות בפיצוציה או במכולת או בסופר, מי שרוצה ישלם מי שלא שילך למקום אחר

ולבחור שהשאיר 70 אלף שקל בסוכנות של ימאהה, אתה חי בישראל, ואם בכל התקופה הזו לא קיבלת שום "טובה" שחינם מהסוכנות הזו ועדיין השארת אצלם 70K שקל במצטבר אז אחד משני דברים, או שאתה לא יודע לבקש (בדיוק כמוני אגב, רק שהשלמתי עם זה) או שהם ממש ממש ממש קמצנים (סיכוי פחות גדול, כי במקרה יש לי חברים שמתעסקים באופנועים, ומהם אני יודע שענין התמחור והמיקוח לטיפולים \ חלקים \ חלפים הוא די נתון למו"מ)

לסיכום, אם מישהו מתכוון לשלם על שירות, שלא יתפלא פתאום אם השירות הזה יעלה לו X שקל או Y שקל...

אבל אם משהו רוצה לקבל את השירות הזה בחינם, שיודיע למתקין שהוא לא רוצה לשלם לו על זה, או שהוא לא מוכן לשלם לו מעל סכום מסוים, ושאם מתאים לו שיעשה ואם לא אז תודה רבה....

רון.

-אגב, אני לא רואה סיבה למה לא להשוות שירות של מתקין לשירות של רופא, לשניהם אתה בא כי יש להם התמחות מסויימת, ולשניהם אתה משלם כדי לקבל סוג של שירות. רק שלשירות של רופא יש לך ביטוח ולשירות של מתקין לא....-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
-אגב, אני לא רואה סיבה למה לא להשוות שירות של מתקין לשירות של רופא, לשניהם אתה בא כי יש להם התמחות מסויימת, ולשניהם אתה משלם כדי לקבל סוג של שירות. רק שלשירות של רופא יש לך ביטוח ולשירות של מתקין לא....-

פה אתה טועה, ל95 אחוז מהמתקינים יש ביטוח על הרכב שלך וגם עליך אם חס וחלילה משהו קורה לך כשאתה נמצא שם.

יש הרבה דברים שעושים בחינם ללקוחות ואני יכול למנות לך מאות סיטואציות אבל לא כשזה מגיע להתקנה\שינוי אחרת איפה הגבול?

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

פה אתה טועה, ל95 אחוז מהמתקינים יש ביטוח על הרכב שלך וגם עליך אם חס וחלילה משהו קורה לך כשאתה נמצא שם.

יש הרבה דברים שעושים בחינם ללקוחות ואני יכול למנות לך מאות סיטואציות אבל לא כשזה מגיע להתקנה\שינוי אחרת איפה הגבול?

איזה שינוי? להחליף חיבור של שלושה רמקולים? לחשוף קצה של כמה חוטים ולחבר אותם?

נו ברצינות...

השינויים שהוא עשה לא הצריכו סלילה מחדש של קווי חיווט. לא הצריכו פירוק \ הרכבה של פלסטיקה באוטו, כולה שחרור של הדקים במגבר, וחיבור של חוטים אחרים מאלה שהיו מחוברים. סה טו.

אם העבודה היתה כוללת פירוקים למיניהם, הרכבות, משהו שלוקח יותר מ-3 דק' אז אוקיי... אבל לא מדובר פה על משהו רציני.

זה כמו שתבוא למכון קרב' שאתה מטפל בו קבוע, ותבקש ממנו לבדוק את האוטו מבחינת זיהום לפני טסט, הוא יכול לצאת איתך "גבר" ולבדוק את קמת הזיהום שהאוטו שלך פולט (ובמקרה הגרוע הוא גם ישלוף מברג ויכוון לך את עושה התערובת על הדרך..) או שהוא יכול לשלוח אותך לפתוח חשבון ולגבות ממך כסף על "בדיקה וכיוון של הקרב'" למרות שזה ייקח לו בדיוק חצי דקה.

רון.

- KICKER כתב שם "התקנה \ שינוי" אבל ההבדל הוא ענק, בהתקנה אתה מוסיף מאין, בשינוי המדובר מה היה צריך לעשות? לחבר 4 חוטים במקום 2? -

oo==00==00

פורסם

קיקר ואלפיין.... אתם מדברים כל כך הרבה שטויות ומז**נים בשכל..

עשיתם אותי כאילו אחד שאין לו משג מה זה רמקול בכלל ודיברתם כאילו הלכתי בלי ידע למתקין יקרן שעובד עליי בעיניים..

אז לפני שתתחילו לדבר שוב שטויות אני יבהיר את עצמי!!

המתקין הזה (שמסיבות אישיות אני לא ארשום את שמו) נחשב לטוב מסוגו באזור הצפון וזה דבר בדוק!

הוא עושה עבודה מצויינת להבדיל מהרבה התקנות אחרות שראיתי,

הוא עובד עם החברות המובילות בתחום והוא עשה התקנה מצויינת ברכב נוסף של חבר ( > )..

אז נכון שזה עלה הרבה כסף יחסית (400 ש"ח) אבל העדפתי להשקיע בהתקנה מקצועית ממתקין עם שם טוב באזור.. אז מה?)

אני לא ביקשתי שיחבר לי בחינם, פשוט העדפתי לשלם עוד סכום נאה כדי לא לבזבז את זמני בחיבורים לבד..

העניין הוא שהמתקין ניסה לעבוד עליי בכך שמכר לי סיפורים שלא עובדים על מישהו שיש לו הבנה..

150 ש"ח לעבודה של חצי שעה גג (וכן, לי זה לקח שעה כי הייתי זהיר ולקחתי את הזמן שלי בכיף) זה מוגזם מאוד- לבקש מאדם שלפני שבוע שילם לו 400 ש"ח..

זה זכותו, אני לא אומר לרגע שלא, אבל זה שירות לא נאה ללקוח (אני כבר לא אקנה אצלו)..ובטח ובטח שגם מנסים לשקר לך- פה זה כבר רמאות!!

פורסם

ל-BMW אף אחד לא אמר שאין לך מושג אבל משאלותיך בפורום לא קשה להבחין שתתקשה להבדיל בין מתקין מיקצועי לבין מתקין שלא מיקצועי כך שעדיף שאחסוך בתגובתי כלפיך ."לנסיך הקטן" התאוריות שלך באמת מעניינות אני מציע לך לספר אותם לכל החנויות שכבר נאלצו לסגור הם בטח יסכימו איתך.רק ספר לי באיזה עיר של צדיקים אתה גר?

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם Alpine ו Kicker.

רוב חברי הפורום הם צעירים יחסית ואין להם ערך אמיתי לזמן עבודה.

בעל החנות מצד שני צריך לפרנס משפחה, לשלם אלפי דולרים בחודש (כן, אלה המחירים) עבור שכירות ותשלומים שונים , להעסיק עובדים, לממן ציוד, לבטח לכם את האוטו במהלך ההתקנה.

ועדיין אתם משווים את המחיר שהוא דורש למחיר שאתם הייתם דורשים אם הייתם עושים את ההתקנה מתחת למוסך בבית.

400 שקל להתקנה מלאה כמו שאתה מתגאה כל כך ששילמת BMW זה סכום פעוט שמתקין רציני לא היה מתקרב לאוטו בשבילו. התקנה בסיסית לוקחת בין חצי יום ליום עבודה ועבור 400 ש"ח רק למתקין מחוסר עבודה לחלוטין שווה להתקרב לרכב ובוודאי שלא להשקיע בעבודה איכותית כגון בידוד נכון ופלטות עץ.

Leon Cupra 2009

פורסם
ל-BMW אף אחד לא אמר שאין לך מושג אבל משאלותיך בפורום לא קשה להבחין שתתקשה להבדיל בין מתקין מיקצועי לבין מתקין שלא מיקצועי כך שעדיף שאחסוך בתגובתי כלפיך ."לנסיך הקטן" התאוריות שלך באמת מעניינות אני מציע לך לספר אותם לכל החנויות שכבר נאלצו לסגור הם בטח יסכימו איתך.רק ספר לי באיזה עיר של צדיקים אתה גר?

אני גר בלוד.

עיר של צדיקים? אתה מוזמן לבוא לבדוק את זה...

אבל עיר שבא יש אנשים שמבינים דבר או שניים ביחסי אנוש.

סה טו.

ופוקו, יש פה בפורום אנשים צעירים, ויש בפורום אנשים שהזמן שלהם שווה לפחות כמו זמן של מתקין מערכות סטריאו מקצועיות (ואתה בטח יודע שיש כאלה שהזמן שלהם גם שווה הרבה יותר...) ובכל מקרה, יש שירות ויש שירות קטנוני של תפיסת תחת על הלקוח.

אני לא יודע מי מכם פה עסק \ עוסק \ יעסוק בשירות לקוחות, אם זה בצד התחתון של הפירמידה או עם זה במקומות קצת יותר גבוהים בה, בכל מקרה, כולנו עוסקים בתחום הזה מהקצה העליון שלה, קרי, כולנו "לקוחות" של שירות מסויים.

וככאלה אנחנו גם יודעים שלפעמים כשאנחנו באים לקבל שירות, אנחנו מרגישים שאנחנו באים ממקום נחות.

ובכן לא רק שזה לא נכון, יש בעלי מקצוע (כמו אותו מתקין למשל במקרה של BMW) שתופסים על זה תחת בלשון העם, או מנצלים את המצב בשפה קצת יותר עדינה, ואומרים "הוא עכשיו צריך אותי, לכן אני יכול לעשות עליו כסף" ולא משנה להם שהבחור היה אצלם לפני שבוע והשאיר שם 400 שקל....

לעומת זאת, יש בעלי מקצוע שרואים את השירות שהם נותנים כמו שהוא צריך להיות, מצב של חוסר תלות, מצב של שני הצדדים מרוויחים, וכשהם באים משם הוא אומרים "הנה מישהו שצריך שירות מסויים, הוא לא צריך אותי ספציפית כי יש לי מתחרים, הוא כן צריך את השירות הזה והוא פנה אלי כי הוא היה אצלי כבר והשאיר אצלי 400 שקל בפעם שעברה" וכשהם באים מפה, הם לרוב לא מתנשאים ולא מחרטטים ואז הם מה שנקרא "יוצאים צדיקים".

( ונעזוב את העובדה שבישראל הקטנה לתת שירות טוב נראה לאנשים כמו משהו שראוי לפרס ולא דבר אלמנטרי.... זה כבר ענין לדיון אחר, על החברה שלנו בכלל...)

בכל מקרה, זמן של אנשים שווה כסף, ואפילו אני אישית, כשעבדתי כנותן שירות (לא תפקידי האחרון , שגם בו איני מזלזל ולמדתי בו המון) למדתי שלא שווה לנצל חולשה של לקוח מסויים, כי הוא פשוט לא יחזור אליך.

ואני בטוח שכל מי שמנפנף פה בדגל ה"זמן שווה כסף" שלו יידע לתת מזמנו 15 דקות כדי שאחר כך ישתלם לו בימים של עבודה....

ולפוקו, אני בספק אם מדובר על התקנה שכללה בידוד ופלטות עץ...מאוד בספק.

רון.

-ואלפיין, "הנסיך" לא בא מהנסיך הקטן (אני מתלבט אם זה היה כדי לעקוץ או באמת כי חשבת שמשם זה בא 8) ) , זה שאול ממקיאוולי, ניקולו מקיאוולי...)-

oo==00==00

פורסם

רון רק שכחת פרט קטן, אם המתקין היה גובה עבור ההתקנה סכום סביר של 1000 ש"ח להתקנה (מחיר ממוצע עבור עבודה סבירה) אני בטוח שהוא היה שמח לתת שירות לBMW ומעביר לו את החוטים ללא תשלום א-ב-ל שהמתקין לוקח סכום כ"כ נמוך גם העבודה והשירות נראים בהתאם... :idea:

פורסם

לפני שאתם מחליטים על דעת עצמכם איזו התקנה עשו לי באוטו, כדי שאני יסביר לכם (וגם לך פוקו) מה באמת עשו לי באוטו..

לא עשו לי שום עבודות בידוד, שום בניית קיק-פאנלים, לא בנו לי תא מטען מובנה לסאב ולא עיצבו לי מערכת של רכב תצוגה..

העבודה שעשו לי על האוטו לא לוקחת חצי יום או יום עבודה.. למה?

כי ההכנה לרמקולים הייתה כבר קיימת, כי האחוריים היו מורכבים, כי לא ביקשתי בידוד ולא ביקשתי שום דבר מיוחד של התקנה בסדר גודל שאתם מדברים עליה..

מה כן עשו לי ברכב? פשוט מאוד!!

חיווט של כבל הזנה מהמצבר לתא המטען, חיווט של rca מה-HU למגבר+חיבור הקומפוננט הקדמי..

ועכשיו אני אשאל אותכם- כל המתקינים למינהם...

כמה שעות לוקח לעשות חיווט פשוט??? הרי הכל היה כמעט מוכן.. עבדו על האוטו 3 שעות בלחץ עם הפסקות... 1000 ש"ח התקנה סבירה???? זה חולני לשמוע את זה בכלל..

ה-400 ש"ח הם תמורה נאה מאוד לעבודה חיווט כל-כך פשוטה..

ומה קשור השטויות האלה שהמתקין צריך לשלם שכירות, לפרנס משפחה ובלה בלה..

הוא לא עבד בחינם, הוא קיבל את שכרו על העבודה שהוא עשה לי, והוא יקבל את שכרו גם כשהוא יתקין מערכת לרכב כמו רכב תצוגה וידרוש 1000 שקל..

כל אחד שמבקש 1000 ש"ח על התקנה מראה שהוא מקצועי- מה זה השטויות האלה???

• תוכן חדש...