Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל תודה על ההתייחסות המקצועית אייל.

אתה צודק מאה אחוז שהבעיה היא לא אצלנו, לא משנה כמה שנחסוך במים תמיד נהייה בגירעון, ולכן צריך פיתרון מהיר.

בסך הכול, ההבדל בין שטיפה עם דליים, לבין שטיפה עם צינור הוא לא גדול, ניקח לדוגמאה את הניאגרה זהו הצרכן הגדול ביותר באמבטיה, כל לחיצה על לחצן הורדת המים מבזבז 3(חצי מיכל) 6(מיכל מלא) אם אני לא טועה.(תרגיש חופשי לתקן אותי אייל).

אז לסיום אני לא רואה את שטיפת הרכב באמצעות צינור כבזבזנית במיוחד! ולכן לא אפסיק לעשות כך.

שוב תודה לאייל, וחג שמח. :lol:

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תפעיל קצת שיקול דעת. אתה באמת היית נוזף\מתלונן על מישהו ששוטף את הרכב עם צינור? סלח לי אבל זה ממש מגעיל, במיוחד כאשר "יעילות" השטיפה בדלי מוטלת בספק.

לא קשור, איש האורז אמר שמגעיל אותו אנשים שדוחפים את אפם, שאלתי אותו אם אני צריך לשתוק בכל פעם שאני רואה אנשים מפרים את החוק.

זה מזכיר לי את האנשים שמעירים לאנשים שמתקנים את הרכב ברחוב. זה גם אסור, אז?

קרה לחבר שלי מקרה דומה שמישהי הציקה לו שהוא שוטף את הרכב ברחוב כשיש מקומות מיוחדים לשטיפת רכב. מה תגיד לאחת כזאת? אני הייתי לוקח דלי מים ושופך עליה. ניראה לי אופציה יותר טובה מאשר לדבר עם יצורים כאלה ולהסביר להם.

יש הבדל בין אנשים שעוברים על תקנות שאיזה מחוקק משועמם/משוחד הוציא (ע"ע אפודים זוהרים, תיקון מכונית בבית, איסור הצגת שלט "למכירה" על גבי רכב) לבין מעבר על תקנות אשר מעבר עליהן יכול לגרום לבעיות לכלל החברה (אייל הרחיב על מצב המים העגום בארץ, זו תקנה שנוגעת לכ"א מאיתנו). העקרון עליו מושתתת חוקת ארה"ב היא LIVE & LET LIVE. כל עוד מה שאתה עושה לא מפריע לאחרים, אתה יכול מצידי לעשות מה שבא לך בערך.

ברגע שמישהו עלול להיפגע ממך - זה צריך להוות תמרור עצור בשבילך.

פורסם
קודם כל תודה על ההתייחסות המקצועית אייל.

אתה צודק מאה אחוז שהבעיה היא לא אצלנו, לא משנה כמה שנחסוך במים תמיד נהייה בגירעון, ולכן צריך פיתרון מהיר.

בסך הכול, ההבדל בין שטיפה עם דליים, לבין שטיפה עם צינור הוא לא גדול, ניקח לדוגמאה את הניאגרה זהו הצרכן הגדול ביותר באמבטיה, כל לחיצה על לחצן הורדת המים מבזבז 3(חצי מיכל) 6(מיכל מלא) אם אני לא טועה.(תרגיש חופשי לתקן אותי אייל).

אז לסיום אני לא רואה את שטיפת הרכב באמצעות צינור כבזבזנית במיוחד! ולכן לא אפסיק לעשות כך.

שוב תודה לאייל, וחג שמח. :lol:

הבעייה לא אצלנו, אבל הוסבר כבר שיש פתרון (לפחות חלקי. גם אם ההתפלה לא תפתור את כל הבעיות - היא בטח תקל על חלק לא קטן מהן). עד שיגיע הפתרון (שהתעכב, תודות לאטימות של פקידים מסויימים במימסד) - חובה על כולנו לנסות לעזור בכמה שאפשר. לגבי השטיפה בצינור - מדוד פעם כמה זמן אתה פותח את הברז אם הצינור במהלך כל השטיפה, אח"כ פתח אותו שוב לאותו זמן כאשר אתה ממלא דליים (בלי לעגל פינות) ותראה מה ההבדל.

מיכל ניאגרה של השירותים מכיל 9 ליטר, ואמבטיה מבזבזת פי כמה וכמה מים.

אני מאחל לך מקרב לב לחטוף דו"ח שיכאיב לך קצת בכיס, אולי זה יעזור לך להבין עד כמה מצב משק המים חמור וכמה הבזבוזים ה"קטנים" שלך ושל כל סוציומט אחר מרעים את המצב.

פורסם
הבעייה לא אצלנו, אבל הוסבר כבר שיש פתרון (לפחות חלקי. גם אם ההתפלה לא תפתור את כל הבעיות - היא בטח תקל על חלק לא קטן מהן). עד שיגיע הפתרון (שהתעכב, תודות לאטימות של פקידים מסויימים במימסד) - חובה על כולנו לנסות לעזור בכמה שאפשר. לגבי השטיפה בצינור - מדוד פעם כמה זמן אתה פותח את הברז אם הצינור במהלך כל השטיפה, אח"כ פתח אותו שוב לאותו זמן כאשר אתה ממלא דליים (בלי לעגל פינות) ותראה מה ההבדל.

מיכל ניאגרה של השירותים מכיל 9 ליטר, ואמבטיה מבזבזת פי כמה וכמה מים.

אני מאחל לך מקרב לב לחטוף דו"ח שיכאיב לך קצת בכיס, אולי זה יעזור לך להבין עד כמה מצב משק המים חמור וכמה הבזבוזים ה"קטנים" שלך ושל כל סוציומט אחר מרעים את המצב.

אני איתך , אנשים לא מבינים את החומרה באמת .

(סתירה לשונית)

קצת הגזמנו, לא?

משהו אחד הוא להגיד שזה לא נחוץ, משהו אחר הוא לתקוף את המוסריות של מישהו רק בגלל שהוא מבזבז טיפה יותר מים ממך כי הוא רוצה לשמור על הקניין שלו בצורה שונה ממש שאתה עושה.

לא .

איך שאתה מכנה את זה "תקיפת המוסריות"

לא "התבצעה" בגלל שהוא "מבזבז טיפה יותר מים ממני"

אלא בגלל התגובה הקודמת שלו .

בנוגע ל"קניין שלו" , שיהיה לו לבריאות

וחג שמח .

פורסם

אני בהחלט ינסה למדוד זמנים.

משום מה חשבתי שזאת הניאגרה, תודה על ההערה.

אני יקבל את הדו"ח באהבה בתנאי שגם אתה תקבל דוח כל פעם שתיסע 5 קמ"ש מעל המותר, אני רואה את שני ההשוואות האלה באותו כנה מידה!

פורסם

הפתרון הינו השקעה במתקני התפלה (פתרון זמני אך לא אידאלי) והשקעה משאבים גדולים בתיקון תשתיות, הערכה כי נאבדים בכל שנה בסביבות 150 מליון מטר מעוקב כתוצאה מתשתית לקוייה, ושימוש במים אפורים. לצורך השימוש במים אפורים ניתן לקבוע תקנים של הקמת מערכות לשימוש חוזר בבנית בתים, אך חקיקה בנושא תקוע כבר שנים רבות. לשם השוואה, מהכינרת נשאבו בשנת 2008 100 מליון מטר מעוקב, בשנים גשומות יותר שאבו כ 400 מיליון מטר מעוקב.

אייל,

אני מסכים איתך כי התפלה היא פתרון שהוא הרע במיעוטו, רק אוסיף כמה מילים על פתרונות אפשריים לחיסכון:

1. מי קולחין - כאחד שגר באיזור כפרי, אליו מגיעים מי קולחין (יש מאגרים וברזים ראשיים במרחק של קילומטרים בודדים מאוד מהמושבים), אי אפשר שלא לתהות על חוסר היכולת להקצות משאבים להקמת תשתית מים כפולה (מים שפירים ומי קולחין) באיזורים הללו. כיוון שלכל הבתים יש גינות, רוב הצריכה היום ביישובים החקלאיים הינה השקיית גינות ושטחים ציבוריים (אני לא מדבר על גידולים חקלאיים. אלה מושקים בחלקם הגדול והיכן שניתן במי קולחין). ניתן לחסל את הצריכה הזו בהשקעה חד-פעמית (לא קטנה, אבל עדיין כדאית) של הקמת תשתית של צנרת מי-קולחין. לצערנו, אין עידוד ממשלתי לכך (פרט למחיר הזול של המים המטוהרים, אבל זה כבר מצריך תכנון לטווח ארוך, מה שלא קיים למעשה ברוב המושבים :?).

2. תיקון צנרת מים שפירים - אצלנו בכפר, חשבונות המים כוללים פחת (הפסדי מים בצנרת ו/או צריכה שאינה נמדדת בשעונים) בשיעור של 30 אחוז ! מדובר על אלפי קובים בחודש (חלקם לא באמת נעלמים, אלא נגנבים ע"י עקיפת השעונים - אבל בכ"ז) שיכולים להיחסך.

3. תפיסת מי גשמים - כמה קשה כבר יהיה להקים סכרים ומאגרים כדי לתפוס מי גשם שיורדים כאן בשפע? צריך רק קצת מחשבה לטווח ארוך, וההשקעה תחזיר את עצמה.

פורסם

אני יקבל את הדו"ח באהבה בתנאי שגם אתה תקבל דוח כל פעם שתיסע 5 קמ"ש מעל המותר, אני רואה את שני ההשוואות האלה באותו כנה מידה!

קרא שוב:

יש הבדל בין אנשים שעוברים על תקנות שאיזה מחוקק משועמם/משוחד הוציא (ע"ע אפודים זוהרים, תיקון מכונית בבית, איסור הצגת שלט "למכירה" על גבי רכב) לבין מעבר על תקנות אשר מעבר עליהן יכול לגרום לבעיות לכלל החברה (אייל הרחיב על מצב המים העגום בארץ, זו תקנה שנוגעת לכ"א מאיתנו).

פורסם

רק בישביל הפרוטוקול: אני שוטף את האוטו עם 2 דליים, כשאני מצחצח שיניים המים לא זורמים אצלי בברז, כשאני שוטף כלים אני קודם כל מסבן אותם ורק אז פותח את ברז המים....או בקיצור, אני מודע לבעיה. הבאתי את התייחסותי לעיניין אחר לגמרי.

פורסם
קרא שוב:

אני לא התכוונתי למשפט הזה במובן של עבירה מול עבירה.

התכוונתי לעניין החריגה, החריגה משטיפת הרכב עם דליים לעמות צינור היא לא גדולה! ולכן ביצעתי השוואה של חריגת מהירות!

פורסם

אין לי כח להתווכח איתך. הצעתי לך דרך למדוד את ההבדל. מכאן והלאה - זה תלוי בך.

אגב, לא הבנת את מה שכתבתי. קרא שוב.

פורסם

אני לא רואה פה ויכוח, אני רואה דיון.

הבנתי את מה שכתבת והגבתי בהתאם.

פורסם

שמר שלום,

אני מסכים עם כל מלה שלך, אם ההית יושב איתי בהרצאות של גורמים ממשלתיים (מדי פעם המחלקה שלנו היתה מארגנת אותם ולפעמים הם באים כדי חפתח דיון) ההיתה יוצא מוא כועס מהסמינר. אני יתן דוגמא. בחודש אוגוסט של שנת 2008 החברה המפעילה את מתקן ההתפלה באשקלון סיימה את ההקצבת המים שעליה היה להזרים לקו המרכזי תוך 10 ימים, החברה פנתה לרשות המים האם להמשיך להזרים מעבר להקצבה, הגורם השלטוני סרב להצעה והמפעל נסגר לצורך אחזקה למשך שאר החודש. הצעת המפעל היא תוצאה של עבודת מחקר מאומצת של החברה המפעילה וגורמים אקדמיים אשר העלו את יעילות יצור המים באותו חודש.

ועכשיו מגיע הצד המרגיז, באותו חודש המשאבות ששאבו מהכנרת הופסקו ותנחשו למה כי מפלס המים ירד מתחת לגובה המשאבות, השאלה שנשאלה בסמינר, מדוע לא דרשתם את המשך פעולתו של המפעל ההיתם יכולים לדחות מצב זה ואולי למנוע אותו ע"י הגדלת תפוקת המפעל באשקלון, זה אפשרי מבחינה טכנית. התשובה היתה כי גורמים בממשלה סרבו להוציא כסף נוסף מעבר לתקציב שנקבע בחוזה עם החברה המפעילה (אני אישית לא מבין מה הבעיה) . תבין עלות המים הגבוהה עקב ההתפלה בסופו של דבר מגוגלת אל הצרכן .כתוצאה ממצב זה הושקעו כספים בשינוי מיקום המשאבות.

בנוסף אתה צודק כי קיימת גנבה של מים, תאמין לי אני יודע, אני תושב הדרום ב-6 שנים האחרונות ולי אישית פרצו לבית פעמים, גנבו את דלת הכניסה של הבניין, מראות צד מהרכב, ואפילו ראיתי רכבים בשכונה ללא גלגלים בבוקר, אך איבוד המים עקב נזילות הוא אדיר ורוב המספר שציינתי הינו כתוצאה מאיבוד ורק חלקו מגנבות, כמובן שאני מדבר באופן כללי על קוי המים בכל ישראל ולא על המושב שאתה גר בו.

אייל

פורסם

מצטער על ההקפצה, אבל כאן נראה לי הכי מתאים לשאול,

האם אני יכול למלות דלי מים מברז כללי של הבית (כיבוי)... אני גר בקומה -4 וזה ממש קשה לעלות לרדת בשביל למלות דלי כמה פעמים?

פורסם

אתה יכול למלא, לא למלות. אם אין ידית לברז - אפשר עם ג'בקה.

מעבר להיתכנות, אתה עשוי להכעיס את שאר דיירי הבית. אמנם דלי מים זה כלום (בערך 4 אגורות), אבל היום אתה לוקח דלי, מחר השכן ייקח שני סירים מלאים מים להכנת ספגטי ומחרתיים השכן השני ימלא אמבטיה של חצי קוב לשטוף את הכלב.

תלוי בטיב היחסים עם השכנים. יש כאלה שיתעצבנו מאוד - כי זה רכוש משותף ויש כאלה שיזכרו שמדובר ב-4 אגורות.

• תוכן חדש...