Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחד הדברים היפים ביותר ב-TOPGEAR ו-FIFTH היא איכות הצילום והדרך בה המכונית מוצגת כיצירת אומנות.

זה לא עניין של תקציב, פשוט בחירה של פילטרים נכונים לעדשה ואיכות המצלמות.

זה הדבר שהכי צרם לי בטסט ראשון.

תן לי לחדש לך - זה ממש לא רק "בחירה של פילטרים". לתוכנית כמו טופ גיר יש תקציב של קרוב למיליון דולר לפרק, אם אני זוכר נכון, שזה אומר בעצם שיש להם תקציב בלתי מוגבל לציוד הכי חדיש, לעשרות אנשי הפקה ולכמה פיצוצים שהם רוצים :wink: (אה, כן, ולעלות של קלארקסון, שהיא יותר מ-250$ דולר לפרק, פלוס העלות של המונד ומאי שהיא אולי חמישית מזה...) - ככה זה כשיש קרוב ל-10 מיליון צופים בבריטניה בלבד...

בכל מקרה, התנאים שם עדיפים משמעותית על אלו בארץ - כאן יש שמש חזקה מדי והכל נראה שרוף (ונכון, אפשר לטפל בזה קצת) ובנוסף אני משוכנע שהציוד לא מרשים במיוחד וכמות אנשי ההפקה נמוכה למדי, במיוחד בערוץ 1. תוסיף את זה לעובדה שבטלוויזיות פלזמה ו-LCD ערוץ 1 נראה די רע כי הוא משודר באיכות נמוכה - ותקבל תוצאה לא משכנעת.

עם זאת, לטעמי התוכנית הייתה כמה רמות מעל המופע המוטורי, לפחות עבור חובבי הז'אנר, וזה כבר נותן לה פלוס גדול אצלי. ברור שיש דברים לשפר, אבל תנו להם צ'אנס. אתם זוכרים איך נראתה טופ-גיר בימיה הראשונים?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן ,ערוץ 1 נראה חXX בפלזמה, אבל התוכנית היא 10 רמות מעל האימה המוטורי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ההבדל העיקרי הוא תנאי התאורה ואיכות האור. עד שלא מגיעים לאנגליה לא מבינים את ההבדל. האור אצלנו, כמעט כל השנה ורוב שעות היום, קונטרסטי, ישיר ושורף. באנגליה אתה מקבל אור רך וצבעים נהדרים גם באמצע הקיץ.

רק כדי להמחיש: אנחנו (ורוב עיתוני הרכב שאני מכיר) בכלל לא מצלמים בקיץ באמצע היום. יוצאים ב-5 בבוקר, גומרים לצלם ב-8, ולא חוזרים לצלם עד 5 אחה"צ. אפילו בחורף קרה שעצרנו צילומים בשלב מוקדם של היום בגלל איכות האור. כשאתה מצלם תכנית טלביזיה אין את הלוקסוס הזה: יום צילום הוא יום צילום וצריך לעבוד הרבה שעות. זו הסיבה העיקרית למה שאתם מתרגמים כ"איכות ירודה", למרות שיש עוד סיבות טכניות - סוג ורמת הציוד - שנובעות מהפערים הענקיים בתקציב.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

וזה מזכיר לי שאפשר גם להתלונן קצת - אם כולם חושבים שעבודתם של כתבי רכב היא כל-כך נפלאה, נראה אתכם מדברים אחרי שקמתם ב-5 בבוקר בשביל לנסוע כמה שעות עד ללוקיישן (צלמים הם עם קשה במיוחד...) וחזרתם הביתה ב-10 בערב אחרי יום באורך הגלות בו זכיתם לנהוג לחילופין על שברולט אוויאו, יונדאי גטס וקיה ריו... :-P:wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא יודע מה הציוד שקיים וזמין לערוץ הראשון, אבל לערוצים המסחריים בארץ בהחלט יש את היכולת להפיק צילומים יפים שנראים מקצועיים גם במהלך שעות היום והשמש היוקדת. אני מניח שזה שילוב של איכות הציוד + כישרון צוות הצילום.

אנחנו לא המדינה היחידה עם שמש יוקדת ו"שורפת". גם באזורים רבים בארה"ב השמש חזקה (קליפורניה, פלורידה) ועדיין תוכניות הרכב נראות טוב בהרבה. זוכרים את הפרק של TOPGEAR שצולם בארה"ב (פלורידה, אם אני זוכר לנכון). האיכות היתה ליגה מעל זו של טסט ראשון למרות השמש. כנראה בעזרת כישרון אנשי צילום וציוד איכותי ניתן לקזז גם תנאי תאורה שאינם מחמיאים.

עם כל הכוונות הטובות של טסט ראשון, ואני באמת שמח שקיימת תוכנית רכב ישראלית עם פוטנציאל, איכות הצילום והקומפוזיציה נותנת לההפקה מראה מאוד חובבני שלי אישית מאוד צורם.

דרך אגב, זה ממש לא רק איכות הצילום, גם העריכה, פס הקול, זוויות הצילום לא מתקרבים לאיכות תוכניות הרכב האירופאיות / אמריקאיות וחבל מכיוון שהפוטנציאל קיים.

פורסם

סקפטים תמיד יהיו,

כרגע התכנית הזאת זה הדבר היחיד שלנו כחובבי מוטוריקה יש, עד שלא תהיה מחליפה ראויה, נסתפק בזה

אני אישית מבסוט, חצי שעה של סבבה

אגב, גם בטופ גיר, יש קטעים שאני משתעמם מוות, אז..

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מישהו יודע מה צפוי לנו מחר? היה נחמד ביותר במידה ומגישי התוכנית היו משתתפים בפורום לשמוע הצעות ומחמאות מקהילת הרכב הגדולה בישראל.

פורסם

אני לא מבין למה אתם מתעקשים להשוות אותה לטופ גיר.

היא לא טופ גיר וגם לא מנסה ליהיות (בניגוד למופע המוטורי).

תבינו שאנחנו חיים בישראל, ולמעט פלאפל, כל מה שתקבלו פה יהיה ברמה מעט נמוכה יותר מאשר באנגליה, על אחת כמה וכמה בתחום המוטורי.

פורסם
מישהו יודע מה צפוי לנו מחר? היה נחמד ביותר במידה ומגישי התוכנית היו משתתפים בפורום לשמוע הצעות ומחמאות מקהילת הרכב הגדולה בישראל.

ביקשת - קיבלת. אשמח לענות על שאלות, לשמוע הצעות ולקבל הערות.

קראתי את התגובות בשרשור הזה וראשית - תודה על המחמאות. כמה תשובות:

1. אל תנסו להשוות את "טסט ראשון" לתוכנית כמו טופ גיר או פיפט גיר. אנחנו עדיין בחיתולים בהשוואה אליהם ואין לנו אפילו קמצוץ ניסיון (שלא לדבר על כסף) בהשוואה. נלמד ונשתפר מתוכנית לתוכנית. גם התוכניות האנגליות השתפרו עם הזמן.

2. היה, יש ויהיו בעיות איכות, זוויות צילום לא מחמיאות, תאורה, צמצמים, סאונד וגם פשלות שלנו, המגישים. מה יהיה? ראו סעיף אחד. אנחנו לומדים בתנועה ומנסים ללמוד מטעויות ומאייטם לאייטם. לא רק אנחנו לומדים, אלא גם צוות הצילום.

3. כל מי שעושה את התוכנית, עושה זאת מאהבה לתחום. האפשרות השניה היא לא לעשות את זה בכלל. אנו מעדיפים לעשות וללמוד תוך כדי תנועה - העיקר לעשות.

4. אני יכול להבין שיש כאלה שלא אוהבים את התוכנית. צר לי, אבל אי אפשר לרצות את כולם. גם לי יש תוכניות טלוויזיה שאיני אוהב והפיתרון שלי פשוט - אני לא צופה בהם. אני לא אומר את זה בהתנשאות, אלא בהכרה שבאמת אי אפשר לרצות את כולם. אפשר לנסות, ונמשיך לנסות, אבל ברור לנו שזה לא תמיד מצליח.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און, תענוג לראות אותך בפורום!

פרק מצויין. פשוט כייף. מקווה שאיכות הצילום תשתפר עם הזמן, כרגע זה הדבר היחידי שקצת מפריע. התכנים מעניינים וההגשה מצויינת.

ה-YesMax היה אמור להקליט אבל משום מה התחיל רק בחלק עם המיאטה. אני צריך לבדוק אם זה קשור לשינוי בלוח השידורים של הערוץ הראשון או משהו אחר שקשור למקס עצמו. דרך אגב, מה הסיכוי שנוכל לראות בעתיד את הפרקים באינטרנט גם ברזולוציה קצת יותר גבוהה ממה שוואלה מציגים היום באתר?

פורסם

יופי של תוכנית! גם הפרק הנ"ל עשה את שלו מבחינתי ונהנתי מאוד מהצפייה.

הייתי שמח אם היה קצת יותר סיקור מבחינת הפן הספורטיבי (s2000) או הקליאו ספורט וחברתה הצרפתית מהפרק שעבר אבל אני בטוח שעם המשך התוכנית יהיו שינויים והפתעות.

וכן, גיבשתי דעה וקוראים לה s2000:-D. ב"ה, הרכב הבא שלנו

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

פורסם
און, תענוג לראות אותך בפורום!

פרק מצויין. פשוט כייף. מקווה שאיכות הצילום תשתפר עם הזמן, כרגע זה הדבר היחידי שקצת מפריע. התכנים מעניינים וההגשה מצויינת.

ה-YesMax היה אמור להקליט אבל משום מה התחיל רק בחלק עם המיאטה. אני צריך לבדוק אם זה קשור לשינוי בלוח השידורים של הערוץ הראשון או משהו אחר שקשור למקס עצמו. דרך אגב, מה הסיכוי שנוכל לראות בעתיד את הפרקים באינטרנט גם ברזולוציה קצת יותר גבוהה ממה שוואלה מציגים היום באתר?

תבדוק את המקס שלך - שלי הקליט מההתחלה בלי בעיות.

איכות הצילום תשתפר עם הזמן (לפני כן אולי תהיה ירידה קלה באיכות, לצערי. מסיבות שאינן תלויות בנו) וכפי שכתבתי, גם שאר הדברים.

אני לא בטוח לגבי פרקים באינטרנט ברזולוציה גבוהה יותר, מה שכן, הפרקים אמורים להיות משודרים גם בערוץ אגו.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...