Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, יש לי האמר H3, מאיפה אתה יודע? או סתם ניחשת?

ועכשיו ברצינות, צריך 2 דליים כדי לשטוף את האבק + דלי סבון + עוד דלי לשטוף את הסבון.

סה"כ 4 דליים.

איך אמרת , ועכשיו ברצינות ?

עצוב מאוד שאתה מבזבז 4 דליים

דלי סבון דלי לשטוף את הסבון !?

מי שמע על זה..

עאלק "עכשיו ברצינות" , דלי לשטוף את הסבון אתה

אומר , אבוסדינאק .

גועל נפש .

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אותי דווקא עיצבן יותר הקטע שאנשים דוחפים את האף שלהם לכל מקום כאן....זאת שהעירה לו הייתה חייבת להידחף עם האף שלה במקום להתעסק בעינינים שלה. שונא אנשים כאלה. מזכיר את האנשים בדואר בתור שבמקום לשתוק ולחכות בשקט חייבים גם לעמוד ס"מ ממך כאילו התור יזוז מהר יותר, ולהתחיל לדבר ולמצוא להם חברי שיחה לתלונות שלהם. אנשים כאלה פשוט דורשים שמישהו יגיד להם שיסתמו את הפה כבר!:bad-word:

פורסם

מי שמע על זה..

אומר , אבוסדינאק .

גועל נפש .

לא הבנתי מה רצית להגיד :?

אתה מוכן להסביר?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אותי דווקא עיצבן יותר הקטע שאנשים דוחפים את האף שלהם לכל מקום כאן....זאת שהעירה לו הייתה חייבת להידחף עם האף שלה במקום להתעסק בעינינים שלה. שונא אנשים כאלה. מזכיר את האנשים בדואר בתור שבמקום לשתוק ולחכות בשקט חייבים גם לעמוד ס"מ ממך כאילו התור יזוז מהר יותר, ולהתחיל לדבר ולמצוא להם חברי שיחה לתלונות שלהם. אנשים כאלה פשוט דורשים שמישהו יגיד להם שיסתמו את הפה כבר!:bad-word:

כלומר - אם אני רואה איזה חוליגן מפר חוק וגורם נזק לסביבה (לא משנה באיזה תחום) - אני אמור לסתום את הפה ולהמשיך הלאה? יפה...

פורסם
Dar

גם לי נשמע טוב. איפה באזור המרכז אפשר למצוא עמדות שטיפה ידניות?

בכפר-סבא באזור התעשיה צמוד לסוכנות UMI החדשה.

גם לא מזמן הבעלים של המקום שיפץ את המכונות עכשיו הם עובדות יותר טוב.

גם לאחרונה יצא לי שכל פעם שיצאתי מהצבא לשטוף את האוטו היה שם תור מטורף בצהריים.

אז אני תמיד אוהב לשטוף ב2:00 בלילה ככה וגם אז יש שם אנשים בד"כ בשעות האלו מגיעות כל המכוניות המשופרות של האזור שזה מעניין גם :-)

S2000

פורסם

מי שמע על זה..

אומר , אבוסדינאק .

גועל נפש .

אתה רציני?

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

קורולה יפייפיה

(סתירה לשונית)

מי שמע על זה..

אומר , אבוסדינאק .

גועל נפש .

קצת הגזמנו, לא?

משהו אחד הוא להגיד שזה לא נחוץ, משהו אחר הוא לתקוף את המוסריות של מישהו רק בגלל שהוא מבזבז טיפה יותר מים ממך כי הוא רוצה לשמור על הקניין שלו בצורה שונה ממש שאתה עושה.

פורסם
כלומר - אם אני רואה איזה חוליגן מפר חוק וגורם נזק לסביבה (לא משנה באיזה תחום) - אני אמור לסתום את הפה ולהמשיך הלאה? יפה...

ממש לא, אבל זה מה שהוא עשה זה לא מקרה של חוליגן מפר חוק.

פורסם
הבאתי את התקנה. אם הוא עבר עליה - הוא מפר חוק, לא?

תפעיל קצת שיקול דעת. אתה באמת היית נוזף\מתלונן על מישהו ששוטף את הרכב עם צינור? סלח לי אבל זה ממש מגעיל, במיוחד כאשר "יעילות" השטיפה בדלי מוטלת בספק.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

זה מזכיר לי את האנשים שמעירים לאנשים שמתקנים את הרכב ברחוב. זה גם אסור, אז?

קרה לחבר שלי מקרה דומה שמישהי הציקה לו שהוא שוטף את הרכב ברחוב כשיש מקומות מיוחדים לשטיפת רכב. מה תגיד לאחת כזאת? אני הייתי לוקח דלי מים ושופך עליה. ניראה לי אופציה יותר טובה מאשר לדבר עם יצורים כאלה ולהסביר להם.

פורסם

אני שוטף בצינור, נכון שקל להתווכח על זה אבל אני בספק אם כמות שאני משתמש בה (ואני בכוונה לא אומר מבזבז, כי לשטוף את האוטו שלך זה ממש לא בזבוז מים) עולה על כמות המים שחלק מהאנשים שאני רואה בשכונה מוציאים על שטיפה בדלי, כי כשאני יכול לשפוך קצת פה ושם (בצורה ממוקדת כמו שאומרים) כדי להוריד את הסבון מהג'אנט לדוגמא, אני רואה אנשים שמוציאים איזה חצי דלי על ג'אנט אחד..

שטיפה בדלי מבחינתי פחות נוחה ולא בטוח יותר יעילה משטיפה בצינור.

בנוסף אני חייב לציין שאני מסכים עם גנה פה.

פורסם

שלום רב,

לפותח השירשור, שתיפת הרכב בצינור אסורה, ממולץ לשטוף את הרכב בדלי.

לחברי הפורום שלום,

קודם אני חייב לציין לטובה את הפורום וציין שאני נהנה רבות ונעזר בו.

שמי אייל ואני בעל תואר ראשון בכימיה וסטודנט לתואר שני במחלקת התפלה שבמכון המים, באוני' בן- גוריון.

בקשר למשק המים, לצערנו דורות רבות של ממשלות התעלמו מהתחזיות שהוצגו להם ע"י ממוחים רבים כי צריכת המים של מדינת ישראל עולה ובספו של דבר תעלה על פוטנציאל המים הכללי של ישראל. בדרך כלל החלטות ממשלה היו בעיקר פופלוסטיות לא בוצעו, אם היו מבוצעות קיום לא ההינו במצוקת מים.

כיום ישנה דחיפה חזקה בנושא ומוקמים מספר מפעלים להתפלת מים. התפלת המים נעשת בשיטת אוסמוזה הפוכה ומחירה בין 50-60 סנט קוב מים.ממציא השיטה הינו פרופסור סידני, שנפטר לצערנו לפני כמה חודשים, בשנות השבעים עלה ארצה ועבד על השיטה עם ממציא הודי נוסף.

משק המים בישראל הוא מהמתקדמים בעולם, קצת מספרים מדינת ישראל מחזירה כ60-70% מים מטופלים ממערכות הביוב, רק לסבר את העין המדינה שמגיעה אחרינו הינה ספרד עם 17%, לא אחת ישבתי בכנסים ושמעתי שבחים רבים על משק המים בישראל ומדינות רבות מנסות לחקות אותו.

בעיית המים הינה בעיה אקוטית וקיום אנו כמדינה, מנצלים את פטניאל המים המקסימלי כלומר, אם ניקח את מי המאגרים ונסכום אותם+ כמות המי-ביוב שמוחזרת נגיע ל 2000 מליון מטר מעוקב ואנו נכון לשנת 2008 צרכנו קרוב מאוד למספר זה. יש להבין הבעיה אינה בצורת, אם נסתכל אחורה לאורך המאה האחרונה יהיה מאוד קשה להגדיר את שנה זו כשנת בצורת, הבעיה הינה שאיבת יתר וצריכה גבוה הנגרמת כתוצאה מרמת מחיה סבירה (מקלחת מכונות כביסה וכו) ובעיקר בגידול האוכלוסיה. הפתרון שנחסוך מים אינו הגיוני נניח לרגע שאנו נחסוך בצורה הטובה ביותר, נייבש את כל הגינות, נתקלח 5 פעמים בשבוע וכו, נגיע לחיסכון של 20 מליון מטר מעוקב, מספר שהוא זניח לכל הדעות, לכן הפיתרון אינו חסכון אלא השקעה לתווך רחוק. אפשר לתאר זאת כאדם שיש לו חוב של מליון שקל והוא מכניס לחשבון כל חודש 100 שקל שהרבית על החוב 200 שקל. כלומר לא משנה כמה נכסוך גידול האוכלוסיה יבלע את החיסכוון.

צריכת המים מחולקת לשלושה מגזרים, תעשיה, חקלאות, וצריכה ביתית. הצריכה התעשיתי הינה צריכה קטנה ולרוב קימות מערכות הממחזרות את המים (לרוב משיקולי עלות), צריכה חקלאית נמצאת בירידה מתמדת עקב המצב של הענף וחבל, במדינתו החקלאות היא דרך טובה למניעת תפיסת אדמות בלתי חוקית (לא נכנס לפוליטיקה). יש לציין שענף החקלאות הינו הצרכן הגדול ביותר, אך פיתוחים שבוצעו במהלך שנות ה 70-90 הביעו לשיפור ניכר בענף ושיפור היעילות בצריכת המים.

הצריכה הביתי הינה הבעייתי שכן האוכלוסיה נמצאת בגידול מתמיד וכמות המים בארץ מוגבלת. שמר ציין כי בארות רבות האקוויפר החוף נסגרו תוצא מזיהום והמלחה, וזה נכון מאוד, נכון להיום בעשרים שנה האחרות נסגרו כ 19 בארות במישור החוף היכולות לספק מים בכמות דומה לזו שמהכינרת. כיום לאחר שהרשיות התעוררה נעשים מאמצים אדירם לשקם את הבארות.

הפתרון הינו השקעה במתקני התפלה (פתרון זמני אך לא אידאלי) והשקעה משאבים גדולים בתיקון תשתיות, הערכה כי נאבדים בכל שנה בסביבות 150 מליון מטר מעוקב כתוצאה מתשתית לקוייה, ושימוש במים אפורים. לצורך השימוש במים אפורים ניתן לקבוע תקנים של הקמת מערכות לשימוש חוזר בבנית בתים, אך חקיקה בנושא תקוע כבר שנים רבות. לשם השוואה, מהכינרת נשאבו בשנת 2008 100 מליון מטר מעוקב, בשנים גשומות יותר שאבו כ 400 מיליון מטר מעוקב.

כעת נבין מדוע התפלה אינה פיתרון אדיאלי ונמנה את החסרונות שלה והיתרונות:

יתרונות:

הטכנולוגיה קיימת, כלכלית, ניתן בקלות רבה להקים מפעלים גדולים , התוצר שמתקבל הינו מים באיכות הגבוהה ביתר שניתן לקבל.

חסרונות :

-אין ידע בנוגע לתוצאות סביבתיות של התהליך עצמו, ניקח לדוגמא את ההתחממות הגלובלית שבה עליה של 0.1% בערך ברמת הפחמן הדו חמצני גרמה לתוצאות הרסניות ואולי בלתי הפיחות, לכן אין לדעת מה יקרה כתוצאה משינוי מליחות במי הים. בכנס האחרון שההיתי בו (בארה"ב) קבוצה גדולה של אוסטרלים הציגה נתונים בנוגע לבעיה אך המחקר עדין בחיתוליו.

-בעיה נוספת נובעת מהעובדה שמדינת ישראל מחזירה כמות גדלוה של מי שפכים לצורך חקלאי. מים שמקורם מהתפלה עשרים ביסוד הנקרא בורון (בעבר היה בשמוש באבקות כביסה היום הרבה פחות) ובורון זה מגיע ממים הים. המים המותפלים עוברים אל מערכת הביוב משם אל מתקני הטיהור ומישם אל צרכני חקלאות, בורון הינו יסוד הרסני ביותר לחלק גדול מהגידולים והצמיחים למרות שאינו רעיל כלל לבני אדם, חיות ודגים.

-הקמת מפעל התפלה דורש שטח חוף רב.

- בעיה נוספת, שאני עבדתי עליה במחקרי, הינה התפתחות גידולי חיידקים על גבי ממבראנות אשר מייקרת את התהליך.

אני מקווה שנהנתם,

מכון המים נמצא בקמפוס שדה בוקר של אוניברסיטת בן- גוריון. הקמפוס גם כולל מעבדות אצות, דגים, מיקרוביולוגיה, כימיה (המעבדה שלי), מעבדה לאנרגיה סולרית (מתקדמת ביותר בעלת פיתוחים מרשימים ביותר), בנייה ירוקה וחסכונית, וחישה מרחוק. חוץ מזה המקום הוא מקום קבורתם של דויד ופולה בן גוריו ומומלץ מאוד לטייל באיזור.

חג שמח וכשר

אייל

פורסם

בוא אני יבהיר קצת דברים שאנשים לא יודעים , בחדרה כבר בונים מתקן התפלה ובתכנון יש עוד 3 מתקנים שצריכים לקום , אתם יודעים זה לוקח זמן להקים פרוייקט כזה , מה שאנשים גם לא יודעים שמקורות זורעת עננים שזה גורם להגברת המטר , אתם יכולים לקרוא עוד בקישור - http://www.mekorot.co.il/Heb/Pages/default.aspx

הבעיה היא אנשים או עיריות שלא אכפת להם מהמים , אני אישית עד שהמים במקלחת מתחממים אני ממלא דלי ועם המים האלו משקה את העציצים במרפסת , אם כל אחד יתרום קצת אז יהיה שיפור בנושא.

עכשיו גם בגלל חוסר המים הולכים לאסור על השקיית משטחי דשא.

• תוכן חדש...